Vaunut ja rattaat

Keskustelun 'Lokakuiset 2019' aloitti Jayy, 19 huhti 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. lumileopardi Puuhakas puhuja Lokakuunmammat 2015

  Melkein jo kallistun siihen, että mitään tuplia enää tarvita :)
 2. Porkkis Oman äänensä löytänyt

  Osaisiko joku suositella hyviä matkarattaita, johon Cybexin Aton M -turvakaukalo sopisi? Tarkoitus on kyllä mennä liikkeestä ostamaan, mutta olisi kiva jos voisi tutustua etukäteen, kun ei mitään näistä ymmärrä. :shy: ideana on siis kompaktit rattaat, mitkä säilytettäisiin autossa, ei kuitenkaan mitään rimpuloita. Yhdistelmävaunut saadaan sukulaiselta, mutta haluan erilliset matkarattaat. Tulipas sekava sepustus:grin
 3. T535 Puuhakas puhuja Lokakuun äidit 2019

  Selailin juuri vaunuja torista ja liikkeiden nettisivuilta. Täytyy kyllä sanoa, että näin ensimmäistä odottavalle se on kyllä sellainen viidakko :confused:
  Pitäisi varmaan ensimmäisenä mennä mittaamaan meidän hissi, se kun ei ole koolla pilattu. Ainakin jotkut vaunut sinne mahtuu, koska alakerran naapuri kuljetti vaunuja hissillä. Joskus kyselin merkkiä, mutta siitä on jo aikaa ja naapurikin muuttanut pois.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 3
  • Tykkään Tykkään x 1
 4. Mikki Hyväntuulinen höpöttäjä

  Kannattaa mitata myös ulko-oven leveys, sekin voi olla yllätys jos aikoo tuoda vaunut sisälle, etteivät jää kyljistä/renkaista kiinni. Paljon riippuu siis talon/asunnon rakentamisvuodesta.

  Toinen on auton takakontti, jos aikoo että vaunujen tulee mahtua sinne. Suuaukko, ja sisämitat. Verrata sitä sitten vaunuihin ja siihen millaiseen pakettiin menevät kasassa.
  Turvaistuimen osalta se onko isofix- vai turvavyökiinnityksellä.

  Kannattaa siis todellakin mennä muutamaan eri kauppaan tsekkaamaan valikoimat livenä, samalla näet ja koet oikeasti myös sen miten kärryt liikkuvat ja tuntuvat työnnellä. (Sen jälkeen voit sitten metsästää ko.kappaleet edullisemmin käytettyinä tai nettikaupasta jos kivijalkamyymälän palvelu/hinta ei vakuuttanut. Pakko tosin sanoa että joissain liikkeissä saa niin hyvää ja asiantuntevaa palvelua että olen arvostanut sitäkin ostopaikan valinnassa. Toisissa taas ei senkään vertaa, joten miksi ostaisin sieltä kalliimmalla..)
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
  • Tykkään Tykkään x 1
  Last edited: 13 touko 2019
 5. Mikki Hyväntuulinen höpöttäjä

  Hei, tsekkaa Babyzen YOYO-rattaat. Tarvitset toki lisäadapterit kaukalolle, mutta niin tarvitset muihinkin. Löysin että käy ainakin C Aton Q mallille, en tiedä tuota M-mallia.
  Mutta nuo kärryt on kokemusten (omat ja kavereiden) mukaan todella hyvät, käyvät lapsen kasvaessa ja vielä 4v. tarvittaessa. Menevät kasaan todella pieneen tilaan ja voi ottaa esim lentokoneeseen käsimatkatavarana. Ovat myös mielestäni yllättävän vakaat työntää (kun vertasin yhdistelmävaunujen rattaisiin vrt linkkuun laitettavat sateenvarjorattaat). Näkynyt suosittuna mallina myös ulkomailla matkaillessa. Ei toki sovellu mihinkään isoon loskaan/lumeen, semmoinen pieni kevyt kerros asfaltilla menee vielä.
 6. Porkkis Oman äänensä löytänyt

  Kiitos paljon vinkistä, nämä menee pohdintaan :hello2
 7. Dustis Piirimestaruustason postaaja Lokakuun äidit 2019

  Mulla on Mutsyn Nexot matka- ja kaupunkirattaina, niihin adapterilla pitäisi sopia Cybexin kaukalot. Rattaina oon tykännyt niistä ihan älyttömästi! Menee suht pieneen tilaankin, mulla ne on just aina autossa niin ei tarvi miettiä jaksaako kantaa lasta vai ei jos lähtee jonnekin pyörimään. Renkaatkin saa näppärästi irti jos tarvii saada vähän vielä pienempään tilaan. On tosi ketterät ja niillä renkailla hätätilassa pärjää vähän karummassakin maastossa ja loskassa, ja helppo laittaa kasaan tai auki. Itse asiassa kun oltiin lähdössä Espanjaan nyt talvella niin vertailin noita Mikkin mainitsemia YOYO-rattaita ja Nexoja, ja vaikka Nexot pitikin laittaa ruumaan lentokoneessa niin päädyin kuitenkin niihin. Mun mielestä ne oli jotenkin tukevamman oloiset ja just kun on noi vähän isommat renkaat niin ajattelin että ne on monikäyttöisemmät... Mutta nää on just niitä että kannattaa käydä testailemassa mitkä rattaat sopii omaan käteen. Lastenturva pääkaupunkiseudulla ainakin myy näitä molempia!
  • Tykkään Tykkään x 1
  • Informatiivinen Informatiivinen x 1
 8. Jayy Kommentoinnin ninja Lokakuun äidit 2019 Huhtimammat 2018

