Vauva omaan sänkyyn

Keskustelun 'Laskettu aika lokakuussa 2015' aloitti Megara, 12 helmi 2016.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. M&S Rakastunut foorumiin Lokakuunmammat 2015

  Joo kyllähän nää kaatuilee ja tippuu..harvemmin onneks vauvoille mitään pahempaa niissä käy. Meillä esikoinen on tosi varovainen ja lähes liian pelkäävä..jo vauvana teki juttuja vasta kun osas kunnolla ja ei sattunut koko aikaa (istuminen, kävely). Nyt tää toka on aloittanut yhtä rauhallisesti. Just oppi istuskelemaan ja ikää pian 9kk. Pari kertaa kaatunut siitä selälleen, mutta aika pehmeästi osaa sen ja itku tulee vissiin enemmän periaatteesta ja harmista. :D Myös tukea vasten seisoskelu sujuu ihan yllättävän hyvin heti..lähinnä silloin pitää mennä hätiin, kun tuki on jotain kaatuvaa. Muutoin pääsee alaskin ihan kunnialla.
 2. Tuffe Aloittelija

  Nukahtaako teillä vauvat yöunille itsekseen vai miten? Meillä yleensä simahtaa samointein kun laskee sänkyyn tissin jälkeen, mutta sillon kun ei simahda, niin alkaa ihan järkyttävän kova huuto heti jos menee makkarista pois. Silittelemällä sitten nukahtaa. Oisko kellään mitään vinkkejä antaa?
 3. M&S Rakastunut foorumiin Lokakuunmammat 2015

  Kuinka usein tulee huuto-vaihtoehto? Jos vain silloin tällöin, niin jatka samaan malliin. Jos usein, niin rauhoita silittelyllä, mutta lopeta silitys ennen nukahtamista. Kun taas huutaa, rauhoita mutta lopeta ennen nukahtamista. Silittelyn voi yrittää vähentää pelkäksi kädeksi vauvan päällä, mutta sekin pois ennen nukahtamista. Perus tassuttelu-unikouluohje tämä. Meillä aika samaa, mutta suora yhteys päikkärimäärään. Liian myöhään tai liian pitkät vikat päikkärit, niin huutoa tulee nukahtaessa illalla. Sopivasti väsyneenä simahtaa helposti.
 4. Tuffe Aloittelija

  Ei nyt hirmu usein, mutta just jos on liian myöhään nukkunut päikkärit tai nukahtanut automatkalla alkuillasta niin silloin. Kiitos sulle vinkeistä! Pitää alkaa harjoittelemaan nyt tosissaan tuota, ettei silittele ihan sinne asti että nukahtaa.
  • Tykkää Tykkää x 1
 5. Megara Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Pitää tulla väliaikatietona kertomaan, että uskallan jo sanoa pojan nukkuvan pinniksessä! Siirrettiin meidän sänkykin jo irti seinästä, joten luottavaisella mielellä! Aloitettiin sillä, että ruvettiin nukuttaan päikkäreille pinnikseen. Yöt menee suht ok, huutoa tulee kerran pari yössä, mutta enää ei tarvitse ottaa viereen rauhoittumaan. Maitoa saa jos oikein surettaa. :)
  • Tykkää Tykkää x 5
 6. omppu15 Rakastunut foorumiin Toukomammat 2018

  Se siitä että käydään nukkumaan klo 20-21.. nyt se on lähempänä 21.30! Ja mahottoman huudon kera. Ollu siis jo kohta parisen viikkoa. Kyllä sitä on jos vaikka minkälaista kikkaa tullu kokeiltua, mutta miks mä vasta eilen hoksasin laittaa ukon nukuttaa tätä? Tää siis aikasemmin tottunu nukahtaa rinnalle, mut kipeenä ollessahan se ei onnistunu. eli halus rinnalle, nenä tukossa imu ei toiminu-> lisäkiukku. No, isännälläpä ei maito tuoksunu ni 5min ja likka oli unilla!:)
  • Tykkää Tykkää x 4
 7. Megara Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Omg! Poika nukkui ensimmäisen yön KOKONAAN! Ei herännyt raivoamaan keskellä yötä eikä tarvinnut maitoakaan! Jospa se tästä...

