Sokerirasitus ja raskausdiabetes

Keskustelun 'Marraskuiset 2019' aloitti viherpantteri, 14 touko 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Wiivus Peruskäyttäjä Marraskuun äidit 2019

  Mulla oli kaks arvoo koholla 0,2. Kävin jo rv 14-18 välissä, kun sukurasite, ikä ja BMI vaikutti.

  Aamupalaa kehotettiin tarvittaessa jakamaan kahdelle syömiskerralle, jos meinaa paastosokeri olla koholla.

  Mun aamupala on joko kaurapuuro+raejuusto+sokeroimaton mehukeitto tai sitten tuorepuuro, jossa on kaurahiutale+rahkajogurtti+sokeroimaton mehukeitto. Näillä on pysynyt ainakin sokerit ihan viitteissä.
 2. Mimosa-18 Ihastunut foorumiin

  Olin rasituksessa rv 16 ja arvot oli rajojen sisällä. Nyt mittasin ihan huvikseen töissä kun kerrankin sain paasto arvot ja nehän oli eilen 5,8 ja tänään 5,7. Tietääkö kukaan saako noilla suoraan diagnoosin, vai pitääkö mennä rasitukseen ? Huomenna tulee 24 viikkoa täyteen ja alunperin toiseen piti mennä rv 26-28
 3. Wiivus Peruskäyttäjä Marraskuun äidit 2019

  Eri asia varmaan se rasituksesta saatu tulos kuin omat mittaukset. Ite sain noihin kohonneisiin paastoarvoihin vinkin, että lyhentää paastoaikaa esim syömällä myöhäisemmän iltapalan. Ja jos ei joka päivä oo koholla, niin tuskin diagnoosia vielä saa. :happy:
 4. 87_Anna Peruskäyttäjä

  Ah ihanaa, huomenna aamulla sokerirasitus. Ahdistaa jo valmiiksi se litkun juominen, se on yks kamalimmista asioista mitä tiedän.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 5. Jewell Tuttu foorumilla

  Mie kävin eilen. Oli valmiiks iha kauhee nälkä ja en muistanutkaan kui pahaa se litku on :grin se istuminen siellä on kyllä tosi puuduttavaa :wacky:
 6. 87_Anna Peruskäyttäjä

  Terveiset sokerirasituksesta. Otin oman mittarin mukaan, ja paasto oli sillä 5.1 ja 1h arvo 9.3. eli toistaiseksi arvot ok. Mulla on poikia odottaessa narahtanut tohon 1h arvoon. Alkaa vaan olemaan melkoinen nälkä ja hedari kun ei oo saanut aamukahvia. :pompus:
 7. Itu1 Naimisissa foorumin kanssa Marraskuun äidit 2019 Syyskuunmammat 2014

  Kerrohan sit oliko samat tulokset verikokeessa, kiinnostaa kuinka tarkka kotimittari on. :) Voiskin itekin ottaa mukaan kun on edellisen radin jäljiltä mittari tallessa.
 8. AnnMariii Tuttu foorumilla

  Mua jännittää sokerirasitus ihan hirveesti! Tai ei se testi itsessään vaan ne tulokset.. ja myös se, että miten selviän näin selkä-lonkka-jalkavammasta sen 2 h paikallan huonossa tuolissa istuen, voi olla että itku tulee. :hilarious:vielä pitäis jaksaa pari viikkoa odotella, eka vapaa aika oli vasta elokuun puolessa välissä.. mulla sillon rv 27+0. Miten teillä, joilla on ollut radi, onko vaikuttanut elämään raskauden jälkeen?
 9. 87_Anna Peruskäyttäjä

  2h arvo oli omalla mittarilla 6.9. eli oikeita tuloksia odotellessa. Näyttäisi siltä että poikia odottaessa tullut radi ja tyttöjen kanssa ei, vaikka nytkin painan saman verran mitä kuopusta odottaessa (poika).
 10. Itu1 Naimisissa foorumin kanssa Marraskuun äidit 2019 Syyskuunmammat 2014

