Vauvauinti

Evy80

Vauhtiin päässyt keskustelija
Kuinkas moni harrastaa VU:ta, me aloitetaan uiminen viikon päästä, saa nähä miten sujuu... kylvyssä olemista toi meitin poika kyllä rakastaa yli kaiken. Kertokaahan kokemuksianne jos semmoisia löytyy.
 
Meillä huomenna edessä kolmas kerta. Ja tykätään, vesipeto tuntuu jätkä olevan. Ainoo häslinki on pesuhuoneessa, suihkuja meillä käytössä 6, ja niitä käyttäis samaan aikaan uimasta tuleva ryhmä ja sinne menevä, eli ryysistä on. Mutta itse uinti osuus ok, tosin ei haittais vaikka sielläkin olis muutama muksu vähemmän.
Mennään laululeikkejä ryhmässä, nyt alotellaan sukellusta ja sit on ns vapaa uintia.
Täytyykin tästä mennä säärikarvoja ajelemaan... emoticon
 
Meillä on tänään infotilaisuus siitä ja sit lokakuun eka päivä alkaa uinnit. Innolla odotellaan. Uskon, että neiti siitä tykkää kun kylvyssä tykkää olla :)
 
Me ollaan nyt kaks kertaa käyty. Hienosti on mennyt, neiti tykkää. Ekalla kerralla vaan totuteltiin veteen, nyt tokalla kerralla "kannutettiin" eli kaadettiin vettä pään ja kasvujen päälle niin että sukellusrefleksi käynnistyi. Vähän tyttö oli hölmönä ja kolmannella kerralla suupielet alkoivat mennä alaspäin. Jätettiin sitten se viimoinen kerta tekemättä. Muutenkin alkoi selkeästi väsyä loppua kohti, ja uinnin jälkeen simahti tissille samantien ja nukkui kahdentunnin päikkärit.
Yllättävän vähän oli ohjattua toimintaa, alkuleikki ja loppulaulu. Ja sit toi kannutus.  Muuten täysin vapaata touhuilua joka ensikertalaisesta oli vähän hämmentävää. 

Pesuhuoneestakin on selvitty hyvin, vanha sitteri, johon kosteussuoja toimii loistavasti. Tyttö siinä katselee pyyhkeeseen käärittynä rauhallisena kun pesen/riisun/puen itseäni.  
Bumbo-istuinta kovasti suositeltiin, mutta näyttää aivan liian suurelta meidän sirpakalle tytölle. Ja miksi rasittaa uinnin jälkeen toista istumisella kun on väsyväsy ja voi loikoilla sitterissä. Ehkä vähän isompana sitten? 
 
Nyt on eka kerta sukellettu, tais äitiä jännittää ja olla liikkeissään hieman hätäinen... Hyvin tuo meni mutta rauhallisemmat liikkeet sais olla.
Tosiaan pesuhuoneessa meillä käytössä hoitoalusta missä pienet reunat, poitsu siellä tyytyväisenä köllötellyt. Muutamilla olen nähnyt "autokaukalon" siellä käytössä mutta enimmäkseen alustoja.
 
Jänniä eroja. Meil on vaan turvaistuimia ja noita bumboja. Mä olen outolintu sitterini kanssa kun en halua kastella turvaistuinta. Hoitoalustaa ei oo kellään. 
Taitaa olla paljon kiinni siitä mitä alkuinfossa vinkataan. 

Onnea uudelle pienelle sukeltajalle!
Meil on vasta 2 vkon kulutta seuraava kerta ja eka sukellus kun ens vkonloppuna on halli kiinni huollon takia. Jännittää jo nyt. Upottaa nyt lapsensa veteen....
Hullua puuhaa. 
 
Kiitos kiitos. Ja kohta sais kai äiti ja isäkin sukeltaa kans, näkis miltä laps siellä näyttää,  ja olisko kai lapsenkin kannalta jees. Vauvathan siis sukeltaa silmät auki.