  Onko teillä millaisia kokemuksia vauvan siirtämisestä omaan huoneeseen? Milloin ja miten sujui?
  • Tykkää Tykkää x 3
 8. omppu15 Rakastunut foorumiin Toukomammat 2018

  Meillä tais esikoinen olla jo 1,5 - 2v kunnes sai oman huoneen. Aiemminkin yritettiin mutta ei siitä mitään tullut. Ja edelleenkin poika herää itkemään alkuyöstä wc hätää, mut ei osaa itse sinne mennä ni on ihan kätevä että poju nukkuu viereisessä huoneessa. Toisilla nuo läpiyön nukkumiset vain onnistuu paremmin.
 9. jemppu Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Meillä oli esikoinen 10kk, kun sai oman huoneen ja hienosti nukkui tuon ikäisenä jo itsekseen. Yleensä aamuyöstä hän konttasi vanhempien huoneeseen tissille ja jatkoi vielä unia vieressä. Pinnasängystä sai pari pinnaa pois, niin tuli kulkuaukko sänkyyn. Nyt tuntuu kyllä kovin kaukaiselta, että tän kuopuksen kanssa olis päästy samaan... :D
 10. jemppu Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  ^ Niin, ja olihan esikoinen muuten jo aiemminkin kaksiossa asuessamme nukkunut välillä olkkarin puolella. Silloin vain ravasin olkkarissa imettämässä vähän väliä...
 11. Pauveli Naimisissa foorumin kanssa Lokakuunmammat 2015

  Meillä siirty tää lokakuinen isoveljen kanssa samaan huoneeseen n kk sitten. Yleensä sitten aamuyöstä joudun hakemaan viereen, välillä kuitenkin täysiä öitä. Paremmin ollaan kaikki nukuttu tällä järjestelyllä. Työn alla, että vois jättää lapset keskenään hakemaan unta.
  • Tykkää Tykkää x 1
 12. p1kkumuru Aloittelija

  Meillä tyttö siirty omaan huoneeseen 8kk iässä ja hyvin meni. Muutamana yönä pidin itkuhälytintä, mutta tais äitiä jännittää enemmän kun vauvaa. Aluksi hain aamuyöstä vielä tissille ja nukuttiin vierekkäin vielä muutama tunti :) nyt yö- ja aamuyösyötöt on loppunut, mutta nukahtamisesta on tullut sellainen pyörimis huutamis riehumis show että huh huh, mutta pääsääntöisesti nukkuu täysiä öitä
  • Tykkää Tykkää x 1
 13. Helga11 Aloittelija

  Mika on 'tayden yon' pituus, noin suunnilleen? Meilla kun 9kk ei mun mielesta nuku taysia oita, koska ei nuku 5-6 tuntia enempaa putkeen. Heraa aina itkemaan joko alkuillasta tai aamuyosta.
  On myoskin vaikeaa saada younien pituudeksi 12h, kun han usein haluaa herata jo 9h younien jalkeen. Sitten ei kuitenkaan nuku kovin hyvia paivauniakaan.. huono nukkuja?
 14. M&S Rakastunut foorumiin Lokakuunmammat 2015

  Huonoksi nukkujaksi mun mielestä tarvitaan alle vuoden iässä kyllä monta heräämistä yössä..meidän esikoinen heräili tässä iässä 4-16 kertaa yössä..4 terveenä, 16 kipeänä..ja sit jotain siitä välistä. Mutu-tuntuma on, että keskiarvoiksi mainitut vauvojen unimäärät ovat yläkanttiin..10h yöt ovat kaveripiirissä ihan tavallisia. Mutta eihän se "täys yöuni" oo, jos herää yöllä. Jos nyt nukkuu viiteen asti aamulla heräämättä ja siitäkin vielä saa jatkettua uneen, niin tilanne on jo aika jees.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
 15. omppu15 Rakastunut foorumiin Toukomammat 2018

  Minusta tuo 9h yöuni kuullostaa varsin hyvälle, etenkään jos heräämisiä on vain yksi tai kaksi välillä. Ja nytten ku itsellä on jo toinen lapsi niin myönnettäköön, että tän päiväunien ajankohdalla ja pituudella ei oo enää ihan niin suurta merkitystä kuin esikoinen kohdalla vielä oli. Nyt enää max kahdet päikkärit ja jos vaikka herää vikoilta päikkäreiltä kolmelta, ni jaksaa valvoa yleensä iltaan asti. Tässäkin asiassa lapset on mun mielestä yksilöitä, toiset tarviaa enemmän unta kuin toiset:)

Jaa tämä sivu