Vauvojen neuvoläynnit

Keskustelun 'Laskettu aika joulukuussa 2016' aloitti Suskii, 11 joulu 2016.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Winnie Tuttu foorumilla

  Mirri, olipa outoja ohjeita liittyen yösyömiseen ja nukkumiseen! En minä kyllä unikouluttaisi 6kk ikäistä vauvaa ..ja miksi ei saisi syödä yöllä? Meillä oli tänään myös neuvola..ei siis ryhmäneuvolaa. Th sanoi, että saa syödä ihan vapaasti yöllä ja ei mitään kiirettä päästä yötissittelystä eroon! Näin nämä ohjeet taas eroaa. :eek:

  Mittoja otettiin tänään myös. Nyt on painon nousu tasaantunut, lisää oli tullut kuukaudessa n. 400g. Ihan riittävästi kuulemma. Paino nyt siis 8450g. Pituutta oli tullut noin 3cm, ollen nyt 69.7cm. Pitkä tyttö meinasi th. Istuu suorana ja pian kuulemma ilman tukea. Kaikki oli hyvin muutenkin. Kasvaa tasaisesti toiseksi ylimmällä käyrällä. :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 2. Mirri Tuttu foorumilla Toukokuiset 2021

  Joo oli vähä kummia ohjeita kyllä. Neuvola oli sitä mieltä että tosiaan nyt pitäisi syödä ihan säännöllisesti muutakin ja yösyöminen pois koska vauva saa kyllä päiväsaikaan tarvitsemansa ravinnon... noh en oo kyllä jättämässä heti yösyöntejä pois. Ja unikoulun mainitsivat kun vähän valitin että poika on tissille nukkuja - ja tietenkin muut ryhmään osallistuneet osasi nukahtaa ihan itsekseen...
  • Sympatiaa Sympatiaa x 2
 3. Numea Peruskäyttäjä

  Oltiinkohan me Mirri samassa neuvolassa :grin kauhea paasaaminen nukkumisesta. Meillä kyllä poika nukkuu hyvin omassa sängyssään ja huoneessaan mutta olen kyllä ymmärtänyt että yösyöminen on ihan normaalia vielä tässä vaiheessa. Meillä syödään kerran yössä enää ja se tuntuu jo voitolta.

  Meillä poika pari päivää vajaa 6kk. pituus 68,2 ja paino 8340. Pituutta tullut kuukaudessa vaan pari milliä ja 2,5 kuukaudessa vain 2cm ja meidän pitää mennä ekstra kontrolliin heinäkuussa.
  • Tykkää Tykkää x 2
 4. Musicro Tuttu foorumilla Huhtikuun äidit 2019

  Mä kans ihmettelen noita Mirrille annettuja ohjeita. Mullekin tosin sanoi jo 5kk neuvolassa että sitten kohta puolen vuoden jälkeen vois yösyöttöjä vähentää. No en kyllä aio tehdä mitään kiireellä. Pitäis varmaan syödä niitä kiinteitäkin ennen kuin olis mahdollista olla yöllä pidempään syömättä. Ja eikös jossain ollut, että alle 1-vuotiaan kokonainen yö on 5h? Että sen enempää ei saisi vanhemmat edes tahdistaa, jos vauva itse nukkuu pidempään niin se on tietty ok.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 3
  • Tykkää Tykkää x 1
 5. viikku Tuttu foorumilla Lokaäidit 2020

  Meillä oli kuukausi sitten 5kk neuvola (pituutta 71,2cm painoa vaan 7600g, py 42cm).
  Kaikki oli normaalisti ja sovittiin uusi aika mutta perästä sitten soitettiin että päänympärys on jonkun käyrän mukaan liian pieni/kasvanut liian vähän, joten seuraava aika onkin niin että lääkäri on paikalla.

  Torstaina sitten päätutkimuksiin, tai siis ulkopuolelta kai sitä vaan kopeloidaan :D Itse en jaksa uskoa että olisi mitään muuta kuin perinnöllinen pienipäisyys (oma pää nimittäin vaan 52cm ympärykseltään), mutta toki vähän jossain takaraivossa pelottelee erilaiset neurologiset ongelmat mistä mainittiin..
  Poika tosin kaikinpuolin reipas ja taidoiltaan ikäisensä mukaan kehittynyt.
  • Tykkää Tykkää x 2
 6. Fuji Naimisissa foorumin kanssa Heinä-äidit 2020

  Meillähän ultrattiin synnärillä pojan aivot ku pieni pää.. Ei löytynyt mitään poikkeavaa.

