Synnyttäneet 40v. molemmin puolin

Keskustelun 'Laskettu aika 2017' aloitti Pioni77, 14 helmi 2017.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Pioni77 Tuttu foorumilla Maalismammat 2017

  Kurjuus pienen masua. :sad001

  Minä en tahdo saada tyttöä nukkumaan. Yöksi nukkuu tissiltä jollain lailla mutta päivisin on nyt vähän haasteita. Eilen nukkui autossa ja kauppareissut, heräsi vasta kotona. Tänään nukkui vaunureissun + 10 min, sitten vain lyhyitä pätkiä ja nekin mieluiten sylissä. Päivällä luin rakkausromaania ääneen niin ei itkenyt ollenkaan ja nukahti vähäksi aikaa. :joyful:

  Itkee myös mahaansa edelleen. Kakkaa tulee äänen kanssa ja yleensä heti kun edellinen vaippa on vaihdettu...

  Muuten kai meillä menee ihan hyvin. Kotona ollessaan isi osallistuu hoitoon ja onkin ensi viikon kotona. Kylvetetään usein ja se kyllä rauhoittaa ja rentouttaa hyvin. Monesti tulee kakat heti kylvyn jälkeen.

  Jostain kuulin jonkun mummon vinkin jos kakka ei kulje. Kuumemittarin päähän perusvoidetta ja mittari pyllyyn, kakan pitäisi tulla. Kerro toimiko, jos kokeilet. :wink
 2. jensan Ihastunut foorumiin Tammimammat 2017

  Onneksi se kakka sieltä päivittäin tulee...ja kun se tulee, sitä tuleekin sitten paljon! Joka päivä menee vaatteet vaihtoon...tänäänkin kakka löysi tiensä niskaan asti, napaan asti etupuolella ja jopa toiseen hihaan! Siinä on jo haasteellista riisuakin vauvan yötä vaatteet, ettei pää ja kämmenet tule myöskin kakkaan...
  Meillä onkin sitten huomenna ristiäiset...eilen leivoskeltiin ja tänään pitää siivota huusholli ja täyttää kakut....ja kun ei aamupäivästä pysty tekemään mitään, kun ollaan kaksin, tyttö kun ei nuku kuin sylissä, eikä muutenkaan viihdy kuin sylissä. Ja vaunuissa nukuttamista en tänään lähes myrskytuulella edes harkitse...
  • Tykkää Tykkää x 1
 3. Maarit80 Aloittelija

  Kuumemittari oli meillä ihan vakio "työkalu" kun tytön vatsa ei tahtonut toimia muuten. En tarkkaa muista minkä ikäisenä oli kun on 15 vuotta aikaa mutta veikkaisin 2-3kk ikäisenä kuitenkin ennen kiinteitä ruokia.
 4. Pioni77 Tuttu foorumilla Maalismammat 2017

  jensan, miten ristiäiset meni? Meillä vielä kuukausi ristiäisiin.
  Minä aion kokeilla kantoliinaa kunhan saan sen ommeltua. Jos tyttö viihtyisi siinä niin olisi kädet vapaana tekemään muutakin kuin vain sylissä pitämään. Mukavaahan se on mutta äiti tarvitsee myös ruokaa ja kieltämättä on kädet ja hartiat kipeät kantamisesta. :eek:

  Odotellaan th:ta käymään, 1kk kotikäynti tänään. 6vk neuvolaan mennään jo kirkolle.
  • Tykkää Tykkää x 1
 5. lambi Addikti Toukokuunmammat 2014

  Meillä on kantoliinat olleet käytössä nyt alusta asti, vaunut ei..
  tää nuorimies on selkeesti koliikkinen, huutaa ihan omalla taajuudellaan illalla muutaman tunnin, ja päivällä ei tod viihdy muualla kun sylissä. Liinassa tulee mukaan eläintenruokintakierroksille ja kokkailutkin menee samálla systeemillä. Ihan olisin pulassa ilman..

