Vauvalle vakuutus

Keskustelun 'Heinäkuiset 2018' aloitti Nepeta Cataria, 27 marras 2017.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Nepeta Cataria Naimisissa foorumin kanssa Eloäidit 2020 Heinämammat 2016 Elomammat 2018

  Toisessa ketjussa alettiin pohtimaan vakuutuksia, joten otampa se on tänne erikseen kun aihe on selvästi omansa. :)

  Näköjään OP:lla on vieläkin #Perheenlisä kampanja, ja kuluiltaan (ekavuosi 0e) ja laajuudeltaan se on vauvavakuutuksista ylivoimaisin. https://uusi.op.fi/perheenlisa Näittäis harmittavasti siltä et kampanja olis menossa ohi tän vuoden lopussa. Tarkoittaakohan se et jos sen ehtiskin ottamaan, niin edust loppuvat vuoden vaihteessa? Vaatimus kun näytti olevan et pitäis olla rakenneultratehtynä. Meidän porukalla taitaa rakenneultrat mennä tuonne tammikuun puolelle.

  Eli varmaan pitää miettiä vauvavakuutus jostain muusta paikasta, tai sitten jäädä kärkkymään josko OP:lta tulisi uusi kampanja.
  • Tykkää Tykkää x 1
  Last edited: 27 marras 2017
 2. Madmasel Tuttu foorumilla Heinämammat 2018

  Tuota op ta voisin jopa harkita jos tarjous jatkuu. Mutta otin edellisestä toisesta vakuutusyhtiöstä ja se oli niin hemmetin kallis että ekan erän jälkeen lopetin. Aika sairaskierteessä lapsi saa olla että kannattaa. Olisin ekan kanssa jälkiviisaana tarvinnut hoidattaa hiili- ja kielijänteet yksityisellä, mutta senkin on halvempaa kuin vauvavakuutus. Jos seuraavan kanssa on sama ongelma, mielummin kerään rahat jostain ja maksan ite. Eri asia on jos lapsella olisi esim krooninen korvatulehdus kierre eikä kertaluonteisia ongelmia. Mutta näitähän ei voi etukäteen tietää.
 3. Madmasel Tuttu foorumilla Heinämammat 2018

  Siis huuli- ei hiili
  • Hauska Hauska x 1
 4. Salmiakkilakritsi Rakastunut foorumiin Heinämammat 2018

  Esikoiselle otettiin vakuutus OP:ltä ja oon kyllä ollut tyytyväinen ja on maksanut itsensä takaisin. Se ei ollut edes hirveän kallis kun sen sai räätälöidä itse (siis mitä siihen kuuluu ja kuinka suuri on omavastuu). Aion kyllä ottaa uudellekin tulokkaalle. Harmittavasti menee vaan tuo OPn tarjous nyt ohi...
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 5. kirkkaus_ Peruskäyttäjä Joulumammat 2018

  Meillä myös esikoisella opsta vakuutus. Viimeksi ehdittiin juuri ottaa ja kuukaus siitä alkoi tuo tarjous että eka vuosi ilmainen. Ollaan mietitty että otetaan myös tälle pikkukakkoselle vakuutus. Varmaakin opsta sekin.
 6. Nepeta Cataria Naimisissa foorumin kanssa Eloäidit 2020 Heinämammat 2016 Elomammat 2018

  Meillä oli keskimmäiselle tuo OP:n perheenlisä ekan vuoden. En jatkanut sitä toiselle vuodelle. Ekana vuotena sain siitä vähennettyä parit ylimääräiset ultrat (raskausmyrkytyksen takia keskimmäiseni kasvoi normaalin alakäyrällä) ja polikäynnin joskus alta 3kk iässä, kun iski ihan kaueat kivut. Syyksi paljastui ilmaa vatsassa... mikä saattoi olla reaktio minun syömälleni paprikajauheella maustetulle pihville. :bag:

  Mutta joo, ei meillä yleensä sairasteta mitään. Allergioita ei ole, ja rokotutan kausirokotteella kaikki jotka vain suostuvat vuosittain. Maitohappobakteerivalmistetta pidän lääkekaapissa, ja jos jollakin on edes hetken vatsa kipeä (ja eteenkin jos kuulen et vaikkapa luokkakaveri on ripulissa), niin kaikki ottavat maitohappobakteereja. Näillä keinoin (ja varmaan vähän tuurillakin) olen saanut pidettyä meidän sakkia terveenä.
 7. marinellahi83 Addikti Helmikuiset 2021 Heinämammat 2018

