Talvikenkien tuska

Keskustelun 'Mitä mielessä? Aihe on vapaa' aloitti Yölento, 13 loka 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Yölento Addikti Marrasmammat 2016

  Onko kenellekään muulle lasten kenkien hankkiminen tuskaa?

  Meillä viime talviset mahtuvat nyt vielä alkutalven ilman villasukkaa, mutta ei niillä enää pakkasella ja lumella pärjää.

  Lapsi käyttää paljasjalkakenkiä ja ei suostu kävelemään kankeilla kengillä. Enää ei onneksi protestoi uusien kenkien sovittamista, ainakaan aina.

  Päänvaivaa aiheuttaa myös oikea koko. Onko 2cm villasukka--ja kasvunvaraa liikaa? Vai rusentuuko varpaat, jos tunkee villasukan, vaikka varaa on vähemmän.
 2. Bella Swan Addikti Staff Member Administrator Maalisäidit 2020

  Mietin vähän samaa, en tiedä miten ahtaat viime talven popot on jos nyt laittaa vielä villasukankin:eek:
 3. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator Helmikuiset 2021

  Meillä on myös todennäköisesti talvikenkien hankinta edessä. Välikausi- ja kumisaapas ostoksilla todettiin lapsen jalka niin paljon kasvaneeksi että tuskin viime vuotiset sopii. Todennäköisesti päädytään hyväksi todettuihin Kuomiin. Mielestäni tuo 2cm kasvu+villasukkavara kuulostaa hyvältä.
  • Tykkää Tykkää x 1
 4. elaffy Ei muuta elämää Kesäkuunmammat 2015 Syysmammat 2017

  Meillä on isommille ollut jo kesältä odottamassa Reiman Freddot ja nuorin saa ottaa käyttöönsä siskoilta kierrätetyt vastaavat. Ovat reilut talvella, mutta parempi niin päin kuin liian pienet. Fysioterapeutin kanssa juttelin kengistä ja hän oli sitä mieltä, ettei liian isot kengät haittaa, jos lapsi niillä vain pystyy hyvin kävelemään, mutta yhtään liian pienet kengät taas ovat haitalliset.
 5. Yölento Addikti Marrasmammat 2016

  Kiitos tästä ihanasta lausunnosta. Mietin, että kun talvi on kuitenkin pitkä, ei voi ihan juuri sopivia kenkiä nyt ostaa ja kaikilla potentiaalisilla kengillä on hintaa lähes 100euroa, niin teenkö kauhean väärin, jos ostan sen 2cm varalla. Liian pienissä kengissä en anna kävellä päivääkään, olen ihan neuroottinen jalan kasvun mittaaja. Isoilla kengillä on vaikea kiipeillä, lapsi käyttää varpaitaan tosi hienosti, mutta aika hankala on varmistaa, että kenkä on aina juuri sopiva eikä koskaan iso.
 6. Chandelier Tuttu foorumilla Huhtimammat 2018

  Viime viikolla ensimmäistä kertaa talvikenkäostoksilla pojalle ja hiki tuli. Varmaan molemmille.
  Citymarketissa oli hyvä valikoima Reimaa, Vikingiä, Kuomaa ja varmaan vielä paria muuta mitä en nyt muista.

  Mutta millä ilveellä lapsen jalan saa esim. Vikingeihin sisään? Runnomalla väkisin varmaan? Yhteenkään vikingin kenkään ei menny jalka siitä nilkan kohdalta eteenpäin. Se on vaan niin tiukka siitä kohtaa. Tokikaan 1,5 vuotiaalta ei voi vielä vaatia "ojenna nilkka suoraksi" -tyylisiä juttuja.

  Ostettiin sitten MyWearin kengät.
  Jos tarvitsee niin voi helmikuussa ostaa vaikka Kuomat toisiksi kengiksi.
 7. Yölento Addikti Marrasmammat 2016

  Onhan sinulla lapsen jalan kuva piirrettynä pahville? Sovitus on toki tärkeä, että tietää mahtuuko pohje kenkään ja suostuuko lapsi edes pukemaan kenkiä, mutta koko täytyy katsoa pahvin tai pohjallisen avulla.

  Meillä tuossa iässä sovittaminen ei onnistunut koskaan. Lapsi inhosi uusia kenkiä ja myös tossuja.
 8. Aiarana Tuttu foorumilla

  Minkä ikäinen lapsesi on? Iän mukaan voi tarkastaa kuinka paljon keskimäärin jalka kasvaa kuukaudessa ja laskea, joutuuko lapsi kävelemään liian isoilla kengillä koko kauden, jos pihinä ostaa liian isot kengät, vai meneekö tiukille riittääkö kasvuvara. Ei se tuokaan hyvä ratkaisu ole, että ostaa aina liian isolla kasvuvaralla kengät, sillä voi käydä niin, että ne ovat koko käyttökauden liian isot.

