Vauvan nukkuminen

Keskustelun 'Laskettu aika heinäkuussa 2011' aloitti Kare, 25 heinä 2011.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Kare Peruskäyttäjä

  Ajattelin perustaa tällaisen aiheen, eli miten teidän vauvat nukkuvat? Onko minkälainen rytmi? Miten nukutatte yms? emoticon
 2. Eelu Aloittelija

  Meillä vauva nyt viikon ikäinen ja hakee aika paljon vielä rytmiä (jos sitä edes on?) Nyt viime päivinä homma on ollut lähinnä 1-4 tuntia unta ja sitten syödään. Ja tämä rytmi on läpi vuorokauden. Yöllä vähän pidempiä unipätkiä. Pari päivää sitten oli vielä vaikeuksia nukahtaa yöllä.. mitä lie itki ja ähelsi (nälkä?) vaikka kuinka imetti ja vaipat oli kuivat yms. Nyt 2 yötä mennyt hienosti 2-4 tuntia unta ja syödään ja suoraan taas unille. Meille vauva nukkuu sängyssä meidän kanssa vielä, mutta tarkoitus olisi siirtyä omaan pinnasänkyyn mahdollisimman pian. Eilen menin nukkumaan n. klo 23 ja vauva jäi vielä isän syliin nukkumaan telkun ääreen. Yritin nukkua "ilman" vauvaa kainalossa ja ajattelin, että nyt saan nukkua rauhassa, mutta kuinkas kävikään... oli vaikeuksia saada unta kun ei se pikkuinen ollutkaan siinä vieressä.
 3. Sininentuuli Aloittelija

  meillä vaihetelee rytmit ainakin vielä todella paljon. Poika vasta 2 vkoa vanha..
  alkuun piti samaa rytmiä kuin vatsassakin eli heräs yöllä 02.. ja nukahti vasta 05 =/ AAAARRRGGGHH!  tätä onneks ei ihan hirveän montaa yötä kestäny.emoticon

  Yleensä ottaen herää n. 1 kerran yössä syömään, riippuen monelta on nukahtanu. Pari yötä yllättäny ja nukkunu 6h !Viime yönäkin oikein säikähin kun tankkas oikein illalla.. söi joskus 23 ja kohta siitä nukahti, heräsin aamulla 6:30 siihen kun toinen ilmoitti että voisi syödä.. hittolai säikähin kun tajusin paljonko kello on.. mutta eipä nuo unet menoa ole haitannu, uni maittanut ihan samalla tavalla ja ruokaa.

  Meillä miekkonen nukahtaa pitkälti miten sattuu.. kapalo on juttu nro1. muutoin kädet heiluu ja herra pilkkii, herää, nukahtaa, raapii jne.

  pikkuhiljaa toivottavasti alkaisi muotoutua jonkinlainen  rytmi päiviin mutta mikäpä kiire tässä
 4. XeeenaZ Peruskäyttäjä

  Meillä nyt 3 viikoa vanha neiti ja nukkuu yöt hyvin. Käy nukkumaan siinä 1-2 aikaan ja nukkuu 6-7 asti. Välillä ihan säikähdän, että olenko nukahtanut imettäessä, kun herään ilman, että vauva on ilmoittanut itsestään. Meillä nukutaan ihan omassa pinnasängyssä ja ei tarvitse ihmeemmin nukuttaa. Yleensä tyttö nukahtaa syödessä ja siitä vaan hänet siirretään omaan sänkyyn jatkamaan unia. Välillä on päiviä, että hän on valveilla 13-18 ja syö aina tunnin välein silloin. Ja joskus taas nukkuu parin tunnin pätkiä päivällä. Yleens herää aina silloin, kun äiti on saanut juuri ruuan nenänsä eteen. Selvästi tuo päivärytmi on vielä vähän hakusessa, mutta tuo öitten nukkuminen on ollut jo pari viikkoa ihan vakiintunut käytäntö, mistä olen erittäin tyytyväinen.
 5. miiima Peruskäyttäjä

