Vauvan ruokailu

Keskustelun 'Laskettu aika lokakuussa 2017' aloitti HoosiAnna, 29 loka 2017.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Aneska Tuttu foorumilla Marraskuunmammat 2015

  Jotai raivariahan toi on mut pakko kai se on pullosta antaa ku olis nii kauan ilman maitoa.. toisaalta haluais tissiä yrittää mut en tiiä.
  ei tää päikkäreille nukahtaminenkaa oo nyt normaalia, raivoaa vaa vaikka kui hytkyttää vaunuja. Kauhulla yötä odotellessa.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 3
 2. Miitu Addikti Jouluäidit 2020 Marraskuunmammat 2015 Lokamammat 2017

  Jospa aistii sen että säkin oot aivan loppu? Meillä ainenkin on niin että lapsetkin helposti kanavoi.
 3. Aneska Tuttu foorumilla Marraskuunmammat 2015

  Varmasti aistii. :sad001
  Kävin äsken makoilee sängyllä, tarjosin rintaa sitte aamu ysin toki pullosta oon antanu päivällä. Muutamia imasuja otti mut sit alko raivo.
  Mitä tämmösen kans pitäs tehä? Voisin kyllä jatkaa imettämistä mutta en tämmöstä jaksa kovin kauan.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 2
 4. Miitu Addikti Jouluäidit 2020 Marraskuunmammat 2015 Lokamammat 2017

  Onhan tuo raskasta ja säkin varmaan jo tavallaan odotat kauhulla sitä raivoamista. Sitten kun mikään ei toimi rauhoitteluun, meneehän siinä omatkin hermot.
  Todella hankala tilanne..
  Mutta sitten taas, pitkäänhän imetys on teillä jatkunut. Ja ehkä jos pullon kanssa onnistuu paremmin, voisihan harkita siihenkin siirtymistä? Jos se vähentäisi sitä stressiä. Ja eihän sen tarvitse tarkoittaa oitis että imetys loppuisi välttämättä, mutta taas jos se olisi loppuakseen niin hieno imetystaival on silti takana, ettei siitä kannata murehtia ainenkaan. :)

  ITU:sta varmaan voisi myös kysyä mitä he asiantuntijoina ehdottaisi tälläisessä tilanteessa?
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
 5. KaarinHa Naimisissa foorumin kanssa Lokamammat 2017

  Kyllä minäkin harkitsisin imetyksen lopettamista, jos noin raivoisaa olis meilläkin :sad001 Onhan se tosiaan ikävä päätös tehdä joka tavalla, mutta jossain vaiheessa se on edessä kuitenkin. Vähemmän stressiä kaikille siitä kuitenkin olis jatkossa.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 6. Aneska Tuttu foorumilla Marraskuunmammat 2015

  Onha tätä vaikeutta kestäny jo noin kuukauden että odotettavissa oli tieten, mutta silti tuntuu nii pahalta. Epäonnistunut olo vaikka on tämäki aika kyllä hyvä.
  Kai se pitää alkaa koittaa hyväksyä ja tehdä meidän parhaaksi eli pullolle. Ei ole kummallekaan kiva kauhee stressi ja tappelu asiasta.
  • Optimistinen Optimistinen x 2
 7. Martta:) Ihastunut foorumiin Lokamammat 2017

  Mun on helppo sanoa kun on pullosta syöty lähes koko pojan elämä mutta jos nuin pitkään on imetys onnostunut niin luulisin kyllä ettei haittaa vaikka pulloon siirtyisi. Meillä on jo päiviä ettei korviketta mene juuri ollenkaan vaan ihan oikealla ruualla porskuttaa menemään.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 8. HoosiAnna Tuttu foorumilla

  Auttaako pullosta annettu maito siihen raivoon?
  Mietin, että jos ei, niin sittenhän voisit kokeilla muutaman päivän sitä, että annat tissiä kun vauva huolii. Heti kun näyttää siltä, että ei kelpaa/raivo alkaa, niin tissi piiloon. Ei muutaman päivän huono juominen tai maidon puute ehdi aiheuttaa mitään vaaraa.
  Jos on kuitenkin niin, että pullo maitoa hiljentää ja rauhoittaa pienokaisen, niin voimia säästääksesi on varmasti hyvä siirtyä pulloon. Vaikka imetys onkin hyväksi vauvalle ja äidille, niin eihän sen ole tarkoitus uuvuttaa.
  Voihan sitä tissiä pitää mukana vaikka yöjuomana, jos silloin kelpaa ja päivällä ei.