  Koliikin toivon loppuvan siinä 3kk mennessä(?). Olihan se nyt yksi tälläinenkin tapaus koettava:shy:, korvatulpat on iltojen ja tärykalvojen pelastus.
  6vkois tarkastus oli justiinsa, painoa jo komeat 5,8kg.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 6. lambi Addikti Toukokuunmammat 2014

  wow, siis teillä tulee täti useemman kerran kotikäynnille? hieno palvelu:happy:!
  Mun ihaba vanha neuvolatäti jäi eläkkeelle just ennen tätä syntymää, ja on muuten tuskasta näiden uusien tätien kanssa:confused:, entinen hoiti äidit ja lapset, kunnon kyläterkkari! nyk on eri paikoissa eikä tiedä mitään toistensa jutuista..nim nyt täytyis itse tilailla sitä jälkitarkastusta..:shifty:
 7. Pioni77 Tuttu foorumilla Maalismammat 2017

  Juu, meillä käy hoitaja kahdesti kotona ja kävi ylimääräisenkin kerran kun haluttiin seurata että paino varmasti nousee. :)
 8. jensan Ihastunut foorumiin Tammimammat 2017

  Ristiäiset menivät mukavasti ja ihan hyvin jopa meille mahduttiin. Tarjottavat saivat kehuja kuten tyttökin:dummy1: Ja tyttäremme sai nimekseen Annu Pia Tellervo. Jälkimmäiset nimet ovat äitiemme nimet.
  • Tykkää Tykkää x 2
 9. jensan Ihastunut foorumiin Tammimammat 2017

  Viisi vyöhyketerapiakertaa on takana, eikä havaittua apua olla saatu. Niinpä emme enää terapiaan mene. Sain oppia tehdä itse hierontaa, joten jos yrittäisi mieluummin ite hieroskella....
  Tänään kävimme Annun kanssa TAYSissa lonkkatutkimuksissa, kun niissä on väljyyttä. Onneksi lonkissa ei ollut mitään vikaa. Pelkäsin jo, että tytölle laitetaan valjaat, joilla jalat asennetaan sammakkoasentoon...ja niitä valjaita joutuisi käyttämään PITKÄÄN. Onneksi niiltä vältyttiin.
  Meidän tyttö on niin kova juttelemaan, että melkoista jokeltelua saa kaikki vieraatkin osakseen.
  Annu ei viihdy enää laisinkaan selinmakuulle hereillä ollessaan, sillä hänen pitäisi koko ajan seurata, mitä ympärillä tapahtuu. Samaten tyttö yrittää punnata itseään aina ylös...turvakaukalossakin hän yrittää päästä pystympää asentoon ja itkuhan siinä tulee, kun vyöt pitää hänet tiukasti penkissä kiinni.
  Kovasti itketään, on sitten kyseessä nälkä, vatsavaivat, väsymys tai tylsyys. Kiukuttelukin on jo tullut tutuksi.
  Kovasti tyttö kasvaa. Eilen oli 2kk neuvola ja mitat olivat: 5130g (3270) ja 56,7cm(51). Suluissa olevat mitat ovat syntymämitat.
  • Tykkää Tykkää x 2
 10. Pioni77 Tuttu foorumilla Maalismammat 2017

  Minäkin varasin tänään vauvalle vyöhyketerapiaan ajan vaikka ei pahoja itkuja enää tulekaan. Meistä näyttää, että kakkaa ängätessä se itku tulee, että jotain siellä suolistossa on ehkä jumissa vai onko se sitten tyypillistä kaikille vauvoille, en tiedä. Käydään nyt katsomassa minkälaista hierontaa sieltä saa.

  Ensi viikolla, kun isikin on lomalla, mennään me vanhemmat hierottavaksi vähän pidemmän matkan päähän. Mies saa hermoratahierontaa ja en tiedä millä tyylillä minua hierotaan. Netissä sanottiin ettei hermoratahierontaa suositella imetysaikana. Hieroja oli kuitenkin sanonut että ilman muuta hierotaan, maitokin tulee paremmin. En tiedä onko hermorata- vai klassista hierontaa. Kaikki käy, joka paikka jumissa. :eek:)

  Vieraitakin alkaa vähitellen tulla, ihan kiva. :) Jospa tässä ehtii siivota ja leipasta jossain välissä jotain. Jos ei niin kaupan jutuilla mennään.

