Ultra- ja neuvolakuulumiset

Keskustelun 'Laskettu aika helmikuussa 2015' aloitti Femi, 23 kesä 2014.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. tiada92 Rakastunut foorumiin

  Aijaa no siis ei oo mitään erityidtä syytä,mut muelummin oon tän viikon kotona ja ens viikolla voi sitte mennä :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 2. Pikku_Myy85 Naimisissa foorumin kanssa Helmikuunmammat 2015

  Meille tulee neuvola täti tänään käymään ja ootan innoissani sen tuloa :) valitsin rinselille jo hienot vaatteetki valmiiks :p vaihdamme ne vähä ennenku täti tulee ku me aina sotketaan tissitellessä :)
  • Tykkää Tykkää x 9
 3. Mashnu Addikti Helmikuunmammat 2015 Elomammat 2018

  Pöh. Täti riisuu vauvan nakuks kuiteki :joyful:
  • Tykkää Tykkää x 6
 4. Pikku_Myy85 Naimisissa foorumin kanssa Helmikuunmammat 2015

  Riisuu riisuu mut pitäähän nyt rinseli nyt hienoksi laittaa :)
  • Tykkää Tykkää x 11
  • Hauska Hauska x 1
 5. Edit Peruskäyttäjä

  39+3 neuvolassa käyty.. Lapsivettä oli hyvin, turvotus näkyy painossa, pissa puhdas, verenpaine mulle korkeampi mutta ihan hyvä vielä. Sf kasvanut 2cm. Imetyksestä juteltiin, ei paljoa mitään uutta. :) Antoi ensi torstaille vielä ajan, sitten ollaankin jo yliajalla. :confused:
  • Tykkää Tykkää x 6
 6. Janna75 Naimisissa foorumin kanssa

  Neuvolatäti kävi harjoittelijan kanssa kylässä. Tosi kiva käynti oli. :) Ja tyttö on kasvanut! Paino nyt 3170g, eli 10 pv:ssä noussut melkeen 700g. Ja saatiin ulkoilulupa. :) Mullakin hb jo 144! Ja sain niiiiin paljon kehuja kun olen jaksanut tehdä töitä imetyksen eteen, eli sain ite tyrehdytettyä vasemman rinnan maitotuotannon ja oikeesta tulemaan niin paljon että riittää vauvalle hyvin kun noin hyvin painokin noussut. :) Kohtu kutistunut niin hyvin etteivät meinanneet löytää sitä. :D
  Yks ainut pieni huoli mulla on. Tuohon toimimattomaan vasempaan rintaan on ilmestynyt outoja "haavoja". Kaksi pyöreetä punaista läikkää, joissa keskellä rupi ja ympäriltä lähtee iho. Huomasin ne viime pe (ne on rinnan alaosassa) ja ne on siitä kasvaneet. Ei kipeitä, hiukan ehkä kosketusarkoja. Nyt isompi on ehkä 1,5cm halkaisijaltaan, toinen n 1cm. Terkkari ei osannut sanoa mitä ovat ja liittyvätkö jotenkin imetykseen tai hormonitoimintaan muuten vai mitä ovat. Mutta oli sen verran huolissaan et anto heti ajan lääkärille perjantaiksi.
  • Tykkää Tykkää x 7
 7. tiada92 Rakastunut foorumiin

  Neuvolatäti kävi ja tulihan sieltä saarnaa painosta,että tippunu ja pitäis saada syömään enemmän tai kutsu takasin sairaalaan.. Mut milläs herätät toisen ku se nukkuu niin sikeesti.. Ärsyttää nyt stressaa tostaki :sad001
 8. Happy79 Naimisissa foorumin kanssa Helmikuunmammat 2015

  Mä herättelin alkuun vaipanvaihdolla. Nyt neitokainen osaa jo aika hyvin itse hallita tuon nälkänsä. Ei vetele hirmu unia vaan muistaa herätä syömään välillä. Tiheä ruokailu ehkäisee myös sitä kellastumista.
  • Tykkää Tykkää x 2
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
 9. Riipitii Naimisissa foorumin kanssa Helmikuunmammat 2015

  Turhaan olin huolissani maidon piisaamisesta: neuvola kävi tänään ja tytär on viikon vanhana ottanut +150g syntymäpainoonsa! Kovasti pisti hanttiin kun tutkittiin askellukset ym., ei oo ikinä vielä itkenyt mun kuullen niin kauaa :D Napakin kuulemma irtoo varmaan kohta.

  Terkka katsoi mun epparin ja lohdutteli, että kyllä toi auennut haava paranee ja kolmessa viikossa lakkaa sattumasta... Täh, kolme viikkoo vielä?!? Vai yhteensä? Yet 2 to go?

  Hei kaikki, tässä vinkki niille kenelle vielä kerkii: jos teille tehdään episiotomia, elkää heti kyykkikö, elkääkä haarustelko, vaihtakaa sidettä taajaan, suihkutelkaa ja antakaa toosan tuulettua ja haavan kuivua vaikka haava ei oliskaan kipee!