  Ja kiva kuulla, ettei miehesi ole hömppäreissuilla pois kotoa. Jos olisi ollut, niin olisin suositellut korvaamaan hänet jollain toisella.
  • Tykkää Tykkää x 1
 9. Miitu Addikti Jouluäidit 2020 Marraskuunmammat 2015 Lokamammat 2017

  Älä suotta mitään epäonnistumisia mieti, minä näen sen niin että olet onnistunut hirmu hyvin! :happy:
  Tuo on ihan hirmu pitkä taival jo takana ja kaikista vaikeuksista huolimatta, parhaasi olet yrittänyt. Se riittää ja se on tarpeeksi. :)
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 10. Aneska Tuttu foorumilla Marraskuunmammat 2015

  Yö mentii pullolla, huutokohtausta ei tullu vaikka kitinä alkoiki ku heti annoin pullon. Illalla päätin että siirrytään pullolle, mutta nyt aamusta taas ois nii halunnu kokeilla tarjota rintaa. Helppoha se nyt ois lopettaa mutta silti takaraivossa kolkuttaa että haluais yrittää.
  Ja illalla mietin ni on tätä vaikeutta kestäny jo melkolailla 2kk.. et ehkä pitäs itellä luovuttaa jo.
 11. Miitu Addikti Jouluäidit 2020 Marraskuunmammat 2015 Lokamammat 2017

  Voithan kokeilla vielä sitä rintaakin, jos tulee sellainen rauhallinen hetki? :)
  Mutta mitään paineita älä ota! Tiedän että sitä varmasti miettii jotenkin "epäonnistuneensa" tai "luovuttaneensa", mutta eiväthän monet saa ollenkaan tissimaitoa. Ja sekin on ihan fine. :)
  Tyhmää kun luodaan äideille paineita, useimmiten vielä toisten äitien ansiosta.
  Pitäisi tukea imetystä, kuin päätöstä lopettaa tai olla imettämättä, ihan yhtälailla.
  • Tykkää Tykkää x 2
 12. KaarinHa Naimisissa foorumin kanssa Lokamammat 2017

  Olen samaa mieltä Miitun kanssa, liikaa ulkopuolelta tulee painetta imetykseen ja sen kestoon! Se on niin yksilöllistä, miten kauan lapsi itse haluaa rintaa syödä, eihän sille äiti mitään mahda, vaikka miten haluaisi imetystä jatkaa. Toisaalta taas äidiltä voi loppua maito, eikä sitä sitten vaan kerta kaikkiaan tule, sekään asia ei muutu miksikään, sanoi kuka tahansa mitä tahansa. Toisten äitien ja terveydenhuollonkin pitää vaan huomioida kaikki vaihtoehdot, joskus imetys vaan ei onnistu, eikä se asia muuksi muutu, vaikka mitä sanottaisiin. Ymmärrän hyvin Aneska sun tuskan tässä asiassa, itseäkin hiukan hirvittää se tuleva hetki, kun pitää todeta, että imetystaival on kuljettu loppuun. Lisäsurun tuo mulla sekin, etten saa sitä enää koskaan kokea uudelleen. Tsemppiä Aneska!
  • Tykkää Tykkää x 1
 13. Aneska Tuttu foorumilla Marraskuunmammat 2015

  Kiitos tsempeistä!
  Pullolla on tosiaan rauhoittunut, vaikka eilen ei iltapäikkäreitä nukkunutkaan mutta muuten kyllä. Että ehkä me siihen siirrytään vaikka kui koen epäonnistumista. Onhan sitä saanu n. 20kk yhteensä imettää, eiköhän se ole hyvä.
  • Tykkää Tykkää x 3
 14. Aneska Tuttu foorumilla Marraskuunmammat 2015

  Mitä ihmettä. Poika veti 120ml pullosta ja rupesin et hyssytän uneen ni ei, pulautti vaa tutin pois niinkö sillo ku tissiä haluaa. Otin sit ja annoin tissiä ni joi hetken iha ku ei mitää taukoa ois ollukkaa. koko sen ajan ku pullosta joi ni vähä väliä päästi irti ja käänsi päätä enemmän tissille et näinköhän ois ottanu heti rinnan sit..taian siis yöllä kokeilla antaa rinnan eka. Voin kyllä jatkaa imetystä jos poika nii tahtoo.
  • Tykkää Tykkää x 6
 15. Miitu Addikti Jouluäidit 2020 Marraskuunmammat 2015 Lokamammat 2017

