turvakaukalot

Keskustelun 'Laskettu aika huhtikuussa 2016' aloitti Ruusa#, 1 tammi 2016.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Ruusa# Supliikin supersankari Huhtimammat 2016 Elomammat 2017

  Tietääkö kukaan että missä näkyy Brio Primo 214 kaukalon turvallisuus testejä??
  Vai onko se yhtä hyvä kuin esim tuo 2008 malli isofixillä?
 2. Ruusa# Supliikin supersankari Huhtimammat 2016 Elomammat 2017

  Ja siis käykö nuo isofix telakat kaikkiin autoihin?
  Tulee ihan pääkipeäksi kun en vaan taua kun puhutan telakoista ja jalustoista ja isofix kiinnikkeistä. Että jos ostaa kaukalon + telakan niin tarviiko vielä jotku kiinnikkeet???
 3. Eleanora Kommentoinnin ninja

  Autossa pitää olla isofix-kiinnikkeet, jotta isofix-telakat käy niihin. Kaikissa autoissa ei niitä ole, ja tällöin kaukalo kiinnitetään joko turvavöillä tai sitten pitää olla sellainen telakka, joka kiinnitetään turvavöillä.
  • Tykkään Tykkään x 1
 4. Ruusa# Supliikin supersankari Huhtimammat 2016 Elomammat 2017

 5. huhtivauva16 Näppärä viestien naputtelija

  Isofix on autojen ominaisuus. Eli jos on sellainen kiinnitysmahdollisuus autossa niin sitten kannattaa ostaa isofix kiinnitteinen telakka kaukalolle. Se on aina turvallisempi kuin pelkillä vöillä kiinnitettävä. Useat kaukalot voi kiinnittää myös vöillä ilman telakkaa mutta itselläni tuo olisi vain silloin tarpeen tai käytössä jos joutuisi siirtämään istuimen väliaikaisesti autoon jossa isofix telakointimahkua ei ole. Se että kaukalo on kiinni telakassa eikä suoraan vöissä helpottaa käyttöä. Sen kun napsautat istuimen paikalleen kun lähdet.. Itse en jaksaisi joka kerta alkaa vöitä suoraan tuoliin virittelemään.
  • Tykkään Tykkään x 1
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 6. Ruusa# Supliikin supersankari Huhtimammat 2016 Elomammat 2017

  Eli napsauttaa voi kiinittää sitten kummin vaan?

  Mutta isofixillä on vissiin turvallisemmin autossa kiinni. Hämääää vaan kun joissain lukee isofix telakka, joissain telakka (ja niissäkin lukee silti että isofixilla kiinnitetään) ja joissain vyökiinnitys/isofix kiinnitys. Niin paha sanoa ovatko kaikki eri telakoita? Ja siis tuolla Vauvatalo Johannan sivuilla on ikävä kyllä TOSI huonot tuotetiedot verrattuna vaikka Lastenturvan sivuihin. :smiley-angry019
 7. huhtivauva16 Näppärä viestien naputtelija

  Eli lähde liikkeelle teidän autosta ja siitä minkälaisen telakan se vaatii. Ilman telakkaakin pystyy elämään (jos kaukalon voi kiinnittää kolmipistevöillä suoraan) mutta se ei tosiaan oo käytännöllistä...vauvan raahaamisessa eestaas on niin paljon vaivaa että en tosiaan jaksais säätää vöiden kanssa. Telakassa ne vyötkin (tai isofix kiinnikkeet) on kokoajan paikallaan ja kaukalo kulkee mukana.. Olikohan tämä selkeetä? Ja lisäys vielä että telakkakiinnitys voi siis olla joko se isofix tai vyöt :) juuri niin.
 8. Ruusa# Supliikin supersankari Huhtimammat 2016 Elomammat 2017

  Kiitos neuvoista! Luulen ymmärtäneeni :joyful:
  Ja juu siis joku telakka on tarkoitus hommata, mutta sekotti nuo vauvatalon sivut... en sieltä edelleenkään ymmärrä miten mikäkin noista jalustoista tai telakoista kiinnittyy... :mad:
  Mutta eipä se haittaa jos ei tilaa niiltä sivuilta.

