Vauvan kehitys

Keskustelun 'Laskettu aika heinäkuussa 2010' aloitti Pumpuli82, 30 elo 2010.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Vaavi2010 Puuhakas puhuja

  "Pomppiminen" on nyt kova juttu. Ja ihmetyksekseni olen huomannut, että silloin tällöin pysyy Sisu jo muutaman sekunnin jo kuin itse seisoisi tai istuisi ilman tukea. Ei siis ilman tukea olla annettu olla, mutta ei siis juuri tarvitsisi tukea hetkittäin. Niin hienosti jaksaa pitää itseään pystyssä ja kun alusta asti ollut tosi jäntevä. On tämä huimaa!

  Lisäksi nyt jonkin aikaa meilläkin esiintynyt tuota tarkistelua. Touhuaa reippaasti omiaan ja välillä kääntyy katsomaan, että onko se äiti vielä paikalla ja näkeekö se mitä mä teen. Kauniin hymyn saan ja sitten touhu taas jatkuu. [:)] Viime päivinä on myös ollut havaittavissa, että silloin tällöin on huutanut/ pitänyt mekkalaa vain saadakseen huomiota.
 2. janzu Satasella mukana keskusteluissa

  meillä tyttö ei viihdy maakuullaan enään ollenkaan, kun on istumisen makuun päässyt... nousee puoli-istuvaan asentoon ja jökittää siinä niin kauan, että äsikä nostaa istumaan. kovat vatsalihakset odotettvissa[:D]
  harmittaa vaan, kun neiti ei varmaan opi koskaan ryömiin, kun aina kun laittaa masulleen niin kääntyy selälleen ja nousee ylös[:(] lähtee sit varmaan "peppukiitoa" niinkuin minä aikoinaan, kun pääse istumaan ilman tukea..
 3. Camillainen Sukkela juttelija Huhtimammat 2016

  Meillä ei oo musta ollut tota tarkistelua..

  Sauli oppi viikko sitten kierähtämään myös toiselta puolelta mahalleen, ja on ruvennut pärisemään. [:D] Myös ääntelyyn on tullut ihan uusia sävyjä ja ääniä. Kovasti nauraessa tulee aina hikka mikä on vähän kurjaa, se kuulostaa välillä tosi kivuliaalta. Poika seuraa hirveän aktiivisesti ympäristöään ja pyörittelee vähän leluja käsissä. Peppu nousee vähän lattiasta mahalla ollessa mutta aika vähän, kyynärnojaa treenataan, eiköhän tuo tosta kohta liikkeelle lähde [:)]
 4. virpik16 Satasella mukana keskusteluissa

  meillä onniin paljon riemunkiljahduksia, että pakkohan siitä tännekin on mainita!!!![:D]

  Tosin ei kauhean kiva ole sunnuntai aamuna herätä niihin klo6, kun niistä loppua ei tule..
 5. Vaavi2010 Puuhakas puhuja

  Meillä riemunkiljahdukset ja muut ääntelyt ovat pääosin nyt vaihtuneet huokailuksi. Hauskan kuuloista, kun pikkuinen huokaa kuin olisi enemmänkin mielessä. [:D] Kyllä sitä "puhettakin" vielä tulee, mutta uutena nyt siis tämä huokailu joka on niin kivaa, että sitä nyt treenataan kokoajan. Samoin kädet löytävät entistä enemmän eteen mahallaan ollessa ja leluja kurkotellaan kovasti. Kyynärnoja onnistuu jo varsin hyvin ja ajoittain on toinen tai joskus jopa molemmat kädet ihan suorina hetken aikaa.
 6. virpik16 Satasella mukana keskusteluissa

  no, juuri kun olen päässyt manaamaan noita kiljahduksia niin ne on nyt vaihtuneet sellaiseen jutusteluun.. Onneksi! ja jep, huokailuja on meilläkin ollut jo kuukauden päivät.. tuntuu, et tyttö huokailee äitin puolesta.. vallankin kun kävelen tyttö sylissä noita rappuja ylös niin tyttö huokailee [:D][:D][:D] raskasta tuo sylissä olo, syöminen, leikkiminen ym..[:D][:D]
 7. Vaavi2010 Puuhakas puhuja