Tossa kun kattelin eri firmojen, kaupunkien vauvauinti sivuja niin huomasin et on ihan kivoja eroja. Siis varsinkin nämä hallien tarjoamat jutut, jossain paikoissa kun on esim sitterit valmiiksi odottamassa.
 
Me ollaan käyty kaksi kertaa vauvauinnissa. Eka kerta oli mielettömän hauska. Poika oli hyvällä päällä ja nauroi melkein koko ajan. Mutta mutta.. seuraavan viikon olimmekin sitten vatsataudissa ja seuraavan viikon tunti jäi väliin. Viime sunnuntaina oltiin toisen kerran ja nyt jouduttiin herättämään poika kesken unien. Normaalisti se ei moisesta välitä, mutta nyt tietysti oltiin sitten naama nurinpäin koko vauvauinti. Lähdettiinkin sitten vähän aikaisemmin kotiin, kun toisella ei selvästikään ollut kivaa. Toivottavasti tällä viikolla menee aikataulut kohdilleen, sillä nyt olisi vuorossa oikea sukellus, viime viikolla mekin "kannuteltiin".
 
Me käytiin vu-infossa tänään ja lauantaina päästään kokeilemaan uintia. Vähän jännittää mutta kiva saada koko perheelle yhteinen harrastus.
 
Tänään ei sukeltelut oikein onnistunut, tehtiin kyl kaks kertaa mut aina päätty itkuun. Poika näytti säikähtävän jo siinä vaiheessa ku kaadettiin vettä päälle, tätä siis täytyy ruveta reenaamaan kotona suihkussa. Refleksi onneks löytyy kuitenki.
Muutoin uiminen näytti olevan kuitenki kivaa, onneks.
 
meillä oli tänään ensimmäinen kertta vu:ssa ja kovasti viihdyttiin. Kannutettiin kolme kertaa, vähän alko itkettään mutta ei mitään isompaa hätää. 20 min jaksettiin ja sitten alko näyttään siltä et väsy tulee niin lopetettiin vielä kun on kivaa emoticon
 
täytyypäs tännekin alkaa kirjoittelemaan kun tänne on alkanut juttua tulemaan! :)
Meillä tänään eka vauvauinti ja meni hyvin. kaks ekaa kertaa siis jäi välistä flunssan takia.
Jami rakasti uintia! äiti rakasti uintia ja isäkin tykkäs vaikkei itse tykkää uimisesta :)
Mä ajattelin etukäteen että jäädään ns. jälkeen muista kun heti jäi 2 kertaa käymättä, mut Jami on oikea vesipeto. 
En tajunnut tai osannut odottaa että vauvauinti yllättäis mut näin yli positiivisesti! 
alkuun jännitin ihan kauhiasti että miten menee, mut hengis selvittiin. Pääasia että Jami tykkäs ja viihtyi :) moon niin täpinäs tästä vauvauinnista kun se oli niin kivaa.emoticon
 
Tänään sukellettu x3, ja alkaa sujumaan. Enää pienen pieni itku sukelluksen jälkeen. Meitin poika tuppaa vetämään pään taakse kun vettä kaadetaan päälle, tais ohjaajat sanoo sen olevan viel joku heijaste, mikä mahdollista kun näin pienestä viel kyse. Siitä siis johtuis kait nää itkut / "paniikit".
Ens kerrella kait saatettais sukeltaa ilman kannutusta.
Ja tässä joku kerta olis tulossa kuvaaja sinne, ottaa valokuvia että kuvaa dvd:lle. Ja sillon kai laps lähetetään sukeltaan ilman että ketään pitää kiinni. Huips!emoticon
 
Nyt sukellettu kannuttamalla että ilman. Ja täytyy kyl todeta että saas nähdä kuin äitiltä mahtaa onnistua sukelluttaa ilman kannua. Lapsi kun pitäis nostaa aikas korkeelle ja sukelluttaa pää edellä - enhän mä meinaa jaksaa nostaa tota meidän pitkää huiskulaa silleen...

