Vauvan neuvolakuulumisia

Keskustelun 'Laskettu aika toukokuussa 2011' aloitti KaiKo, 10 touko 2011.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. KaiKo Tuttu foorumilla

  Ajattelin aloitella uuden aiheen, kun tuolla neuvolakuulumisissa on lähinnä äitiysneuvolan puolelta juttua.

  Meillä oli tänään eka neuvola"käynti". Tai täällä ainakin on ekalla kertaa kotikäynti. Paino oli noussut 70 g kahdessa päivässä, kun kuulemma viikossa pitää tulla 100g. Eli hyvin on tullut! Tuota jännitin, kun meillä on ollut huonoa syömistä ja bilirubiiniarvot siksi koholla. Eli kaikki kunnossa, varmuuden vuoksi ens viikolla mennään vielä äitiysneuvolan puolelle kontrolloimaan paino. Sen jälkeen siirrytäänkin lastenneuvolaan.
 2. Loveuhoney Aloittelija

  Neuvolatäti kävi tänään kotikäynnillä. Pojalle tullut painoa perjantaista lähtien 320 gr eli painaa nyt 3220 gr. Pojalla paino laski sairaalassa 3040 grammasta 2900 grammaan. Kaikki muutenkin hyvin ja minulta poistettiin samalla sektiotikit :) Onneksi pääsi niistäkin eroon jo :D Poitsu ei jaksanu olla oikein hereillä kun täti kävi vaan tyytyväisenä nukkui hoitopöydällä ja vaàlla. :)
 3. joval Tuttu foorumilla

  Toinen neuvolatädin käynti takana. 

  Hyvin neiti saanu painoa, sairaalasta lähdettyä paino oli 2950g, viikko sitte syntymäpaino 3100g ja nyt olikin jo 3400g! Huh, aikamoinen kasvu! Pääasia että kasvaa. Ja kaikki muuten hyvin neidillä :) Hienosti käyttäytyi, ei huutanut ollenkaa vaikka väänneltiin ja käänneltiin. 

  Saatiin D-tippojaki.. Nyt vaan mietin että koitanko noita Jekovittiä vai haenko jotain muita.... Miten muilla noi tipat? 

  Huomenna tai ens viikolla soitetaan lastenneuvolan puolelta ja saadaan sinne aika sitte. Kyllä tää aika vaan menee äkkiä tytön kans :)
 4. KaiKo Tuttu foorumilla

  Loveuhoney: Tosi vähän teillä tippui paino sairaalassa! Ja hienosti on noussut. Meillä tippui 3330 g -> 3040 g sairaalassa, eli ei ihan 10% (mistä ne alkaa tosissaan olla huolissaan), mutta kuitenkin aika reilusti. Onneksi tuossa 6 pv ikäisenä painoi sentään 3110 g, eli paino nousussa, vaikka matkaa vielä jäljellä lähtöpainoon.

  joval:
  En vielä tiedä mitä D-vitamiineja meillä neuvolasta saadaan. Mutta viimeksi, tytön 1,5 v -neuvolassa saatiin ohjeeksi, että olis parempi olla D3 -vitamiinitippoja. Kun noissa Jekoviteissa on D6 -vitamiinia. No, syötiin silti kotona olevat Jekovitit loppuun ja ostettiin vasta sitten D-tippoja, jotka sisältää tuota D3 -vitamiinia.
  Meillä tosiaan on esikoinen syönyt reilu 1,5 -vuotiaaksi asti Jekovittia. Tykkään siksi, että säilyy hyvin, myös huoneen lämmössä (jäis muuten aina isovanhempien luo vierailun yhteydessä, jos pitäis jääkaapissa säilöä). Vatsavaivoja ei meillä ainakaan tuosta johtuen tullut vauvana, mutta vatsavaivat vaan valitettavasti alkoivat just siinä parin viikon ikäisenä, kun tippoja alettiin antamaan. Me muuten aloitettiin ensin vähän aikaa vaan yhtä tippaa, sitten lisättiin tippa per viikko (muistaakseni, voi olla että nopeempaankin), kunnes oli se 5 tippaa. Just siksi, että sais vatsa tottua.
  Eli kummasta syystä pohdit, kantsiiko Jekovittia antaa? Vai jostain muusta syystä?
 5. joval Tuttu foorumilla

  Mulla nyt ei luetunymmärtäminen oikein toimi :D Mutta siis lueskelin eilen nettiä tuosta jekovitistä nii sielä jotkut kirjotti että olisi siitä tullut maha ongelmia vauvalla.. Tiedä sitte, mutta kyllä itse ajattelin koittaa kuitenkin noita ja annan yhtä tippaa muutaman päivän ja katsotaan miten maha reagoi..
 6. morkai Peruskäyttäjä