  Meillä typykkä on nyt kuukauden vanha ja alkaa myös tarkkailla ympäristöään enemmän, ainakin meidän perheen jäsenten kasvot ovat nyt tarkan silmän alla. :) Isolta tyttö tuntuu myös vaikka ei pituutta olekaan vielä montaa senttiä ehtinyt tulla lisää. Ääntelee myös nykyään muutakin kuin vain itkua ja ähinää ja puhinaa. Jokelteluääniä alkaa vähitellen tulla. Ihana seurata tuota kehitystä. :Heartred
  • Tykkää Tykkää x 2
 11. jensan Ihastunut foorumiin Tammimammat 2017

  Onpa täällä "varttuneempien" osastolla hiljaista:wideyed:
  Eilen, kun laitoin Annun vatsalleen lattialle, hän alkoi jaloillaan yrittää päästä eteenpäin. Uskoisin hänen kehittyvän aika nopeaan, sillä hän on niin kiinnostunut ympärillään olevista asioista, ettei malta olla makuulla, eikä edes nojallaan rintaa vasten, vaan aina pitää olla pystyssä! Niskaki on jo tosi vahva, kun hän on jo todella pitkään aina nostanut päätään(ainakin jo kuukauden ajan), kun on sylissä tai vatsallaan.
  Liikkeelle saatetaan lähteä yllättävänkin aikaisin, kun kiinnostus on kova. Vaikka lapsen hoitaminen on "helpompaa" silloin, kun hän ei vielä itse pääse liikkumaan, niin meillä tilanne sinällään helpottuisi, kun Annu ei viihdy juurikaan itsekseen, vaan häntä pitää pitää kaiken aikaa sylissä ja liikkeellä pitää olla, ellei imetä tai tyttö nuku sylissä. Muulloin pitäis koko ajan liikkua...Kun hän pääsisi itse liikkeelle, hän varmaan viihtyisi osan aikaa ihan itsekseen tutkien ympäristöä...toki häntä joutuisi silloin kaiken aikaa " kyttäämään":grin
 12. Pioni77 Tuttu foorumilla Maalismammat 2017

  Ei tahdo ehtiä koneelle kun on tuota muuta hommaa ja kännykällä ei nämä sivut enää oikein toimi. :sad001 Nytkin vauva jo kitisee tuolla... Sen verran kuitenkin että meillä oli eilen 6vk neuvola. Pituus oli 56,3 cm (syntymä 50cm) ja paino 4150g (3350g). :)

  Vauva tosiaan tykkää nukkua enimmäkseen sylissä, kirjoitin tuonne raskaana olevien puolelle siitä. :)

  Vatsavaivojaan itkee, kaksi vauvahierontaa nyt takana. Paremmin on nukkunut nyt öisin. Jätän nyt maitotuotteita vähemmälle tai kokonaan pois, jos se auttaisi.
 13. Pioni77 Tuttu foorumilla Maalismammat 2017

  Pääsin livahtamaan koneelle :) Meillä nukuttiin viime yönä reilut kuuden ja puolen tunnin unet! Vautsi! Eilen illalla lapsukainen ei enää nukkunutkaan, seurusteli ja söi. Sitten kun vähän ennen puolta yötä simahti nukkui tosi hyvin jonnekin puoli seiskaan asti. Isi lähti taas iltavuoroon ja haasteita on mutta koetetaan pärjätä. Nyt vauva nukkuu tuossa kopassaan mutta saa nähdä kuinka kauan. Ristiäisistä sain soitettua ja sovittua tarjoilut, koetan nyt vähän päästä kärryille siitä mitä muualla maailmassa on tapahtunut (luen siis palstat ja blogit läpi mitä ehdin. :) ).

  Vatsakivut ovat selvästi helpottaneet, olen vähentänyt maitotuotteita reilusti. Kalsiumit pitää muistaa ottaa purkista. Kahviin on vielä mennyt laktoositon maito ja juustoa leivälle.

  Harmi kun on nyt näin sateista, eilenkin mentiin äänestämään autolla. Meidän hiekkatiet ovat vielä osin tosi sohjoisia ja sulat kohdat pehmeitä kurasta. Ihana kevät. :)

  Meillä ei vielä ole vauvalle mitään lelukaarta mutta pitänee hommata. Hän nimittäin viihtyy pyykkitelineen "alla" ja katselee roikkuvia pyykkejä ja varsinkin se pyöreä sukkateline jonka laitan aina telineelle roikkumaan on kiva. :) Vaikka hän ei sukkia tavoittelekaan mutta kun niitä vähän heilauttaa niin viihtyy siinä katselemassa. :) Halvat on meillä huvit!
  • Tykkää Tykkää x 1
 14. Pioni77 Tuttu foorumilla Maalismammat 2017

