sf-mitta

Mulla oli sf-mitta viikolla 26+6 27cm, eli käyrän yläpäässä, mutta lääkäri merkkas korttiin sen väärin! laittoi  sen johki kohtaan 24cm ja veti viivan. Meillä vaihtui just tuo neuvolalääkäri ja tuo uus lääkäri vaikutti aivan uudelta ammatissaan. Mut vähän kans huolettaa kun ei sitte kommentoinu mitenkään tota mittaa. Onneks on enää 2viikkoa seuraavaan neuvolakäyntiin niin saa sitte kätilön kanssa jutella.
 
Mulla oli viime käynnillä eli 27 + 4:llä 28cm
aiemmat muistaakseni 18+5: 17cm ja 23+0: 22cm

Lääkäri sanoi että käyrän yläpäässä mennään koko ajan mutta niin kauan kun se menee tasaisesti "omalla käyrällään" eli ei tule omituisia kasvupiikkejä niin ei ole mitään syytä huoleen :)
Viikkoja vastaava koko vauvelilla ja lapsivettä ihanteellinen määrä. Mahakin oli varsinkin alussa tosi pieni, tollahan mitataan käsittääkseni kohdun korkeutta eli ei oikeastaan vaikutakaan siihen miten se pullistuu tai minkä kokoinen lapsi on...
 
Meillä oli sf-mitta rv 24+2 19.5cm, eli alarajoissa. Tällä viikolla neuvolassa rv 28+3 sf-mitta oli 27cm. Hyvin oli kasvanut ja lääkäri sanoikin, että mittaustulos riippuu aivan siitä, millaisessa asennossa kaveri kohdussa on.
 
Takaisin
Top