  Mä oon alkanu pohdiskelemaan nyt bugaboo donkey duon ja mountain buggy duetin välillä, koska jostain luin tai kuulin että bugaboossa, jos on kaksi istuinta kasvot työntäjään päin niin niitä ei saisi laittaa kumpaakin makuu asentoon samaan aikaan, tiedä sitten onko tässä mitään perää vai onko vaan jotain hölynpölyä, mutta toisaalta noita mountain buggyn tuplissa ei vissiin saa edes lapsi istuinten kanssa kasvot työntäjään päin, mountain buggyt olis kyllä melkeenpä puolet halvemmat, niin uutena kun käytettyinäkin ja myös niistä saa yksös rattaat ostamalla niihin sivukorin, ovat myös melkeen 10cm kapeammat kuin bugaboot... Hmm vaiekaa, miehen toedän olevan kuitenkin mountain buggyen kannalla, mutta minä teen sen lopullisen päätöksen kun kuitenkin enemmän käytän, kumpaakin olen aikoinaan liikkessä kokeillut ja silloin en tajunnut mountain buggeissa olevan sivukori ja katoin vaan kamalan pieni vauvakoppa eikä edes kuomua ja hylkäsin ne, mutta jälkeen päin mulle selvisi että se olikin sivukori :D silloin meille ei tulleet kumpiakaan vaan 2me los angelesit, nyt haluan ehdottomasti sellaiset mistä saa yksös rattaat ja joiden kanssa helppo liikkua....
 9. Mikki Hyväntuulinen höpöttäjä

  Tilasin juuri Bugaboon donkey twinssit Hollannista babymax.nl kun olivat/ovat tarjouksessa. Tosin netissä babymaxin toimitusajoista pitkiä kokemuksia että saa nähdä miten käy. Babyplussasta on tutuilla hyviä kokemuksia mutta tuo ale oli nyt niin hyvä että täytyi testata.
  Mietin ja testasin myös noita duetteja mutta päädyin donkeyhin vaikka duetot olisivatkin olleet kapeammat. En vain vakuuttunut/tykännyt käytännöistä kopan tai istuinten nukkuma/istuma-asentojen säätämisen välillä sillä aiempien kokemusten mukaan niitä saa olla säätämässä vähän väliä asentojen välillä. Dueteista on kyllä muilla tutuilla hyviä kokemuksia.
  Bugaboon donkeyssä kannattaa huomioida että 2-versiossa pyörät ei enää ole ilmakumitäytteiset (1-versiossa on), ja duo mallissa tulee siis yksi vaunukoppa ja kaksi istuinta, eli jos haluaa kaksi vaunukoppaa täytyy hankkia lisävarusteena kaupasta tai käytettynä toinen kpl. Tai ostaa suoraan twins malli eikä duo. Vaunukopat laitetaan samaan runkoon kuin istuinosatkin. Ja nämä rungot menevät siis kaksi vierekkäin esim makuuasentoon, onpa niissä vaunukoppa tai istuinosa, joten en yhdistä missä tilanteessa tuo lukemasi pätee ettei voisi laittaa makuuasentoon.
 10. Jayy Kommentoinnin ninja Lokakuun äidit 2019 Huhtimammat 2018

  Niin siis luin jostain blogista sen ja siksi sanoinkin etten tiedä totuuden perää :D mutta hyvä tietää että oikeasti vois laittaa, koska ne olisivat paremmat ihan sen takia että saa istuinosassa kasvot työntäjään päin, dueteissa houkuttaa lähinnä kapeus ja hinta :D käytettynä meinaan joka tapauksessa ostaa, mutta täytyypi käydä testaamassa kumpi on sit loppupeleissä meille se parempi ja etenkin kummassa saa paremman korkeuden työntö aisalle :)
 11. Tuisku12 Asioista perillä oleva Elomammat 2018

  Donkeyt on ihan parhaat! Ei oo ollut ongelmia laittaa makuuasentoon molempia lapsia. Ne on ihanan kaposet myös tuplina (menee läpi normi ovista). Lumi/hiekka mode oli must! Meillä oli ne monta vuotta ja harmitti että ehdin myydä ennen kolmosta. Sille hankittiin sitten fox. :wink
  • Tykkään Tykkään x 1
 12. Annmary Hyväntuulinen höpöttäjä Lokakuun äidit 2019