  Meillä typsy oli koko sairaalassa olon vierihoidossa ja ei nukkunut hetkeäkään omassa sängyssään. Kotona jatkettiin sitä jonkin aikaa kun tyttö se vaan nukkuu ja nukkuu ja nukkuu.. 1-4tunnin välein syödään ja sitten taas nukutaan. Mut sit se kävi mulla vähän liian rankaks kun muutenkin yksin vauvan kanssa ja sitten heräs ite 1-2tunnin välein ku säpsähti siihen et nukahtanu imettäessä ja pelästy aina et missä vauva ja enkai oo kierähtäny päälle tai huitassu sängystä tai mitään.. Ja sekös teki mammasta väsyneen.. Onneks eksä tuli viikonlopuks tänne niin sain nukuttuu paremmin ku ei tartte joka piipahdukseen herää... Nyt tyttö tosissaan nukkuu omassa sängyssään yöt ja herää 1-4tunnin välein syömään ja nukahtaa syödessä ja sit taas nostetaan omaan sänkyyn. Nyt typy heränny muutamana aamuna seiskalta seurustelemaan muutamaks tunniks. ja siis tosissaan tää 1-4tunnin välein syömään on ihan 24/7 juttu..
 6. Sininentuuli Aloittelija

  viirukhan:
  käytän ite paljon tota samaa tyyliä, eli tissiä ensin ja pulloa perään. Tankkaa paljon paremmin. Poika ollu alusta asti jotenkin niin hätänen ettei jaksa kauaa rinnalla olla ja kohta 1h päästä taas ilmoittaa nälästään. Näin kun pulloa antaa perään ni ollu tyytyväisempi pidemmän aikaa.

  Nyt vielä kun ollut tuo rintatulehdus niin on maidontuotanto ollu vähän minimissään, joten onneks on paljon tota pumpattua maitoa mmitä antaa lisäksi.

  Meillä poitsu herää n. 2-4h välein päivällä syömään ja onneks tosissaan yölle nyt osuu tuo pidempi nukkumispätkä. Tuntuu vaan et toinen vaan nukkuu ja nukkuu ja nukkuu ja nukkuu..
  iltasella joskus 20-23 saattaa olla hereillä tuon pidemmän pätkän, mutta mahoton unikone on.

 7. Minttuliina Tuttu foorumilla

  Bhuuuahahaaaaaaaaaa :D Rytmi? No juu, ei olla vielä moiseen törmätty, eikä näin kymmenen päivän iässä ole tarvistakaan, mutta juuri tänään ajatuskin rytmistä tuntuu absurdilta! Lähdettiin tänään puolen tunnin kävelylle kun veikattiin että neiti sen hetken nukkuisi tyytyväisenä syötyään ensin niin että napa ruskaa - veikattiin väärin :)
 8. hen Peruskäyttäjä

  no eihän sitä rytmiä vielä ole :D ainakaa meillä :D :D :D
  viime yönä valvottii 03-04.30 hohhoijjaa :D  päivällä meillä tuntuu taas nukuttavan vaihteeks ihan hyvin - voie voie
  päiväkitinääkin alkaa olla aika lailla- kun on noita hereillä olojaksojakin jo enemmän
 9. Kare Peruskäyttäjä

  Kyllä meillä vain rytmi löytyy.. Heti kun tultiin synnäriltä niin on kehittynyt ihan oma rytmi. Voihan rytmi vielä toki muuttua, mutta meillä ainakin tällä hetkellä laitetaan "yöunille" klo 21-23 ja nukutaan 2-4 saakka yöllä ja sitten syödään, vaihdetaan vaippa ja nukutaan aamu seitsemään sitten syödään ja saatetaan nukkua jopa puol yhteentoista.. Sitten ollaankin parhaimmillaan 3,5 tuntia hereillä.. Sitten meneekin päivä nukkuessa, välissä herätään vain syömään.. Illalla ennen nukkumaanmenoa taas valvotaan pari tuntia. Meillä siis syödään n.3-4 tunnin välein Poika on vielä ainakin kiltti eikä huuda turhia! Valvoessakin vain tuijottelee uteliaana ympärilleen.
 10. si87 Aloittelija

