Vauvaneuvolajuttuja

Terkkari tosiaan kävi eilen. Ihan kivasti on maitoa vetänyt. Kotiutumispaino oli vajaa 2 vrk ikäisenä 220g alle syntymäpainon ja nyt oli sitten syntymäpaino ohitettu 50 grammalla vajaa 6 vrk iässä. Eli paino noussut 270g 4 päivässä. Ja musta kun tuntuu, että ei syömiset kestä kovin pitkään kerralla ja sit taas nukutaan ja ollaan tyytyväisiä. Viime yönä kyllä alkoi tissit olla melkoisen pinkeenä, ken herättiin vaan kerran syömään.
 
Eka lastenneuvolan kotikäynti oli tänään, vaikka vauva on jo 3 viikkoa ja 1 päivän vanha. Paino oli 4100 g ja nousutahti 26 g/viikko, mikä on ihan keskimääräinen nousutahti. Suositus kai olisi 20-30 g/viikko. :) Kaikki muukin ok, vauva raasu huusi melkein koko ajan kun se jouduttiin herättämään unilta ja heti joutui väänneltäväksi ja nakusilleen riisutuksi. Ehkä isoin itku tähän mennessä, meillä kun ei juuri itketä. :Heartred
 
Eka "oikea" neuvola tänään tasan kahden viikon ikäisenä. Paino 4275g (syntymä 3940, 5 vrk 4040) ja pituus 53,5cm (syntymä 50cm). Pää 38,4 (syntymä 36,5). Eli ihan hyvin vaikuttaisi kasvavan. Jee.

Parin viikon päästä uudestaan. Olin jo unohtanut kuinka penteleen usein siellä saa rampata näin aluksi. Mutta hyvän asian puolestahan siellä käydään toki:)
 
  • Tykkään
Reaktiot: NM
Ensimmäinen neuvola (kotikäynti) kotiutumisen jälkeen. Poika on kasvanut älyttömän hyvin! Syntymäpainoa oli 3685g jonka jälkeen laski laitoksella 3490g, ja nyt paino oli muutaman päivän jälkeen noussut melkein takaisin alkuperäiseen eli 3600 ja risat. \o/ Täysimetys kannattaa! Pituutta on siis 53cm, eli äijä on pitkä ja jäntevä. Heijasteet sun muutkin oli mainiot. Nyt on kerrassaan voittajafiilis.
 
meillä on ollu yks neuvolakäynti, piti mennä ite paikanpäälle, ja seuraava on kuukauden ikäsenä. tuntuu hassulta kun edellisten kanssa on käyty vaikka kuinka usein!
 
Meillä kävi eilen neuvolantäti kotona, vauva 1vk 2pv. Ens viikolla täytyy mennä neuvolaan taas.
 
Käytiin eilen ylimääräisellä neuvolakäynnillä ihan vaan punnituttamassa poika. Paino oli laskenut yli 10 % alkuun synnärillä korkeiden bilirubiiniarvojen vuoksi. Ja koska minulta ei tullut maitoa tarpeeksi (kauhea kun itkettää kun ajattelee, kuinka pienellä oli nälkä :'( ). Nyt paino oli enää 100 g jäljessä syntymäpainosta, tänään varmaan ollaan jo saavutettu syntymäpainokin :Heartred Varsinainen eka terkkari torstaina kotona.
 
Eilen neuvolalääkäri. Painoa 4315 g ja pituutta 54 cm. Hienosti -1 käyrällä kasvetaan. Eka satsi rotarokotetta saatiin. Toivottavasti ei tee masua kipeäksi.

Mahan kanssa on ollut vähän ongelmia. Ilmavaivoja ja refluksia. Ei mitään erityisen vaikeaa, mutta tylsä, kun toista itkettää aina välillä. Lääkärin mukaan ei kuitenkaan huolta, kun kasvu on hyvä. Kovasti yritetään oloa helpottaa: röyhtäytystä, hierontaa, jalkajumppaa, cuplaton, gefilus-tipat, kaikkein "kaasuttavimpien" ruokien välttely ja paljon kanniskelua pystyasennossa. Aina kuitenkin joku pieru tai röyhy tuntuu välillä kiusaavan :sad001 Allergialta ei lääkärin mukaan (eikä omasta mielestäkään) vaikuta. Todennäköisesti vaan normaalia suoliston ja mahaportin kehittymättömyyttä. Jostain luin, että nää viikot 6-8 ois ne pahimmat, eli ehkä se parissa viikossa helpottaa :)
 
Eilen piti olla neuvolalääkäri vaan olikin peruuttanu tulonsa, hitsi. Uusi aika vasta parin viikon päähän. Hoitaja kuitenkin otti painon ja nythän se olikin hurahtanu reippaasti lähes kolmeen ja puoleen kiloon :happy:
Vauvan pottuvarpaat kasvaa oudosti ja ihan kuin toisen kynnen alla olisi pieni verenpurkauma, siihen hoitaja sanoi vain että jos tulehtuu niin tehdään jotain eli kai sitten joillain kasvaa nekin alkuun vinksallaan o_O

Mä en vieläkään oikein ole vakuuttunut siitä rotasta... monenmoista mielipidettä ja kun kuitenkin on jo vähän noita vattanväänteitä niin ei kiva niitä tahallisesti lisätäkään... :pompus:
 
Terkkuja neuvolasta. Meikä lypsää edelleen kermaa :D Kahdes viikos melkeen kilo tullu painoa ukkelille lisää :D

Syntymä: 4530g 52cm edelliset mitat suluissa
1kk: 5625g (4765g) & 57,7cm (54cm)

Kotiuduttiin apteekin kautta, haettiin disflatyliä noita kuplia pilkkomaan joita toi tyyppi hörii samalla ku imee. Joskos meidän yöt rauhottuis kun ei olis niin paljon kuplia massussa.
 
meillä saatiin silmätipat tulehtuneisiin silmiin, voi kun pienen silmät rähmii kovin. Mutta tipat pitäis alkaa nopsaan vaikuttamaan, silmät ei onneksi punoita pahasti, rähmii vaan.
 
