Vauvan sairastelu

Tiiina

Jostain jotain jo tietävä
En ainakaan huomannut keskustelua aiheesta.
Meille saapui eilen ensimmäinen flunssa. Ilta meni itkeskentelyn merkeissä. Yöllä sitten huomasin että nenä taitaa olla kaverilla tukossa. Nenäfridasta onneksi on suuri apu ja saatiin muutaman tunnin pätkissä nukuttua. Nyt aamun on nukkunut ja äsken kun kuumeen mittasin niin sehän oli nousussa. Panadolia annoin ja takas kaveri unille.

Kyllä on sydäntäsärkevää katsoa kun toisella on tukkoinen olo. Onko muilla vinkkejä helpottamaan pienen potilaan oloa?
 
Keittosuolatipat nenään, räkä irtoaa helpommin. Suihkussa kannattaa myös käydä jos ei oo paljon kuumetta, lämpöinen suihku toimii hyvin höyryhengityksenä.


Sent from my iPhone using Vau Foorumi
 
Meidän poika sairastui flunssaan noin viikko sitten. Nuha on ollut paikoin aikamoinen, mutta kuumetta ei ole ollut. Olen hoitanut nuhaa suolavesitipoilla ja -suihkeella sekä pikkuniistäjällä (on ihan kamalan huono apuväline. En suosittele!!!). Nostettiin poikaan sängyn pääty korkeammalle ja lainattiin anopilta ilmankostutin. Nyt nuha näyttää vähän parantuneen. Kun äiti ja isikin saisi vielä röörit auki...
 
Meil oli eka kunnon nuha n. 1kk iässä. Silloin just nenäfridalla putsasin ja suolatippoja kans. Sängyn päätyä (äp laatikkoa) silloin nostettiin ylöspäin. Ja kuumeeseen ja hammaskipuun oon antanut panadolia, ohjeen mukaan kolme kertaa päivässä/harvemmin. Joskus vain yötä vasten.

Meillä oli tossa toissapäivänä kuumetta 38, annoin siihen panadolia ja aamulla oli ihan ok. Nenästä tulee sellaista kirkasta räkää valuen välillä, toivottavasti ei nyt tauti iske!

Tsemppiä kaikille taudin kourissa painiville!
 
Itseasiassa me nostettiin sängynpäätyä jo muutama päivä sitten kun luultiin että refluksi vaivaa (oli siis vain alkavaa nuhaa). Suolatippoja tai oikeastaan suihketta jouduin ostamaan jo ihan muutaman viikon ikäisenä kun poitsu tuhisi niin paljon. Eli niitäkin löytyy :) kaikki mahdollinen siis testiin.
 
Meillä tuo suihke+friida auttaa hyvin. Sit on just sängynpääty korotettuna ja joskus oon yöksi pilkkonu sipulit harsoon/sukkahousuihin ja sänkyyn kii. Haisee tosi pahalle mut toimii joillakin hyvin :)
 
Meillä oli viime viikonloppuna eka flunssa. Panadol-suppoa annoin kuumimpaan hetkeen ja kovaan itkuun (kipuun) ja nenäfriida jäi toistaiseksi käyttämättä sekä keittosuolatipat, nenä toimii toistaiseksi. Ja tiheämmin annoin tissiä, ei muuta tällä kertaa.
 
Nyt näyttäis että nuha alkaa olla taltutettu mutta toinen silmä rähmii. Kunhan vaan ei ois tulehdus. Huomenna 5kk neuvola, pitää siellä kysellä asiasta.
 
Meillä tuo "flunssa" kesti kk ja äityi ekaksi korvatulehdukseksi ja siitä eteni keuhkoihin. Kaikki edellä mainitut keinot oli käytössä ja niitä myös itse olisin suositellut. Me käytiin lisäksi vielä hengittelemässä lääkettä sairaalassa sekä siellä imettiin limaa kurkusta (kotona sieltä ei saa).
Meillä kotiin saatiin käyttöön Ventoline sillä "töttöröllä". Onneksi on ohi ja pelottaakin tuo 5kk rokotus jo :/
 
Meillä taitaa olla ensimmäinen kunnon flunssa tulossa :sad001 Pinnasänky painaa syntisesti, eli pääpuolta ei voi nostella. Lisäksi tyttö kääntyy aina vähintään poikittain yön aikana, eli ei toimi.

Tietääkö joku hyvän suun kautta annettavan kuume/kipulääkkeen? Ei siis missään tapauksessa perä-suppoja. Kerran on kokeiltu ja voi sitä raivarin määrää.
 
panadolia ja buranaa löytyy mikstuurana. Sit on tabletteja jotka voi joko pureskella tai liuottaa vesitilkkaan, mut en muista miten pienestä voi antaa niitä.
 
Meil on nestemäistä panadolia ja se menee alas vaihtelevasti. Just kysyin neuvolassa, ni nestemäinen on parempaa, paitsi jos purskuttaa ulos, ni sit ei tietty oo hyötyä. Oonkin nyt antanut vähän kerrallaan, ettei niin paljo menis aina hukkaan eli kaulapoimujen kätköihin. Suppoja on sit raivarihetkiin ja ne on musta kyllä niin helppokäyttöisiä.
 
Panadol lusikalla annettuna laskee meillä! Tosin neiti pitää olla bumbossaan kuten ruokailutilanteessa, että huolii lusikalla :)


Sent from my iPhone using Vau Foorumi
 
Ainakin silloin kun äp-laatikon päätyä nostettiin, niin vauva "valui" siinä alaspäin, en tiie sit tosta. Jos toi tulee reunasta reunaan pinnasängyssä, ni varmaan toimii yhtä hyvin/huonosti kuin päädyn nosto. :) Jos jää koloset tyynyn ja sängyn väliin, ni nään jo itteni yön aikana kaivamassa tyttöä sieltä. Aika paljon siis kääntyilee edelleen unissaan...:)
 
Meillä pyöritään sängyssä niin paljon ettei toivoakaan et ois tommosella tyynyllä "oikeinpäin" :)

Meilläpä ollaan jälleen flunssassa (esikoinen, vauva ja minä)...yhyyyy. Vauva onneksi vähiten, mutta haroo korvaansa...taas.
Itsellä keuhkot tosi kipeet ja räkis. En o kyl eläessäni ollu näin paljon kipeenä ite, kun mitä nyt raskaana ja sen jälkeen. Oispa ohimenevää!
Meillä meni eilinen rokotus sessioihin ohi suun ( ei haitta yhtään). Ensiviikolla sitten uusi yritys.
 
Prrrrrr prrrrrr. Sanonko mitä. Meillä oli viime flunssasta jälkitarkastus ja mitä...mitä sieltä löytyikään? No korvatulehdus molemmissa korvissa. Ja kolmas AB kuuri alkakoon. Neuvola pitää jo toisenkerran vaihtaa, koska kuurin aikana ei saa rokottaa.
Onneksi teillä muilla ei sairasteta.
 
Voi hyvää päivää, ei kyllä kateeks käy! Oispa toi nyt sit viimenen kuuri :sad001 ei oo kivaa, kun pieni sairastaa.
 
Meillä sairastettu perusflunssien lisäksi jo kaksi pissatulehdusta, ensimmäisen takia oltiin sairaalassa tipassa kolme päivää :sad001 rokotteet ovat siis meilläkin nyt siirtyneet kaksi viikkoa, huomenna taas uusi yritys..
 
Takaisin
Top