  Mun oli kiinni eikä ollu kipee kun läksin osastolta 2 vrk jälkeen. 3 vrk jälkeen ei oo ollu enää kiinni ja 2x400mg buranan + 1x1g panadolin vaikutus loppuu siinä 7 tunnin kohdalla. Onneks voin kuulemma huoletta vetää 3 x ton annoksen / päivä (jos tarvis) vielä sen kolme viikkoa.

  Jos joku sanoikin noi ohjeet mulle, en kuunnellut kuin suihkutteluosan. Nyyh!
 10. Pivi1989 Rakastunut foorumiin Helmikuunmammat 2015

  Mä herätän tytyön pyllyn pesulla:wink ku välillä nukuttas 5-6 tuntia päivisin!!
 11. Pikku_Myy85 Naimisissa foorumin kanssa Helmikuunmammat 2015

  Meillä kans herätellään vaipan vauhdilla 3-4 tunnin välein. Ei oo vielä kokeiltu kuin kauan nukkuis jos antais.
 12. Eriika Rakastunut foorumiin

  Täällä ei oo tarvinnu herätellä muistaakseni kun kerran. Ja riitti että otti housut pois, niin heräsi jo siihen :)
 13. tiada92 Rakastunut foorumiin

  Tohon ei tehoo pylly pesut se pulauttaa ne maidot pihalle..Mä oon vitun paska..vittu
  • Sympatiaa Sympatiaa x 2
 14. Eriika Rakastunut foorumiin

  Älä oo itelles liian ankara Tiada, kaikilla tää alku on opettelua... Mekin huomattiin tässä kun jätkä on viikon vanha, että ei oo osattu kaikkia taipeita kunnolla pestä/hoitaa, mutta hyvä kun nyt huomattiin eikä vasta vuoden päästä...
  • Tykkää Tykkää x 5
 15. Pivi1989 Rakastunut foorumiin Helmikuunmammat 2015

  Ootko kokeillu jotain eri tuttipulloo? Mein tyttö on kans kova pulautrelee, saas nähä onko paino silti noussu.. Mulla on kyllä semmoset suihkutissit et en ihmettele et pulauttaa...
 16. tiada92 Rakastunut foorumiin

  Soitin naistenklinikalle sinne osastolle ja niitten mielestä toi syö hyvin ja se pulauttelu kertoo siitä ku tuputan sitä maitoa,ku neuvolantäti oli sitä mieltä et ton pitäis syödä 750ml päivässä!! Ja aloin sit panikoimaan ku se ei syö sen vertaa,mut ei kuulemma paniikkia.. :)
  • Tykkää Tykkää x 2
 17. knyttet Rakastunut foorumiin Helmikuunmammat 2015

  Lisäilet tiada pikkuhiljaa maidon määrää niin pysyy vauvakin tahdissa mukana! Tiedän että asia stressaa! Meillä esikoinen oli käyrällä -17 eikä vaan saatu painoa nousuun rinta tai korvikemaidolla. Paino lähti nousuun vasta kun aloitettiin kiinteät 3kk ikäisenä. Ja ihan terve 5v meillä täällä kasvaa :) voimia! :Heartred
  • Tykkää Tykkää x 2
 18. masc Tuttu foorumilla

  Meillä oli esikoinen kans toooooooodella kova pulauttelemaan.. Kaaressa lensi välillä ja olin varma et paino ei nouse, mut ei ollu sen suhteen hätää.. Melkei metri on jo pituutta ja 2,5v ikää :)
  • Tykkää Tykkää x 5
 19. Helena Aloittelija

  En tiiä pitäiskö alkaa itkee nyt vai heti, mutta tänään painoarviossa olin pyörtyä kun kuulin että poitsu ois 4,5 kg!! :O Pitkäkin kuulemma on mutta en älynnyt siinä shokissa kysyä tarkemmin. Vauva valmis tulemaan mutta kohdunsuu epäkypsä. Ei lähdetä käynnistämään koska niin iso vauva kyseessä. Viikkoja nyt 40+3. Kontrolli vasta 41+5 jos ei ole sitä ennen syntynyt.

  Minkäköhän jässikän mä oon itestäni oikein punkemassa ulos... :O
 20. knyttet Rakastunut foorumiin Helmikuunmammat 2015

  Tsemppiä Helena! Mulla esikoinen 4800 g ja kyllä se pihalle alakautta tuli. Kipeetä teki, vaati välilihan leikkausta ja pirun monta tikkiä. Itsestäni olin kyllä ylpeä tuon rupeaman jälkeen :) esikoinen syntyi rv41+0 ja tämä toinen käynnistettiin niin että syntyi rv 39+0 ja painoi ji tuolloin 4170g. Ja jos sun vauva on kovin pitkä niin ei se välttämättä kauhee jötikkä ole vaan voi olla solakkakin :)
  • Tykkää Tykkää x 1

Jaa tämä sivu