Ulkoilu vauvan kanssa, vaatteet?

Keskustelun 'Laskettu aika tammikuussa 2012' aloitti brainfreeze, 23 tammi 2012.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. brainfreeze Tuttu foorumilla

  Miten puetatte pienokaiset pihalle pikkupakkasilla? Ollaan oltu kaks kertaa vasta hetken vaunuttelemassa, mutta en yhtään tiedä miten vauva pitäis pukea vaunuihin. Eilen oli -5 astetta ja kun tultiin kotiin, ja otin pojan pois vaunuista, se oli ihan tuskasen hikinen!

  Puetin varmaan liikaa:

  Sisävaatteet (body + puolipotkarit)
  Villasukat ja ohuet hanskat
  Toppahaalari
  kypärälakki + toppalakki
  ja koko komeuden tungin vielä kaukalolämpöpussiin ja vaunujen kannen alle, ja harso vielä eteen ettei kylmä ota vauvan henkeen.

  Olis mukava kuulla miten muut puettaa omiaan, mulla ainakin tuntuu että en yhtään osaa pukea tuota oikein, ehkä ens talvena on kokemustakin enemmän :) 

 2. Susq87 Tuttu foorumilla

  Me ollaan näil keleillä pärjätty näillä:

  -Body
  -Sukkikset
  -Päälyshousut
  -Huppari tms.
  -Villasukat
  -Tumput
  -Kypärämyssy + vähän paksumpi hattu.
  -Toppahaalari.

  Ei oo ollu hikinen, eikä liian vilakkaka. :)
 3. Hemppa Rakastunut foorumiin Helmimammat 2017

  Kannattaa varmaan tosiaan valita joko makuupussi tai toppapuku. Kumpikin on kyllä liikaa näillä keleillä. Koska vaunuissa vauva on suojassa ja lämpimässä kopassa muutenkin. :)

  Me ei vielä ulkoilemaan ole saatu lupaa mutta varmaan itsekin täytyy vähän miettiä loppuviikolla miten pienokaisen pukee kun esikoinen syntyi kesällä. :D
 4. Riida Tuttu foorumilla

  Meillä on vauvalle puettu normivaatteiden päälle jääkarhuhaalari, toppapuku ja toki tumput niin käsiin ja jalkoihinkin sekä toki pipo päähän.. Tällä vaatetuksella vaunuihin joissa pohjalla lampaantalja ja sen päällä äitiyspakkauksen makuupussi jonne poika sisään.. Lämmin on ollut joka kerta, ei liian kuuma eikä liian kylmä! :)
 5. pumpkin Peruskäyttäjä

  mekään ei olla saatu vielä ulkoilu lupaa, mutta pieni lenkki tehtiin kun piti päästä äänestämään eilen :D
  Tytöllä oli silkkivillabody, villasukat, villavaippahousut, ruoskovillan villapuku ja sellanen ohut vanupuku. Ja sitten oli vaunuissa untuvapussissa. Ihan sopivasti tuntu olleen vaatetta :)
 6. pumpkin Peruskäyttäjä

  nii ja tottakai oli vielä villanen kypärämyssy ja toinen pipo.
 7. brainfreeze Tuttu foorumilla

  Tänään näyttää että on melkein sellanen -10 astetta, mutta voisin kokeilla vaihtaa toppahaalarin sellaseen ohuempaan haalariin ja kuitenkin vielä laittaa vauvan tuonne lämpöpussiin.. Ei me kuitenkaan kauaa olla ulkona, että toisaalta ei haitanne vaikka vauvan vähän lämmin tulisikin, kun kotona kuitenki vähennetään vaatetusta heti. Voisin oikeestaan kokeilla pystynkö kävellä tonne lähikauppaan hakemaan vaippoja :)

  Mielellään sitä kävis jo kunnolla vaunuttelemassa, mutta tuntuu että alakerta "putoaa" jos kävelen tai seison liian kauan.. Toivottavasti helpottais pian ja kaikki tikitkin jo sulais pois!
 8. Susq87 Tuttu foorumilla

  Me ei olla viel päästy vaunuttelemaan, niin kylmät ilmat ollu. :/ Ja nyt vasta alkaa toi pakotuski tuolt alhaalta pikkuhiljaa katoamaan. :)
 9. Hannan Tuttu foorumilla Elokuiset 2021 Heinäkuun äidit 2019

