Sormiruokailu

Keskustelun 'Laskettu aika heinäkuussa 2015' aloitti hannanna, 27 joulu 2015.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. MiisaS Kommentoinnin ninja Heinäkuunmammat 2015

  Mä oon kans murustellut leivät vielä, kun tuntuu just et alkaa vaan kakomaan jos antaa koko siivun... Riisikakkuja tosin kyllä on syönyt sellaisenaan ja nehän vasta kuivia onkin!
 2. marsupilami Päivystävä dosentti Toukomammat 2017

  Meidän poika kans tykkää murustaa leipää lattialle ja nyt tuntunut muutenkin toi sormiruokailu leikimiseltä.. Paremmin saa sinne masuun ruokaa kun lusikalla lapioo suuhun.
 3. Yomanda Luottohahmo langoilla Heinäkuunmammat 2015

  Leipää on syöty leipänä jo 6kk eteenpäin ja nykyään en viiti ees suolaa tai muuta katella vaan syö sitä mitä muutki kuten muunaki ruokana (-suola)
 4. Yomanda Luottohahmo langoilla Heinäkuunmammat 2015

  Toki jos ei oo syöny sormiruokaa ni sillo kannattaa alottaa esim realilla mikä ei oo niin kuivaa. Meillä menee kaikki, ruissipsitki heittämällä alas vaikka on kuivaa ja kovaa ja vaan kaks hammasta
 5. marsupilami Päivystävä dosentti Toukomammat 2017

  Eileen ajattelin että annoonkohan liian iso kurkun palan, mutta hienosti rouskutti menemään :) ei oo enää mikään pikku vauva kun suun motoriikkakin on jo hyvin kehittynytä. Pitäis vaan ite tottua ajatukseen, että kyllä toi syöä jo melkein yhtä taitavasti ku vanhempansakkin :D
 6. marsupilami Päivystävä dosentti Toukomammat 2017

  Tänään annoin ekaa kertaa lehtisalaattia pojalle, ei uskonut sen olevan syötävää vaikka itekkin sitä söin, lehti kyllä kävi jossain vaiheessa suussa mutta silppus sitten senkin lattialle.. :p
 7. Yomanda Luottohahmo langoilla Heinäkuunmammat 2015

  ImageUploadedByVau Foorumi1469373903.316809.jpg sormiruokaa parhaimmillaan
  • Tykkään Tykkään x 2
 8. marsupilami Päivystävä dosentti Toukomammat 2017

  Meidän poika tykkäs kans viinimarjoja poimia suuhun :) vaikka aluks pelkäsin kuinka ne linttaa mutta hienosti meni suuhun ja oli suurta herkkua :happy:
 9. SeToinen Seurustelun sensei Heinäkuunmammat 2015 Toukomammat 2017

  Annoin tytölle vadelman, muusas sen käteen ja irvisti ja yritti heittää pois :hilarious:
 10. Yomanda Luottohahmo langoilla Heinäkuunmammat 2015

  Vadelmat meillä uppoo parhaiten, mustista viinimarjoista tykkäs myös, punasia syö puskasta suoraan mutta sisällä jos antaa ni sylkee ne purasun jälkeen ulos :D
 11. marsupilami Päivystävä dosentti Toukomammat 2017

  Ulkona kaikki maistuu paremmalta :D

  Yllättävää kun poika tykkäsi tänään syödä juustoa. Yleensä on mennyt suu pielet niin alas ja sylkenyt juuston pois jos se vahingossa on suuhun joutunut :joyful:
 12. Jebsu Piirimestaruustason postaaja Tammikuiset 2021 Heinäkuunmammat 2015

  Meillä syödään marjoja vain suoraan puskasta, äidin antamana. Muualla tai esim. lautaselta tms. ei suostu marjaa syömään :D onneks on ulkona noita erilaisia marjapuskia... Vaan miten sitten talvella? Kun puuronkaan seassa ei saa olla mitään..
 13. marsupilami Päivystävä dosentti Toukomammat 2017

  Erikoista kun ei marjat sisällä maistu :woot: vaikka kyllä mäkin niitä mielummin syön suoraan puskasta :p
 14. Yomanda Luottohahmo langoilla Heinäkuunmammat 2015

  Meillä nyhdetään kyllä kaikki puskasta sekä käsistä, hää on hulluna marjoihin :D
  • Tykkään Tykkään x 1
 15. MammaMaria Päivystävä dosentti Huhtikuunmammat 2014