  Meidän pojalla on alkanut muodostua öihin sellaista rytmiä alkaen muutama viikko sitten, että syötetään häntä noin klo 23 tai 00 ennen kuin me vanhemmat menemme nukkumaan. Seuraavaksi vauveli herää syömään klo 3, klo 6 ja klo 9. Ei hän aina ihan näin täsmällisesti heräile, mutta yllättävän osuvasti kuitenkin. Nukkumaan olemme laitttaneet hänet omaan sänkyynsä, jos en sitten itse ole nukahtanut kesken vauvan syöttämisen ja vauva on siten unohtunut sänkyymme nukkumaan (näin käy aina joskus).
  Nyt poitsu on alkanut olla enemmän hereillä päivisin: kolmen tunnin pätkiä päivisin, jolloin hän haluaa syödäkin useammassa pätkässä - välistä jopa tunnin välein (puuh!). Tuttia ollaan yritetty tällöin syöttää, mutta olen todennut, että kyllä hänellä kuitenkin aina on jonkinmoinen nälkä, eikä vain imemisen tarve. Riippuen myös edellisen vuorokauden nukkumisesta, vauveli on seuraavana päivänä enemmän tai vähemmän hereillä.
  PS. Ihanaa tuon vauvelin kehitys: hän hymyilee yhä useammin, kun on herännyt ja muulloinkin. :) Eilen yritin laittaa vauvelia nukkumaan vaunuihin ulos, niin hänhän heräsi ja ulkoa alkoi kuulua äännähtelyä. Menin katsomaan ja poika oli ihan silmät auki. Kyselin häneltä hereillä olosta ja poika käänsi 180 astetta päätänsä minua kohti ja hymyili!! X) Ihana! Ensimmäistä kertaa hän selkeästi käänsi päätänsä ääntä kohti, vaikka onkin seurannut jo muutaman viikon ajan liikkuvia kohteita. Niin onnellinen! Ihana hymy pikkuisella!!  X) emoticon
 11. Shakira Tuttu foorumilla

  Meillä syöpötellään vähintään 3 kertaa yössä ja yö meillä on n.22.30-7.00. Muuten vauva kyllä on nukkunu hyvin, heräillyt vaan syömään. Aamuyön uni sillä kuitenkin on tosi levotonta, hyörii ja puhisee ja ähisee ja huitoo. Vauva on nukkunu mun vieressä ja en kyllä oikeen ite osaa nukkua kun toinen touhottaa vieressä. En oo jaksanu ruveta nostelemaan omaan sänkyyn, ku toivon ettei kauheesti yöitkuja ois jotta esikoinen ei heräis. Ja sit, tosi usein ennen nukahtamista neiti itkee vähän aikaa, onko muilla tällästä?
 12. mira88 Peruskäyttäjä

  Meillä nukuttu yöt yhellä syötöllä siitä saakka ku lopetin herättämästä syömään,eli nyt tulee 5viikkoa sitte.  Meillä mennään nukkumaan klo.21.30-22 . nukutaan tuonne 3-5 syö (on hereillä korkeintaa 15min. ) nukutaan 8 vähintään. On tunnin korkeintaa kaks hereillä taas nukutaan 2-3h. yleensä 12 asti. ollaan hereillä 5een jolloin mennään vaunuttelemaan jokapäivä ( sato tai paistoi) sit nukkuu tonne 7pintaan . näin meillä toimittu 5viikkoa jotte kyllä siinä rytmiä löytyy,osaan kyllä suunnitella menoja/kyläilyjä aika tarkkaan kellon mukaan. Yöllä en koskaan vaihda vaippaa ja ainoastaan himmeän lampun laitan päälle kun yöllä herää syömään.

  Illalla alotellaan iltarutiinit 8pintaan ( iltapesut,yökkäri päälle,tuvasta valot himmeemmälle,telkku pienemmälle,syödään masu täyteen. ) Omaan sänkyyn johon silitän uneen,nukahtaa aikapian sinne n.5-15min. 
 13. XeeenaZ Peruskäyttäjä

  Mä oon niin kateellinen sulle mira88, kun teillä on jo noin selkeä rytmi. Meillä ei viel rytmistä mitään tietoa. Päivät yleensä ollaan hereillä. Nukutaan vain pieniä torkkuja. Välillä ollaan iloisia ja sit toisinaan huudetaan naama punaisena. Meillä ei voi mitään suunnitella vauvan mukaan. Kaikkialle lähdetään aina pienellä varauksella, että raivari alkaa esim. keskellä kauppareissua. Odotan kyl niin innolla sitä, kun saadaan samanlainen rytmi jokaiselle päivälle.
 14. Yona Peruskäyttäjä