  Meillä kans tänään toinen muksujen neuvolakäynti takana.. paino on noussu mahtavasti.
  Herra A:lla oli syntymäpaino sen 2490g, ekalla neuvola käynillä oli paino noussu 2725g:aan ja ny oli jo 3105g.. Pituus oli 50.5cm ja päänympärys oli 35.2cm. Hyvällä mallilla ollaan tän herran kanssa.. Napaa käskivät tuuletteleen kun kuulemma punotti vähän ja neuvoivat septidinillä putsailemaan..
  Herra B:n paino oli taas noussu seuraavasti: syntymäpaino oli 2690g, ekalla neuvola käynnillä se oli 2915g ja ny oli 3245g. Pituus oli 51cm ja päänympärys oli 36.1cm. Kaikki muutenkin hyvin. Virkeä poika on..
  Molemmillahan paino putosi sillon synnytyksen jälkeen noin 150g. Seuraava neuvola onkin sitten kahen viikon päästä ja kuukauden päästä on eka lääkäri pojilla. Mulle ne varailee aikaa tässä joku päivä jälkitarkastukseen, nyt ei jostain syystä saanu sitä varattua.
 7. KaiKo Tuttu foorumilla

  340 g oli tullut painoa pojalle lisää viikossa. Pärjätään siis pelkällä tissillä, ei tarvi antaa pullosta. Ja tämä äiti on tyytyväinen!
 8. niiva Peruskäyttäjä

  Täälläki käytiin eilen ekan kerran tytön kans neuvolassa. Äitiä jännitti et onko paino noussu ku edellisen kohalla kävi niin ettei rintamaito riittäny.
  Eli syntymäpaino 3060g
  kotiin lähtöpaino 12.5 2885g
  ja eilen 3170g eli pelkkä rintamaito riittää ja tämä mamma on erittäin onnellinen.
  Seuraava neuvola 1kk iässä...
 9. Simppu Peruskäyttäjä

  Täällä oli kans tänään eka neuvola vauvan kanssa :)
  Painoa oli täälläkin tullut hurjana, syntyessään oli siis 3570g, 2vrk 3356g, 3vrk 3464g ja nyt 8vrk 3740g (tarkkaa lukua en muista eikä sitä kirjoitettu mihinkään mutta yli 3700 se kuitenkin oli) Nauratti kun terkka sanoi että kahdessa viikossa pitäisi päästä syntymäpainoon takaisin ja meillä oli jo 200g yli :D Kai se on vaan tosi yksilöllistä miten muksut kasvaa. Muutenkin kaikki oli normaalisti, pituus oli syntyessään 50cm ja nyt 51,9cm, mutta suurin osa tuosta on tietenkin vaan kropan suoristumista eikä niinkään pituuskasvua. Iho oli siisti ja kaikki hyvin :)

  Ja tapansa mukaan poika pissasi terkkarinkin päälle, sairaalassa kerkesi jo kastella lääkärin ja täällä kotona meidät molemmat useaan kertaan :D
 10. pombomushu Peruskäyttäjä

  Meillä oli eilen eka neuvolakäynti ja Papun paino oli noussut 3295g:sta 3600g:aan :) muutenkin sai kauheasti kehuja, että on jäntevä tyttö. Se osaa jo kannatella päätään tosi hyvin, eikä sitä tarvii tukea enää niin kauheasti :) 
 11. joval Tuttu foorumilla

  Meillä lastenneuvolasta käyty nyt viimenen kotikäynti.

  Tytöllä kaikki vallan mainiosti ja hienosti jo kehittynyt. Painoa oli tullut taas hyvin, nyt oli 3740g paino ja viikko sitten oliki ollut paino 3440g vaikka th sanoi vain tuon 3400g.. Kuitenkin, todettiin että mun oma maito piisaa neidille hyvin :) Saatiin oma neuvolakorttikin sille tänään ja ens kuus olis sitte taas neuvolakäynti ja lääkäri samalla :) 
 12. Tatjuska Ihastunut foorumiin

