Ulkoiset muutokset ja masukuvat

Rosmariini_

Satasella mukana keskusteluissa
Ajattelin että täällä voisi pohtia ja vertailla omaa hiljalleen muuttuvaa vartaloa. Joko on alkanut turvotuksesta maha pullottamaan tai rinnat muuttamaan muotoaan? Lasketut ajat meidän toukokuisten kesken vaihtelevat suuresti joten olisikin hauska seurata kuka huomaa ja millaisia muutoksia missäkin vaiheessa :)
 

JMT

Asioista perillä oleva
Toukokuunmammat 2015
Maalismammat 2018
ittellä ainakin on toi turvotus välillä aika jäätävä :)
 

Piiwii

Oman äänensä löytänyt
Mulla ei ole turvotusta, mutta vatsa on yllättäen nyt jo sen kokoinen, että jouduin jo vaihtamaan työhousut isompaan, kun ei nappi mene kiinni. Mulla ei siis kroppa kykene keräämään nestettä(/turvotusta) todella alhaisen verenpaineen vuoksi, ja siitä tiedän ettei ole turvotusta. Maha on siis jo nyt 8+ sen kokoinen, että jännitän tiistain ultraa jolloin saa tietää onko siellä mahdollisesti useampi.. äitini näki viime syksynä kun pillerit lopetettiin(ei siitä tiennyt) unta, että hoiti kolmosia...
 

JMT

Asioista perillä oleva
Toukokuunmammat 2015
Maalismammat 2018
Itte oon joutunut turvotuksen vuoksi töissä avaamaan välillä nappia ja vyötä istuessa ku painanut mahaa, saa nähä millon alkaa kunnolla kasvamaan maha eikä oo pelkästään tota turvotusta :)
 

Onlyer

Jostain jotain jo tietävä
Piiwii, siitäkö se johtuu että toiset ei turpoo et alhaset verenpaineet? Mulla neuvolassa mittas paineet 98/67, ja tuossa vaiheessa ne oli varmaan ihan normaalit, tiedän että alhaisemmaksi ne menee myös kun huippaamaan rupee.. Mulla alhanen paine on kilpirauhasen vaivoista peräisin, tai näin vahvasti epäilen.
 

pötkylä

Jostain jotain jo tietävä
Itsellä neljäs raskaus, eli ainakin viime raskauden perusteella veikkaisin että aika aikaisin tulee "näkyväksi tämäkin tapaus :)
Nyt 8+0, tissit ovat kasvaneet viikon aikana, saaneet kunnolla täytettä :) Täyte on jees mut sen mukana tullut tissiräjähdysvaarakipu ei niin kiva..
Vatsa turvottaa oikein toden teolla. Vatsa ei sinänsä ole pullottava, vaan lantio on täyttynyt, jos niin voi sanoa. Olen aika hoikkarakenteinen normaalisti, nyt näytän rotevan kokoiselta. Jopa leggarit tuntuvat jo epämiellyttävältä kumilenksun painaessa häpyluun ja navan väliin.
Ai niin, en ole ennen kuullutkaan nesteen kerääntymisen ja alhaisen verenpaineen yhteydestä. Itsellä tod alhaiset paineet (jopa 85/50) ja minulle kyllä kerääntyy nestettä ja turvotusta. Kaikissa raskauksissa ensimmäisten viikkojen aikana. paino noussut muutaman kilon, ja teerv.hoit on kertonut Se johtuvan nesteiden kertymisestä, veren plasmat ym lisääntyy ja verenkierto vilkastuu eritoten lantion alueella jo heti alkumetreistä alkaen. Mutta kaikki yksilöitä, itse ikävä kyllä kuulun niihin nestewnkerääjiin :) Ja myöhemmin varmaan sen vararavinnon kerääjiinkin. Mutta tarkemmin kun mietin, muita turvotuksia ei kyllä raskauksienkaan aikana ole ollut :)
 

Saga_Maria

Vauhtiin päässyt keskustelija
Mulla nyt rv 9+5, ja maha on todella suuri. Tai suuri ja suuri, mutta viikkoihin verrattuna. Vastaa rv 18+ mahaa. Harjoitussupistuksia ja kipuja on päivittäin, kun vatsa kasvaa niin kovaa tahtia. Vähän pelottaa että kuinka suuri siitä lopulta tuleekaan, kun olen niin pieni muuten.
 

Miimii87

Jostain jotain jo tietävä
Turvotusta on vatsanseudulla paljon,itse raskausmasu ei vielä erotu. Aamulla kun maha tyhjä ja turvotus vähäistä niin silloin pystyy tunnustella minkä kokoinen kohtu on, tuntuu niin selvästi.
 