  Niin, kai meilläkin joku rytmi jo on, poitsu on nyt reilun kuukauden.
  Illalla nukahtaa aina 23-24 maissa, ja herää syömään aikaisintaan 5-7 maissa, aika hyvin noin pieneltä mun mielestä. Mutta päivällä sitten nukkuukin lähinnä mini-unia (n.5-15min.), joskus tunnin parikin kyllä.
   Hurjan usein tarttis tissillä asua, hereillä ollesaan eli päivällä lähes koko ajan, ihan 10-30min välein näyttää hamuamismerkit sun muut, että tissiä tissiä...tuntuu ettei saa mahaansa täyteen näistä sessioista huolimatta, joten ollaan annettu pari kertaa päivässä korviketta semmonen 80-100ml. Eikä siitäkään välttämättä mee kuin puolisen tuntia, kun huutaa ja näyttää suutaan ja hamuaa... :O Emmä sitten tiedä, nälkäkö aina vaan vai mikä, mutta rinnalla kyllä rauhoittuu lähes aina. Iltaisin joskus kiukkuaa vielä tissilläkin, väsyä sun muuta vissiin...

  No jopas, tuli päiviteltyä nyt tissittelyäkin sitten, eikä vaan nukkumishommeleita. :)
 15. Minttuliina Tuttu foorumilla

  Meillä käydään yöunille klo 20-21 ja herätään tavallisimmin klo 8 aikoihin (vaihtelee 6-9) ja siinä välissä syödään 2-4h välein, tavallisimmin 3h välein, 0,5-1h kerrallaan, ja klo 6-> saattaa mennä kyljellään tissi suussa puoliunessa lupsutellen. Nukutaan siis vierekkäin, ja vauva nukahtaa tissi suussa. Päivisin myös nukahtaa aina tissi suussa, käytännössä siksi että päivällä meillä syödään aika tauotta :) Nyt näyttäisi siltä, että neiti nukkuu aamupäivästä sellaiset medium-unet (joko kantoliinassa tai äidin kainalossa, noin 1h) ja puolen päivän jälkeen sellaiset 1,5-2,5h unet meidän sängyssä tai sylissä pilkkien. Illan mittaan voi sit torkkua sylissä...

  Tuo tissi suussa nukahtaminen ja sylissä nukkuminen tulevat joskus olemaan meille ongelma, mutta alun imetyspulmien vuoksi oon antanu vauvan lupsutella tissiä AINA jos yhtään siltä tuntuu ja pitänyt vauvaa sylissä/lähellä KOKO AJAN, ja tässä on tulos :D Nyt just ei huvita yhtään alkaa "opettaa" erilaisia tapoja, näillä mennään. Tahallaan annan päivän viimeisen korviketilkan viimeistään klo 20, niin yöllä herätään riittävän usein syömään tissiä, niin pysyy tuo maidontuotanto kunnossa... korviketta sitten vasta taas "aamupalalla".

  Neiti on aamulla herätessään kuin pieni aurinko, saatan herätä pikkusilmien tyytyväiseen tapitukseen, mutta päivällä herätessä herätään melkein aina itkuun :( Välillä mietin, että onko se liian kova nälkä kun herättää kesken tarpeellisten unien, mut toisaalta paino nousee mainiosti niin luulisi hänen riittävästi ruokaa saavan. Ja se itkuisuus on nimenomaan heräämistilanteessa, heti kun pääsee syliin tai saa tissin suuhun niin elämä maistuu taas.

  Tätä kirjoittaessa neidillä on ikää 7 viikkoa.
 16. hiekkalinna Aloittelija

  Meillä on jonkinmoinen rytmi muodostunut jo hyvän aikaa sitten (vaikka rytmistä välillä vähän poiketaankin, yleensä vanhempien mielestä huonoon suuntaan.. :P)

  Eli ilta kuluu yleensä niin, että tyttö tankkaa maitoa pitkin iltaa ja tykkää olla paljon sylissä. Sitten nukahtaa syliin ja viedään omaan sänkyyn. Joskus herää siihen, ja ilmoittaa parkaisulla että nyt takaisin sylkkyyn ja sassiin. Tarvittavan monta kerta (pari kolme yleensä riittää, joskus se yksikin) nostetaan takaisin syliin, nukutetaan ja taas kuskataan omaan sänkyyn. Yleensä tyttö aloittaa yöunet 22-23 välillä ja nukkuu sitten tuonne 2-3.30 asti ennen kuin alkaa ähistä nälkäisenä. Nappaan neidin syömään ennen kuin huuto alkaa ja syötän puoliunisena. Hereilläoloa on sellaiset 30 min - tunti.

