Vauvojen kehitys

Keskustelun 'Syyskuiset 2018' aloitti Ruuth, 18 joulu 2018.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | VAUfoorumin sovellus puhelimeen! | Top 100
 1. Ruuth Peruskäyttäjä

  Olisi mielenkiintoista kuulla muiden vauvojen kehityksen virstanpylväitä. Itselle, kun vauva on ensimmäinen, niin etenkin ensimmäisten kuukausien kehitys on uutta ja olisi kiva kuulla, missä tahdissa muilla edetään :)

  Tällä hetkellä tuntuu, ettei viime viikkoina ole kylläkään kauheasti mitään uutta tapahtunu :D Nyrkkejä syödään mutta esineisiin ei vielä tietoisesti tartuta, jotta voisi niitä sinne suuhun tunkea tunnusteltaviksi. Ikää nyt 2,5kk.
  • Tykkää Tykkää x 1
 2. Emppuli_88 Tuttu foorumilla Syysmammat 2018

  Meillä on kans ikää noin 2,5kk. Ei vielä käännytä eikä muuten liikuta, mutta hösellestään kovasti jaloilla ja käsillä. Paljon myös jutellaan, hymyillään ja jopa nauretaan. Yksin ei viihdy enää missään paitsi sitterissä jos saa katsoa televisiota :hilarious: aikasin se telkkari alkaa kiehtoa. Kaikkeen tarraa kiinni, en tosin tiedä onko kuinkakin tietoista. Ja suuhun menee kädet ja kaikki mitä niissä on. Kovasti myös käsiään tutkii ja ihmettelee. Nyt myös lelut alkaneet kiehtoa enempi, lemppari on äitiyspakkauksen norsu.
  • Tykkää Tykkää x 1
 3. Imme Rakastunut foorumiin Syysmammat 2018

  Meillä vauva huomenna 3 kuukautta. Kääntyy mahalta selälleen ja kova yritys myös kääntyä selältä mahalleen. Aktiivinen liikkuja, koska mahallaan ollessaan yrittää ryömiä (todellakaan siinä onnistumatta, vaan enemmänkin komentaen hytkyy) ja nostaa myös takapuoltaan ns. konttausasentoon. Alkanut pikkuhiljaa tavoitella esineitä, mutta ei vielä tiukasti ottanut muuhun kiinni kuin minun ja omiin hiuksiinsa, omiin korviinsa ja minun nenään. Nyrkkejään syö ja niitä saa jatkuvasti olla ottamassa suusta pois. Tuo nyrkkien syöminen on aiheuttanut suurta hämmennystä itsellä, kun miellän sen nälkäviestiksi, mutta kun nyrkit menee aina suuhun, jopa rinnalla ollessa, niin ei se voi aina olla nälkäviestiä :hilarious: mutta siis hienosti jaksaa kannatella mahalla ollessaan päätään pitkiäkin aikoja. Nukkuu edelleenkin paljon ja alan jo kohta epäillä onko tämä vauva oikeasti karhunpentu, joka yrittää olla talviunilla
  • Hauska Hauska x 2
  • Tykkää Tykkää x 1
 4. Emppuli_88 Tuttu foorumilla Syysmammat 2018

  Meillä kans päätä kannattelee hyvin sen unohdin mainita. Ja äskön kun mahallaan oli sohvalla niin myös käsien varassa (kyynärnojassa) näkyy keikkuvan. Ja myös välillä takapuolta nostaa ylös. Se on kyl huvittavan näköstä. Menohalut tällä on pienemmät kun siskollaan oli, mutta eihän sitä ikinä tiedä jos jo kohta alkaakin ryömiä. Toivottavasti ei kuitenkaan, tuossa isommassa ikiliikkujassa on täl hetkel ihan tarpeeksi.
  • Tykkää Tykkää x 1
 5. Äippä x6 Addikti Toukomammat 2017

  Sisu on reilun viikonpäästä 3kk ja osataan hymyillä, ”jutella”, kädet on löydetty ja niitä on kiva ihailla pitkiäkin aikoja putkeen, päätä nostelee ihan hyvin mut ei jaksa pitää ilmassa kovin kauaa. Mun suureksi yllätykseksi liikkuu jo eteen päin naama maassa jaloillaan potkien :eek: uskoisin olevan kylläkin ihan puhdas vahinko :wink
  • Tykkää Tykkää x 3
 6. Tips Ihastunut foorumiin Syysmammat 2018