  Mie kaks viikkoa innolla odotin, että pääsis vaunuileen vauvan ja koiran kanssa, niin ei. Sitte lykkää tämmöset pakkaset, vaikka koko talvena ole ollu juuri yli sitä kymmentä astetta.
 10. Hannan Tuttu foorumilla Elokuiset 2021 Heinäkuun äidit 2019

  Herätelläänpä tätä. Eli toistan vaan kysymyksen, mitä puette vauvalle ulos? Nyt on jotenki tosi hankala valita vaatteita kun mittari näyttää auringossa ties kuinka lämmintä ja suoraan auringossahan onkin lämmin, mutta kun varjossa ei ole. Ja sitten vielä tuuleekin vähän ja ja ja.. 
  Olenkin miettiny että voihan meän tytön huono unisuus ulkona johtua liiasta vaatetuksesta.

  Vieläkö teillä on ihan toppapuku käytössä, vai joku vanupuku vai kenties välikausipuku? Entä villavaatetta tai jotain fleeceä? Vai ihan vaan body ja potkarit ja siinä ulkovaatetta? 

  Ja olis kiva kun kerrotte mitä esim tänään puitte niin mainitsisitte millainen ilma ulkona oli :) Meillä kävi tänään niin, että kun pähkäilin kovasti vaatteiden kanssa kerkesi tyttö nukahtaa sohvalle enkä sitte enää raaskinu siitä toista herättää eli ulkoilut jäi nyt käymättä, ehkäpä huomenna uusi yritys :D
 11. Susq87 Tuttu foorumilla

  Me siirryttiin ku pakkanen laski siihen alle 5 ni kevyt toppikseen, alla normit vaatteet, kypärämyssy, tumput ja villasukat ja neitin oli just sopiva.

  Nytku mittari on ollu plussan puolella meil on ollut noi perus setit mut kevyt toppis ollaa vaihettu fleecehaalariin ja hyvin on tarjennu. :)
 12. Hannan Tuttu foorumilla Elokuiset 2021 Heinäkuun äidit 2019

  onko teillä susq millanen makuupussi tai peitto nuiden päällä?
 13. pumpkin Peruskäyttäjä

  mä oon nyt pukenu normivaatteiden päälle villapuvun ja sitten untuvamakuupussiin. Jos on ollu pakkasta niin vielä vanupuku lisäksi. On tuntunu olevan ihan sopivasti.

  Tosin meillä noi normi sisävaatteet on aina villahousut ja villa- tai villasilkkibody..
 14. Hemppa Rakastunut foorumiin Helmimammat 2017

  Tänään ulkona (tällä hetkellä) varjossa noin nollassa, auringossa plussaa useempi aste. Laitoin tytön aamupäivällä nukkumaan vaunuihin, varjoon joten lämpötila oli noin nollassa.

  Tytöllä body + potkarit + sukat. Päälle villasukat, tumput, kypärämyssy, hattu (ei toppa) ja vanupuku päälle. Näissä tamineissa laitoin vaunuihin pehmeeseen kantokoppaan ja fleeceviltti päälle.
 15. ammy Peruskäyttäjä

  Meillä on ollut jo kauan ulkovaatetuksena pelkkä yksinkertainen fleecehaalari (ilman vuorta siis), tumput ja haalarin huppu päässä. Jos mittari on miinuksen puolella, laitan lisäksi ohuen kypärämyssyn. Haalarin alla body, housut ja sukat. Meillä on ollut erillinen kantopussi vaunuissa, tosin kantopussin päällisen jätin pois kun alkoi lämpötilat huitelemaan nollan tienoilla.

  Kun pakkasta oli -5...-10 tienoilla, sisävaatteiden päällä oli vanupuku ja kypärämyssy. En laittanut hanskoja tai toisia sukkia kun vanupuvussa oli suljettavat raajakohdat. Ja sitten käytössä oli myös fleecepukusatsi lämpöpussissa. -10 ja yli pakkasilla lisäksi kauluri.

