Vauvojen neuvolakuulumiset

Elaffylla on maitobaarin tarjoilut kunnossa. Itseä jännittää perjantain neuvolakäynti, onko typyyn tullut kuinka painoa lisää. Esikoisesta poiketen mennään täysin tissimaidolla. Kotiinlähtöpainoon oli 17vrk ikäisenä tullut 30g/pv, joka on ymmärtääkseni myös ihan hyvä kasvuvauhti. Tyttö syöpöttelee 2-4 tunnin välein ja pissa- ja kakkavaippoja tuntuu olevan. Ihan ei vielä kuitenkaan tunnu painavan samaa luokkaa kuin meidän n. 5kg katti, jota on kiva käyttää verrokkina. Esikoinen painaa 14,5kg, joten tyttö on kyllä höyhenenkevyt verrattuna poikaan. Jännä kun esikoista nosteli helposti pyllypesulle raskausaikana, niin nyt kun on tottunut pitelemään vauvaa sylissä, niin esikoinen tuntuu painavan aivan mahdottomasti. :)
 
Meidän neiti porskuttaa 5pv iässä ohi syntymäpainonsa. Äitee on tyytyväinen :Heartred
 
Vihdoin koitti odotettu neuvolakäynti eli th ja lääkärikäynti samalla, tytöllä ikää 5 viikkoa. Kaikki oli oikein hienosti. Pituutta ja painoa oli molempia tullut hyvin. Paino 3610g ja pituus 53cm. 9vrk:n iässä paino oli 2700g ja pituus 49cm. Jänteväksi ja tarkkaavaiseksi kehuttiin ja lonkat ym. lääkärin tarkistamat asiat oli kaikki kunnossa. Äiti ja iskä ovat huojentuneita ja iloisia:happy:. Seuraava th:n käynti 2 kk:n iässä.
 
Eilen kävi Th kotikäynnillä. Vauva oli noussut paino 490g 6 päivässä :) eli ei tarvi miettiä ettei saisi maitoa :woot: kermaa lähinnä.
Painoi 4030g. Th oli sitä mieltä että rupee olemaan melko ennätys painonnousussa kun 200g viikossa on "normaali" painonnousu.
Topakka tyttö muutenkin. Ja ihme että voi nukkua yöt vaan yhdellä imetyskerralla kun tankkaa päivät. Olen myös saanut pumpata tisut vähän aamulla kun ei ole jaksanut niitä imeä kuiviin
 
Meillä tuli painoa viidessä päivässä 465g. :D Toivottavasti vähän tasaantuu painonnousu jossain vaiheessa..

Ensi viikolla tulee lastenneuvolan th kotikäynnille. Meillä on kaksi ensimmäistä käyntiä siis kotikäyntejä. :)
 
Neuvolassa käyty, ikää 18 päivää. Pituus 55cm, kuulemma hieman keskivertoa pitempi. Paino 4130g joten kasvanut hurjasti viikossa (silloin oli kotikäynti) ja eipä tarvitse huolehtia riittääkö oma maito.
 
Täällä myös Tirpan 1kk neuvola. Ei tarvitse huolehtia tissimaidon määrästä 10 päivässä tullut 490g lisää eli 3560g --> 4050g. Pituus oli 54,4cm ja päänuppi 37,3cm. Jäntevä ja tyytyväinen tyttö oli tädin kirjoituksen mukaan. :)
 
Tänään oli vauvan 1kk tarkastus. Painoa tullut 1,5kg syntymästä. 4500g 54cm pitkä. Meidän vauvalla on tosi paljon sitä hormonisyheröä. Päänympäryskin oli noussut jo alimmalta käyrältä lähemmäs keskikäyrää. Esikoisenkin päänympärys ollut tosi pieni ja mennyt vissiin alle alakäyränkin, muttei siitä mitään mainintaa silloinkaan ollut ja ihan normaali neiti on.
 
Eilen oli kotineuvolakäynti ja täällä myös on maistunut maito hyvin :-D Viime ti päästiin sairaalasta kotiin, tasan viikossa paino oli noussut vauvelilla 610g :-) Epäili neuvolatäti, että harvoin näin hyviin lukemiin päästään :-D Eipähän tarvitse itselläkään ressailla, riittääkö rinnoissa maito :-)
 
Tänään neuvolakäynti ja paino nyt 2 päivää vajaa 3viikkosella 4820. Viikossa tullut 400g eli hyvin riittää tisumaito. Viimeksi oli pieni napasieni johon neuvolassa laitettiin laappista niin nyt oli sieni poissa.
 
Tänään oli 2vko neuvola. Kaikki oli hyvin. Panoa nyt 4150g ja 52cm sekä pää 37,5cm. Kasvanut hyvin. Paino noussu viikon takaisesta 200g joten täysimetyksellä jatketaan.
 
