Vakuutus

Keskustelun 'Laskettu aika helmikuussa 2017' aloitti spring_green, 15 elo 2016.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Matkalla Kommentoinnin ninja Tammimammat 2017

  Pakko huudella tammikuisista, että huomioikaa, ettei Tapiola korvaa äidin sairaalakuluja, jos joutuu vaikka sairaalassa olemaan ylimääräistä ennen synnytystä tms. Sitä ei taideta mainita missään, mutta kysyin sitä, kun käytiin tarjousta pyytämässä.
 2. Overa86 Kommentoinnin ninja Heinämammat 2014 Helmimammat 2017

  Pohjola tosiaan on meillä korvannut hyvin äidinkin kulut, jos jostain syystä joutuu raskauden vuoksi sairaalassa hyppäämään/oleilemaan. En ihan tarkkaan muista paljon se vuosimaksu on ollut, mutta jotain päälle 300€ muistaakseni kun ottaa kaikki korvauksen piiriin (sieltä voi sitten halutessaan jotain jättää pois). Ja nyt on tosiaan ilmeisesti se vuoden ilmainen tarjous, mikä on tosi hyvä kyllä! Vauvavakuutus on pohjolassa voimassa 100v asti jos haluaa sitä ylläpitää :)
 3. Wadalma Puuhakas puhuja Helmimammat 2017

  Tääh meille tarjottiin Pohjolasta vauvavakuutusta 550 e/vuosi ja jos ois keskittänyt kaiken sinne niin sit tais hinta tippua 470 euroon... :bored:
 4. bjorkm Päivystävä dosentti Heinämammat 2014 Helmimammat 2017

  Meillä on kaikki vakuutukset If:iltä, ja oon ollut erittäin tyytyväinen, niin eiköhän sinne tuu tulokkaankin vakuutus.
 5. Candys Näppärä viestien naputtelija Helmimammat 2017

  Meillä on kans if:n vakuutukset. Ollaan oltu tyytyväisiä korvauspalvelun toimintaan, vaikka lapsivakuutuksessa sitä ei oo tarvinnu käyttää :D
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 6. Kertsi Oman äänensä löytänyt

  OP-Pohjolassa paljon vaikuttaa se, ottaako esim. 100€ omavastuulla vai 0€ omavastuulla.
 7. Esikoinen 2/2017 Jostain jotain jo tietävä Helmimammat 2017

  Jotain 550e paikkeilla oli Tapiolassa, tosin siinä on keskitys etu mukana.
 8. Selmer Vieras

  Aluksi olin sitä mieltä, että otetaan ehdottomasti vauvavakuutus. Nyt mietin, onko siinä mitään järkeä. Tuskin tämä vakuutusbisnes mitään hyväntekeväisyyttä on. Tällä hetkellä on tarjous Ifistä, jota mietitään. Muut vakuutukset myös siellä ja ollaan oltu muuten tosi tyytyväisiä korvauspalveluun yms. Odotusajalle hinta oli 66€ ja synnytyksen jälkeen vauvavakuutus 385€/vuosi. Omavastuu vakuutusajalle oli 150€ + 10%. Eli vuodessa voi ajatella, että vähintään menee sitten tuo 535€ + se 10%. Kyllä sillä summalla varmaan käy muutaman kerran yksityisen lääkärin vastaanotolla. Koen myös, että omalla kohdalla kunnallinen on toiminut hyvin. Toisaalta eihän sitä koskaan tiedä, mitä sattuu tai jos lapsi sattuu sairastamaan paljon. Siitä siinä varmaan maksetaankin, että saa jonkinlaisen mielenrauhan..

  Katselin myös tuota OP:n tarjousta ensimmäiselle vuodelle. Joidenkin keskustelupalstojen kirjoittajien mukaan se jatkohinta oli ollut joillan jopa 500€ paikkeilla. Voi olla, että vakuutuksen siirtäminen toiseen yhtiöön voi olla haastavaa siinä vaiheessa, kun on jo jostain ottanut, koska vakuutusehdot helposti huononevat, esim. jos lapsi on ehtinyt sairastaa korvatulehduksen niin se saatetaan rajata pois sitten toisen yhtiön vakuutuksessa. Ehkä keskittämällä sitten voi saada edullisemmin, mikä tarjouksessa lieneekin pointtina.
  • Tykkään Tykkään x 1
 9. Hipsuli90 Satasella mukana keskusteluissa Helmimammat 2017

  Meillä on muitakin vakuutuksia op:lla ja luultavasti otetaan käyttöön tuo Ilmainen vuosi, kunhan nt-ultra on käyty ja aika saadaan pankkiin :) halutaan lapselle nimittäin vakuutus kun täällä pikku kylällä kunnallinen ei vaan toimi. Mieluummin jätän oman vakuutuksen pois jos tiukkaa tekee ja vakuutan lapsen :)
 10. Fransesca Hyväntuulinen höpöttäjä