Iltaryhmäkin on kait alkamassa, olis klo 17.45 ja 18.15. Muuten olis ihan kiva mut tällähetkellä syödään noin klo 17 ja sit mennään noin klo 18 päikkäreille... Ja taas klo 20 pitäis syyä iltapuuro. Tietty sit toi sopis, kun joskus jää toiset päikkärit pois, milloin tuo sitten mahtaa tapahtuakin..?

Onks muille tulossa kuvausta? Meillä kuvat maksaa 5e kipale ja video oli jonkun 30e.
 
Meilläkin on nyt sitten se eka kerta takana. Siis viime lauantaina päästiin vihdoin aloittamaan ja kyllähän tuo tyttö siitä niin tykkäs. Siinä vaan köllötteli äitin ja isin käsillä ja välillä naureskeli. Kannutusta jo tehtiin, kun tyttö niin tottuneesti vedessä oli, sukellutuksesta ei ollut puhetta, ehkä ens tai seuraavalla kerralla. 
Meillä oli kaukalo mukana suihkupuolella ja siinä semmonen pyllynalunen, mitä saunaan otetaan mukaan, niin suojaamassa kosteudelta. Toimi hyvin. 

Kuvauksesta en tiedä, piti kysyä mut unohdin. Täytyy nyt lauantaina muistaa kysyä. 


Mites muilla noi uikkarit? Minkälaiset? Mistä hommatut? Pitäis löytää tytölle uudet, kun nämä meidän retrot 20v. vanhat "ensiuikkarit" alkaa käydä pieneksi, että mistähän lähtis etsimään... 
 
Meillä myydään uimahalli uikkareita, kylläkin vain housumallisia. Enkä kyllä ole nähnyt missään myytävän lahkeellisia uimapukuja.

Meillä on uiminen ollu parilla viime kerralla vähän tuskasta, en tiedä vaivaisko veden paine mahaa kun ei oo kakattu viikkoon. uinnin jälkeen kyllä kakka tulee viimeistään seuraavana aamuna. Mutta ollaan kuitenkin jo sukellettu, myös viime kerralla jolloin poika halus vaan olla mun sylissä kaulaa vasten jos muuten niin alko kitinä. nyt sitten kattellaan miten alkaa sujumaan, alkuunhan tykättiin kovasti en ajatellut luovuttaa vielä parin kitinä kerran takia.
 
Esim. Polarn o Pyretillä on lahkeellisia uimahousuja, huuto.netissäkin on ollut myytävänä. Itse ostin huuto.netistä vitosella ImseVimse-uikkarit. Tällaiset: http://www.pientenparhaaksi.fi/product_details.php?p=366 kalakuosilla, mutta vanha malli, joten väri on keltainen. Kokopuku ois ollut meidän vilukissalle parempi kuin pelkät housut, mutta en viitsi enää toisia ostaa (tai tehdäkään sen puoleen).
 
Meillä käytössä Kushies (kait se noin kirjoitettiin). Myytiin info-tilaisuudessa. Mut netistä löytyy ainakin www.jutta.fi tätä mallia , ja niil on myös ihanan näkösiä tyttöjen malleja.
Näät on sellaset vähän niinku teippavaippa, on mun mielestä kivemmat ku ns normihousut - siis pujotettavat.
Ja löytyyhän niitä uikkareita ihan esim Prismastakin. Ei muuta kun googlettamaan!

Ja meille taidettiin sanoo et lahkeelliset on vähän niinkuin lääst season, noit "teipattavat" on nyt in, ja kun niissä on säätövaraa niin toimii pitempään ja on ns varmemmat.
 
Hip hei! Tänään sukellettiin 5 kertaa, ja ilman kannutusta. Ja me ei itketty kertaakaan! Tämähän alkaa siis sujumaan. Jaloilla polskittiin ja kädelläkin alettiin jo läiskyttelemään.emoticon
 
Takaisin
Top