Seuraa raskautta kännykältä käsin kätevällä sovelluksella

Keskustelun 'Tammikuiset 2020' aloitti Vargynja, 23 huhti 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Vargynja Moderaattori Staff Member Helmikuiset 2021

  Onnea odotukseesi!

  Vau.fi Odotus
  on juuri sinun raskauteesi tahdistettu odotusapplikaatio. Se kertoo kaiken siitä, mitä katseeltasi piilossa tapahtuu: saat joka päivä tietoa vauvasi kehitysvaiheesta ja oman kehosi muutoksista.

  [IMG]

  Applikaatiota voi käyttää myöhemmin myös lapsesi kehityksen seuraamiseen, hedelmällisten päivien ennustamiseen, ihanien valokuvien muokkaamiseen ja jopa synnytyssupistusten laskemiseen!

  Pääset kirjautumaan sovellukseen samalla tunnuksella, millä tänne foorumille ja Vaukirjan sivuille. Sinun ei siis tarvitse luoda sinne uutta tiliä. :)

  Lue lisää applikaatiosta tästä artikkelistamme.

  Ja lataa ilmaiseksi:

  Tästä AppStoreen
  Tästä Google Playhin

  Usein kysytty kysymys:

  Kuinka lisään raskauden?


  1. Mene asetuksiin (hammasrattaan kuva).

  2. Jos olet merkannut itsesi yrittäjäksi, poista yritys status. Jos latasit tämän vasta plussattuasi siirry suoraan kohtaan kolme.

  3. Valitse "Lisää" tekstin alta kohta "Raskaana"

  4. Valitse valikosta, jossa näkyy pelkkiä viivoja, haluatko että raskaus lasketaan kierron ensimmäisen päivän vai hedelmöityspäivän perusteella vai tiedätkö jo lasketun ajan.

  5. Aseta edellä valitsemasi päivämäärä tekstin "Edellisten kuukautisten ensimmäinen päivä" alle. (Joo, se teksti hämää. Odotamme että näitä työstävä tekisi asialle jotain).

  6. Jos valitsit edellä ensimmäisen kiertopäivän aseta vielä kierron pituus.

  7. Valitse vielä "Valmis". Nyt sinun pitäisi päästä seuraamaan raskauttasi viikko viikolta. :)
 2. Odotettu26 Satasella mukana keskusteluissa Tammiäidit 2020

  Mielestäni applikaatiota voisi kehittää. Minulle tuotti päänvaivaa lisätä sinne raskaus. Koska etsin kohtaa raskaus, en ymmärtänyt lisätä raskautta kohdasta Lisää lapsi! No joo lapsi se tulee olemaan jossain vaiheessa, mutta raskaus tulisi siellä olla mielestäni erikseen. Ja muutenkin sovelluksesta en ole osannut saada kaikkea mahdollista irti.. Parasta on raskausviikkojen edetessä melkein joka päivälle jotain uutta infoa.
 3. Vargynja Moderaattori Staff Member Helmikuiset 2021

  Kiitos palautteesta Odotettu26. :) Olen kanssasi samaa mieltä tuosta että raskauden lisääminen on tehty liian vaikeaksi. (Jos poistaa ensin yritys-statuksen löytyy myös raskauden lisäys suoraan.) Asiasta on annett palautetta sovelluksen kehittäjille ja siihen on tulossa korjausta, mutta en valitettavasti tiedä millä aikavälillä. :sad001
  • Tykkään Tykkään x 1
 4. Satuliini Silmät suurina ihmettelijä

  Latasin sovelluksen melkeinpä heti kun sain tietää olevani raskaana. Itse olen tyytyväinen sovellukseen ja mukava seurata päivä päivältä raskauden etenemistä
  • Tykkään Tykkään x 1
 5. Ananas84 Jostain jotain jo tietävä Syysäidit 2020

  Kävin juuri ensimmäisessä neuvolassa ja siellä selvisi että olenkin vasta raskausviikolla 8. vaikka vau.fi appin mukaan olisin jo 10. :facepalm: Sama laskettuaika näissä kuitenkin on. En nyt tiedä pitäisikö ottaa toinen sovellus, koska eihän tämä nyt seuraa yhtää tämän hetkistä tilannetta..
 6. Kattiska Kommentoinnin ninja Heinäkuiset 2021 Tammiäidit 2020


  Siehän voit itse muokata sovelluksessa lasketun ajan nyt sitten siihen minkä antoivat neuvolassa. :).
 7. Ananas84 Jostain jotain jo tietävä Syysäidit 2020

  Joo, mutta kun laskettuaika tosiaan aivan sama ja samasta päivämäärästä lähtee laskuri..Ilmeisesti vain joku eri laskutapa sitten.