  Toki tämä on helppo todeta, kun on varaa ostaa useammat kengät vuodessa. Ymmärrän houkutuksen ostaa isolla kasvuvaralla kengät jos raha on tiukassa.
  • Tykkää Tykkää x 1
 9. Yölento Addikti Marrasmammat 2016

  3-vuotias. Siksi mietinkin tässä ennen kenkien hankintaa tätä asiaa. Lapsi on pienen kokoinen, mutta jalka on suhteessa suuri.
 10. Koliikkiäiti Vieras

  Onko kokemuksia, onko äitiyspakkauksen töppöset tarpeeksi lämpimät vauvalle talvella?
 11. Chandelier Tuttu foorumilla Huhtimammat 2018


  Ei ollut?
  Mutta sellaisella jalankoon mittarilla lapsen jalka on 22,5 ja kenkä on 26. Sinne mahtuu siis tavallinen sukka ja villasukka. Lujaa se noilla menee ja hauskinta on laittaa kengät itse jalkaan.
  • Tykkää Tykkää x 1
 12. Yölento Addikti Marrasmammat 2016

  Ihana :Heartred Kyllä lapset on niin erilaisia! Meillä lähes 3-vuotias ei ole vielä koskaan pukenut itse kenkiä enkä henkeä pidättele, että niin kävisi tänä talvena.
 13. Lilyofthevale Tuttu foorumilla Joulumammat 2018

  Meillä myös mietitään kenkäostoksia. Vauvalle ostin käytetyt Stonzit ja linersit, niillä ja villasukilla varmaan pärjää. Keskimmäiselle löytyi esikoisen vanhat vikingit, ne oli moitteettoman näköiset. Aiemmin meillä oli paljon kuomia lapsilla ja itselläkin, mutta enää en osta. Kävin fysioterapeutilla jalkavaivan takia ja oli sitä mieltä, että kuomat ei ole hyvät jalalle. Esikoiselle pitää ostaa kengät ja ei löydy enää lasten puolelta, niin täytyy ostaa aikuisten puolelta. Yhtenä vaihtoehtona Tiketin Soreleja. Mennään viikon päästä käymään Lappeenrannassa, siellä olisi Stadium Outlet, mistä voi löytää laatukenkiä halvalla ja käydään varmaan myös Zsarissa. En tiedä onko siellä lapsille järkeviä kenkiä. Reimalta voisi katsoa, mutta onkohan Reimalla tarpeeksi isoja kokoja... 37 tai 38.
 14. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator Helmikuiset 2021

  Kiitos tiedon jakamisesta. :) Sanoiko fysioterapeutti onko ne ylipäätään huonot jalalle vai riippuuko se jalan muodosta tms?
 15. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator Helmikuiset 2021

  En muista millaiset tämän/viime vuoden pakkauksessa on, mutta ainakin omani tarkeni vauvana hyvin 2014 pakkauksen töppösillä. Vähän kylmemmällä kelillä saattoi olla villasukat alla. Hirveästihän ei ihan pienet olekaan ulkoillessa lumessa.
 16. Lilyofthevale Tuttu foorumilla Joulumammat 2018

  Ylipäätään huonot, koska eivät tue jalkaa. Sanoi, ettei suosittele niitä kellekään.
 17. Yölento Addikti Marrasmammat 2016

  https://yle.fi/uutiset/3-10226612

  Terveellisten kenkien määritelmä riippuu siitä, keneltä kysytään.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 18. Yölento Addikti Marrasmammat 2016

  Terve jalka ei tukea kaipaa.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 19. Lilyofthevale Tuttu foorumilla Joulumammat 2018

  Näin minäkin on olen vähän ajatellut, kesällä esim olisi terveellisintä kävellä paljain jaloin. Mutta tuo fysioterapeutti oli niin selvästi Kuomia vastaan, että ajattelin muita jatkossa ostaa. Ja sitten, kun jalkaongelma tulee, sen kuntouttaminen onkin oma hommansa.
 20. Yölento Addikti Marrasmammat 2016

  Tämäpä sen tuskan minulle aina aiheuttaa. Itselläni on jaloissa vikoja vaikka muille jakaa, kaikki jalkojen kaaret ovat romahtaneet. Tämä näkyy mm siinä, että hartioissa puoliero on jopa viisi senttiä.

  Siksi olen ostanut lapselle pelkästään paljasjalkakenkiä, ettei hänelle käy samoin. Kriteerit täyttäviä kumisaappaita en ole löytänyt, mutta sinnikkäällä etsimisellä muut kengät on tähän asti löytyneet.

Jaa tämä sivu