Soseet ja vellit, kiinteiden aloitus!

Keskustelun 'Laskettu aika heinäkuussa 2015' aloitti Nannaniina, 7 syys 2015.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. helmimeri Sukkela juttelija

  en tiiä miten meillä toimitaan.. 3kk neuvolassa varmaanki puhutaan. tarkotus ois tässä imetellä vielä vaan ens viikolla 3kk. ehkäpä 4kk alkaen pikkuhiljaaa sit jotaki
 2. Yomanda Luottohahmo langoilla Heinäkuunmammat 2015

  Sain lahjaksi pikkuserkulta maistelututit, meinasin niillä aloitella jossain vaiheessa. Katsoo nyt alkaako jo 4kk vai myöhemmin
 3. Minttulainen Jostain jotain jo tietävä

  Kiinnostuin, mikä on maistelututti?
 4. Yomanda Luottohahmo langoilla Heinäkuunmammat 2015

  Siinä pistetään ruokaa, marjoja, hedelmää tms. tutin sisälle ja vauva imuttelee sitä.. ei varsinaisesti saa siitä juurikaan syömistä. Semmosen silikoniverkon sisällä se ruoka
 5. MarSka Näppärä viestien naputtelija

  • Tykkään Tykkään x 1
 6. Yomanda Luottohahmo langoilla Heinäkuunmammat 2015

 7. Lyydia Asioista perillä oleva Heinäkuunmammat 2015 Tammimammat 2018

  En oo tollaisesta kuullutkaan. Pitäisiköhän tollaista kokeilla. :-) ajatuksena on kuitenkin ollut totuttaa myös vauvan mahaa kiinteään ruokaan, antamalla ihan lusikallista tai paria päivässä. Saako tollaisesta sitten mahaan mitään? Tai siis sopiiko se tuohon tarkoitukseen?
 8. Yomanda Luottohahmo langoilla Heinäkuunmammat 2015

  Mitä mie oon ymmärtäny ni ne ekat lusikalliset päätyy yleensä kumminki muualle ku suuhun ni eipä niistäkään mahaan mitää mee :) kyllähän noista soseet läpi tulee. Isompi ruoka ei tule ni siihe ei tukehdu mutta saa makua. Ruokiahan pitää maistaa se joku 18 (muistaakseni) kertaa että niihin tottuu..
  Sitä en tiedä huoliiko lapset jotka ei tuttia huoli ni tätäkään suuhun.. Toisaalta eihän tää sama ole ku mauton äänenvaimennin :)
  • Tykkään Tykkään x 1
 9. Tirppa81 Piirimestaruustason postaaja Heinäkuunmammat 2015

  Meillä tullaan menemään tämänkin kanssa tuolla parjatulla sekä-että -metodilla, eli sekä soseita että sormiruokaa. Ihan hyväksi havaittu edellistenkin kanssa. Vaikka ei silloin 12 vuotta sitten tiedetty sanaa sormiruokailu o_O
  • Hauska Hauska x 1
 10. Nannaniina Sanaisen arkkunsa ammentaja Heinäkuunmammat 2015

  Meillä maisteltu jo pottua ja bataattia hyvällä menestyksellä :) Seuraavana olis sitten porkkana, mutta sen jälkeen onkin vähän että millä jatketaan? Saako Avokadoa antaa? Mites kukkakaali ja parsakaali? Maissi ja herneet? ihan normi lehtisalaatti? Hedelmät ajattelin sitten vasta kasviksien jälkeen, kun sen verran makeampia kuitenkin ovat... Missä vaiheessa voi alkaa sekoittaamaan makuja? Esim. Porkkana-Peruna jne.? Ohjeita, vinkkejä, tietoa, kokemuksia ja kaikkea muuta otetaan vastaan ilomielin :)

  Tuo "makututti" = SIIS PAKKO KOKEILLA :D
 11. Minttulainen Jostain jotain jo tietävä

  Kokeile palsternakkaa :)
 12. Nannaniina Sanaisen arkkunsa ammentaja Heinäkuunmammat 2015

  Kiitos! :)
 13. herne Kommentoinnin ninja

  Nannaniina, avokado maistui ainakin meidän esikoiselle tosi hyvin, ajattelin ottaa sen näille uusillekin vauvoille kokeiluun alkupäässä. Salaatti kuuluu muistaakseni nitraattipitoisiin kasviksiin (neuvolasta voi varmaan pyytää listan, muita ovat mm. pinaatti) joita ei ainakaan vielä pari vuotta sitten suositeltu alle 1 v. Herneissä ei kai sinänsä mitään paitsi mahdolliset ilmavaivat :D
 14. Windy87 Piirimestaruustason postaaja Joulumammat 2016 Syysmammat 2018