  MUTTA nuo adapterit joilla BRIO PRIMON saisi Brio Happyihin...? Riittääkö se adapteri vaunuihin ja sitten kaukalo vaan isketään siihen? VAI pitääkö kaukaloon ostaa myös jotku lisäosat???
  Kun joissain Britaxin adaptereissa luki että se adapteri kiinnitetään kaukaloon ja että rattaisiin tarvii joskus jonku adapterin myös :wtf:
 9. Ruusa# Supliikin supersankari Huhtimammat 2016 Elomammat 2017

  "Britax Baby-Safe adaptereilla saat liitettyä Britax Baby Safe sarjan turvakaukalot Britax yhteensopiviin vaunuihin/rattaisiin, Adapterit tulevat kiinni turvakaukaloon ja vaativat lähes aina myös rattaisiin erillisen adapterin."

  Tässä siis se sekoittanut teksti... Briossa ei taida olla noin?
 10. Ginger Kunnioitettu kommentaattori Toukoäidit 2020 Huhtimammat 2016

  Mä oon näistä turvakaukaloista ihan ulalla... Meillä on turvakaukalo joka saatiin sukulaiselta, oon olettanut että ovat ostaneet kolmisen vuotta sitten uutena, mutta ihan varma en ole. Tosi hyvässä kunnossa on kuitenkin. Ora on merkiltään. Oon mietiskellyt että pitäis testata tätä autoon, mutta toisaalta se tuntuu turhalta ku meillä mitä todennäkösemmin ei ole tota autoa enää sillon kun vauvaa pitäis kuljetella... Toi kiinnitys kyllä vaan mietityttää ku meillä on nyt tosi vanha kottero (sopiikohan noin uusi turvakaukalo ees siihen?), siitä mikä sitten tullaan pian hankkimaan ton tilalle ei tietty oo vielä mitään aavistusta.
 11. Pulla16 Sanaisen arkkunsa ammentaja

  Telakoita on tosiaan kahta eri mallia; turvavyökiinnitteinen ja Isofix-kiinnitteinen. Läheskään kaikista (etenkään vanhemmista) autoista ei löydy noita Isofix-kiinnikkeitä, jolloin täytyy ostaa turvavyökiinnitteinen telakka. Se telakka tulee siis olemaan koko ajan autossa kiinnitettynä jommalla kummalla kiinnityssysteemillä ja kaukalo vaan napsautetaan siihen kiinni. Telakka ei kuitenkaan ole pakollinen, kuten huhtivauva jo tuolla totesikin, mutta paljon hankalampaa on alkaa joka kerta pelkkää kaukaloa vöillä kiinni virittelemään.
  • Tykkään Tykkään x 1
 12. Pähkinä80 Keskustelun kolmiottelija Huhtimammat 2016

  Autojen ohjekirjasta löytyy tiedot, onko autossa ISOFIX kiinnikkeet. Ne on sellaiset metalliset lenkit takapenkin välissä. Meilläkin meni päivä selvittäessä onko niitä vai ei, helposti tietoa ei löytynyt..

  Lisäksi jokaisella turvaistuimella on käyttöohje ja listaus, mihin autoihin ja vuosimalleihin se sopii. Eli nämä kun natsaa, niin telakan voi kiinnittää suoraan autoon eikä tarvitse säätää turvavöiden kanssa. Auton ohjekirjasta löytyy myös ohje siitä, mihin kohtaan istuimen saa sijoittaa. Esim. meidän autoon ei voi laittaa etuistuimelle turvatyynyjen vuoksi. Joissakin uudemmissa malleissa senkin saa kytkettyä pois päältä.
  • Informatiivinen Informatiivinen x 2
 13. winks Päivystävä dosentti Huhtimammat 2016

