Sektio

Keskustelun 'Lokakuiset 2018' aloitti Kide-85, 8 helmi 2018.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Kide_ Ihastunut foorumiin Helmikuiset 2021 Kesäkuun äidit 2019

  Onko muita joilla sektio Ja seuraava syntynyt alakautta?
  Mulla esikoinen syntynyt kiireellisellä sektiolla ja nyt jo mietin onko seuraava automaattisesti suunniteltu sektio.
 2. Leijonaemo- Naimisissa foorumin kanssa Maalisäidit 2020 Maaliskuiset 2022 Lokamammat 2018

  Ei ole automaattisesti. Vasta kahdesta sektiosta tulee yleensä alatiesynnytyskielto.
  • Tykkää Tykkää x 1
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 3. Nessu Rakastunut foorumiin Lokamammat 2016

  Meidän esikoinen on syntynyt suunnitellulla sektiolla, koska oli perätilassa, ei kääntynyt vaikka yritettiin ja magneettikuvan mukaan ei olisi mahtunut linkkariasennossaan syntymään alakautta. Sektio oli siis ainoa vaihtoehto.

  Itse kans miettinyt, mikähän synnytystapa toiselle tulee, ja viihtyykö uusikin tulokas sinnikkäästi perätilassa.
 4. mangustimamma Naimisissa foorumin kanssa Heinä-äidit 2020 Joulumammat 2016 Lokamammat 2018

  Mun esikoinen syntyi kiireellisellä sektiolla ja itse toivoisin tällä kertaa suunniteltua sektiota. En vaan tiedä jaksanko siitä taistella jos tulee kovin sektiokielteinen gyne siellä synnytystavan arvioissa vastaan. :wideyed:
 5. Leijonaemo- Naimisissa foorumin kanssa Maalisäidit 2020 Maaliskuiset 2022 Lokamammat 2018

  Mun ensimmäinen synnytystapa oli kiireellinen sektio, mutta haluaisin synnyttää alateitse tämän toisen.
 6. Iitunen89 Peruskäyttäjä

  Mulla suunnitellulla sektiolla kaksi lasta syntynyt. Lantion ahtauden epäily oli syynä ja lääkäri sanoi että 60/40% mahku että ei mahdu ja päätyy kiireelliseen sektioon ym.. toisestakin kysyttiin haluatko yrittää,en halunnu. Nyt kolmas joka tulee sektiolla ellen erikseen halua alateitse. Se riippuu arvista ja kiinnikkeistä ja vauvan koosta kuinka hyvin/huonosti vois mennä. En ajatellu kokeilla repeääkö kaikki tikit,suosiolla sektio
  • Tykkää Tykkää x 1
 7. Kide_ Ihastunut foorumiin Helmikuiset 2021 Kesäkuun äidit 2019

  Mäkin tahtoisin synnyttää alakautta. Mutta mietityttää jos nytkin mennään sektioon jos tulee komplikaatioita.
 8. Remppana Aloittelija

  Kaksi ensimmäistä olen synnyttänyt alakautta. Kolmas kiireellinen sektio. Lähinnä terminä. Siitä kun päätettiin mennä sektioon meni vielä yli kuusi tuntia syntymään. Ei siis kovinkaan kiirettä ollut. Takana oli jo viisi päivää käynnistelyä muutenkin. Melko jääräpää on vieläkin tämä nuorin. Todennäköisesti tämäkin käynnistetään. Toki voisin kyllä ottaa myös sektion. En vielä osaa sanoa kumpi ois parempi.
  • Informatiivinen Informatiivinen x 1
 9. Kide_ Ihastunut foorumiin Helmikuiset 2021 Kesäkuun äidit 2019

  Mä tahdon ainakin päästä taas kokeilee ilokaasua!
  • Tykkää Tykkää x 1
 10. Nessu Rakastunut foorumiin Lokamammat 2016

  Mä toivon lähtökohtaisesti, että tämä vauva viihtyisi pää alaspäin ja olisi kaikki olisi muutenkin niin optimaalisesti, että saisin synnyttää alateitse. Jos siis vauva mahtuu tulemaan. Mua on jotenkin jäänyt esikoisen syntymätavan valinnasta mietityttämään, onko mulla yleisestikin ahdas lantio synnytyksiä ajatellen vai oliko se vain ahdas linkkariasentoisen perätilavauvan kanssa. Tähän aion myös kysyä jossain lääkärineuvolassa vastauksen, koska varmastihan ne näkee musta otetut magneettikuvat koneelta.

  Mutta joo. Sektio oli kyllä itelle helppo homma, toipuminen kävi nopeesti ja melko kivuttomasti yms., mutta lapselle sektio oli sokki, ja pieni raasu joutui happikaappiin ja osastolle pariksi päiväksi. Toivon, että moinen vältettäisiin, jos tämä kuopus syntyisi luonnollisesti.