  Minä kokkasin nyt sitte pakkaseen kuutioita, porkkana, porkkana~peruna (jossain oli että porkkana yksistään voi ärsyttää aluksi vatsaa), kukkakaali ja bataatti. Tänään ajattelin tehdä vielä mustikkaa ja vadelmaa kotimaisista, en vaan tiedä että pitäskö niitä kiehauttaa vai miten, saako ne sulattaa ja soseuttaa ja pakastaa uudelleen ilman kuumentamista :eek:
 15. Nannaniina Sanaisen arkkunsa ammentaja Heinäkuunmammat 2015

  Kiitos vastauksesta! Avokado omakin herkku niin ajattelin sitä tarjota pikkuisellekkin, mutta vähän epävarma olin missä vaiheessa saapi antaa. Voipi olla että ens viikolla maistellaan jo sitten avokadoakin :wink
 16. Aubrey Asioista perillä oleva Heinäkuunmammat 2015 Marrasmammat 2017

  Mä innostuin tosta sormiruokailusta nyt. Jos oppis siihen, ni sais iteki ehkä ens vuonna lämpimän ruuan syödä :D

  Kaveri kysyi, että mikä siinä on niin hyvää ja täällähän mulle joku sen perusteli. No en muistanut, sanoin vaan, että no se nyt on vaan kai jotenkin kehittävämpää tai jotain :D Ei vakuuttunut :D
  • Hauska Hauska x 2
  • Tykkään Tykkään x 1
 17. Aubrey Asioista perillä oleva Heinäkuunmammat 2015 Marrasmammat 2017

  Tyttö on alkanut kauheesti kiinnostua ruuasta, aina vahtaa kun meidän suuhun jotain menee, niin mies siitä innostuneena lörpötteli tytölle, että ostetaan sulle vauva vanukasta (täällä jotain erityisesti vauvoille tarkoitettua ANNA MUN KAIKKI KESTÄÄ!) seuraavalla kauppareissulla. Olin ihan, että no ei varmana osteta!! No jotain hedelmäsosetta EI KÄY EI HEDELMILLÄ ALOITETA. Ihan turhaa sokeriin opettamista (huom minun mielestäni, muut saa tehdä kuten haluaa :) )
 18. Aubrey Asioista perillä oleva Heinäkuunmammat 2015 Marrasmammat 2017

  Oho karkas (ja tuli miljoona asiaa väliin), mut siis eikö muutenki suositella jollain perunalla aloittamaan (oikeet ruuat) ja eikö hedelmätkin vois kuvitella olevan vähän hapokkaita..? Ja muutenki tyttö on 3 kk ni ei tarvi vielä mitään muuta ees tunkea kun maitoa... Huoh. Miks joidenki asioiden pitää olla niin vaikeita toisille tajuta?
  • Tykkään Tykkään x 1
 19. Yomanda Luottohahmo langoilla Heinäkuunmammat 2015

  Imetyksen tuki ry:n sivuilta bongattuna.. Perunalla ei kuulemma kannata aloittaa kun saattaa käydä vatsaan että bataatti tms. parempi, hedelmäsoseita ei vissiin siksi suositella kun niillä vauva oppii makeaan eikä muu sitten maistu.. Ja Suomessahan imetyssuositus on täysimetyksenä 6kk vaikka joissain neuvoloissa jo VÄÄRIN ohjeistetaan 4kk. Pelkkä lusikallinen makusteluannoksena päivässä on kiinteiden aloitus eikä enää silloin olla täysimetyksellä..
  Jos lapsen tahtisesti aloitellaan kiinteitä niin se on silloin kun lapsi itse osaa istua ja vie ruokaa suuhun, ei sylje sitä pois..
  https://www.thl.fi/fi/web/lastenneuvolakasikirja/tietopaketit/imetys/imetyssuositukset
  Mutta kuten jo aiemmin on keskusteltu niin on syitä miksi voi neuvola suositella aikaisempaa aloitusta ja syynä on yleensä keskoisuus, kasvun hitaus, korvikeruokinta yms.
  https://www.thl.fi/fi/web/lastenneuvolakasikirja/tietopaketit/imetys/lisaruokien-aloittaminen
  Ite annan kyl typylle kiinteitä ennen 6kk, jos siihen kiinnostusta on.. Mutta kiire ei ole aloitella
  • Informatiivinen Informatiivinen x 1
 20. Aubrey Asioista perillä oleva Heinäkuunmammat 2015 Marrasmammat 2017

  Kaiken muun ohella kiitos Yomanda tosta yksinkertaisesta pointista, että muu ei enää maistu jos makeaan tottuu. En osannut ite tota edes muistaa!
  • Tykkään Tykkään x 1