  Meiän labrassa on pari sellasta petiä jotka on just sokerimittauslaisille (ja varmaan muillekin heikossa hapessa oleville) tarkoitettu. Mä oo hyökännyt aina sellaiseen heti kirjan kanssa pötköttämään.
 11. 87_Anna Peruskäyttäjä

  No omalla mittarilla oli näköjään korkeammat mitä labran tekemänä. Paasto 4.9, 1h arvo 8.4 ja 2h arvo 6.3. eli puhtailla vesillä. Eihän enää tule kolmatta rasitusta?
  • Tykkää Tykkää x 1
 12. Itu1 Naimisissa foorumin kanssa Marraskuun äidit 2019 Syyskuunmammat 2014

  Ei mun tietääkseni pitäisi tulla kolmatta. :)
  • Voittaja Voittaja x 1
 13. Mimosa-18 Ihastunut foorumiin

  Laskimosta otettu näyte on tarkempi kuin sormenpäästä otettu.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 14. 87_Anna Peruskäyttäjä

  Joo se onkin tiedossa, joskus heittää paljon ja joskus ei ollenkaan. Onneksi näin päin kuitenkin, ettei rajat menneet yli.
 15. Runoilijatar89 Peruskäyttäjä

  Niin se radi taas meikäläiselle napsahti. 2 tunnin arvo oli 8.7 kun raja on 8.6 mmol. jippijai jei. toivottavasti tällä kertaa pysyisi sokerit paremmin kurissa kuin ekassa raskaudessa. Insuliinin ajattelin ottaa jos ei ruokavalio auta koska se tablettimuotoinen lääkitys teki niin tuskalliseksi sen loppuajan silloin ekalla kerralla. On mieli niin lujilla muutenkin nyt, niin ei ois kaivannut tätäki vaivaa tähän raskauteen :sad001
  • Sympatiaa Sympatiaa x 4
 16. Itu1 Naimisissa foorumin kanssa Marraskuun äidit 2019 Syyskuunmammat 2014

  Voi ei olipa pienestä kiinni! :sad001 Eipä sit muuta kun mittailemaan, toivottavasti kotona sokerit oliskin jotakuinkin ok!

  Mulla on huomenna sokerirasitus jota yritän olla miettimättä. Tiedän että mahdollinen diagnoosi tulee olemaan pettymys mullekin.
 17. Mimosa-18 Ihastunut foorumiin

  Tiedän tunteen, mulla oli paasto 5.3 eli just raja-arvo ja Radi diagnoosi napsahti:shifty:
 18. Itu1 Naimisissa foorumin kanssa Marraskuun äidit 2019 Syyskuunmammat 2014

  Täällä sokerirasitus vol. 2 menossa. Muistaakseni jollain muullakin oli tänään, joten tsemppiä sinnekin! Kuulemma näitä tuloksia ei saa puhelimeen vaan menevät vaan neuvolaan. Mutta malttamattomana nappasin täältä joltain vinkin ja otin oman mittarin mukaan, niin saa vähän suuntaa jo onko tulokset vinksallaan. :rolleyes:
  • Tykkää Tykkää x 1
 19. 87_Anna Peruskäyttäjä

  Miten meni?
 20. Itu1 Naimisissa foorumin kanssa Marraskuun äidit 2019 Syyskuunmammat 2014

  Ainakin oman mittarin mukaan ei diagnoosia tällä kertaa, huh! Raja-arvot ei olleet lähelläkään joten en usko että kotimittarissakaan ois niin isoa heittoa. Huomenna meen neuvolaan muutenkin niin kysyn tarkat lukemat. En nyt alkanut niitä erikseen soitella tänään kun meidän neuvolaan on vain yksi lyhyt puhelinaika.

Jaa tämä sivu