  Meillä oli eilen 6kk neuvola. Poika hienosti taas kasvanut kun painoa 7135g(6600g) ja pituutta 66.8cm(65cm), py 41.9cm(40.8) edelliset sulkeissa. Ja taas tuli kommenttia siitä että ikäistään edellä vähän kehityksessä. Vaikka siis ei ryömi vielä. Mut osaa pikku hiljaa yhdistellä erilaisia äänteitä keskenään kuten ä ja ti, mi ja tä, I ja ti jne.. Vielä tosin ei oikein tuu toistoa ku testailee noita kaikkia :D
  • Tykkää Tykkää x 5
 7. Mirri Tuttu foorumilla Toukokuiset 2021

  Käytiin lääkärissä kun neuvola oli tahtonut tuon ihottuman ja kasvun hidastumisen takia.. käynti oli aivan perseestä. Lääkäri ei halunnut itse nähdä ihottumaa tai neuvolakorttia. Määräsi vain uuden kortisonikuurin joka kestää 3KUUKAUTTA ja sen kuurin jälkeen nähdään taas. Kysyin allergiasta mutta lekuri toitotti että jatkatte 3kk kuuria ja palataan asiaan syksyllä. Kysyin että pitäisikö välttää maitoa kun neuvolalla on vahva epäily maitoallergiasta niin taas korostus että rasvailette 3kk kortisonia niin palataan syksyllä asiaan...:banghead:
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 8. Winnie Tuttu foorumilla

  Mirri, voi lääkärit! Argh! Oikeesti niille pitäis siellä koulussa opiskella vuoden verran asiakaspalvelutaitoja ja aitoa kiinnostusta asiakasta kohtaan!!
 9. Musicro Tuttu foorumilla Huhtikuun äidit 2019

  Hyvinkin off topic, mutta kävin vuosia sitten tk-lääkärissä, jossa huoneeseen mennessä lekurilla oli joku kirja auki kappaleesta 'näin kohtaan potilaan' :D
  • Hauska Hauska x 4
  • Tykkää Tykkää x 2
 10. Winnie Tuttu foorumilla

  Hihittelen täällä hiljaa, tää oli hauska! :D Lapset nukkuu vieressä niin piti pidätellä. :p
 11. Numea Peruskäyttäjä

  Mirri, mitä ihmettä?! Siis 3kk putkeen rasvailette, joka päivä kortisonilla? Sitähän pitäisi käyttää kuuriluontoisesti max 7 päivää putkeen. Vai tarkoittiko että 3kk ajan vedätte noita parin päivän kuureja?

  Onko teillä vakuutusta, suosittelen menemään yksityiselle. Ihan järkyttävää tpimintaa jos lääkäri ei edes katso ihottumaa.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 12. Mirri Tuttu foorumilla Toukokuiset 2021

  Kyllä! Lääkäri tarkoitti että 3kk putkeen. Taidan tosiaan pyytää toista lääkäriä...
  Itse nyt kuitenkin ihan vain lähihoitajan koulutuksella ja äidin vaistolla aloitan kyllä kortisonin uudestaan mutta kuurina. Lisäksi aloitan maidottoman dietin. Näkeepähän sitten niin ite vahvistuksen allergia epäilylle...
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 13. lumitukka Ihastunut foorumiin Joulumammat 2016

  Mun käsityksen mukaan ei missään nimessä 3kk putkeen kortisonia vaan yhtä monta päivää aina taukoa, kun on rasvaakin laitettu, koska muuten iho ohenee. Meillä siis jatkuvasti ollaan näin rasvailtu+kunnon perusrasvat ja päivittäiset kylvetykset ja tällä saatu hyvä tulos. Atooppisen ihon hoidostakin on käypä hoito ohje nimellä atooppinen ekseema, sitä kannattaa lukaista, jos kiinnostaa. Allergioita testataan kai nykyään vain jos paha ihottuma jatkuu hoidosta huolimatta. Tosin en tiedä testataanko jos on kasvussa ollut häikkää?
  • Tykkää Tykkää x 1
 14. Vius Ihastunut foorumiin Joulumammat 2016

  Voi hyvänen aika! Meillä lääkärit on määrännyt kahden viikon kortisonikuureja aikuisille potilaille, mut sit on pitäny olla 2 viikkoo taukoakin. Kyllä vauvan iho on niin herkkä että kannattais pitää aika paljon taukoja siinä kolmen kuukauden aikana :eek:
 15. Vius Ihastunut foorumiin Joulumammat 2016