  Nyt parin päivän aikana meillä on tapahtunut taas huimaa kehitystä tuon liikkumisen suhteen. Sisu rupesi ihan yht äkkiä tosissaan yrittämään päästä liikkeelle. Peppu nousee ilmaan, jalat massun alla ja selkä ihan kaarella ja siinä hytkyy ees taas. :) Päätä ei vielä hirveästi jaksa nostaa mukaan, mutta pian täällä oikeasti lähdetään liikkeelle. :)
 8. Pumpuli82 Hyväntuulinen höpöttäjä

  Olipas ihana lukea pitkästä aikaan miten vauvat ovat kehittyneet! :)

  Joonakin kiljuu ja huutaa, päristelee, nauraa. Kaikkea mahdollista ääntelyä. Jokeltelee aamuyöstä ja juttelee unilelulleen Hermanni-norsulle. Iloinen kuin päivänsäde joka hetki. Itkee todella harvoin; yleensä iltaväsymyksestä, jos jostain.

  Pari viikkoa sitten oppi kääntymään selältä masulleen varmoin ottein. Yrittää kovasti jo liikkeelle, mutta huomannut että tavarat tulevat lähelle myös vetämällä puuhamaton reunasta... pitäisi varmaan asetella leluja alueelle, jota ei saa vedettyä :)

  Seisonta-asennossa ponkaisee ylöspäin ja tykkää olla istuma-asennossa. Tosin, sitä ei vieläkään pitkiä aikoja harjoiteta.

  Poiko on kehittynyt niin nopeasti kolmen viikon sisällä että ihan huimaa päästä :D Löysi viikko takaperin omat varpaansa ja pyllypesulla ollessa kattelee kippurassa, että mitä siellä jalkojen välissä oikein tapahtuu!! :D :D

  Ai niin, repii todella paljon kasvoista ja jos puhuu hänen kasvojensa lähellä niin alkaa repimään huulista. Tykkää masupäristelyistä ja kutittelusta yleensä.
 9. söpsötin Satasella mukana keskusteluissa

  Missäs vaiheessa se ääneen nauraminen pitää osata? Meiän tyttö ku ei sitä vielä osaa. Pari kertaa on vähän hörähtänyt mutta siihen se on jääny.emoticon

    Päristely unohtu heti ku oppi mahalleen kääntymää n.kuukaus sitten ja viimeviikolla oppi kääntyy selälleen. Varpaat löyty kolmen kuukauden iässä. Ja kun tekee mieli syliin niin kädet sojottaa eteenpäin ja vingutaaemoticon Muutenkin on tosi paljon erilaisia ääntelyitä örinästä kiljumiseen asti. Toi nauru vaan on meiltä nyt ihan hukassa...

  Niin siis muuten mennään kehityksen tasolla (kait) iän mukaisesti. Tyttö kyllä hymyilee tosi paljon ja osoittaa iloaan mökäämällä kovasti. Ja virkayskäkin välillä vaivaaemoticon
 10. pepi Satasella mukana keskusteluissa

  Ei meijänkään likka osaa nauraa vielä, se jotenkin säikähtää sitä, hörähtelee vaan, ja hymyilee todella paljon!!

  Meillä on kova kiire mönkiä eteenpäin. Heti kun pääsee lattialle, kierähtää vatsalleen ja mönkiminen alkaa. Neuvolassa eilen täti ihmetteli kun ei voinut pöydällä pitää tyttöä ja kysy et "ootko huomannu että tyttö on lähteny liikkeelle"
  - joo oon huomannu viimeks eilen illalla kun se jäi jumiin tv-tason alle :)
  Ei uskalla hetkekskään jättää yksin lattialle kellimään. Muuten meillä on menny kaikki tosi hyvin, tuntuu että mitä mä oikeen pelkäsin, täähän on helppoa :D
 11. Vaavi2010 Puuhakas puhuja

  Meillä on tänään opittu tuo konttausasento! Tai tarkennetaan, että muutaman päivän sitä ollaan nyt harjoiteltu, mutta tänään Sisu jaksoi pitää myös pään pystyssä sen muutaman sekunnin ennen kuin kupsahti taas massulleen. :) Siis mitä, lähdetäänkö täällä kohta konttaamaan???