Miimii87

Jostain jotain jo tietävä
Niin ja rinnat kasvaa, 75D normaalisti niin nyt ei oo kaukana et pitäis hankkua isompia ylipursuamisvaaran vuoksi :D
 

Puudeliini

Oman äänensä löytänyt
Mulla on iltapävisin aivan mieletön turvotus. Meinasi paidan leveys loppua kerran kesken työpäivän aikana kun turposin niin paljon. Rinnoissa ei muutoksia. Olen muutenkin lihonnut jo muutaman kilon jatkuvan syömisen vuoksi. En ole ennen syönyt kuin hyvin vähän ja nyt menee välipaljoa jatkuvasti. Verenpaineet mittasin 130/75 eli ei vielä korkeat mutta ei ne kyllä matalallakaan ole. Viikkoja on nyt 9+3.
 

Piiwii

Oman äänensä löytänyt
mulla oli siis jo ennen raskautta verenpaineet luokkaa 80/50, kroppa ei pysty keräämään nestettä kun suolot ei kestä. suolaa runsaasti nauttivilla onkin siis korkeammat verenpaineet ja jo muutenkin voi kertyä nestettä kroppaan. mulla siis lääkäriltä käsky, että suolaa pitäisi käyttää reilusti, mutta kun ei vaan maistu. en pidä suolan mausta. odottelen vaan kuinka alhaisiksi verenpaineet laskee nyt salamatkustajan myötä, voi siis olla että joudut sairaslomalle useaksi kuukaudeksi verenpaineiden takia kun ei kestä pystyssä..
 

AHK

Näppärä viestien naputtelija
Toukokuunmammat 2015
Mä otin tänään ekan kuvan (9+0) mut siinä ei mun mielestä näy kun oma pömppis. Piti kuitenkin ottaa kuva et voi sit johonkin verrata sit myöhemmin :grin illalla kyl tuntuu et turvottaa. Mut mitkään kireetkään farkut ei oo vielä alkanu ahistamaan jne.
 

janezki

Jostain jotain jo tietävä
Toukokuunmammat 2015
Mulla ei kropasta varmaan kukaan muu huomaa mitään näin ulkoisesti, mutta nännipihat ovat suurentuneet ja muutenkin musta tuntuu, että 1/3 koko mun kehon painosta on rinnoissa.
 

enough

Kommentoinnin ninja
Tammimammat 2017
Tissit on kasvaneet jonkin verrankin. Maha turvottaa iltaa kohti, mutta on tosiaan niin ylhäällä se turvotus, ettei kyllä ole vielä varsinaista vauvamasua. Viikkoja 10+4.
 

Mangusti

Vauhtiin päässyt keskustelija
Toukokuunmammat 2015
Turvotus on täälläkin aika jäätävää, mutta olen jo kolmisen viikkoa silitelly mun "oikeeta" vauvamahaa eli päivä päivältä kasvavaa pikku kumparetta ihan alavatsassa. Tissit on kieltämättä muuttunu aika pornoiks, mutta sitä on hankala hyödyntää tässä parisuhteessa, kun ne on niin kipeet. Nännit on isontunu ja tummunu, ja niihin on tullu niitä hormoninäppylöitä huolehtimaan rasvauksesta. Ne onkin jännän nihkeät! Tää oli jotain, mitä en tosiaan oottanu ja viä niin varhaisessa vaiheessa. Raskaus on muutenkin saanu mut arvostaan ihan uudella tavalla mun normaaleja minitissejä!
 

AHK

Näppärä viestien naputtelija
Toukokuunmammat 2015
Mulla ei oo tissit turvonnu yhtään. Vähän arat ne on mut vielä pysyy omissa kupeissaan :grin
Painoa on tullut ehkä pari kiloa kun on tullut syötyä aika erilailla kun ennen. Viimesen vuoden aikana kun oon tiputtanut painoa n. 17kg niin nyt raskausaikana oon sit höllänny ihan kunnolla, oon herkutellut ehkä turhankin usein jne :rolleyes: nyt tein taas päätöksen et herkuttelut saa pysyä viikonlopuissa jos on herkutellakseen :grin onneks urheiluharrastusta oon pystynyt jatkamaan vielä aika normaalisti :)

Oon kuvannu mahan rv9 ja nyt rv11 ja yritän tuijotella niitä kuvia oisko niissä ehkä ihan pieni ero :rolleyes: mut eipä tätä mun kropasta ulkopuolinen vielä pysty huomaamaan :p
 

KristaPirjoHannele

Vasta-alkaja
Itsellä on ihan jäätävä turvotus aamusta iltaa. Masu näyttää kyllä omaan silmään jo ihan raskausmasulta, eli ei tarvi miettiä oonko vaan lihonnut vai johtuuko se jostain ihan muusta :D 12+1 raskautta takana :)
Tänään viimeks ottanut kuvan masusta
 

Menni

Oman äänensä löytänyt
Toukokuunmammat 2015
KristaPirjoHannele: ihana maha! Oma on lähinnä turvoksissa,vaikkakin valtava :D
 
Top