  Voi ihanaa! Ehkäpä hän vain lakkoili hieman :happy:
  Voisiko muuten osin liittyä hampaisiinkin, jos niitä tekee? Kävi vasta nyt mielessä! Toisethan reagoi rintaraivareilla ja -lakkoilulla hampaisiin.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 16. HoosiAnna Tuttu foorumilla

  Toivottavasti pystyt jatkamaan imetystä vielä. Onhan se toimiessaan kätevä tapa ruokkia ja juottaa vauva. Lisäksi vielä halpaa.
  Näin pulloruokkijana harmittaa kun imetys olis niin paljon helpompaa kun ei tarvitse arvioida kuinka paljon maitoa lämmittää, onko puhtaita pulloja riittävästi, paljonko otetaan eväitä mukaan ja missä se lämmitetään, jos vauva ei syökkään nyt, niin milloin se syö ja kuinka paljon jne. Vaikka pullorumbaan onkin muodostunut toimiva rutiini, niin edelleen ajoittain pännii puljata niiden pullojen kanssa. Mutta näillä mennään. Kohta pirre on jo 1v, niin ei kai tässä montaa kuukautta enää tuttipulloja tarvi.
  Vai kuin kauan lapselle juotetaan maitoa pullosta? Tai siis meillä on jo nokkamukin nokka pullotutin tilalla, mutta onko tässä vielä pitkäkin taival edessä? Tosin meidän naapurin lapsi on jo yli 2v ja juo iltamaidot pullosta...nooh, aika näyttää.
 17. Aneska Tuttu foorumilla Marraskuunmammat 2015

  Yö mentii rinnalla. Mut heräs puol 6 (ikinä ei oo noi aikasin herätty, viereen nukahtanu viimestää mut nyt ei) eikä nukahtanu rinnan ja pullon jälkeen. Samanlaista kiukuttelua ku sillo huutoyönä. Ei kelpaa syli eikä lattia, eikä talk murut meinaa kelvata. Outo tapaus. 8 hammasta löytyy, liekkö sit poskihampaita tulossa. Mut on toi kiukkuaminen jotenki outoa.
  Ja en tiiä, nyt aamulla iski taas ahistus tissittelyyn et ehkä ois sittenki parempi lopettaa vaikka haikealta tuntuuki.
  Mies onneks tulee kotia tänään vklopuks. Ja ite ajattelin et jos jaksais mantereelle ni sais vähä muuta ajateltavaa ja touhuttavaa. Ja sieltä ku selvitään pois ni mieski varmaa ehtii samalle lautalle kotia.
  • Optimistinen Optimistinen x 2
  • Tykkää Tykkää x 1
 18. Siiru Rakastunut foorumiin Huhtiäidit 2020 Lokamammat 2017

  Jos tosiaan ois Aneska hampaita tulossa. Outoa käyttäytymistä tuo kyllä on, toivotaan että helpottaa pian :)
 19. Miitu Addikti Jouluäidit 2020 Marraskuunmammat 2015 Lokamammat 2017

  Poskihampaathan ne tekee todella kipeää!
  Jos muukin ruokailu takkuaa ja yleisestikin on känkkis, voi ihan hyvin olla hampaita.
  Sekin kuinka kauan tuo voisi jatkua on niin yksilöllistä.
  Itellä on viisuri tehnyt tilaa ja en ihmettele kyllä yhtään jos vauvoilla ottaa kipeää ja raivostuttaa ja syömiset ei onnaa. :mad:
  Mutta oispa ihanaa jos pääsisitte vähän tuulettumaan pois kotiympyröistä. Se voi auttaa taas jaksamaan ihan eri tavalla. :)
 20. Aneska Tuttu foorumilla Marraskuunmammat 2015

  Kyl meijän imetystaival loppui, nyt ollu 3vrk vähä yli ilman yritystäkää. Pullo kelpaa ja muuki ruoka menee iha hyvin. Ja itellä on hyvä fiilis sen suhteen nyt.
  • Tykkää Tykkää x 3

Jaa tämä sivu