  Meillä oli joskus kuun puolessa välissä se 6kk neuvola. Painoa oli tullut 400g edellisestä ja nyt paino on jotain 10800g. Pituutta oli tullut 3cm lisää ja on nyt 71cm. Seuraavan kerran kohdataan syksyllä :/ Orpo olo kun käynnit vähenee! Mitään ei tullut mistään valituksia, eikä kotkotuksia. Poika käy tissillä yöllä kaks kertaa tai viis kertaa ja nukahtaa tissille. Nyt neuvolan täti sanoi että unikoulua voi halutessaan miettiä sitten kun iltapuuro on tullut kuvioihin. Aionkin jossain välissä siirtää pojan omaan sänkyynsä, mut vasta sitten kun ei tarvii enää syötellä pitkin yötä. Oon niin laiska.
  • Tykkää Tykkää x 1
 16. mangusti80 Tuttu foorumilla Joulumammat 2016 Syysmammat 2018

  Meillä oli myös 6kk neuvola, mutta pienessä ryhmässä. Oltiin reissussa kun 6kk tuli virallisesti täyteen joten neuvola oli pari viikkoa myöhemmin. Painoa 10300g ja pituutta 68cm. Aika samanlaiset meiningit meillä yöllä kun Viuksella, vähän tekisi mieli saada jo enemmän sänkyyn omaa tilaa ja siirtää poika omaan sänkyynsä mutta jotenkin en raaski sitten huudattaakaan... ja metelihän siitä varmana nousee jos yötarjoilut loppuu.
 17. Alise Tuttu foorumilla Joulumammat 2016

  Meillä poika nukkuu pinnasängyssä parisängyssä kiinni, mutta heräilee silti noin tunnin välein. Viime yönä poika oli isänsä kanssa eri huoneessa ja heräili ihan yhtä usein. Olisi ihanaa saada noita heräilyjä vähemmäksi, vinkkejä otetaan vastaan! Joka kerta ei tarvitse välttämättä syöttää, mutta pelkkä tutti ja rauhoittelu ei riitä, vaan pitää nostaa syliin asti rauhoittumaan, joten imettäminen tuntuu jopa helpommalta.
 18. Vius Ihastunut foorumiin Joulumammat 2016

  kato mll sivuilla on paljon vinkkejä erilaisiin uniongelmiin. Tai mitä jos kokeilisit perhepetiä ;P siinä voisit jatkaa unia heti kun saat vauvalle tissin suuhun ja se vois rauhottaa vauveliakin kun sais nukkua kainalossa. Monethan siitä yrittää päästä eroon mutta kyllä ite oon saanu nukuttua tosi hyvin vaikka poika heräis tunninkin välein, mut tällä hetkellä herää enää kerran yössä.
 19. Alise Tuttu foorumilla Joulumammat 2016

  Aiemmin jätinkin poitsun aina ensimmäisen syötön jälkeen viereen, mutta jossain vaiheessa totesin, että nukutaan molemmat levottomammin siten, niin aloin siirtämään omaan sänkyynsä. Nyt en uskalla senkään puoleen jättää siihen, että pelkään lapsen konttaavan sängyn jalkopäästä lattialle.

  Pitäisi varmaan sitkeämmin yrittää olla syöttämättä öisin, mutta se on helpoin tapa rauhoittaa lapsi, niin en ole jaksanut. Yritän kyllä aina ensin silitellä uneen, mutta nostan sitten aina syömään, jos se ei auta. Illalla poika nukahtaa hyvin itse. En sitten tiedä, onko pojalla oikeasti jopa nälkä öisin, kun päivisin hän ei oikein malttaisi syödä.
 20. Mirri Tuttu foorumilla Toukokuiset 2021

  Eilen oli kontrollineuvola, kasvu tasaista 8.5kg, pituutta en muista kun korttiin ei merkattu... iänikuista ihottumaa jälleen kaulassa ja polvitaipeissa. Terkka kävi kysymässä ehtiikö lääkäri vilkaista ja ehtihän se! Allergia-asioihin erikoistunut mukava lääkäri. Näytti kiinnostuksensa huoltamme kohtaan! Sibicort-kuuri koska iho näyttää jopa tulehtuneelta ja sibicortissa on mukana antibiootti. Oli sitä mieltä ettei ole maitoallergiaa sillä iho olisi parantunut tällä kolmen viikon maidottomalla millä ollaan oltu molemmat. Määrättiin myös verikokeisiin. Tuli olo että jes kerrankin joku lääkäri osaa ehkä auttaa.
  Nuo verikokeet voikin olla sitte joku aivan kamala kokemus...
  • Tykkää Tykkää x 2

Jaa tämä sivu