  Tänäkään vuonna ei paljon mehustella noita marjoja. Pensaita 1 ja 2-vee tyhjentää kyllä rivakasti, kaikki menee. Pihalla kasvoi myös reilusti ahomansikkaa ja mustikkaa, kasvimaan mansikat myös katosi parempiin suihin :) ja meillä siis täysin sormiruokailtu pari kuukautta (?), lusikkaa ei käytä eikä huoli suuhun. Onneksi nyt on tää vapaa 1-vee ruokavalio, ni on laaja valikoima syötävää. Sotkukin alkaa talttua pikkuhiljaa. ..
 16. Jebsu Piirimestaruustason postaaja Tammikuiset 2021 Heinäkuunmammat 2015

  Täällä menee jotenkin kausissa tuo ruokailu. Välillä syö vain sormiruokaa, välillä pitää syöttää ja nyt sitten kaikkea sekaisin. Omalla lusikalla hämmentää sapuskaa, ja yrittää noukkia sitä suuhun, ottaa myös syötettynä siinä välissä ja sitten kohta lappoo sapuskaa sormin suuhun. Ihana vaihe tämä, kun yleensä ne vaiheet on sellaisia että ruoka ei maistu oikein mitenkään.. Sotku on kyllä tosiaan vähentynyt huomattavasti, enää ei tarvii lattioita siivoilla (paitsi jos lusikasta tulee vahingossa linko) :rolleyes:
 17. Yomanda Luottohahmo langoilla Heinäkuunmammat 2015

  Meillä lusikalla onnistuu jugurtin syönti sekä puuro
  • Käytettävä Käytettävä x 1
 18. marsupilami Päivystävä dosentti Toukomammat 2017

  Poika on ihan hurahtanut noihin marjoihin. Tänäänkin kun mentiin pihalle niin heti ensimäisenä "mämmäm", ja puskille. Kaksin käsin laittaa marjoja suuhun. En tiedä paljonko oikein söisi kun on aina pakko rajoittaa ettei tule masu kipeäksi :rolleyes: eilen illalla sai oikein kunnon itkupotku raivarin kun piti lopettaa marjojen noukkiminen ja mennä sisälle :wideyed: on se hyvä että edes jokin maistuu, kun viimme päivinä pitänyt ujuttamalla ujuttaa ruokaa suuhun.
  • Tykkään Tykkään x 1
 19. Aubrey Asioista perillä oleva Heinäkuunmammat 2015 Marrasmammat 2017

  Mä ihmettelin eilen illalla, et kuis nyt noin meinas pieneen kananpalaan tyttö tukehtua, kohi hulluna ja alko itku. Yritin antaa lasista vettä, ei kelvannu ku itki vaan ni totesin et jahas nukkumaan siis. No, hän kävi unille ja menin sit ite syömään illallisen.. Ja maistoin niitä kanoja.. Oli sit pikkasen tulisia.. Hups. Raukka laps joutu ilman illallista sänkyyn äidin takia :smiley-ashamed008 no eipä tuo muutenkaan vieläkään kauheesti syö. Lihaa söis niin paljon ku vaa antais. Tänään veti illallisella kengurua kaksin käsin. Nairettiin, että viis veenä tulee itku ku kerrotaan, että niin vaan vetelit kengurun lihaa pikkusena :'D samoin kana ja jauheliha, no oikeesti mikä vaan liha kyllä. Maksaahan ei sais tarjota, mut meil oli yks ilta ni annoin palan, ei maistanut edes.

  Hankalaa on ku ei oikeen söis muuta ku hedelmiä, lihaa, makaronia ja joskus leipää. Ja mustikoita. Ai herrajestas ku mustikat on herkkua, täällää kyl on mustikat ihan mauttomia (niitä pensasmustikoita). Tai no hankalaa ja hankalaa, en mä vieläkään stressaa noista ruokamääristä, ku kuitenki on ruokaa tarjolla ni söishän tuo jos nälkä olis, näin uskon. Pakastemaissit ja herneet on myös hyvää tarjottavaa, ku ne on mielenkiintosia poimittavia, ai ja kikherneet! Tomaatti on vähän väistyny, ei enää oo takuuvarma herkku ku yhessä vaiheessa tuli huuto jos näkiki tomaatin.

  Mummi anto kerran jätskiä, itkuhan siitä tuli ku se loppu :p
 20. Yomanda Luottohahmo langoilla Heinäkuunmammat 2015

  Kyllähä marjoja uskaltaa antaa syödä (mansikat voi tehdä masuvaivoja ja mustikat mutta muuten) 5 lapsen kourallista marjoja/hedelmiä/kasviksia on saantisuositus niin mahtuuhan siihen kouraan jo jokunen marjaki
  Naurattaa ku luin tuota Aubreyn kommenttia ja aattelin että se on vielä Marsupilamin kirjoittama.. Mietin kengurun lihan kohdalla hetken että mitä hittoo :D
  • Hauska Hauska x 2