  Mä löysin face kirppikseltä vähän käytetyt Gesslein Indy Sport yhdistelmävaunut, ja ne vaikutti tosi hyviltä meidän käyttöön. Ihanaa kun yksi iso hankinta pois päiväjärjestyksestä, taas tuntuu hieman realistisemmalta tämän vauvan tulo. :love7
  • Tykkään Tykkään x 7
 13. Porkkis Oman äänensä löytänyt

  Päädyin sitten matkarattaiden suhteen Cybexin Balios S-rattaisiin. Oli tämän vuoden mallia ja aivan ihanan oloiset. Ja se harmaa väri :Heartpink Pohdittiin tosin pitkään, että tarvitsisiko olla niin pienet rattaat, että menisi lentokoneeseen käsimatkatavaroissa, mutta jotenkin pidin tärkeämpänä kuitenkin isompia pyöriä ym. Ja veikkaan etten kuitenkaan pärjäisi pelkillä käsimatkatavaroilla koko reissua, että sama se on vaikka ruumaan menevätkin. Ja adapterit sai ostettua kaukaloa varten näppärästi siinä samalla.
  • Tykkään Tykkään x 1
  • Voittaja Voittaja x 1
 14. Heliumpallo Puuhakas puhuja Lokakuun äidit 2019

  Meillä ei näin ensikertalaisina ollut mitään kokemusta vaunuista ennestään ja käytiin parissa liikkeessä koeajamassa valikoimat läpi. Päädyttiin Emmaljungiin parhaimman tuntuman ja meille sopivien ominaisuuksien vuoksi. Alun perin piti ostaa käytettynä, mutta käytettyjen vaunujen hinnat olivat ihan järkytys :wideyed: Lopulta tilattiin Ruotsista lähes samaan hintaan uudet kuin olisi käytettynä hyväkuntoiset saanut. Vaunut ovat tuntuneet tähän mennessä tärkeimmältä hankinnalta ja on ihanaa, että sopivat löytyivät niin hyvissä ajoin :)
  • Tykkään Tykkään x 4
 15. emsu86 Asioista perillä oleva Lokakuun äidit 2019 Toukokuiset 2022

  Laadukkaista käytetyistä pyydetään kyllä hyvää hintaa, sen takia itsekin mieluummin nyt sijoitan uusiin ja myyn tarpeettomana sitten eteenpäin, kuin ostaisin samalla hinnalla käytetyt ja en saa niitä enää niin hyvään hintaan myytyä.

  Mistä tilasit Ruotsista? Itsekin tilasin Emmaljungan double vikingit Haaparannasta muutama viikko takaperin, säästi Suomen hintoihin verraten noin 300e
  • Tykkään Tykkään x 1
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 16. Heliumpallo Puuhakas puhuja Lokakuun äidit 2019

  Tilattiin Emmaljungan Super Vikingit niin ikään Haaparannasta, lienee sama putiikki :grin Itselläkin uusien ostopäätökseen vaikutti se, että jälleenmyyntiarvo näyttää säilyvän hyvin.
  • Tykkään Tykkään x 2
 17. irppu Näppärä viestien naputtelija Lokakuun äidit 2019

  Mikä putiikki? Saako osoitetta? :)
  • Tykkään Tykkään x 1
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 18. emsu86 Asioista perillä oleva Lokakuun äidit 2019 Toukokuiset 2022

  Mini&stuff Haparanda. Heillä ei ole kotisivuja lainkaan, mutta fb:n kautta tilailin omani. Puhuvat suomea. Rahti matkahuollon kautta oli vain 20e. Hyvä asiakaspalvelu. Takuu ja huolto toimii postitse, jos tulee jotain ihmeitä. :)

  itse siis tilasin Emmaljunga double vikingit lounge rungolla, kahdella harmaalla ratasistuimella ja yhdellä vaunukopalla yht. 1020e + rahti.
  • Tykkään Tykkään x 1
 19. Heliumpallo Puuhakas puhuja Lokakuun äidit 2019

  Sähköpostin kautta mekin tilaus hoidettiin. Olivat hyvin joustavia ja ystävällisiä, voin vain suositella :happy:

  Meillä Super Vikingit vaunukopalla ja rattailla maksoivat 800e ja toimitus 20e. Väri taisi olla viime vuoden mallistoa ja hinta mahdollisesti sen takia hieman alennettu normaalistikin edullisista hinnoista.
  • Tykkään Tykkään x 1
 20. Mikki Hyväntuulinen höpöttäjä

  Hienoa että löytyi mieluisat kärryt! Ja vielä tuohon ruumaan menevistä kärryistä; ainakin Finnairilla saa laittaa niin kärryt kuin autoistuimetkin ilmaiseksi ruumaan lipputyypistä riippumatta, voi siis olla että tämän jälkeen pärjääkin reissun käsimatkatavaroilla tai pienemmällä määrällä ruumaan meneviä matkalaukkuja. Juuri olimme usassa tällä tavoin, kärryt menivät omassa kassissaan (max 23kg).
  • Informatiivinen Informatiivinen x 3