Vauvan ROKOTUKSET & Sairastelu

Keskustelun 'Laskettu aika lokakuussa 2016' aloitti Tilkku77, 30 marras 2016.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Tilkku77 Tuttu foorumilla

  Uusi aloitus, vaikka taitaa lokakuisissa olla hiljaista.
  Mutta kuitenkin kysyn ja aloittelen. Eli ovatko muut saaneet sen ekan rokotuksen ? Ja mitä se on tuonnut tullessaan ? Meillä saatiin tänään ja vauva nukkui sitten alkuillan hyvin sikeästi, mutta nyt yöllä on alkanut ihan mahdoton itku, eikä tässä nyt oikein osaa auttaa vauvaa sitten millään tavalla. Täytyy aamuun odottaa ja soittaa sitten lääkärille, josko jotain apua osaisi aamulla antaa. Neuvolassa sanottiin, ettei näin pienelle oikein suositella mitään lääkkeitä. Mutta sekin tuntuu jotenkin "kidutukselta" jos toinen selvästi oirehtii.

  Josko tähän alle hiukan vertaistukea ja ajatuksia vauvan voinnin kannalta tärkeisiin asioihin.
 2. yllätys15 & 16 Naimisissa foorumin kanssa Huhtikuunmammat 2015 Lokamammat 2016

  Tilkku jos puhut Rota-rokotteesta niin sen tuomaan masu vaivaan ei oikein auta muu kuin aika ja pierujumppa/masun silittely/lämmin kylpy/tms voi tuoda helpotusta. Jos vauva on rauhaton kannattaa kokeilla kapalointia/kanniskelua/sylittelyä/jumppapallolla pomputtelua/jne. Alle 3kk vauvoja ei suositella lääkittäväksi ilman lääkärin ohjeistusta.
  • Tykkää Tykkää x 1
 3. imelda Aloittelija

  Tietty jos kyse ihan ilmavaivasta niin disflatylia voi antaa... meille ei tullut mitään oireita, nä jatkuvat kakat ja paukut kun oli jo valmiiksi arkipäivää. Nyt on alkanut toinen silmä rähmimään, ilmeisesti ahdas kyynelkanava, koska ei punotusta, turvotusta eikä kovin keltaista rähmää.
 4. Christalli Ihastunut foorumiin Lokamammat 2016

  Meillä sai Rota-rokotteen eilen, musta vaikutti eilispäivän väsyneemmältä kuin normisti, nukkui enemmän ja iltaa kohden väsykiukku vaivasi tavalliseen tapaan. Ilmaa on masussa ollut mutta sitä nyt on normaalistikin eikä oo pahemmin vaivannut. Kakka oli tänään vihertävää, se kuuluu kuulemma asiaan. Mutta siis helpolla (ainakin toistaiseksi) päästiin. Kuinkahan kauan sitä kakkaa piti varoa ettei itse saa virusta? Tietenkin muutenkin pitää pestä käsiä mutta nyt erityisesti.
 5. niniska Peruskäyttäjä Joulukuun mammat 2017

  Meillä kans rota-rokotus eilen. En huomannu eilen enkä liioin tänään mitään muutosta vauvan käytöksessä ja olotilassa. En osaa tuosta kakan välttämisestä sanoa. Niin kauan kenties, kunnes se normalisoituu?

  Asiasta toiseen meillä Neuvoivat neuvolassa kyllä, että hakea apteekista nestemäistä panadolia valmiiksi, kun 3kk neuvolassa saa rokotteen joka usein nostattaa kuumeen :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 6. imelda Aloittelija

  Täl kertaa meil ei puhuttu tuosta tehostetusta käsihygieniasta mitään, mutta esikoisesta muistelisin et ois ollu viikon verran.
  • Tykkää Tykkää x 2
 7. Tilkku77 Tuttu foorumilla

  No meillä on kakka jumissa. Vauvalla siis toinen päivä jo kun ei tule mitään. Olin jo niin tottunut kun normaalisti se kerta päivässä tulee. Vaikka meillä on käytössä levolac sakeuttajan takia, niin siitäkään huolimatta ei tule. Kai on taas ostettava luumupilttiä josko se auttaisi. Nyt vaan koitetaan yöllä juoda hiukan vettä. Kakkaa odotellessa
 8. yllätys15 & 16 Naimisissa foorumin kanssa Huhtikuunmammat 2015 Lokamammat 2016

  Tehostettua käsihygieniaa suositellaan noin vkon ajaksi rokotteen jälkeen.
  • Tykkää Tykkää x 1
 9. Kyfi1273830 Tuttu foorumilla

  Mä olen pienelle vauvalle varannut aina sekä nestemäistä että suppoversiota särkylääkkeestä. Joskus on hetkiä, kun suppo on hankala ja sitten jos ihan pieni vauva huutaa, niin koetappas siinä tunkea nestemäistä versiota sisään. Ja esim Panadolia menee aika suuri määrä kerralla. Ja tästä voi kai päätellä, että kyllä, meillä lääkitään lapsen kurjuus ja kipu. Lääkitty pienestä asti.
  Last edited: 1 joulu 2016
 10. isla80 Tuttu foorumilla