  Maaliskuisista täällä kyläilen... Meillä on ollut kahdella lapsella vauvavakuutus (raskausaikana otettu) joka oli todella tarpeen varsinkin esikoisella, joka sairasti korvatulehduksia jatkuvalla syötöllä kunnes putkitettiin. Yksityisellä putkitusoperaatio oli itselleni (sairaalakammoiselle) positiivinen kokemus, ja vakuutus toki korvasi senkin. Keskimmäiselle lapselle unohtui (!) ottaa vakuutus, ja vauvan synnyttyä (en muista minkä ikäinen oli kun otettiin) se vakuutus ei ollut niin kattava enää (vai oisko sit tullut kalliimmaksi), mutta hänelle ei olis korvannut esim. yksityisellä korvien putkitusta. Vai oliko jo kerinnyt sairastaa korvatulehduksen ennen vakuutuksen ottamista... Meillä kun kaikille iskenyt ekat korvatulehdukset 10 vrk- 21vrk iässä! Onneksi tämä keskimmäinen sit sairastelikin vähiten.
  Irtisanoin vakuutukset kun olivat kouluiässä, koska koin ettei niille enää ollut samanlaista tarvetta kuin taaperoina. Nyt heillä on vaan tapaturmavakuutukset ja hyvin on riittäneet. Mutta uudelle tulokkaalle aion ottaa jo raskausaikana vakuutuksen; koskaan ei tiedä, mitä synnytys tai pari ekaa viikkoa tuovat tullessaan.
 11. Overa86 Kommentoinnin ninja Heinämammat 2014 Helmimammat 2017

  Tuossa hinnasta oli puhetta aiemminniin en nyt ehtinyt tarkistaa, mutta meillä tosiaan oli isommalla omavastuulla (150€) ja se hinta oli jotain 300-400€ pohjolasta. Toi on ollut ihan jees kun viime vuonna ei tainnut olla yhtään lääkärikäyntiä tms. niin ei mennyt se omavastuun hinta jo vakuutus maksussa. Muina vuosina taas ollaan saatu vakuutuksen hinnan verran reilusti takaisin lääkärikäyntien myötä.
 12. Overa86 Kommentoinnin ninja Heinämammat 2014 Helmimammat 2017

  Ja meille myös tulee jo syntymättömän lapsen vakuutus juurikin tuosta syystä että synnytyksen jälkeen ei saa enää yhtä helposti/halvalla yhtä kattavaa vakuutusta niinkun Francesca sanoi.
 13. Runoilijatar89 Näppärä viestien naputtelija

  Olen ymmärtänyt että vakuutuksen voi ottaa aikaisintaan 4 kk ennen laskettua aikaa?! Mitä tietoja tarvii vakuutusta ottaessa? Pitääkö tehdä joku laajempi terveystarkastus ja toimittaa se vakuutusyhtiölle?
 14. Kaku15 Sukkela juttelija Maalisäidit 2020 Helmimammat 2017

  Runoilijatar, ei tarvi mitään erillistä tarkastusta.. vakuutusyhtiön oma terveysselvitys-lappunen täytettiin ja muistaakseni nlakortista piti lähettää kopio :) tarvittaessa pyytävät sit neuvolasta lisätietoja!
  • Tykkään Tykkään x 1
 15. AR84 Jostain jotain jo tietävä Helmimammat 2017

  Juuri eilen kävin Pohjolassa juttelemassa. Vauvavakuutuksen voi hakea rakenneultran jälkeen. Haetaan äidin terveysselvityksen perusteella, vakuutusyhtiön oma kaavake netissä. 0€ ensimmäinen vuosi ja kattaa jo raskausajan mahdolliset lääkäri/sairaalakäynnit, ei tosin tietenkään vakiokäyntejä ja synnytystä. Vajaa 400€ oli meille tehty tarjous tämän ensimmäisen vuoden jälkeen.
 16. Wadalma Puuhakas puhuja Helmimammat 2017

  AR84, saanko kysyä onko teillä muita vakuutuksia Pohjolassa ja missäpäin Suomea asutte? Me ollaan kans ottamassa Pohjolasta ja mietin, onko tääl pääkaupunkiseudulla vaan korkeemmat vakuutukset o_O
 17. AR84 Jostain jotain jo tietävä Helmimammat 2017

  Wadelma, meillä on kaikki vakuutukset Pohjolan kautta (koti, auto ja omat terveysvakuutukset). Asutaan Savossa.
 18. Overa86 Kommentoinnin ninja Heinämammat 2014 Helmimammat 2017

  Ja btw pohjolassa menee synnytyskin vakuutukseen jos on mitään erityistä, siis käynnistys tai suunniteltu sektio tms. Näin kävi mulla ja mun ystävällä :). Mä siis sain kaikki esikoisen sairaalakulut kun se käynnistettiin ison koon vuoksi (ja päätyi lopulta sektioon), ystävällä oli suunniteltu sektio perätilan vuoksi ja hän sai myös koko sairaalassaolon takaisin. Tietenkään jos normaalisti lähtee syntymään ja kaikki sujuu hyvin niin sit ei vakuutus korvaa.
  • Tykkään Tykkään x 2
 19. V1lhelmiina Puuhakas puhuja Helmimammat 2017

  Mä en tajunnutkaan tota esikoisen kohdalla! Käynnistys mullakin.
 20. Overa86 Kommentoinnin ninja Heinämammat 2014 Helmimammat 2017

  V1lhelmiina, voi harmi! Aina kannattaa koittaa kyllä kaikkea laittaa vakuutukseen, kyllähän ne sit epää sen jos ei oo oikeutettu korvaukseen :)