  Meillä on muistaakseni Britaxin turvakaukalo joka voidaan kiinnittää joko telakkaan tai turvavöillä. Me käytetään sitä vain vöillä (sai ihan hyvät arvosanat autoliiton testeissä). Ei se kauhean iso rumba ole laittaa vyö kiinni, kaikkeen tottuu. Mutta tärkeää on että turvakaukaloa voi kiinnittää myös vöillä koska joskus vauva voi olla liikenteessä vaikka isovanhempien kanssa.
 14. Ciciro Hyväntuulinen höpöttäjä

  Maxi-Cosi löytyy meiltä pikkuautoon (ei oo jalustaa) turvavöihin ja sit kevyt K-A:n on sit isofix kiinnityksellä kaukalo korkeiden istuimen takia. Isofix kiinnityksen saa autoihin penkkien istuimen ja selkänojan väliin jonne tulee rauta ja siihen lukitaan jalusta ainaski Focuksessa.
 15. Esikoinen2016 Puuhakas puhuja

  Mulle sanottiin kaupassa, että turvallisempia on turvavöihin kiinnitettävät. Eurooppalaiset kalliimmat telakalliset on ainoita luotettavia. En sitten tiedä. Itse ajattelin ostaa vöillä kiinnitettävän muutenkin. Jotenkin kätsympi.
 16. winks Päivystävä dosentti Huhtimammat 2016

  Autoliiton tekemät testit ovat aika hyvät, eivät ota kantaa tai suosi tiettyä brändiä.
 17. Esikoinen2016 Puuhakas puhuja

  Testeihin tuo myyjä juuri vetoskin.
 18. Ginger Kunnioitettu kommentaattori Toukoäidit 2020 Huhtimammat 2016

  Yritettiin saada vöillä kiinni tuota turvakaukaloa meidän autoon, mutta eihän siitä oikein mitään tullut :grin Ei ole isofixejä autossa, kaukalo on vuonna 2013 ostettu Ora. Soittelin sitten sukulaiselle jolta toi kaukalo on, sanoi että heillä ollut turvavöillä vaan kiinni ja hyvin pärjätty, lupas yrittää etsiä kaukalon mukana tulleita ohjeita, joita ei silloin löytänyt kun meille ton kaukalon antoi... Kellään vinkkejä miten tommosen saa kiinni? Telakkaan ei varmaan ole kyllä rahaa, eli vyöttää se vaan sitten pitäisi, kunhan saa turvallisesti kiinni.

  Muoks, väärä vuosi lipsahti :D
  Last edited: 10 tammi 2016
 19. winks Päivystävä dosentti Huhtimammat 2016

  Eikö ne kaikki mene kiinni jokseenkin samalla tavalla selkä menosuuntaan. Eli kun laitat auton oikealle puolella takaistuimeen: ns olkapään kohdalta lähtevä hihna menee turvakaukalon selkän taakse ja jatkaa matkaansa siihen solkeen (kaukalon takana on monesti jokin kohta mihin se vyö ujutetaan läpi). Istuinkohdalta lähtevä hihna menee turvakaukalon päältä, yleensä joku kolo mihin ujutetaan molemmilta puolilta, ja sitten se jatkaa matkaansa siihen solkeen ja klipsitään kiinni.

  Hankaluus voi olla saada se turvavyö riittämään turvakaukalon taakse, ainakin meidän entisessä autossa sai just vähän kipata turvakaukaloa, jotta se meni sinne taakse, sen jälkeen vyö riitti oikein hyvin turvalliseen kiinnitykseen.

  Muoks. näin tama toimii isossa kaavassa ainakin kolmen eri firman malleissa - ne pikkudetalit vain vaihtelevat.. Orasta ei tarkempaa detail-kokemusta.
 20. napiainen Sukkela juttelija

  Oon käsittänyt että kaikki kaukalot ei sovi kaikkiin autoihin? Siksi ollaankin menos sovittaan omaan autoon kaukaloita ja telakoita, jotta löytyy sopiva joka ostetaan.