Tehtiinkö sinulle elektiivinen eli suunniteltu sektio?

Keskustelun 'Synnytys' aloitti Vargynja, 29 maalis 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | VAUfoorumin sovellus puhelimeen! | Top 100
 1. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator

  Täällä on varmasti äitejä joille on tehty suunniteltu sektio. Kiinnostaisi, miksi siihen päädyttiin? Oliko syynä ennenaikaisuus, fysikaalinen syy tai pelko?
 2. Evive Peruskäyttäjä Joulumammat 2018

  Minulle tehtiin. Syynä vauvan jäpitys perätilassa ja vauvan pienikoko. Eivät suositelleet pienikokoisen vauvan synnytystä alateitse perätilassa.
 3. Towanda Rakastunut foorumiin

  Perätilan takia tehtiin. Olisin voinut synnyttää myös alateitse, mutta perätilan vuoksi ei saa päästää yliaikaiseksi eikä käynnistää, joten lasketun ajan lähestyessä varattiin aika sektioon.
 4. MammuttiMama Peruskäyttäjä Elokuun äidit 2019

  Kaksi ekaa raskautta päätyi kiireelliseen sektioon, koska synnytykset ei edistyneet, ja lasten sydänäänet heikkeni. Kolmas olikin sitten suunniteltu sektio aiempien astioiden vuoksi ja samoin tulee neljäs olemaan suunniteltu.
 5. Tiukuliisa Tuttu foorumilla Helmikuun äidit 2019 Toukokuunmammat 2015

  Eka meni kiireelliseen sektioon koska ei käynnistynyt ja oma vointi romahti kovan tulehduksen vuoksi.

  Toiselle halusin itse suunnittelun sektion Jea sterilisaation, koska en luottanut siihen, että olisi käynnistynyt nytkään. Luonto puolsi myös tätä, koska totaali etinen istukka ja löytyi myös rakenteellinen syy synnytyksen käynnistymättömyyteen edellisellä kerralla.
  Sektioaika aikaistui viikolla, koska istukka alkoi vuotamaan, mutta silloinkin mentiin suunnitellulla.
 6. Balacenia Addikti Heinämammat 2017 Helmikuunmammat 2016

  Suunniteltu sektio tehtiin b-vauvan kasvuhidastuman ja virtausmuutosten takia. Alakautta en saanut edes kokeilla kun oli epävarmaa selviäisikö b-vauva käynnistyksestä ja alatiesynnytyksestä.
 7. earl Peruskäyttäjä Helmiäidit 2020

  Suunniteltu sektio synnytyspelon takia.
 8. Pirkko Peruskäyttäjä Syyskuun äidit 2019

  A-vauva oli perätilassa, sen takia päädyttiin suunniteltuun sektioon. Tosin luonto aikaisti sitä parilla viikolla kun vedet meni spontaanisti ja tulikin hätäsektio.
 9. Purpleribbon Peruskäyttäjä Elokuun äidit 2019

  Suunniteltu sektio koska mulla semmoset psyykkiset traumat mitkä estää alapään räpläykset ja tonkimiset. Tosi hyvä kokemus oli kaikenkaikkiaan.
 10. Räsynukke Peruskäyttäjä Lokamammat 2017

  Kaksoset, josta A-vauva itsepintaisesti perätilassa. Tosin kiireelliseksi meni kun vedet meni yllättäen 36+3
 11. Ullmaij Peruskäyttäjä Helmikuun äidit 2019

  Suunniteltu ja suunniteltu. Piti olla suunniteltu, yritettiin kuitenkin käynnistää kun vauva oli kääntynyt raivotarjontaan. Pyöri koko kammottavat 3vrk:n köynnistysten ajan kuin pullonkorkki mahassa koska oli todella pieni kokoinen ja vettä oli paljon. No leikkaus päätös tehttin siten että aanoivat aamulla että tänään otetaan vauva ulos. Tulikin kiire ihan sairaalan omista järjestelystä johtuen. Taitava lääkäri oli juuri tehnyt yhden section ja oli tuumannut ettäm kerkesi toisenkin ennen luentoa. Sitten sitä mentii lujaa vauhtia kohti salia. Rv 37+5 päätettiin raskaus istukan huinonvirtauksen takia joka todettu jo rv 26. Ihme että jaksoi sen yli 10 viikkoa vielä kasvaa,
 12. mom707 Peruskäyttäjä Tammikuun äidit 2019

  Ensimmäinen leikkaus koska oli rv 35+5 ja raskausmyrkytys. Toinen yritettiin käynnistää mutta ei siitä tullut mitään, päädyttiin suunniteltuun sektioon sen jälkeen ja kolmas oli suunniteltu sektio alusta asti.
 13. JojoK Tuttu foorumilla Tammikuun äidit 2019

