Vaunut

Keskustelun 'Laskettu aika lokakuussa 2015' aloitti Helytsy, 12 huhti 2015.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Helytsy Aloittelija

  Huoh.. oisko ihmisillä kokemuksia vaunuista. Itse mietin kovasti kun saan käytettynä emmaljungat. Ovat vanhat joten eivät kovin kätevät jos liikkuu autolla. Haluaisin ostaa sellaiset kuomurattaa mihin sais adapterilla kiinni turvaistuimen. Mikä on kätevintä jos käy yksin kaupassa autolla, matkustaa bussiilla keskustaan kaupoille.. yms..
 2. Tuul1a Peruskäyttäjä Lokakuunmammat 2015

  Meillä on Gessleinin F6 yhdistelmävaunut. Noissa etupyörät saa vaihdettua joko kiinteisiin tai kääntyviin pyöriin. Turvaistuimen saa adaptereilla kiinni. Ovat suhteellisen kapeat ja aika matalat ja itse luin nuo ominaisuudet plussaksi bussilla liikkuessa. Meillä on pelkästään nuo käytössä eli emme ole tarvinneet erikseen matkarattaita.
 3. unipupu Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Meillä on Brio Smilet ja ollaan oltu tosi tyytyväisiä. Mahtuu meidän pieneen hissiin, kun ovat vain 57 cm leveät. Helppo työntää yhdelläkin kädellä, iso tavaratila alhaalla. Pidetään etupyörät yleensä kääntyvinä, koska meillä eteisessä ja rappukäytävässä pitää kääntyillä, enkä ole huomannut ulkonakaan niistä mitään haittaa. Jossain loskassa ollaan pari kertaa lukittu ne etupyörät. Kerran ollaan täytetty ilmaa renkaisiin.

  Poika mahtui vaunukoppaan 9 kk, nukkui myös siinä mökillä ja laivalla. Nyt on ratasosa käytössä ja sen saa laitettua kasvot menosuuntaan tai työntäjään päin. Vaihdellaan vähän fiiliksen mukaan.

  Turvakaukalon saa suoraan kiinni runkoon ilman adaptereita. Ja autossa kaukalo menee isofix-telakkaan. Tosi helppoa! Turvakaukalon tai ratasosan kanssa alaosan tavaratila on helposti käytössä, mahtuu kolme kassillista, vaunukopan kanssa heittelin mieluummin yksitellen tavarat tai jätin muovikassin vajaaksi, jotta sain sen tungettua alas. Vaunukopan ja ratasosan kanssa joidenkin kauppojen ostoskorin saa kivasti työntöaisojen väliin.

  Jos lähden yksin autolla jonnekin, tykkään siitä, että kaukalo menee suoraan runkoon ilman adaptereita ja sitten myös näppärästi telakkaan autossa. Mutta en tiiä, kuinka helppoja noi adapterit on, kun en ole koskaan kokeillut. Runko on tosi helppo kasata ja avata ja menee suht pieneen tilaan. Jos käy vaunukaupassa, kannattaa testailla noita mekanismeja.

  Jos meet, Helytsy, bussilla, niin sillon noi Emmaljungat toimii varmasti ihan hyvin. Keskustan putiikeissa ei varmaan tartte ihan joka hyllyväliin päästä, jos vaunut ei mahdu. Ja luulisin, että kääntymättömiin etupyöriin tottuu nopeasti.
  • Tykkää Tykkää x 1
 4. Megara Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Me ostettiin emmaljungat käytettynä, ja ne kaikki säätöjutut (työntöaisa, jalkatuki) on NIIIIN jäykkiä, että itku pääsi, että mitä paskaa sitä on tullut ostettua. Onko tää emmaljungien omistajat ihan normaalia?
 5. Justiina Tuttu foorumilla Toukomammat 2018 Lokakuunmammat 2015

  Ei ainakaan meidän emmaljungissa ole mitenkään jäykät.
 6. Justiina Tuttu foorumilla Toukomammat 2018 Lokakuunmammat 2015

  Me käytiin tänään kattomassa matkarattaita, ja ostettiinkin me sitten samantien kun oli alessa. Halusin sellaiset mihin saa meidän kaukalon kiinni. Esikoisella oli jotkut halpis rattaat käytettynä ja ne ei ollu kauheen hyvät, varsinkin kun nyt noihin uusiin vertas :)
 7. Jaloppi Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Me saadaan käytettynä gessleinin yhdistelmät. :) On kuulemma hyvät ulkoiluun, kevyet ja suht kapoisat. Miinuksena pieni tavarakori alaosassa, mutta eipähän tarvi ite ostaa.
 8. Tuul1a Peruskäyttäjä Lokakuunmammat 2015