  Lisätään vielä, että nyt käsien läpsyttelyn lisäksi on keksitty että kylvyssä voi jaloillakin polskia ja kuinka kivaa on kun vesi roiskuu joka paikkaan. :)
 12. virpik16 Satasella mukana keskusteluissa

  moi! Meillä ihastellaan vasenta kättä kovasti..sormet, ranne ja käsivarsi..ja yritetään sillä kurkottaakin valaisimia katosta ym..ja katsotaan kuinka nyrkki aukeaa ja menee kiinni. tai pidemmän aikaa jo, mutta aina se  vaan jaksaa kummastuttaa..

  Tyttö pyrkii sylissä makuulta kovasti istumaan.. ja saakin istua mutta vielä kovasti tuetaan, kun on sellaista haparoivaa (tärisee)..
  Lattialla selällä makuullaan vai heiluttelee käsiään ja jalkojaan ja joskus vaivautuu kääntymään kyljelleen, mutta sitten päättääkin, et ei jaksa nyt itse mahalleen mennä.. katsoo äitiä/isiä, et et viittis kääntää.. ja sitten hetken päästä mahalta ollaan taas selälleen.. ja uudestaan sama rumba :)

  Välillä sitten viihdytään mahallaa ja kovasti yritetään eteenpäin, päätä kantaa komeesti ja kurkottaa sitä ylöspäin ja ylöspäin, että varmasti näkee enemmän ja enemmän.. kurkottaa myös tavaroita käsillään edestä päin..

  Päristelee.. mikä ei sitten äidistä kauhean kivaa ole, kun soseita maistellaan ja tyttö päättää näyttää, et näin hän päristelee.
  Suukkoja antaa kovasti, muiske vain kuuluu.. viihtyy leikkimatolla yksin ja sängyssäkin.
 13. Vaavi2010 Puuhakas puhuja

  Voih, koskakohan meillä poika antaisi ekat suukot. Sitä jo innolla odotetaan...

  Onkos muiden vauvat vielä kääntyilleet silleen kyljelleen? Vaikea selittää, mutta jotenkin niin, että mahaltaan kääntyy ylös toisen käden ja kyljen varaan ja sitten toinen jalka on vielä koukussa. Toinen käsi siis ilmassa ja pää katselee ties minne mitä mielenkiintoista nyt sattuukaan näkemään. Ikäänkuin siis nousee masultaan kyljelleen tarkistamaan, että mitä sitä ympärillä oikein tapahtuu. :) Ei siis samalla lailla kuin yrittäisi kääntyä mahalta selälleen tai toisinpäin.

  Samoin meillä nyt kovasti yritetään kiivetä ties minkä yli. Sohvatyynyt, vanhempien jalat yms ovat oikein mainioita valloitettavia. Ja uutena vielä sellainenkin juttu, että konttausasennossa ollessa yrittää liikkeelle pääsyn lisäksi nousta suorille jaloille. Eli siis karhunkävelyä. :) On tuo vain aikamoinen epeli!
 14. taiga Hyväntuulinen höpöttäjä

  Oij, Sisuhan lähtee kohta liikkeelle emoticon

  Meillä Anna punnertaa käsien varassa olla, mutta jalat ei millään tavalla ole mukana siinä touhussa. Muuten kyllä potkii ja sätkii jne.
  Sormilla näplää kuvia ja lelujen pieniä yksitysikohtia pinsettiotteella.

  Anna kovasti on istuma-asentoon tahtonut ja niinpä me laitettiin jo istuin keittiöön. Mutta ainoastaan aamupuuroa ollaan istuimessa syöty, muuten ruokaillaan sitterissä :)

 15. Yppy Näppärä viestien naputtelija

  Onpas vauhdikkaita vauvoja! Meillä typy ei vielä käänny selälleen, eikä yritys ole ollut kummoista. Masullaan hän on jo hetkiä kyynärnojassa ja yrittää myös ryömiä. Peppu nousee pystyyn ja jalat potkivat, mutta liikkeelle ei vain meinaa päästä. Iso tyttö, taitaa maha jarruttaa. Eikä hän vielä osaa auttaa käsillä asiaa.

