Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Bola de Nieve Silmät suurina ihmettelijä

  Aiemmin synnyttneoltä olisin kysellyt että ootteko jo antanu tutin ja jos niin miten vanhana? Poju on nyt 3 vrk ja imemisen tarve on niin iso että kaikki valveillaolohetket ja nukahtamiset pitäis olla tissi suussa. Toki se nyt onkin tärkeää, mutta esim unille siirto ois helpompi jos vois siinä kohtaa laittaa tutin
 2. Pähkinä80 Keskustelun kolmiottelija Huhtimammat 2016

  Kukin varmasti vauvan tarpeen mukaan. Toisilla on voimakkaampi imemisen tarve ja kaipaavat tuttia heti synnäriltä lähtien. Meidän tyttö on kk vanha, eikä vielä ole tuttia annettu, kun ei ole ollut tarvetta.
 3. Pöllönen Kommentoinnin ninja Maaliskuiset 2021

  Minun vauvani ovat kelpuuttaneet tutin vasta useamman kk:n ikäisenä. Mutta yritin kyllä tyrkyttää sitä paljon aikaisemmin, koska helpottaa niin paljon elämää.
 4. Iirai Sukkela juttelija

  Me annettiin tutti viikonikäisenä, kun saatiin imetys kunnolla käyntiin. Ei hän sitä aina suostu ottamaan, esim. Viimeyönä vaati klo 4-11 välillä tissiä 1-1,5h välein ja roikku siinä n. 10minuuttia kerrallaan. Tutia imaisi muutaman kerran, mutta sylkäisi sen vain pois. Ikää on pojalla nyt 2viikkoa.
 5. Bola de Nieve Silmät suurina ihmettelijä

  Ok, kiitos paljon jo vertaistukea antaneille! Ehkä pitäydyn siis alkuperäisessä ajatuksessa odotella vielä muutama päivä. Itseäkin juuri arveluttaa tuo imetyksen häiriintyminen, vaikka toistaiseksi onkin sujunut!
 6. Ruusa# Supliikin supersankari Huhtimammat 2016 Elomammat 2017

  Me annettiin tutti muistaakseni noin viikon iässä, jotta ei ole niin kiire mulla keretä suihkusta, jos vauva herää. Neuvola-reissulla sai turvaistuimessa tutin ja pari kertaa hoitopöydällä. Muutoin pyrin kyllä että saa rintaa imeä aina kun haluaa.
  Yleensä jonkin aikaa syö tuttia, kunnes tajuaa "huijauksen". Tänään tutti maistui jo niin hyvin, et oli vaikea saada se suusta pois ja vaihtaa rintaan. :wideyed:Tyttö osannut imeä alusta asti niin hyvin, että aateltiin ettei haittais otetta.
  Mutta tuttikin pitäny hälle antaa suuhun samala lailla kuin rinta, eli koskee sillä ylähuulta ja antaa tytön itse hamuta se suuhun. Jos van työntää sen suuhun, niin ei kyllä kelpaa.
 7. marjo86 Hyväntuulinen höpöttäjä

  Ite otin tutin käyttöön ensimmäisten vatsanpurujen aikaan, kun selkeästi oli vain lohtua vailla eikä se jatkuva maidonlitkiminen helpottanut tilannetta. Olisikohan ollut ikää myös se viikko tuolloin. Millään tavoin ei kyllä ole syömiseen vaikuttanut vaan siitä on ollut vain hyötyä rauhoittumisen kanssa esim iltaisin. Sylkee kyllä tutin sitten pois jos on nälkä tai ei sitä vain halua imeä.:)
 8. Mami' Keskustelujen kuninkuusravaaja Kesäkuiset 2021 Huhtimammat 2016 Tammimammat 2017

  Meiän pojalle annettiin sillon osadtohoidossa tuttia heti.. Se oli kyllä siksi että yhdisti imemisen ja vatsan täyttymisen toisiinsa kun oli sitä letkuruokintaa vaikka eihän tuo kauaa sitä tuttiakaan sillon vielä jaksanut imeä. Mutta nytkin kun on välillä paljon vatsanväänteitä niin testataan tutilla et onko vaan lohtuimua (joihin tutti ja silittely auttaa) vai nälkää :)
 9. Ginger Kunnioitettu kommentaattori Toukoäidit 2020 Huhtimammat 2016

  Ollaan pariin otteeseen tarjottu esim. vaipanvaihtotilanteessa kun vauvaa suututtaa, mutta ei huoli, sylkee aina pois. Kerran ulkona vaunulenkin ajan pysyi suussa, mutta muuten kyllä tuntuu ettei kelpaa muu kun tissi :grin Vauva nyt 10pvä.
 10. winks Päivystävä dosentti Huhtimammat 2016

  Meillä mommo on opettanut lapsenlapset käyttämään tuttia - siinä 2vk-1kk. Meillä ollut käytössä vain unien aikana, eli ei lohduksi tms. Mutta meillä ei myöskään ollut peukalo lasta tai sellainen, joka tunkee ihan kaiken suuhun ellei tuttia ole suussa estämässä...