Neuvolasta suositeltiin meille nyt gavisconia refluksivaivoihin. En nyt ihan hirveästi laita toivoani tuohon, kun pitäisi antaa 0,5 h syönnin jälkeen, mikä on usein syövällä/rinnalle nukahtavalla vauvalla aika hankalaa. Toki kaikkea kokeilen, jos vauvan oloa saisi helpotettua. Disflatylistä ei ollut apua, mutta sehän tehoaakin vain ilmavaivoihin. Maito happobakteereja on tarkoitus myös testata, onko kellään suosituksia? Rela-tippojen öljypohjaisuus vähän epäilyttää, kun öljypohjainen d-vitamiini tuntui ärsyttävän mahaa. Tosin saattoi osua muuten vain huonoja päiviä.

Kasvua tulee onneksi hyvin, eikä vauva yleensä oksennakaan kaaressa, vaan maitokokkareita ja happoja nousee suuhun, ja vauva itkee huonoa oloaan. Toivon kovasti, että helpottaisi 3 kk ikään mennessä, eikä olisi pysyvämpi ongelma.
 
Meillä esikoisella tuo rotavirusrokote vaikutti vatsan toimintaan, mutta ajattelen silti, että muutaman päivän lievemmät vaivat ovat parempi kuin varsinainen raju tauti. Aiotaan kyllä muutenkin ottaa kaikki rokotukset, kun tulemme kuitenkin reissaamaan lasten kanssa ulkomailla sukuloimassa.
 
Ensimmäinen käynti ihan neuvolassa paikan päällä vauvan kanssa. Oma maito riittää mainiosti, painoa tullut lisää viikossa semmonen 300g. Heijasteet oli taas hyvät, ihania pikkuaskelia pisti pieni menemään. ♡ Mieskin pääsi mukaan (kerrankin) ja päästiin vielä kauppaan sen jälkeen vaikka pieni saikin lievät raivarit kun riisutettiin sitä punnitukseen - hyvin nuo vaunut soveltuu uudelleennukuttamiseen. o/ Siihen tuo simahti kunnes päästiin kotiin vaikka vähän jännittikin miten syömisen ja muun saa ajoitettua tämmöiseen aikataulujuoksemiseen kun ei ole autoakaan.
 
Joo, meil tosiaan se neuvola eilen ja mittoja jo laitoinkin tos eilen tänne. Vauva ei tykänny yhtään kun riisuttiin punnituksia ja mittauksia varten ja lopputulos oli et pisuliru tuli puntarille ja sitten vähän ajan päästä isompi pissa mun päälleni \o/ oli kiva kun olin just puhtaan mekon päälleni laittanu ku oltiin lähetty neuvolaan ja sit piti siin pissasessa mekossa olla :D Nooh, onneks toi vauvan pissa nyt ei kauheen väkevältä kuitenkaan vielä haise :wink

Kireestä kielijänteestä keskusteltiin ja sen vaikutuksesta imemiseen. Sovittiin et soittelen maanantaina neuvolaan kun oon eka jutellu mun imetystukihenkilön kanssa (miehen veljen vaimo) kun ne on huomenna tulossa tänne meille ni katotaan tota vauvan imuotetta ja mieitään et johtuuko ilman kertyminen huonosta imuotteesta vai mun suihkutisseistä ja voiko imuotetta saada paremmaksi ilman kielijänteen leikkaamista.

Saatiin rokoteinfo kanssa ja ilmotin jo heti et rotaa ei meille oteta tällä kertaa, kun ei kerran oo ees kovin todennäköinen rotaviruksen liikkumisaika. Esikoiselle otettiin kun alkuvuodesta syntynyt ni olis ollu enemmän riskejä siihen.. esikoinen kyl ei ees reagoinu rokotteeseen mitenkään. Mut joo, se jää ottamatta. Lisäks tarttee viel jutella miehen kanssa tosta pneumokokkirokotteesta et otetaanko vai ei. Esikoisen aikaan sitä ei edes ollut, joten hänkään ei ole sitä saanut..
 
Neuvolan kotikäynti oli tänään. Pojan paino oli saavuttanut syntymäpainon, ja kaikki heijasteet kunnossa. Hieno vauvapoika meillä :)

Ensi viikolla käydään painokontrollissa, kun yritämme saada vähennettyä korvikkeen käyttöä ja lisätä mun maidontuotantoa.
 
6vko iässä neuvolassa käyty. Painoa about 4,6 kg ja pituutta 58 cm. Missimitoissa! Kaikki vauvalla ok. Ei diggaillut lastenlääkärin lonkkatutkimuksesta ja pieraisi tutkimuksen aikana maailman pisimmän pierun. Lääkärikin repesi nauramaan ja nimesi se hätäpieruksi. Että sellanen missi...
 
No joo, olenkin ihmetellyt kun turvakaukalon kantaminen käy ihan työstä nykyään. Ja tottahan toki, päivän neuvolakäynti todisti etten ole kuvitellut. Paino tänään tasan 4 viikon ikäisenä 5205g ja pituutta 55,6cm. (syntymä 3960/50 ja 2 viikkoisena 4275/53,5). Sisaruksilla samat mitat 2kk-neuvoloissa, joten en ihmettele yhtään että tämä tapaus tuntuu ihan sumovauvalta:wink
 
Takaisin
Top