  Suunniteltu sektio tehtiin, kun vauva perätilassa ja ei suostunut kääntymään. Alatie synnytys ei ollut vaihtoehto perätilasta. Ei onneksi käynnistynyt etukäteen ja syntyi sovittuna päivänä täysin suunnitelmien mukaan. Jos tulee eteen sama tilanne, jätän käännösyrityksen välistä. Se oli aika epämukava kokemus. Vauva oli yrittänyt itse kääntyä monta kertaa, mutta jäi aina jumiin sivuttain. Olin etukäteen ajatellut ettei vauvaa saa käännettyä. Olisi pitänyt vaan luottaa siihen omaan vaistoon. Lääkäri kuitenkin onnistui puhumaan käännösyrityksen puolesta ja herätti sen pienen toivonkipinän. Olin niin toivonut alatie synnytystä leikkauksen sijaan.
 14. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator

 15. dadapls Tuttu foorumilla Marraskuun äidit 2019

  Huh olipa negatiivinen artikkeli :sad001 Edessä aika varmasti suunniteltu sektio, selviääkö siitä edes hengissä kun noin paljon riskejä ym :inpain:
 16. Towanda Rakastunut foorumiin

  No huh, tuossahan esiteltiin pelkät riskit. Ihan silkkaa pelottelua. Riskit ne on alatiesynnytyksessäkin ja autoilussa ja kotona olemisessa ja... Varmasti kaikki menee sinullakin hyvin, älä suotta huolehdi liikoja! :3some
  • Tykkää Tykkää x 1
 17. Ulkosuomalainen Peruskäyttäjä

  Ikäväkyllä Suomessa monet artikkelit kirjoitetaan ” peloittelu” tapaan.
  Suunniteltu sektio on kuitenkin turvallinen ratkaisu kun sitä vertaa päivystys/ hätäsektioon. Alatiesynnytyksissäkin on omat riskinsä. Elämässä kun tuppaa aina sattumaan, mikään ei ole täysin riskitöntä.
  Itselleni tehty kaksi hätäsektiota ja niistä olen selvinnyt ns. Ilman ongelmia. Toki toipuminen kestää pidempään ja kivut tulevat jälkikäteen, mutta aina synnytystapaa ei vain voi valita.

  Itsellä nyt todennäköisesti tulossa suunniteltu sektio koska vauva suurella todennäköisyydellä syntyy ennen aikojaan ja taustalla on jo kaksi sektiota.
  Varasuunnitelmana on kuitenkin alatiesynnytys mahdollisuus jos pääsemme hyville viikoille ja vauva on sopivassa asennossa, kohdun paksuus on todettu jo hyväksi/ riittäväksi alatiesynnytystä ajatellen. Alatiesynnytystä en voi kokeilla jos vauva jää perätilaan,koska istukka on irronnut aikaisemmissa kahdessa raskaudessa ulkokäännöstä ei edes yritetä riskien takia.
  Joten itse odottelemalla kannalla mihin sitä sitten loppujenlopuksi päädytään.
  • Tykkää Tykkää x 1
 18. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator

  Kyllä siitä selviää. :) Suomessa kuitenkin on pätevät lääkärit, kätilöt ja kirurgit ja puhtaat olot. Veikkaisin että artikkelissa haluttiin kertoa peittelemättä mitä riskejä siihen liittyy ettei tule ikäviä yllätyksiä. Synnytyksessä on aina riskinsä ja sektioon on aina perusteensa.
  • Tykkää Tykkää x 1
 19. Purpleribbon Peruskäyttäjä Elokuun äidit 2019

  Mä ihmettelen et miks sitten ei pelotella samallalailla alatiesynnytyksien riskeistä jos kerran riskejä täytyy alkaa luettelemaan. Ihan yhtälailla on siinäkin riskinsä: repeämät, epparit, imukuppi, hapenpuute vauvalla, vauvan sykkeen heikkeneminen, laskeumat, päätyminen hätäsektioon.... Ym ym Että jännää kun sektiosta vaan pitää kirjoittaa niin negatiiviseen sävyyn ja riskejä luettelemalla. Lisäksi on niin täysin eri asia synnyttää hätäsektiolla kuin suunnitellulla sektiolla. Niitä ei sais niputtaa samaan.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 20. Purpleribbon Peruskäyttäjä Elokuun äidit 2019

  Ja lisäys: miksi missään ei tuoda esille vauvalle kohdistuvia riskejä alatiesynnytyksestä. Esim: juuttuminen synnytyskanavaan, aivoverenvuoto johtuen imukupista, erbin pareesi, napanuora kaulan ympärillä, hapenpuute ja siitä seuraava cp-vamma, cytotecin käyttö, tartunnat joita vauva voi äidistä saada alatien kautta ym ym. Suunnitellussa sektiossa kaikilta noilta riskeiltä vältytään ja vauva tulee kaikessa rauhassa turvallisesti ulos.

Jaa tämä sivu