  Pieni Fay on jo 3,5kk, kääk! Mahalta kääntyy selälleen ja viihtyy hyvin vatsallaan kyynärnojassa, pyrkii myös punkemaan eteenpäin ja työntää polvia konttausasentoon - ja raivostuu kun pääsee etenemään vain sen muutaman sentin :D Tarttuu esineisiin ja tsiigailee niitä mielenkiinnolla, myös omat kädet on löytyneet ja niitä tutkitaan pitkiäkin aikoja, myös varpaitaan tarkastelee muttei vielä hypistele. Jutustelee ahkerasti, nauraa ja nykyään myös "laulaa" musiikin tahdissa. Noista nyrkeistä suussa - meilläkin nyrkkiä lutkutetaan tiuhaan - niin sanovat sen vain edistävän motorista kehitystä eli antaa mennä vaan! Sitten jos jossain vaiheessa pelkkä peukalo etsiytyy suuhun niin sitä voi ottaa pois mutta nyrkki ja muut sormet on vapaasti lutkutettavissa :)

  Nyt odotellaan että hiffaisi tuon selältä vatsalle kääntymisen ja sitten aletaan pelätä koska pääsee liikkeelle. Käytiin firman pikkujouluissa samaan aikaan kollegan kanssa jonka 9kk poika käveli jo suvereenisti pitkin ja poikin, oli aloittanut 8kk ikäisenä!
  • Tykkää Tykkää x 2
 7. Superpipsa Tuttu foorumilla Syysmammat 2018

  Kiva kuulla, että muillakin nyrkin syöjiä. Mä oon kans tulkinnut näläksi, mutta saattaa heti syötyään alkaa syömään nyrkkejä. Sillei et maitoa tulee jo korvista ja ei missään nimessä hyväksy lisää, mut nyrkki menee suuhun. Pikku hiljaa oon alkanut uskoa, ettei se ole nälkää aina.

  Meillä 3,5 kk ja alkoi viime viikolla kääntymään selältään mahalleen. Nostaa takapuolta ja pyrkii konttausasentoon. Tarttuu leluihin, mutta kovin tarkoituksellista se ei ehkä vielä ole. Jämäkkä on ollut jo pitkään.

  Hymyilee paljon ja nauraa räkättää ääneen.
  • Tykkää Tykkää x 3
 8. Äippä x6 Addikti Toukomammat 2017

  Toi meidän jätkä on kyl aika empaattinen luonne! Kun jompi kumpi pienemmistä tytöistä satuttaa itseään ja parkuu sitä niin sisukin yhtyy kuoroon mutta kun siskot kinisee vaan kininän ilosta niin sisulta ei sympatiaa heru:eek: miten tommonen rääppänä osaa erotella muiden itkuista sen oikein ”hädän” jonniin joutavasta raivosta? Kumma juttu! Muilla ei kyllä oo vauvana ollut tommasta empatian taitoa o.O
  Sama on mun kummipojalla... se on kans todella empaattinen 2,5v jätkän pätkä! Mutta vain jos on se ”tosi hätä”:wink
  Mä en kyl yhdistäisi tota nurkkien imemistä nälkään... vaan maailman tutkimiseen:wink
  Että tää kyl niin ihana pieni mies että ei tosikaan... unissaankin hymyissä suin :Heartred ImageUploadedByVau Foorumi1545157959.697804.jpg
  • Tykkää Tykkää x 10
 9. Tips Ihastunut foorumiin Syysmammat 2018

  Ihana hymy!
  Meiltä löytyy myös empatiaa. Kun siskolta pääsee itku alkaa meilläkin alahuuli mutristua joskus ihan itkuun asti. Sen sijaan jos sisko vaan rääkyy uhmaansa, ei empatiaa heru :D