  Meillä on esikoiselle vakuutus lähitapiolasta, lähinnä sen takia koska muutki vakuutuksen on sieltä, ja oon ollu tyytyväinen. Kallishan se on, 350€/vuosi, mutta ollaan saatu jo rahat takasin ko tytölle tuliki kaikkee akuutteja sairauksia (sairaalahoitoa vaativa vti ja infektioastma). Ite oon kokenu hyväks ku voi käyttää lasta yksityisellä lääkärillä eikä tartte kunnalliseen viiä, ja kaikki käynnit korvataan, vaikka ei mitään allergioita tai kroonisia sairauksia ookkaa.
 8. Yyni Tuttu foorumilla Heinämammat 2018

  Meillä oli kahdelle ekalle vakuutukset, kolmannelle ei saatu jo raskausaikana ilmenneiden sydän ongelmien takia, eikä olisi ollut tarvistakaan, kun 2kk sairaalahoito ja sen jälkeenkin jatkuneet tiheät kontrollikäynnit olivat ilmaisia. Sen jälkeen ei ole otettu neljälle seuraavallekkaan, eikä oteta tälle kahdeksannellekkaan. Meillä on lapsilla vain tapaturma- ja vapaa-ajanvakuutus, aiemmin oli laajemminkin, mutta lopetettiin ne kun oltiin maksettu niitä vuosia ihan turhaan. Täällä pienessä kaupungissa on vain yksi lääkärikeskus ja sekin niin onneton ettei yksityisenpuolen palveluita tule käytettyä. Tapaturmavakuutus on kylläkin ollut hyvä ja kannattava, meidän menevä ja paljon harrastava poika nro3 on saanu mm. uudet etuhampaat yksityisellä sen piikkiin.
 9. Lise Tuttu foorumilla Heinämammat 2018 Huhtimammat 2016

  Me ei sit päädytty ottamaan esikoiselle, kun ajateltiin että siihen melkeen 500e/vuosi mitä silloin katottiin niin voi kuitenki muutaman kerran käydä jo yksityisellä eikä sillain ollu pelkoa ettei voitaisi yksityiselle mennä ilman vakuutusta. Ja lastenklinikalla kuitenkin on paras hoito jos jotain erikoista tulee niinkun vähän jotain olikin silloin. Onneksi Suomessa ei ole pakko hommata vakuutusta vaan täällä on niin hyvä hoito! Mutta sit jos tuleekin paljon pientä asiaa päivystykseen niin on se kyllä tosi kätevä päästä jouhevasti pikkuisen kanssa hoitoon!

  Eli saatetaan tälle kakkoselle ottaakin vakuutus kun kahden lapsen kanssa vielä vähemmän jaksaa jonottaa terkkarissa jne.
  • Tykkää Tykkää x 1
 10. Jadeton Aloittelija

  Meillä on vakuutukset lähitapiolassa ja esikoiselle ollut todella hyötyä siitä että voi mennä yksityiselle eikä tarvi jonottaa kunnalliseen saati sitten ensiavussa kun yleensä käynnit ajottunu just sopivasti sunnuntaille.
 11. Jemina-87 Tuttu foorumilla Heinämammat 2018

  Meillä oli esikoiselle ja meinaraan kyllä tällekki hankkia :)
 12. Elvi~ Tuttu foorumilla Heinämammat 2018

  Meillä on kans esikoiselle otettu, joten eiköhän pienemmällekin :)
 13. marinellahi83 Addikti Helmikuiset 2021 Heinämammat 2018