  Katsotaan miten käy tämä vauvan kanssa.

  Niin ja jos mahdollista, mielestäni kannattaa yrittää ns normi tutilla ensin ja jos se ei todellakaan kelpaa, niin sitten anatomisella. Yöllä kun etsii tuttia on helpompi tunkea se normi tutti suuhun kuin yrittää hahmotella mihin suuntaan se anatominen onkaan ja vauva ehtii herätä kunnolla. Ne, jotka ovat käyttäneet anatomisia,voi varmaan kertoa hyviä vinkkejä.
 11. I-P Puuhakas puhuja

  Neidillä ikää 3vkoa ja ei huoli tuttia vaikka yritetty on. Ei hamua tuttia, vaan irvistää jos vahingossa kieli osuu tuttiin ja kakoo jos työntää suuhun. Olis kyllä joissain tilanteissa helpompaa jos huolis tutin, mutta kun ei niin ei. Myöskään esikoinen ei huolinut tuttia. Onks näissä mun lapsissa joku valmistusvika kun eivät kumpikaan oo huolineet tuttia? :grin Jatketaan vielä tutin tarjoamista neidille kyllä..
  • Tykkään Tykkään x 2
 12. Millier Sanavalmis juttuseppä

  Meillä esikoinen sai tutin jo synnärillä kun ei nukkumisesta meinannut tulla mitään. Poika on nyt reilu 2viikkoa eikä oo tuttia annettu kun ei oo tarvinu. Mies kerran kokeili pojalle sitä antaa, muttei huolinut.. Ei kyllä anneta ollenkaan jossei tarvetta tule. Eipähän tarvi sit myöhemmin alkaa vierottamaankaan siitä :rolleyes:
 13. napiainen Sukkela juttelija

  Meillä tyttö sai tutin ekaa kertaa sairaalassa. Nyt kotona ollut käytössä myös tutti tilanteissa, joissa haluaisi imeä rintaa jatkuvasti ilman nälkää tai olla muutenvain tissi suussa. Välillä kelpaa hyvin ja välillä kakoo tuttia pois. Tavallinen ja anatominen tutti ollut käytössä, molemmat kelpaa.
 14. marjo86 Hyväntuulinen höpöttäjä

  Meillä on vaan anatomiset tutit käytössä ja ihan hyvin oon sen saanu näppituntumalla yölläkin pimeässä pojan suuhun. Tutin muodon sijaan enemmän hakemista on ollut siinä, missä pojan suu on.:joyful:
  • Hauska Hauska x 2
 15. Minttu1 Keskustelun kolmiottelija

  Meillä eilen mietittiin tuota tutin ottamista käyttöön jos auttaa. . On niin hankalaa etenkin illalla nukkumaan meno kun ei osaa nukahtaa kuin tissi suussa! Muutenkin voisi olla apua, kun pojalle menee hermo sekunnissa asiassa kun asiassa jos ei mene mielen mukaan. Jos auttaisi rauhoittumaan kun kiristää omia hermoja kun jotain on pakko tehdä ja toinen huutaa selkä kaarella..
  • Tykkään Tykkään x 1
 16. Mami' Keskustelujen kuninkuusravaaja Kesäkuiset 2021 Huhtimammat 2016 Tammimammat 2017

  Voiko olla että teillä on pienen suuhun liian iso tutti? Meillä on yks tutti mikä rupee yökkiin heti
 17. Ruusa# Supliikin supersankari Huhtimammat 2016 Elomammat 2017

  Meillä naama ensin vääntyy kun maistaa tuttia, mutta hetken päästä alkaa imeä sitä ja sitten ei antais sitä pois :D
 18. I-P Puuhakas puhuja

  On kokeiltu useampaa erilaista. Mutta joo, siihen tulokseen minäkin oon tullut että on liian isoja vaikken pienempiä tutteja ole nähnyt edes. Täytyy varmaan odottaa että tytön suu kasvaa. Vai onko olemassa jotain keskosen tutteja tms? Jotain erityispieniä? Jos on, niin mistä niitä saa?
 19. Pähkinä80 Keskustelun kolmiottelija Huhtimammat 2016

  On ihan pienillekin tutteja, meillä myydään niitä ainakin ihan ruokakaupassa. En nyt muista millä nimellä, mutta ostin niitä mun ystävän keskosvauvalle, kun surkutteli samaa asiaa.
 20. Pähkinä80 Keskustelun kolmiottelija Huhtimammat 2016