  Eikö vauvalla voi odotella yli viikon kakkaa, ennen kuin tarvii huolestua? Meilläkin kakka tulee noin 3 päivän välein tällä hetkellä.
 11. Pikkuinen2016 Peruskäyttäjä

  Mulla ainakin tuttuja joiden vauvat kakkaa kerran viikossa... Meillä molemmat on tehneet 2-6 kertaa päivässä...
 12. tiania Tuttu foorumilla Helmiäidit 2020

  Meidän neiti kakkaa kerran viikossa, täysimetyksellä on
 13. Kaneli82 Rakastunut foorumiin Toukokuun äidit 2019 Lokamammat 2016

  Yksittäisen 10 päivän jakson voi olla kakkaamatta mutta pitkiä jaksoja ei saa olla montaa peräkkäin. Meidän lapsi oli viikon kakkaamatta ja tuon ohjeen sain neuvolasta. Ja tämä siis jos lapsi on rintamaidolla ruokittu.
  • Informatiivinen Informatiivinen x 2
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 14. SiniApila Tuttu foorumilla Huhtimammat 2018

  Meillä rotarokote annettiin viikko sitten.. oli pantannut silloin 5 päivää kakkaa ja sitten tulikin parina päivänä kunnon satsi. Oli koostumukseltaan ku vihreää savea... Nyt on masu selkeästi ollut kipeä ja illat menee kitisten, kunnes saadaan pierut pihalle.. nyt myös kakka aika vetistä ja sitä tulee joka toinen päivä tosi vähän. Noh toivottavasti kohta tasottuis pienen vatsa jo.. Aiemmin kun panttaili kakkaa ei vaikuttanut mitenkään kivuliaalta mutta rotarokote muutti hommaa :/
 15. Tilkku77 Tuttu foorumilla

  Koska meillä on korvike käytössä ja sakeuttaja niin kakka saa olla jumissa max 2-3 päivää. Maanantaina tuli kakka viimeksi ja tänään sitten taas. Meillä annetaan levolacia tuon sakeuttajan vuoksi joka ilta, mutta tänään annoin sitten aamulla exra-annoksen, niin johan se alkoi kulkemaan. Mutta valitettavasti taas vauva itkee toista tuntia, mies rauhoittelee vuorostaan. Eli vauvassa tosiaan huomaa tuon rota-rokotteen.. Mutta, toivottavasti pian taas normalisoituu. Tosiaan meille ei puhuttu mitään tuosta hygieniasta.. Joten ihan hyvä että tässä ryhmässä sekin asia selkeni. Mutta nyt öitä!
  • Tykkää Tykkää x 1
 16. NaLi Peruskäyttäjä

  Pari viikkoa sitten tytön yhdessä kakkavaipassa oli hyvin pieni määrä limansekaista kirkasta verta. Seuraavana päivänä oli myös yhdessä kakkavaipassa. Neuvolaan asiasta tietenkin soitin, sanoi ettei tarvitse olla huolissaan jos veri on kirkasta kakan pinnalla olevaa, sitä ei ala olla joka päivä joka vaipassa ja kakka on normaalia maitokakkaa. Peräaukko voi kuulema joskus ärtyä. Useita päiviä on välissä ollutkin ettei verta ole ollut, sitten taas on yhdessä vaipassa, taas pari päivää väliä kunnes taas...välillä hyvin pieni viiru, välillä pikkasen enemmän. Ja kakkaa tältä tulee monia kertoja päivässä niin ei ole kuin siinä yhdessä vaipassa.
  Mietinkin nyt onko tää miten yleistä, onko kellään muulla samaa? Ens viikolla 2 kk neuvola, otan siellä vielä puheeksi. :confused:
 17. imelda Aloittelija

  Tänään saatu noi 3kk rokotteet. Kuumehan sieltä tärähti eikä tunnu panadol oikeen auttavan :sad001 En muistanutkaan miten huolissaan voi äiti olla kun vauva sairastaa (ennen ku taas vähän tottuu), vaikka olisikin normaali rokotusreaktio. Saattaa jäädä mun unet vähäiseksi ens yönä.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 2
 18. Simpsakka Tuttu foorumilla

  Meillä ei ole ollut verta kertaakaan kakan mukana NaLi. Rotarokotuksesta en huomannut mitään muuta eroa kuin että kakan väri muuttui hieman vihertäväksi ja juurikin viikon verran meitäkin kehotettiin pesemään kädet kunnolla saippualla kakkavaipan vaihdon jälkeen..
 19. SiniApila Tuttu foorumilla Huhtimammat 2018

  Mua jännittää niin kovin kun tänään annetaan 3kk rokotukset :S imelda kuinka nopeesti kuume nousi?
 20. imelda Aloittelija

  Rokotukset annettiin n. 10.30 aamupäivällä ja ennen ilta kahdeksaa oli noussut, en tiedä tarkalleen milloin. Tänään mennään hoitajalle tarkastettavaksi koska olen itse kipeänä niin on vaikea sanoa onko tuo kuume rokotteista laisinkaan, meni meinaan pojan äänikin käheäksi. Uskon et kaikki on hyvin, on sit reaktio tai flunssa, mut että meninkin googlaamaan niin johan on vainoharhat tapissa.

Jaa tämä sivu