  Edit. Kävin nyt kuitenkin päivittämässä tiedot vielä kerran niin nyt vaihtui oikeaan aikaan :)
 8. Kattiska Kommentoinnin ninja Heinäkuiset 2021 Tammiäidit 2020

  Oho sori , en tajunnu lukemaani näköjää :D
 9. Santrah Puuhakas puhuja Tammiäidit 2020

  Tuli ladattua heti omaan ja mieheni puhelimeen. Hän on välillä työreissulla ja ajattelin et hänenkin kiva lukee mitä tapahtuu. Hän myös sanoo tutkivansa sitä :)
  • Tykkään Tykkään x 1
 10. Odotettu26 Satasella mukana keskusteluissa Tammiäidit 2020

  Alkuun olin tyytyväinen sovellukseen, mutta nyt tulee melko tylsiä päivityksiä sieltä. Hyvin ajankohtaisia ja paikkaansa pitäviä mutta silti odotan joka aamu jotain spessumpaa sieltä.
  • Tykkään Tykkään x 1
 11. Vargynja Moderaattori Staff Member Helmikuiset 2021

  Kiitos palautteesta. Laitan sen eteenpäin toimitukseen, missä teksteistä vastataan. :) Ikävää että ne on tylsiä.
  • Tykkään Tykkään x 2
 12. Vilmis Oman äänensä löytänyt Tammiäidit 2020

  Sovelluksessa on virheellistä tietoa ja sanoisin jopa haitallista väärää tietoa.

  15+6:
  "Raskausaikana voi käydä hammaslääkärissä tavalliseen tapaan. Röntgen-kokeita on kuitenkin hyvä välttää, joten mainitse raskaudesta hammaslääkärillesi."

  Röntgenkuvien säteilyannos on pienempi kuin taustasäteilyn lentäessä Helsingistä Lontooseen ja säteilymäärä ei riitä ilmassakaan kulkemaan kuin max 2 m matkan putkesta. Sikiölle ei ole hammasröntgenistä haittaa. Hoidossa tarvittavat kuvat otetaan ihan normaalisti. Ei raskaana olevia kielletä säteilyn vuoksi lentämästäkään... Tai oleskelemasta 1. kerroksessa, jossa paikoin maaperän säteily on suurempi kuin korkeammissa kerroksissa.
 13. Mamma72017 Tietävä tietäjä Tammiäidit 2020 Heinämammat 2017

  Eipä ottanu hammaslääkäri multa kuvia kun kerroin et oon raskaana. Se on kuulemma heidän suositus. Sit vaan paikattiin reiät.
 14. Vilmis Oman äänensä löytänyt Tammiäidit 2020

  En ota kantaa onko sinulta ollut tarpeen ottaa kuvia, jos on vaikka melko tuoreet kuvat olleet käytössä tai olet siistisuinen, eikä kuvia ole ollut tarpeen muuten ottaa. Tai jos vaikka joka toinen hammas puuttuu tai raot hampaiden välissä ovat isot luonnostaan ja välit näkyvät ilman kuviakin hyvin, eikä ole olettamusta epäillä, että hampaiden juurissa, kiinnityskudoksissa tai viisaudenhampaissa olisi kuvaamisen tarvetta. Valitettavasti kuvia jätetään joskus ottamatta, koska ammattilaisillakin saattaa olla virheellinen käsitys asiasta. Virheellisen tiedon levittäminen ei auta asiaan ja niin kuin edellä mainitsin, väärästä tiedosta ja sen levittämisestä voi olla jopa haittaa lapsen ja äidin terveydelle. Alla täysin luotettava lähde. Olen kuullut, että joissain paikoissa odottavalle äidille laitetaan vatsan peittävä lyijyliivi lyijykaulurin sijaan kuvauksen ajaksi lähinnä psykologisista syistä, mutta niin kuin tuossa stukin tiedotteessa mainitaankin, lyijyliivinkään käyttö ei ole perusteltua.

  https://www.stuk.fi/-/hammasrontgenkuvausta-ei-pida-valttaa-raskauden-vuoksi
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 15. Vargynja Moderaattori Staff Member Helmikuiset 2021

  Kiitos palautteesta Vilmis. :) Toimitan sen eteenpäin toimitukseen.

  Toimituksesta vastattiin (koskien Odotettu26:n palautetta, mutta pätee yleisesti) että nämä sovelluksen tekstit tullaan tulevaisuudessa tarkistamaan ja osa varmasti kirjoitetaan uudelleen. :)
 16. Emmastiina Oman äänensä löytänyt

  Mulla on tää sama sovellus kans mut tykkään enemmän sellaisesta kuin raskaus+ ja se on jokapäiväisessä käytössäni