  Sylissä tyttö istuu jo hienosti, makuullaan ei kamalasti viihdy. Muutenkin hän on aika jäntevä pakkaus, mutta ilmeisesti iso koko ja äidiltä peritty lyhytpinnaisuus vähän jarruttavat liikkumisen harjoittelua.

  Nyt viime päivinä typy on keksinyt ottaa polvistaan kiinni. Keinuu lattialla kädet polvissa kiinni. Omat kädet jaksavat edelleenkin ihastuttaa. Nyt hän on oppinut läpsyttelemään niitä yhteen. Sepäs on kiehtovaa katseltavaa! Muutenkin käsien motoriikka on kehittynyt, saattaa esim. vaihtaa lelun kädestä toiseen. Mietin, että milloinkas lapsi oppii ylittämään kehon keskilinjan - jo nyt näyttää siltä, että hän kykenee poimimaan tavaroita kehon vastakkaiselta puolelta.

  Vähän vierastuksen makuakin on ollut. Kerran parahti itkuunkin tädin miehen sylissä. Toivottavasti vauvasta ei tule kova vierastamaan, meillä kun käy paljon vieraita ja itse liikutaan ulkona paljon.
 16. Yppy Näppärä viestien naputtelija

  Onpas vauhdikkaita vauvoja! Meillä typy ei vielä käänny selälleen, eikä yritys ole ollut kummoista. Masullaan hän on jo hetkiä kyynärnojassa ja yrittää myös ryömiä. Peppu nousee pystyyn ja jalat potkivat, mutta liikkeelle ei vain meinaa päästä. Iso tyttö, taitaa maha jarruttaa. Eikä hän vielä osaa auttaa käsillä asiaa.

  Sylissä tyttö istuu jo hienosti, makuullaan ei kamalasti viihdy. Muutenkin hän on aika jäntevä pakkaus, mutta ilmeisesti iso koko ja äidiltä peritty lyhytpinnaisuus vähän jarruttavat liikkumisen harjoittelua.

  Nyt viime päivinä typy on keksinyt ottaa polvistaan kiinni. Keinuu lattialla kädet polvissa kiinni. Omat kädet jaksavat edelleenkin ihastuttaa. Nyt hän on oppinut läpsyttelemään niitä yhteen. Sepäs on kiehtovaa katseltavaa! Muutenkin käsien motoriikka on kehittynyt, saattaa esim. vaihtaa lelun kädestä toiseen. Mietin, että milloinkas lapsi oppii ylittämään kehon keskilinjan - jo nyt näyttää siltä, että hän kykenee poimimaan tavaroita kehon vastakkaiselta puolelta.

  Vähän vierastuksen makuakin on ollut. Kerran parahti itkuunkin tädin miehen sylissä. Toivottavasti vauvasta ei tule kova vierastamaan, meillä kun käy paljon vieraita ja itse liikutaan ulkona paljon.
 17. Vaavi2010 Puuhakas puhuja

  Täällä tuli toissapäivänä toisen kerran harmi, kun Sisu ei saanutkaan omaa tahtoaan läpi. Ensimmäisen kerran tuossa joulun alla tuli parku, kun otin sanomalehden pois pojan suusta enkä antanut sitä enää "lukea" ja tänään osoitti mieltä, kun en antanut kukan lehteä syödä. On se äiti kummallinen, kun kaiken hauskan kieltää. :D

  Lisäksi kuten tuonne toiseen ketjuun jo aikaisemmin kirjoitin niin Sisu alkaa myös ymmärtämään syy-seuraussuhteita (esim. pudottaa lelun->tulee ääni-> äiti nostaa lelun -> pudottaa lelun uudestaan) ja esineiden pysyvyyden (kurkistaa ja kurottaa nähdäkseen jos menen piiloon ja odottaa minun ilmestyvän uudestaan)! Hyvin fiksu poika jo siis. :) 

  Kaiken lisäksi tänään Sisu konttasi ekan kerran! Vähän hoiperrellen meni mutta pysyi pystyssä sellaisen 1,5m matkan! Sitten olikin poika yhtä isoa hymyä ja kyllä äiti on tosi ylpeä! Nyt sitten raukka on ihan väsy kun koko ajan pitää harjoitella. :) On se niin ihana. <3
 18. Vaavi2010 Puuhakas puhuja