  Olis myös esikoisen kannalta parempi, jos synnyttäisin alakautta, koska ens syksynä taapero on jo 2 v., painaa aika lailla, ja sektion jälkeen taaperon nostelut yms., jota väkisinkin tulee, olis hankalia.
 11. mangustimamma Naimisissa foorumin kanssa Heinä-äidit 2020 Joulumammat 2016 Lokamammat 2018

  Mä taas ajattelen, että mieluummin suunniteltu sektio ajoissa kuin hätäsektio sitten kun sydänäänet häviää ja vauva on jo jumissa. Yhtä vauvaa jo pakerrettu riittävästi alakautta ja todettu ettei se sieltä mahdu. Silloin oli järkevä gyne joka teki ajoissa sektiopäätöksen ja kaikki meni hyvin. Pelottaa, että ensi kerralla kohdalle osuu joku imukuppisankari, joka haluaa väkisin repiä alakautta vaikka vauva ei mahdu. :nailbiting:
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 12. Nessu Rakastunut foorumiin Lokamammat 2016

  Mangustimamma, joo, ilman muuta suunnitellulla sektiolla turvallisemmin kuin väkisin alakautta, jos siihen ei kerta kaikkiaan tila riitä. Toi imukukki kuulostaa aika horrorilta.
 13. Iitunen89 Peruskäyttäjä

  Mulla just toi kauhuskenaario oli se syy mikso halusin sektion. Toki leikkaus on aina leikkaus mutta jos mahdollinen vaihtoehto on revetä puoleen selkään sisältä, kaikki vessassakäymis vaikeudet, ei voi istua vuoteen yms, mahdolliset vauvan vaikeudet synnytyksessä verrattuna sektioon jossa kaikki hallittua
 14. Nessu Rakastunut foorumiin Lokamammat 2016

  Ei se sektiokaan oo riskitön, vaikka tietysti joissain tilanteissa lähtökohtaisesti turvallisempi vaihtoehto kuin luonnollinen synnytys.

  Meidän pojalla on napanuora kaulan ympärillä, hän säikähti sektiota siinä määrin, että veti keuhkonsa täyteen lapsivettä, hengitti huonosti, kiidätettiin lastenosaston tehohoitoon happikaappiin nenämahaletkuun ja happiviiksiin. Oli kamala paikka, kun en saanut pidellä vauvaa lainkaan leikkaussalissa, hyvä kun vilaukselta näin. Ja sitten hänet vietiinkin jo pois.

  Sitten mut kursittiin kasaan ja olin monta tuntia heräämössä, ja pääsin vasta tuntien päästä sänkykyydillä vilkaisemaan lastani lasin läpi. En saanut jäädä lapsen luo teholle, vaan mut kärrättiin synnyttäneiden osaatolle eri päähän isoa taloa.

  Oli aika sanoinkuvailemattoman traumaattista joutua olemaan ekat vuorokaudet erillään lapsesta... :sad001 Sellaista en haluais kokea toiste, vaan toivon, että seuraava synnytys sujuis molempien osalta paremmin, olipa tapa mikä tahansa.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 15. sallahaa Addikti Elomammat 2016 Lokamammat 2018

  Mulla esikoinen syntyi kiireellisellä sektiolla sydänäänten laskujen ja synnytyksen etenemättömyyden vuoksi (käynnistettiin 39+2 alkavan raskausmyrkytyksen takia). Toivoisin todella että saisin kokea alatiesynnytyksen, ja siksi kyllä pelottaakin jos seuraava jouduttaisiin syystä tai toisesta sektiolla ottamaan pihalle. Menisi sitten niin riskaabeliksi enää yrittää kolmatta kertaa alakautta, jos siis vielä kolmas joskus haluttaisiin... Esikoisen synnytys oli kaikkiaan niin iso pettymys ja traumaattinenkin, että joudun varmaan käsittelemään sitä synnytyspelkopolilla mikäli raskaus etenee pitkälle.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 2
 16. Aarre Peruskäyttäjä

  Ulkopuolisena tuun huutelee sen verran että sektion jälkeen seuraava synnytys on lähtökohtaisesti alateitse. Ellei siis ole jo ensimmäisen kohdalla todettu esimerkiksi liian ahdasta lantiota mikä estää alatiesynnytyksen mahdollisuuden. Jos on kaksi sektiota takana niin kolmas on yleensä automaattisesti sektio.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 17. Nessu Rakastunut foorumiin Lokamammat 2016

  Sallahaa, voi, sullakin hurjan kuuloinen synnytys takana. Kunpa saataisiin nyt kokea näiden syysvauvojen kanssa vaikka semmoiset ”voimaannuttavat, hyvät synnytykset” (oon kuullut, että semmosiakin on :)).

  Mä oon kans miettinyt, että haluaisin purkaa ehkä sitten la:n lähestyessä pelkopolilla tuota esikoisen syntymän aiheuttamaa traumaa. Ei siitä päässyt silloin tuoreeltaan kenenkään kanssa juttelemaan, ja hoitajilla sairaalassakin tuntui olevan kova tarve vähätellä äidin tuntemuksia.
  • Tykkää Tykkää x 1
 18. Nannu~ Tuttu foorumilla

  Täällä yksi jolla ensimmäinen syntynyt kiirellisellä sektiolla, seuraava suunnitellulla sektiolla ja kolmas alateitse.
  Toivottavasti tämä neljäskin tulisi alateitse.
  • Tykkää Tykkää x 3
 19. sallahaa Addikti Elomammat 2016 Lokamammat 2018

  Nannu vaikuttiko kaksi sektioo sun raskausajan seurantaan mitenkään, tai tehtiinkö sulle joku synnytystapa-arvio? Joissakin paikoissahan kaikki saa sen automaattisesti, täällä vaan jos on syytä epäillä komplikaatioiden mahdollisuutta synnytyksessä tai vauva on vaikka tosi kookas ultran mukaan.
 20. Lila-Aurora Ihastunut foorumiin Tammikuunmammat 2015

  mä vähän järkytyin, kun neuvolatäti sano mulle, et nyt kun kolmas sektio tulossa niin varmaan samalla on tehtävä sterilisaatio, kun neljättä sektioo ei enää voi tehdä. en oo ikinä kuullukaan et se olis ihan noin yksselitteistä?

Jaa tämä sivu