  Meillä taitaa olla joku ylimääräinen tiheän imun kausi. Koko viikon on halunnut sänkyyn joskus 18-19 aikaan, nukkuu tunnin, herää ja vinkuu nälkää ja seuraavat 2-3h makoilen vieressä tissi suussa, jos yritän nousta tulee vihainen komennus takaisin viim 10 minsan päästä. Kunnes on tankannut tarvittavat ja nukkuu sikeästi pikkutunneille ainakin. Ja tämän vuoksi on aikaa jaarata foorumilla kun ei tässä pimeässä sängyssä muutakaan voi... :wink

  No, jotain positiivista tässäkin, esikoinen on nimittäin oppinut laittamaan itsensä omaan huoneeseen nukkumaan kun ei jaksa katsella imetystä, tänään jo kolmas kerta putkeen kun on unessa ennen yhdeksää :)
  • Tykkää Tykkää x 2
 10. Ruuth Peruskäyttäjä

  Meilläkin vauva viihtyy mahallaan kyynärpäiden varassa, toisella kädellä yrittää jo kovasti nostaa yläkroppaa ylemmäs, minkä tuloksena kellahtaa kyljen kautta selälleen :D en siis laske, että meillä vielä kääntyä osattaisiin, kun niin puhdas vahinkokellahdus kyseessä.. :D

  Aika hyvin meillä jo päivärutiinit ja -rytmi löytynyt. Yöt nukutaan hyvin, sängystä noustaan yleensä siinä puoli ysin aikaan, ja päivisin syödään 3h välein. Nukkumaan mennään puoli ysin aikaan. Päiväsyöttöjen välissä seurustellaan ja nukutaan miten nyt sattuu huvittamaan :)
  • Tykkää Tykkää x 3
 11. Ahven Tuttu foorumilla

  Apua, mun 4kk pullavainen ei vielä käänny edes, hyvä jos vähän jaksaa jaloilla potkia. Laiskan hiki syödessä vai miten se oli :grin

  Toki päätä kannattelee ja hymyilee ja tarttuu esineisiin. Liikunta ei vaan maistu.:rolleyes:
  • Tykkää Tykkää x 5
 12. Tiutiutiu Ihastunut foorumiin Syysmammat 2018

  Meidän poika täyttää jouluaattona neljä kuukautta. Hän tuntuu olevan motorisessa kehityksessään melko kärsimätön tapaus. Tai varmaan on oikeasti ihan normaali, mutta tuntuu mun mielestä kehittyvän hirmuista vauhtia verrattuna esim. serkkuunsa, joka oppi ryömimään 11 kuukauden iässä :D (Serkku tosin syntyi 8 viikkoa etuajassa, mikä vähän selittää, mutta kai tuo nyt on silti aika myöhään.) Meidän vauva oppi joskus kuukausi sitten kääntymään selältä mahalleen. Hän osaa pitää varpaista kiinni, syö nyrkkiä, tarttuu leluihin ja vie ne suuhun, juttelee kovasti. Ei viihdy enää ollenkaan pikkuvauvana, vaan puskee itsensä sylissä jatkuvasti istumaan. Tänään heräsi vaunuissa kun oltiin jouluostoksilla, ärsyyntyi makoiluun ja yritti jopa nousta vaunuissa istumaan :oops:

  Viime päivinä hän on kovasti hinkunut ryömimään: tekee uintiliikkeitä, yrittää välillä jo ihan oikeannäköisesti ryömiä, muttei vielä onnistu - ja kun turhautuu yrittämiseen, huutaa kuin palosireeni :D

  Vaikka poitsu tosiaan hymyilee ja juttelee paljonkin, niin varsinaista ääneen naurua on kuulunut vain kerran. Muuten korkeintaan leveä hymy ja "höö" tai "hee", vaikka kuinka yritetään naurattaa :)
  • Tykkää Tykkää x 7
 13. Elviira78 Aloittelija Lokamammat 2018

  Poitsu 3 kk (syntyi 5 vk ennen) hymyilee leveästi ja toimittelee pitkään sellasilla pidemmillä äännähdyksillä. Mukava seurata, kun juttua valmistellaan pitkän aikaa. Pitää muistaa antaa hänelle suunvuoroon riittävä aika.
  Mahallaan en aiemmin oo juuri saanu pidettyä, kun hermo palaa välittömästi. Mutta nyt viimesillä viikoilla on jotain hoksannu ja kannattelee kyllä pitkään päätä. Toinen käsi vain suorenee sivulle, joten pyörähtää sen myötä toiselta puolelta selälleen. Ja pää nousee omin voimin, jos sattuu huvittamaan.