  Taas minä täällä, mutta nyt tuntuu että lähes joka päivä Sisu keksii ja oppii jotain uutta. Tämä kehitys on nyt tosi nopeaa meillä ja varmaan muillakin vauvoilla. Muutaman päivän Sisu on nyt ollut polviseisonnassa tukea vasten ja kiipeillä pitäisi entistä enemmän. Todella ketterä jo on ja mennä konttaa jo vauhdilla. Samoin nyt istumisessa on tapahtunut huimaa kehitystä. Ilman tukea vielä 3-5 pv sitten oli varsin etukumara-asento ja istunut itsekseen muutenkin vasta noin viikon verran. Eilen herra sitten istuikin jo ihan selkä suorassa tosi hienosti lattialla ja tänään pääsikin sitten ekaa kertaa syöttötuoliin lounaalle. Ai että oli mukavaa, kun sieltä näki niin hyvin joka paikkaan. :)
 19. marple Silmät suurina ihmettelijä

  moikka kaikille!!ekaa kertaa kulkaas tääl sivustol ilmestyn..eli 14.7 syntyi pikkuinen tyttö,emma,hieman etuaikaan hieman alipainosena,mutta nyt on kehitys kja kasvu kohdillaan.6kk nyt ikää likalla ja kyl ihmetellään uusia juttuja!!se osaa repiä vaipan ihan itse pois,meil 3kk ikääsenä käännyttiin selältä vatsalle kummaltakin puolelta,istumaan ruvettiin 5 kk ikäisenä,2 hammasta tupsahti siinä 5 kk iässä,nyt meil tavujokeltaa toi likka hiukka hassusti,ku oikeen kiukkuusena katsotaan äitiä päin ja huudetaan "ÄMMÄ"!neuvolatätiäkin nauratti...
  tavaroita ottaa käteen ja heittelee,muumeja katselee ja kaikki ihan sillain kiinnostaa pikkuusta.varmaan kohta kontataan meilläki,ku nyt jo vedetään jalat vatsan alle ja nostetaan täysin käsien ja jalkojen varaan itsensä,pää ihan 45 asteen kulmassa ja katselee ympärillensä siitä..pihalle menosta vaan tulee kauheeta huutoa,kun se si tykkää pukemisest yhtään..vaipanvaihdonki aikana tulee kiukkua ku puetaan..mut kai se on jokaisen ongelma??taputtaminen on nyt ruvennut tulemaan pikkuhiljaa esille...vielä ei ääntä kuulu,mut taputtaa silti.lattialla hakkaa käsillä ihan kaikkia leluja ja jalat käy..välis tömistelee jaloillansa niinki lujaa,et oikeen sitteri tuntuu kärsivän siitä,mut ei siinä mitään jos tyytyväisenä muuten on,et ei kipeetä tee itselleen...mut pakko myöntää naiset,mä haluun toisenki pienen vauvan!! :) tämän yhden kans tulee tylsää ku se nukkuu yös 10-12 tuntia putkeen,eikä ole 3 kk enää heränny yöllä syömään...päivisin syödään 3-4 purkkia pilttiä ja 600 ml korviketta päälle ja sit joka päivä jotaki hedelmää vähäsen ja loppuaika melkein nukutaan.4 tuntia noin suunnilleen on koko päivän aikana yhteensä hereillä,et tylsäähän tää tälläinen on..
 20. janzu Satasella mukana keskusteluissa

  pitänee välillä tuota kehitystäkin päivitellä:) meillä nita kääntyy "nyt jo" vatsalleen, (oppi 5kk ja 2vk:n iässä),
  varpaita ollaan syöty hyvän aikaa, istua osaa jo itse, pysyy ilman tukea n.5 min kerrallaan, kunnes näkee kauempana jonkun kivan lelun, tavoittelee sitä ja kupsahtaa:)
  lelut kiinnostavat kovasti ja niillä paljon leikitään, hampaita ylös tulossa..
  liikkumaan ei vielä ole lähtenyt. seisominen on uus juttu ja sitä pitäis koko ajan reenata, aina kun on sylissä niin pönköttää seisomaan..