  Laskeskelin tossa et ollaan maksettu esikoisen vakuutusta nyt tänä vuonna n.350€, ja lääkärikuluja on tullu nyt puolen vuoden sisään n. 800€, ja lisää tulee koska infektioastman takia lääkitys jatkuu ens kevääseen asti ja tulee vielä koontrollikäyntejä lastenpolille. Nuihin lääkärikuluihin siis sisältyy ostetut lääkkeet, kolme yks.lääkärikäyntiä ja yks.labrat , kaks osastohoitoa, poliklinikkakäyntejä, ultrausta ja kolme päivystyskäyntiä. Molemmat osastohoitoa vaatineet sairaudet ollu akuutteja, pissatulehus ja infektioastma. Ja kyseessä ei oo ollu mikään jatkuva "sairaalakierre", vaan ihan täysin ennalta arvaamattomat sairaudet jotka voi iskee kelle vaan. Ennen näitä tyttö kävi kerran lääkärissä hiivan takia ja toisen kerran flunssan takia.
  Eli meillä on todella kannattanu se vakuutus :) omavastuu vuodessa 100€, joka ylitty heti ku käytiin ekan kerran yksityisellä, + 10% joka korvaushakusummasta. Ja oliha se hyvä et hommattiin ennen synnytystä, ko tyttö jäiki syntymän jälkeen viikoks teholle ni ei tartte maksaa pienestä palkasta 500€ tehohoitomaksuja (siihen päälle oma viikon sairaalassaolomaksu n. 300€).
  • Tykkää Tykkää x 2
  Last edited: 14 joulu 2017
 14. Nepeta Cataria Naimisissa foorumin kanssa Eloäidit 2020 Heinämammat 2016 Elomammat 2018

  Kysyin OP:lta tuosta #Perheenlisä -kampanjasta, ja sain vastauksen jonka mukaan vakuutus pitää olla otettuna ennen vuoden loppumista, jonka jälkeen se on voimassa 1v!!!!

  Eli joka mamman jonka nt-ultra ehtii olla vielä tän vuoden puolella, kannattais hakea tuota vakuutusta, kun ei voi kun voittaa.

  Minähän en tarjousta ehdi hyödyntämään kun oma nt-ultra menee reilusti tammikuun puolella.
 15. marinellahi83 Addikti Helmikuiset 2021 Heinämammat 2018

  Eli siis jos se on vuoden voimassa ni se loppuu ku laps on puolivuotias? Jos siis se on voimassa ens vuoden joulukuuhun
 16. Nepeta Cataria Naimisissa foorumin kanssa Eloäidit 2020 Heinämammat 2016 Elomammat 2018

  Näin ymmärsin. Onhan sekin jo jotain, eteenkin kun ilmaiseksi saa. :)
 17. Salmiakkilakritsi Rakastunut foorumiin Heinämammat 2018

  Hmm, mä luulin jostain lukeeneeni että sen OPn vakuutuksen saisi ottaa vasta rakenneultran jälkeen, mut en oo kyllä varmaa. Näin vaan muistelisin.
 18. marinellahi83 Addikti Helmikuiset 2021 Heinämammat 2018

  Mutta onko sitte vaikea saada vakuutusta muusta firmasta ku laps on jo syntyny? Tai jos tulee joku sairaus op:n vakuutuksen aikana ni ei varmaan pysty vaihtamaan vakuutusfirmaa, tai jos pystyy ko kyseisestä sairaudesra et saa uuesta vakuutusfirmasta korvauksia? Toki jos jatkaa opn kans ni sittehä se ei oo kait ongelma :)
 19. Salmiakkilakritsi Rakastunut foorumiin Heinämammat 2018

  Kävin vielä tarkistamassa OPn sivuilta ja siellä lukee siis:
  Vauvavakuutus eli syntyvän lapsen terveysvakuutus on lapsesi turva sairauden ja tapaturman varalta läpi elämän. #Perheenlisä-etuna tarjoamme vauvavakuutuksen nyt vuodeksi veloituksetta. Voit hakea vakuutusta heti rakenneultraäänitutkimuksen jälkeen ja aina synnytyksen alkamiseen asti. Kun hankit vauvavakuutuksen ennen lapsen syntymää, lapsesi terveys ei rajoita vakuutuksen korvaavuutta.

  Eli rakenneultra pitäis olla käytynä, nt ei riitä?
 20. Elvi~ Tuttu foorumilla Heinämammat 2018

  Noissa vakuutuksissa yleensä vaaditaan se rakenneultrassa käynti. Sen jälkeen vasta voi hankkia.

  Esikoisen vakuutus on LähiTapiolasta. Kun ostettiin talo, niin OP tarjosi vakuutustarjousta myös lapselle. Tarjous kuulosti niin kauan hyvältä, kunnes täytettiin terveysselvitys ja vastattiin totuudenmukaisesti, että lapsella oli ollut RS-virus. Mitään muuta lääkäriä tarvittavaa ei ollut sairastanut ensimmäisen vuoden aikana. Noh, sepä sulkikin korvattavista asioista kaikki korvatulehduksiin ja hengitystieinfektioihin, astmaan jne. liittyvät pois. Ei todellakaan tarvinut edes harkita, vaikka kuinka virkailija kauppas.

Jaa tämä sivu