  Meillä ne adapterit oli ainakin sellaiset että ovat kiinni vaunuissa koko ajan ja sitten vaan napsautetaan kaukalo kiinni. Eli ei niitä joka kerta erikseen mitenkään kiinnitetä. Ja jos vaunuihin laittaa normi kopan niin ne adapterit käännetään sinne kopan alle eli eivät kyllä vaikeuta elämää mitenkään.
 9. Justiina Tuttu foorumilla Toukomammat 2018 Lokakuunmammat 2015

  Ei ole kaikissa vaunu-kaukalo yhdistelmissä noin kun Tuul1a kuvailit. Meillä tarvitaan vaunuihin adapteri jotta saa kaukalon kiinni ja nyt myös näihin uusiin matkarattaisiin vaikka on samaa merkkiä kaukalon kanssa. Esikoisella raahattiin vaununrunkoa aina autossa jotta sai kaukalon kiinni, nyt halusin matkarattaat jotta ne saa olla aina autossa ja vaunut kotona.
 10. Justiina Tuttu foorumilla Toukomammat 2018 Lokakuunmammat 2015

  Siis erikseen kiinnitettävä adapteri molemmissa.
 11. Marsi Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Onko ne miten puhtaat? Joku hiekkakin ja lika väleissä voi "jäykistää". Kannattaa käydä läpi kaikki paikat ja rasvatakin. Fbssä olis emmaljungakirppis mistä vois kysellä neuvoa..?
 12. Lulu Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Ollaan alustavastu ajateltu hankkia Brio Smile rattaat. Se oli testissä saanut 4/5 pistettä ja olen kuullut että monet ovat olleet siihen tyytyväisiä. En tiedä kuitenkaan pitäisikö hankkia pehmeä tai kova vaunukoppa. Mitä mieltä olette?
  • Tykkää Tykkää x 1
 13. Pauveli Naimisissa foorumin kanssa Lokakuunmammat 2015

  Meillä esikoisella brio smilet kovalla vaunukopalla. Ostettiin kova vaunukoppa, koska esikoinen kesävauva ja tykkäsin, että kovassa ilma kiertää paremmin. 6kk:n iässä (kesken talven) siiryttiin käyttämään ratasistuinta. Ja olen siis tyytyväinen ollut siihen valintaan. Aiotaan jatkaa nyt tulevan kanssa samoilla brioilla, esikoinen saa kokeilla seisomalautaa. Mutta minulla nyt pohdinnassa pitäisikö ostaa tarvikevarusteena se pehmeä kantokoppa. Tällä kertaa ei ehkä mahdollista työntää rattaita partsille, vaan pitää sitten vauva kantaa sisälle. Ajattelin, että pehmeä vaunukoppa on kätevämpi kantaa ja komentaa samalla esikoista. Kova vaunukoppa ei mielestäni ollut kätevä kannella, vaikka sekin toiminta siihen suunniteltu. Muuten kyllä säällä kuin säällä kova vaunukoppa oli enemmän mun juttu. Ja tarvittaessahan kova vaunukoppa toimii retkisänkynä ihan pienellä. Kovan vaunukopan kanssa ei asetu mukana tuleva sadesuoja, mutta universaali kopan sadesuoja, siis tarkvikkeena ostettu, sopi hyvin (10€).
  • Tykkää Tykkää x 2
 14. unipupu Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Meillä on myös Brio Smilet ja kovaa vaunukoppaa käytettiin ekat 8-9 kk toukokuun alusta tammikuuhun. Jos tarvii usein käydä tiloissa, mihin ei pääse vaunuilla, olisi kätevä kantaa vauva pehmeässä kopassa. Samoin jos ei saa vaunuja sisälle kotiin, voisi olla kätevää kantaa vauva sisään pehmeässä kopassa. Jos on harvemmin sellasta tarvetta, voi käyttää niillä kerroilla turvakaukaloa. Me säilytetään vaunuja omassa eteisessä ja vauvan kanssa kävin lounaalla ja kahvilla sellaisissa paikoissa, mihin pääsi vaunuilla.

  Kova koppa toimi meillä matkasänkynä mökillä ja laivalla. Lentokoneessa taas käytettiin lainattua pehmeetä koppaa sänkynä. Mä tykkäsin kovasta kopasta, pehmeetä olisin kaivannut ehkä jonkun 5 kertaa. Me käytettiin sitä mukana tullutta sadesuojaa vaunukopankin kanssa. Luukut ei tainnu osua ihan kohdilleen, mutta toimi sadesuojana ihan hyvin.
  • Tykkää Tykkää x 1
 15. Zoe Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Meillä on esikoiselle aikanaan hankitut Ora Taiga-yhdistelmät ja suojaisampia vaunuja talvivauvalle en ole nähnyt. Kesälläkin saa vaunut hyvin ilmastoitua avattavien luukkujen avulla. Mitään muuta huonoa en noissa ole kolmen lapsen käytössä keksinyt kuin että jousitus on vähän turhankin jämäkkä eli kyyti noilla meidän ympäristön sorateillä ei oo pehmein mahdollinen.