Täällä oli tänään 2kk neuvolakäynti ja lääkärintarkastus. Painoa tasan 5000g (4050g), pituus 58,6cm (54,4cm) ja päänuppi 39,5cm (37,3cm). Hyvin tasaisesti tissimaidolla kasvetaan. Lääkärille ja neuvolatädille vain hymyiltiin ja kyynärnojakin onnistui. Kovin tarkkaavaiseksi tytöksi lääkäri kehui, joka ei turhia marise eikä säiky. Esikoispojan kerroin olevan syyn siihen, miksi ei kovistakaan äänistä hätkähdä kun nukkuukin välillä sylissä kun leikin esikoisen kanssa.Rotavirusrokote-liuos ei maistunut, vaan suu mutrussa sitä yökkäiltiin.
 
Eilen lähes 4vkon neuvola. Pojalla painoa 4300 (3800), pituutta 53 (50) ja päänympärys 37,4 (35)
 
Viime viikolla oltiin 5 vkoa lääkärissä. 4750g (3980g) 54,5cm (50cm) ja pää 38,5cm(36,5cm). Kaikki hyvin ja hyvin kasvaa omalla maidolla.
 
Täällä myös tyttö kasvaa hyvin täysimetyksellä. Nyt ei ole neuvolakorttia tässä, mutta viikossa taas noussut paino 100g, päänympärys ja pituus sentin :) kokonaisuudessa painoa siis tullut 1,6kg! 400g lisää ja pääsen ostamaan vaippauimahousut ja voidaan mennä kuusikiloisena vauvauintiin (saa suoraan isomman uima-asun) :) lääkärineuvola tänään siis ja kaikki erinomaista, ei tarvitse kuin rokotuksia miettiä. Yritän kuitenkin syödä itse useammin niin ehkä paino nousee paremmin, tyttö mielestäni hoikan näköinen, muut kyllä sanovat hyvin syöneen näköiseksi.. :)
 
Ei tuosta painonnoususta sanottu mitään? Kuulostaa minusta tosi vähälle..

Minä vertailin kaksosten neuvolakortteja vauvan neuvolakorttiin ja tyttö oli 6vko neuvolassa saman kokoinen kuin kaksoset ovat olleet 3kk neuvolassa! :eek: Tyttö kasvaa nollakäyrällä, joten tuplat ovat olleet kyllä ihan hurjan pieniä.. ei sitä enää oikein edes muista!
 
Meillä siis mitat ovat 4030:ta 5530g, 50:stä 57,5cm ja 34:stä 39,4cm. Lääkäri itseasiassa sanoi kaiken olevan erinomaista (vain erinomaista jokaiseen asiaan mikä tuli puheeksi ja hän testasi/mittasi), mikä tuntui vähän oudolta kun ei muuta sanottavaa ollut. En tiedä olisiko myös kielimuuri ollut osasyy tähän.. painosta hän sanoi siis samaa, mutta näytto käyrän. Tässä mielestäni oltiin kyllä keskikäyrällä, mutta ei itseasiassa enää nousevasti.. meillä syödään usein, mutta tuntuu että imetys jää raivareiden vuoksi kesken. Nälkä tuntuisi olevan, mutta maitoa heruu liian hitaasti. Juuri tänään itseasiassa luin vauvantahtisesta pulloruokinnasta, mitä varmaan pitää ruveta kokeilemaan. Ja itsekin ruveta syömään vähän enemmän.. ollaan oltu sen verran paljon liikenteessä, että lounas tai päivällinen tulee korvattua jollain pienellä, nopealla ja helpolla.. juurikin kun luin tuosta pulloruokinnasta, huomasin vauvalla olevan jonkin verran stressioireita :sad001
Muoks, neuvolassa oli vain lääkäri, terkkarit olivat kaikki jossain muualla ja vähän kiire tuntui olevan.. huoh.. pitänee varmaan ottaa puheeksi neuvolan terkun kanssa seuraavalla käynnillä..
 
Keskimäärin teillä on kasvettu ihan riittävästi, joten ei varmaan huolta. :) Kasvu vain hidastunut vähän nyt. 1-4kk iässä painoa pitäisi tulla keskimäärin vähintään 170g/vko, mikä ei nyt täyty, mutta pidemmällä aikavälillä jos tarkastelee, on kasvu ollutkin hyvää. :)
 
Nyt taidetaan olla aika rajoilla tuon viikkokasvun kanssa, toivottavasti ei laske enempää! mielestäni vauva näyttää hoikalta, muista hyvinsyöneeltä..
 
Takaisin
Top