  Me käytiin tänään odotuspuolen neuvolantädillä ekassa punnituksessa, lapsella ikää 13vrk ja painoa on kans tullu hurjasti. Syntymäpaino oli 3070g, se kävi alimmillaan kolmen päivän iässä 2875g ja nyt siis siitä 10pv niin poika painoi jo 3340g eli painoa oli tullut melkein 500g reilussa viikossa :) Syökin kyllä hyvin ja tasaseen ja nukkuu hyviä pätkiä. Ilmiömäisen rauhallinen vauva, itkee vain nälkää ja muut ajat nukkuu ja syö tai killittelee pikkusilmillään maailmaa. On jo parin tunnin pätkiä päivittäin hereillä reippaana poikana ja kaikki lekurit ja hoitsut on myös sanoneet että todella reipas ja jäntevä lapsi, kannattelee kans päätään todella hyvin. 

  eli täällä kanssa hyvin tyytyväinen mamma :-D
 13. mom83 Peruskäyttäjä

  Tänään oli ensimmäinen neuvolatädin kotikäynti synnytyksen jälkeen.. kovasti jännitti et oliskohan Tytön paino tippunut entisestään ku reppana 2 päivää oli niin kipiänä et vain oksensi ja nukku.. (oltiin koko perhe kovassa flunssassa).. Syntymäpaino oli 3650g ja lähtöpaino sairaalasta oli 3440g ja koska lähdin vuorokauden sisällä synnäriltä käytiin  jälkitarkastukses ja paino oli 3490g .. tänään synnytyksestä on kulunut viikko ja 3 päivää ja typy paino 3750g  emoticon ... Paljonkohan neiti olis painanu jos ei olis ollu kipiänä?? varmaan yli 4 kiloo... mut on hyvä ruoka halu neidillä.. Tissiä pitäis saada joka väliin ängettyy emoticon Tyty nukkuu hyvin ja on jo päivisin hereillä parista kolmeen tuntiin kerralla.. Ei turhia huutele ei edes ku tulee nälkä sil on omat örinät mistä tunnistaa et sil on nälkä .. Luulin et siinä vaiheessa tulis huuto ku sillä nuhafriidalla imin räät typyn nenästä mut ei, ei edes pannu hanttiin makas vaan liikkumatta ja seuraili mitä teen ja ku rään sai pihalle sain lahjaks kauniin tyytyväisen hymyn ....emoticon
 14. Sintura Peruskäyttäjä

  Meillä kävi tänään neuvolatäti kotikäynnillä ja tytöllä ikää tasan viikko. Typy painoi syntyessään 2782g, kotiutuessa 2610g ja nyt 2860g. Eli tosi hyvin oli tullut painoa. Muutenkin kaikki oli hienosti. Kehui kovasti tytön ihoa, väriä ja silmien tarkkaavaisuutta. Kakkakin oli just sen näköistä kun pitääkin, neiti kun väänsi siihen näytteen sopivastiemoticon . Tähän asti oon herätellyt tyttöä syömään neljän tunnin välein jos ei itse herää ennen sitä. Nyt kuitenkin saa kuulemma öisin antaa nukkua niin pitkään kun nukuttaa, koska painoa tosiaan tullut niin hyvin. Ens viikolla sit ensimmäinen neuvoläkäynti.
 15. morkai Peruskäyttäjä

  Meillä taas poikien neuvola takana.. Herra A oli jo 53cm ja 3870g ja Herra B 54cm ja 3835g. Tällä kertaa huutoakaan ei ollu niin paljon kun yleensä neuvolassa. Kovin kehui herroja. Niskaa tuki molemmat jo tosi hyvin. Hyvin seuraa katseillaan mitä ympärillä tapahtuu. Ens kerralla ilmeisesti alkavat jo rokotteitakin antamaan pojille, voi sitä huutoa mikä siitä tulee.. :-/
 16. pombomushu Peruskäyttäjä

  Meillä on ilmeisesti aina kauheat episodit kun mennään neuvolaan :D ekalla kerralla neiti puklas kaikki vaatteensa ihan läpimäriksi just kun olin saanut sen turvakaukaloon ja itelleni kengät jalkaan ja takin päälle. Nyt toisella kerralla Papu pissas isänsä päälle emoticon sitä pissaa tuli ihan kiitettävästi ja sitä meni myös iskän kännykkään (joka oli housuntaskussa ja kännykkäpussissa)! Onneks se toimii vielä, vaikka kastuikin ihan läpimäräksi...

  Papu on nyt vähän reilu nelikiloinen ja neuvolassa kehuttiin kauheasti taas sen ihoa :) Neiti myös katsoo tosi tarkan näköisenä kun sille juttelee.
 17. Tatjuska Ihastunut foorumiin

  Meillä oli eilen 1kk neuvola (joka täyttyy siis tarkalleen tänään) ja täytyy kyllä ihmetellä millasta maitoa meikäläisen tisseistä oikein tulee kun toi kasvaa tällasta vauhtia.