  Tuplina meillä on Carena Double Swingit, jotka on osoittautunut hinta-laatusuhteeltaan erinomaiseksi hankinnaksi.
 16. Justiina Tuttu foorumilla Toukomammat 2018 Lokakuunmammat 2015

  Meillä eri merkin vaunut, mutta myöskin kovalla kopalla, on minusta tilavampi ja meille sattui erittäin kuumaverinen lapsi niin oli paljon tilaa ympärillä nukkuessa. Niin kauan meni kopassa kunnes tarvitsi ratasosan valjaita. Omakotitalossa asutaan joten ei ole tarvinnut kantaa laisin.
 17. Pauveli Naimisissa foorumin kanssa Lokakuunmammat 2015

  ^ tuli mieleen, että brion (smilen) kovassa kopassa on kiinnikkeet valjaille. Sen puolesta voi nukuttaa pitkäänkin kopassa, jos vaan pituus riittää.
 18. unipupu Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Carena Double Swingit alkoivat kiinnostamaan. Ei huvittaisi investoida kovin paljon vaunuihin. Zoe, kuinka leveät ne on ja meneekö joku turvakaukalo niihin kiinni?
 19. omppu15 Rakastunut foorumiin Toukomammat 2018

  Me hommattiin esikoiselle Hartan topline x yhdistelmä rattaat/vaunut? Siinä on ns. Heittoaisa sekä itse istuin osakin on mahdollista laittaa kummin päin tahansa. Heittoaisa kätevä kun vauva voi jo istua, ni saa sit kesken lenkinkin käännettyä lapsen niinpä ettei aurinko paista silmiin. Isäntä tahtoi sitten tähän myös adapterit maxi cosin turvakaukaloon. Oli kyllä kätevä kun kaupunkiin lähtiessä ei tarvinnut ottaa kun rattaiden runko mukaan sekä vauva turvakaukalossa. Ok olishan sitä voinut olla Matkarattaat erikseen, mutta sillon pudjetti ei sitä sallinut :sorry: Tosin nyt saatetaan katsoa matka tuplarattaita, jos jostain sellaisia löytyis?

  Tälleen maalla kun asutaan on nämä rattaat ollu kyllä äärettömän hyvät ja jykevät, mutta tässä x-mallissa ei ole kääntyviä etupyöriä mikä helpottais esim. Shoppailu reissuja. Hartanin topline xs mallissahan siis olisi kääntyvät etupyörät.

  Meillä on rattaisiin kova kantokoppa, joka on ihan ok kuulema eläintalouksissa mut ei meillä kyl koira eikä kissakaan koppaan pyrkiny. En enää tarkalleen muista, oliskohan poika ollu jotain 6-8kk kun jouduttiin kopasta luopumaan ku kaveri ei enää pituutensa puolesta siihen mahtunut. pehmyt koppa saattais mennä pitempäänkin?
 20. omppu15 Rakastunut foorumiin Toukomammat 2018

  Niin ja siis esikoista odotellessa jonkin aikaa puhuin miehelle että pitäis mennä niitä rattaita katsomaan.. hiukan jouduin suosn.3kkiinaan että sain sen paikalliseen vaunuliikkeeseen, täällä vain yksi liike joka pitää myös omaa hintaansa.. ja sainkin miehen lähtemään sinne! Tosin ennen siellä käyntiä oli jo sovittu et sieltä ei mitään osteta, vaan käydään myös Tampereen liikkeissä samalla kun käydään sukuloimassa.

  Jo voi hyvänen aika sentäs! Paikallisessa liikkeessä mies anto jo vähän osviittaa että kyllä hänkin taitaa vaunukaupoista innostua ja Tampereelle kun mentiin, ni mies oli ku autokaupoissa konsanaan :laughing002 munhan ei sitten tarvinnu kun vaan hyväksyä tai hylätä miehen valinnat ja valita rattaiden kuosi! Ja rattaat taidettiin ostaa n.3kk ennen laskettua aikaa? Miehet tarvii välillä hiukan aikaa sulatella asioita, niinku varmasti tiedätte. Mut kyllä niistä on hyvä apu tämmösille isommille kaupoille kunhan ne vaan saa ekaks lähtemään.
  • Tykkää Tykkää x 2

Jaa tämä sivu