  Meillä aletaan olla samassa vaiheessa, tyttö n. 2,5 kk nyt. Selällään sylissä suostuu olemaan vain jos syödään tai nukuttaa oikein tosissaan. Sitterissä istuu pää ja yläselkä pystyssä ja sylissä pyrkii myös nostamaan päätä ylös. :) Jäntevä tyttö on. 2kk neuvolassa oli pituutta reilut 58 cm (50cm) ja painoa 4810g (3550g). Mahallaan ei oikein halua olla joten tosi vähän olen niin häntä pitänytkään. Mitä olen kokeillut niin vähän aikaa koettaa kääntää itseään selälleen. Kun ei onnistu, alkaa huuto ja pitää nostaa lattialta pois. :)

  Hyvin ottaa jo kiinni mistä vain saa. Jos on harsoa pään alla, vetää sitä silmille tai korville "suojaksi". Joskus se on naaman päällä, tarkkailla saa siis koko ajan jo mitä tyttö touhuaa. Tutti lentää suusta näppärästi monellakin eri tavalla. Nyrkillä huitoo sen pois tai ottaa rivasta kiinni ja viskaa menemään. Kehitys on nyt nopeaa, ihan kauhistuttaa...
  • Tykkää Tykkää x 1
 15. lambi Addikti Toukokuunmammat 2014

  Meillä onneksi koliikki hellitti siinä 2kk kohdalla, mutta liinavauvaksi :p jäi tämä. nyt aloittelen selkäpuolella kantamista niin onnistuu työskentelykin helpommin. vaunussa volyymi on selkäpiitä karmivaa ja hikikin sen mukainen. autossa sama juttu:confused:.
  3kk tuli täyteen ja paino 7,4kg, pituutta 62cm. jaksaa vielä kantaa-ei onneksi tuon pulskempi ole vielä..
  isommat lapset tykkää hirveästi kun saa jo kontaktia, kehitys on kyllä ihanaa seurattavaa:Heartpink

  neuvolatädin eläköityminen kyllä harmittaa joka kerta kun sitä palvelua joutuu käyttämään - nyt siellä on joku "missi" joka ei muuta uskalla kun käyriä tuijottaa:shifty:..toki oma kypsyyntyminen tilanteeseen varmaan loistaa naamasta eikä tuo siksikään uskalla mitään "hei"tä kummempaa virkkaa.. njah, tuleepa käyrät tutuksi:meh:
  • Tykkää Tykkää x 1
 16. jensan Ihastunut foorumiin Tammimammat 2017

  Onpa, Lambi, vauvallasi kokoa! Meidän tytön mitat 3kk-neuvolassa olivat 59,5cm ja 5982g. Ja on hyvin kasvanut:)
  • Tykkää Tykkää x 1
 17. lambi Addikti Toukokuunmammat 2014

  ^meillä on n puolet vauvoista olleet painoltaan isoja ja puolet "hoikkia"-kaikki pitkähköjä:p. nää on niin geenien säätelemiä juttuja..ja tää ei ollenkaan tunnu isolta:shy:..tollanen keskitason poika meidän mittakaavalla. tässä vois jo jotain omia käyrästöjä alkaa raapustaa, olis ehkä jotain jutunjuurta sen neuvolatädinkin kanssa:grin.
  • Tykkää Tykkää x 1
  • Hauska Hauska x 1
 18. Pioni77 Tuttu foorumilla Maalismammat 2017

  Meillä on 3kk neuvola perjantaina, saapa nähdä millä mitoilla mennään. Pitkältä tyttö tuntuu. Tuliko teillä rokotuksesta kuumetta? Kävin jo lääkkeen ostamassa.
 19. jensan Ihastunut foorumiin Tammimammat 2017

  Meillä rokotus nosti lämpöä. Annettiin Panadolin nestemäistä lääkettä...en suosittele? Tyttö ei millään meinannut saada mokomaa siirappia alas...sitä joutui antamaan melkoisen määrän! Seuraavana päivänä hain suppoja, mutta onneksi ei tarvinnut enää lääkitä. Rokotusten jälkeen tyttö käytännössä nukkui koko loppupäivän. Meillä huomenna neljän kuukauden lääkärineuvola.
 20. lambi Addikti Toukokuunmammat 2014

  Supot on kyllä ehdottoman käteviä vauvojen-ja vielä tosi kipeiden taaperoidenkin kanssa. Vaatii vaan pientä harjoitusta niiden käyttö. Meillä nousi kans lämpö ja oli kiukku sen mukaista rokotusillan, panadol yksin ei auttanut mutta yhdessä buranan kera tuli helpotus.

Jaa tämä sivu