  Meillä on kaikki vallan erinomaisesti ja mitat siis eilen (suluissa syntymämitat) 53,7cm (49cm) ja 4250g (3070g) ja hattu 37,8cm (33cm). Ihan käsittämätöntä kasvua siis! :-) Tuon heppulin alin paino about 4vkoa sitten oli 2875g eli siitä on tullut jo 1,4kg lisää....
 18. morkai Peruskäyttäjä

  Meillä oli tänään neuvolalääkäri. Pojat oli huimasti taas kasvaneet; Herra A oli 54,5cm pitkä ja paino 4360g, päänympärys oli 37,7cm. Herra B oli 55,5cm pitkä ja paino 4315g, päänympärys oli 38,3cm.
  Pojat sai ekat rokotteetki.. Oli kamala pelko kun sinne mentiin, et tulee hirvee huuto kun ne laittaa sen Rotavirus-rokotteen, mutta luojan kiitos se olikin suunkautta otettava! :D Tosin sitten kun ite lääkäri alko poikia tutkiin niin johan Herra A laitto kunnon huudon pystyyn. Heti kun lekuri oli saanu Herran tutkittua niin ukko koppas pojon kainaloon ja lähti aulaan lämmittään ruokaa sille.. Pääs nälkä kerpele yllättään.
  Herra B taasen oli ihan nätisti siihen asti kunnes lonkkia testailtiin, sitten alko huuto.. Ja piti sit sillekki antaa ruokaa enneku päästiin lähteen.
  Mut hienosti on pojat kasvaneet!! :D

  Vähän OT:

  Mulla oli eilen jälkitarkastus. Leikkaushaava ja repeämä alakerrassa näytti hyvältä ja parantuneelta. Kohtukin oli jo täysin supistunu. Verenpaineet oli taas normaalissa ja Hb oli noussu 134:ään (synnytyksen jälkeen oli 100). Paino tippunu entisestään, mikä ei tietenkään haittaa yhtään. :D Tossa laskeskelin, että siitä huipusta mikä mulla raskaana oli (111kg) niin on kohta 30kg lähteny..pari kiloa hävis jo ennenku kerkisin ees synnyttämään. :D
  Ehkäsystä tietty keskusteltiin kans. Ennen raskautta mulla oli käytössä Nuvaring..Noh, nyt kun mulla todettiin se APC-resistenssi, niin en saa enää niitäkään käyttää. Tosin olinkin jo aiemmin miettiny, että ottaisin kierukan niin ei tarvii miettii viiteen vuoteen sitäkään asiaa.
  Onnekseni sainkin sitten kuulla, että saan ekan kierukan ilmasiks!! :D Nyt pitäs vaan muistaa varaa ehkäsyneuvolaan aika, että laittavat sen sitten tossa reilun kuukauden päästä.
 19. Simppu Peruskäyttäjä

  Tänään oli meillä 4vk neuvola ja poika oli kasvanut hurjasti! :)
  Paino 5030g (syntymäpaino 3570g) Pituus 57cm (50cm) Lippis 39cm (37cm)
  Kiva nähdä että omalla maidolla kasvaa noin hyvin, muutenkin niin tarkkaavaisena tuijotteli terkkaria siellä :)

  Ens kerralla onkin sit neuvolalääkäri ja rotarokote.:)
 20. RonjaM Peruskäyttäjä

  Meillä oli ensimmäinen kotineuvolakäynti 6 pv iässä, käynti oli lyhyt ja nopea.
  Ensin hoitaja onnitteli vanhempia ja antoi liudan esitteitä, tuotepaketin sekä kunnan lahjoittaman Mauri Kunnaksen lastenkirjan.

  Sitten neiti näytti terkkarillekin tempperamenttinsä ja huusi kuin viimeistä päivää joten jouduin syöttämään hänet hiljaiseksi. Hoitaja sanoi että kyllä hän odotti että neiti voi itkeä mutta että noin kovaa (saanut siis äidin äänen jota riittää kun tarvitaan).
   
  Siinä vaihdettiin vaippaa ja hän sanoi että hyvältä näyttää ja napatynkäkin lähdössä piakkoin (lähtikin seuraavana päivänä eli viikon iässä).

  Painoa oli tullut, joten maitoa näyttää tulevan. Syntymäpainohan oli 3825g, kotiutettaessa 3695g (3pv) ja kuuden päivän ikäisenä 3870g.


  RonjaM & NaPPula 10pv

Jaa tämä sivu