  Sitten alkaakin omassa sängyssä yleensä ihan järjetön puhina, ähinä ja heiluminen. En tajua mistä se oikein johtuu. Mutta joudun yleensä nappaamaan hänet vielä sylkkyyn kerran, pari rauhoittumaan ennen kuin suostuu nukahtamaan sen verran rauhallisesti, että itsellä on mitään toivoa saada unta. Nälkä-ähinä alkaa sitten taas 5-6 välillä, ja sen syötön jälkeen joko mennään nukkumaan tai ei..ihan miten sattuu meneepi nuo aikaiset aamut. Tänään herättiin 6.30 ja sen jälkeen mentiin kunnon päikkäreille vasta 14.00 kahdeksi ja puoleksi tunniksi. Sitä ennen suostui nukahtamaan vain sylkyssä hetkeksi ja rintarepussa toiseksi toviksi. Huoh. :)

  Päivisin likka valvoo aika reippaasti... vaunuissa saattaa hyvällä tuurilla nukahtaa mutta herää kyllä heti kun rappukäytävän ovi käy ja tullaan kotiin.

  Sellaista nukkumista / valvomista meillä. 

  Onko muuten jollain puhisevan, ähisevän ja huitovan vauvan vanhemmalla vinkkejä sen rauhoittamiseen? Onko syli ainoa keino? Ja onko haisua, milloin tuollainen sähläysnukkuminen oikein päättyy? Niin ja siis nuo yön ekat unet neito nukkuu yleensä ihan rauhallisesti, pieniä vinkaisuja ja ähinöitä silloin tällöin kuuluu mutta ei todellakaan mitään tuohon aamuyön touhuun verrattuna.
 17. Minttuliina Tuttu foorumilla

  hiekkalinna, meilläkin on tuota meuhkaamisnukkumista!! Varsinkin ne aamun viimeiset tunnit on mahdotonta ähinää, kiemurtelua, huitomista... koko ajan on sellainen olo et "nyt se herää" mut saattaakin nukkua vaikka 2h. Ja tämä on vähän hankaloittanut lapsentahtista imetystäkin, kun periaatteessa pitäisi syöttää jo niihin ensimerkkeihin eikä vasta itkuun, mutta mistä tämän kiemurtelijan merkit tietää :D Suukin napsaa joskus tauotta nälästä riippumatta. Hetki ähinää, viuhtomista, ja sitten monesti pysähtyy kuin taikaiskusta taas hetkeksi levolliseen uneen.

  Ajattelisin, että kapalo voisi olla tuossa avuksi, ja töissä saatu kokemus tukee ajatusta... mutta kun meidän neiti on kovin kuumaverinen että läkähtyy kapaloon, eikä kyllä hereillä halua liikkeitänsä rajoitettavan, niin en ole vielä keksinyt miten saisin nukkuvan lapsen siirrettyä ei-kuumaan kapaloon :D :D :D
 18. hiekkalinna Aloittelija

  Minttuliina: Ihanaa, kohtalontoveri! Meilläkin tuo typy saattaa nukkua vartin ihan hiljaa ja sitten alkaa show! Se kestää aikansa, aina viidestä minuutista jonnekin puoleen tuntiin. Sitten saattaa loppua kuin seinään alkaakseen taas uudestaan. Ja mun nukkumisesta ei tule mitään! Ja äijä kuorsaa vieressä ihan antaumuksella, perhana :PP

  Mäkin mietin tota kapalointia, mutta en onnistunut lakanaan tai muuhunkaan kankaaseen käärimään niin, ettei pikkuinen käsi livahda jostain raosta ulos ja veuhtominen pääsi jatkumaan. :) 

  Ja mä samaten luulen tuota ähellystä näläksi ja olen jo pullo lämpimänä vain huomatakseni, että se hiljainen nukkumavaihe onkin päällä, Miten ihmeessä joku VOI nukkua ja riehua samaan aikaan??... Käsittämätöntä :D
 19. Minttuliina Tuttu foorumilla

  hiekkalinna, kuulostaa niin tutulta! Kapalo saa kyllä olla napakka ja sen saa tehtyä "huitomisenpitäväksi", jos lapsi vaan viihtyy siinä eikä vedä herneitä nenukkiin... osaisikohan teidän neuvolantäti kapaloida, voisi auttaa...?
 20. mira88 Peruskäyttäjä

  Unipussi on meillä kovasana, on niin liikkuvainen nukkuja. Välilläkans oon ihan varma että pian herää mutta ei untajatkuu vielä parikin tuntia.

Jaa tämä sivu