  Poika on aina ihan lämmin tai jopa kuumissaan, olenkin miettinyt kuinka vähän oikein kohta pitää pukea ettei toinen kiehu. Nyt vaihdoin kantopussin äitiyspakkauksen makuupussiin, ajatuksena että kun taas lämpenee, poitsulle laittais vain pipon ja hanskat ja sisävaatteissa makuupussiin. Mut tuo poika tuntuu olevan aika lämminverinen tapaus, ei ole paljoa villavaatteita tarvinnut käyttää.
 16. Peikko-12 Aloittelija

  Meillä poju ollu jo jonku aikaa ihan sisävaatteissa lämpöpussin sisällä, extrana vaan villasukat, hanskat ja kypärämyssy. Noi vaunut tuntuu varsin lämpimilltä ja lampaantaljasta luovuin ku poika vaikutti ihan tokkuraiselta ja hikiseltä tunnin vaunulenkin jälkeen, täälläkin kuumakalle tapaus :)

  Tänään oli +2 ja puolipilvistä ja hyvin oli lämmin pelkässä pussukassa vaunuissa.
 17. Hansu79 Peruskäyttäjä

  Me käytiin tänään heittämässä tunnin lenkki pilvisessä +2 graderin kelissä ja täkäläisittäin oli vielä jopa ihan rasvatyyntä,pahaiset 7m/s. 
  Roopella oli body ja potkarit,fleecehaalari,tumput,pipo,töppöset ja haalarimallin tuulipuku. Joka tosin on niin iso (74cm) että on pikemminkin tuulenpitävä makuupussi. Ja sitten vaan koko komistus emmaljungien tuplien kantokoppaan. Ja ihan oli lämpöinen pikkumies,pipo olis jo voinut olla ohuempikin. Pää oli tosi lämpöinen muttei vielä lähelläkään hikinen. 
  Yleensä puen pikkuisen säässä kuin säässä ohjenuoralla yks kerros enempi kuin itselle.
  Ja ulos mennessä koitan aina löytää jotkin terälliset potkarit, ettei missään tilanteessa saa kaikkia lämmikkeitä potkittua jaloistaan. Muuten meillä käytetään liki pakosta terättömiä housuja. 
 18. heidh Tuttu foorumilla

  Meillä ollut myös jo pidempään fleecepuku käytössä. Sinne alle body, sukkikset, sukat, villasukat, tumput+villatumput, kypärämyssy ja hattu. Jos pakkasen puolella niin laitettu vielä fleecpeitto päälle. Hyvin pitää tuo emmaljungien 'karva' joka kopassa tytön lämpösenä myös :p kertaakaan ei oo vielä ollut tytöllä kylmä kun otettu vaunuista pois, sopivan lämmin ollut :) meillä vaan kun asutaan rannassa niin tuulee ihan kauheesti joskus niin pitää yläkroppaa pakata enemmän vaatetta :) tai sitten laitan h&m:ltä hankitun kaverilta saadun nallepuvun päälle ja sen alle ei tartte villasia olleskaan muuten tyttö paahtuu, siinä siis suljetut hihat.
 19. Susq87 Tuttu foorumilla

  Vaunuissa normi äippäpakkauksen makuupussi, turvakaukalossa ei oo mitään. :)
 20. vaveli16 Ihastunut foorumiin

  Me nyt ei olla tarpeeksi aktiivisesti ees oltu ulkona enkä oo viittiny mennä jos hirveesti tuulee.Ja en täytyy myöntää et oon vähä laiska ku esikko nukkuu ulkona niin en jaksa enää vauvaa pukea ja se nukkuu sit sisällä ku nukkuu tääläki ihan hyvin:)

  Mut kuitenki mulla on ollu vielä toppahaalari päällä ja siinä äp-makuupussin sisään ja meillä on vielä normi sisävaatetus body+puolipotkarit ja siihen vielä paita ja housut tai mekko ja housut.Mun mielestä on ollu ihan ok et ei mitenkää liian kuuma.Ja lämpötila ollut n.0.Kun mun mielestä noi välikausi puvut on vielä jotenki ohuita tai pitäis ehkä ostaa viel joku vähä parempi.Kaukalossa pidin vielä viikonloppuna toppista mut neiti hikos ihan täysin et joo ei sinne enää sitä.Varmaan sinne vois laittaa sellasen vanuhaalarin mikä meillä on:) Vaikeeta kyl on tietää mitä pukis.Kaukaloon varsinki tosi vaikee pukee mut oon paljo sit käyttäny sitä et laitan jonku peiton suojaksi ku mennään autoon ku tuntuu et se kaukalovaatetus on kuitenki paljo vähemmän ku muuten pihalla.

Jaa tämä sivu