Synnytyskuplaan pääseminen - luonnollisesti alkanut vs käynnistetty synnytys

Bella Swan

Moderaattori
Staff member
Maalisäidit 2020
Oletteko päässet ns. synnytyskuplaan? Onko käynnistetyssä synnytyksessä vaikeampi päästä kuplaan kuin luomusti alkaneessa?
 

Suski75

Keskustelujen kuninkuusravaaja
Helmikuunmammat 2016
Elokuun äidit 2019
En. Piti ihan googlata, mitä tuolla tarkoitetaan, mutten siltikään osaa kuvitella tuollaista. Oletan, että tuollainen on mahdollista vain jos synnytys etenee jotenkin hitaasti, eli meille syöksysynnyttäjille ei mitään kuplaa voi tullakaan.
 

Pingviiniemo

Seurustelun sensei
Heinäkuiset 2021
Mä koen päässeni synnytyskuplaan tai johonkin sen tyyppiseen. Käynnistys kyseessä ja yhdessä vaiheessa en tarvinnut enää epiduraalia lisää, kun tuli jotenkin hyvä, rauhallinen ja seesteinen olo. Semmoinen höntti ja selittämätön. Euffoorinen olisi ehkä oikea sana. Olin jotenkin yhtä sen kivun kanssa ja se ei enää tuntunut pahalta ja ponnistuksen tarve tuli luonnollisena ja sekään ei tuntunut pahalta. Ihana kokemus.
 

Starlight-

Sukkela juttelija
Lokakuiset 2022
Koen päässeeni jonkinnäköiseen synnytyskuplaan, vaikka synnytys eteni suhteellisen nopeasti, luomusynnytys kyseessä. Tunnistan myös tuon rauhallisen olotilan enkä tuntenut suurta kipua, varsinkaan sen jälkeen kun sain epiduraalin. Sitäkin ennen kipu oli kestettävää. Ponnistusvaihe oli niin lyhyt (10min) etten ehtinyt miettiä sitäkään kipua, ja sitten olikin jo vauva sylissä :red-heart:
 

Nila

Puuhakas puhuja
Kesäkuiset 2022
Pääsin. Oli ihan taianomainen kokemus. Kyseessä esikoisen vesisynnytys, ilokaasua käytin. Vaikutin varmaan todella kipeältä, mutta itse olin jossain tietoisuuden rajamailla, samalla ihan hallinnan luovuttaneena mutta toisaalta täysin mukana. Mieheni sanoi jälkeenpäin etten kertaakaan vaikuttanut siltä että olisin luovuttanut. Synnytystä oli käynnistetty lääkkein edellisenä päivänä. Varsinainen aktiivinen synnytys alkoi hyvin nopeasti kalvojen puhkaisun jälkeen ja supistukset tulivat koko avautumisvaiheen tiheinä, voimakkaina ja välillä kaksihuippuisina. Kokonaiskesto 7h josta ponnistus vajaa 1,5h.
 
Top