  Nyt on tosissaan alkanut katselemaan maisemia: pää pyörii kun kävellään kotona sylissä. Ja niitä käsiä myös ihmetellään pitkät tovit sekä syödään myös.
  • Tykkää Tykkää x 5
 14. Emppuli_88 Tuttu foorumilla Syysmammat 2018

  Meillä tytsy on nyt viikon sisällä alkanut punkea itseään pystyyn. Ei suostu makuulla olemaan enää vaan vain sylissä istumassa. En esikoisesta tälläistä muista. Ihan naama punaisena yrittää istumaan nousta. Kehittyypä vatsalihakset ainakin! Tosin istuttaa ei vielä toviin saisi mutta mitäs teet... Ei liene enää tarvetta päätäkään tukea kun hyvin nousee mukana..
 15. Emppuli_88 Tuttu foorumilla Syysmammat 2018

  Niin ja tosiaan nyt 2,5kk ikää. Istuttaa taitaisi saada vasta 6kk jos oikein muistan?
 16. marijanna Aloittelija

  Meillä tuli 3kk juuri täyteen. Nyrkit maistuvat hyvin, ja leluihin tartutaan myös jonkin verran. Lempileikki tällä hetkellä on leikkimaton kaaren potkiminen. Sitten seurataan kun ne roikkuvat lelut heiluu, ja se aiheuttaa suurta riemua. :grin
  Kääntyminen ei vielä onnistu. Mahallaan kannattaa hyvin päätään, ja potkii ja huitoo, mutta tuskastuu nopeasti, kun ei pääse liikkeelle. :hilarious:
 17. Jennspa Peruskäyttäjä Syysmammat 2018

  Meillä tuli myös 3 kk täyteen. Hymyilee ja juttelee kovasti. Eilen höpötteli ja selkeästi etsi eri ääniä kolme varttia kunnes väsähti. Välillä tuli kunnon kova kiekaisu ja puhalteli suusta ilmaa kuin etsien et miten se tuli :D viihtyy mahallaan pää ylhäällä myös jo aika kauan. Haluaa olla pystymmässä myös sylissä ja katsella ympärilleen. Heiluu kovasti selällään ja mahallaan mutta ei vielä liiku. Selällään pyörii kyllä akselinsa ympäri. Seuraa ja työ leluja. Jos antaa käteen niin menee suuhun. Muutenkin syö nyrkkejään usein.
 18. Kapris Peruskäyttäjä Syysmammat 2018

  Tyttö 4kk ei käänny selältä mahalle tai mahalta selälleen, mutta selällä ollessa vänkää itseään keskipisteen ympäri siten, että on usein sängyssä poikittain ja kerran ollut pää jalkopäässä.
  Kuolaa ja syö nyrkkejä kokoajan. Nyt alkanur kiinnostumaan leikkikaaren leluista ja jaksaa katsella, mutta ei kurkottele käsillä.
  Mahalla ollessa jaksaa pitää päätä hyvin, ja selällään saa potkuteltua itseään eteenpäin pitkiäkin matkoja.
  Omaa tahtoa löytyy nukkumaanlaittaessa kun ei vain välillä suostu nukahtamaan päivä-yöunille kuin itkuraivon kautta.

  Hymyilee, nauraa ja juttelee.
  • Tykkää Tykkää x 2
 19. Ruuth Peruskäyttäjä

  Nyt meidän melkein 3-kuinen on alkanut kurotella ja tarttua leluihin. Kuolaa tulee koko ajan. Vielä ei yritä kääntyillä, kyljelleen menee kyllä mutta katselee ennemminkin ympärilleen kuin halajaa vatsalleen.

  Onko teillä alettu vielä kiinnostua aikuisten ruokailusta?
 20. Tips Ihastunut foorumiin Syysmammat 2018

  3,5 kk on jo pitkään haikaillut ruoan perään, katse seuraa ja mässyttää suullaan. Raasu. Saa vielä pari kuukautta malttaa.
  • Tykkää Tykkää x 2

Jaa tämä sivu