Ruokarajoitukset

Keskustelun 'Kesäkuiset 2020' aloitti Tynkky, 1 joulu 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Tynkky Rakastunut foorumiin Joulukuiset 2021 Kesä-äidit 2020

  Puhutaanko hetki ruokarajoituksista? Kun tuntuu, että infoa on paljon ja kaikki erilaista, maalaisjärki tuntui hukkuvan sekaan.

  Ensinnäkin tee. Juon paljon teetä erityisesti rooboisteetä, mutta se on ilmeisesti kiellettyjen listalla, joten se on jäänyt pois ruokavaliosta viikolla 5+jotain, kun kysyin neuvolasta. Piparminttutee ja vihreä teeilmeisesti olivat OK.

  Ja sitten öljykasvien siemenet! Tämä aiheuttaa tuskaa. Neuvolan ohjeessa oli ettei pellavansiemeniä saa käyttää sellaisenaan, mutta leivässä pieninä määrinä OK, muita siemeniä 2rkl/päivä OK. Tuskailen tässä leipävalintojeni kanssa. Yhdessä ostamassani leivässä oli pellavansiemeniä, mutta tätäkin leipää söin varmaan 5 palaa viikon aikana. Toisessa leivässä mitä käytän välillä on auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä. Siinäkään ei tuo 2rkl/päivä suositus ylity, mutta ota tästä ruokaviidakosta selvää:banghead:
  • En ole samaa mieltä En ole samaa mieltä x 1
 2. annsofi Tuttu foorumilla Kesä-äidit 2020

  Byhyy mulla teejoulukalenteri, jossa pelkkiä rooibos-teepusseja :sad001 En ees tiennyt, että ne on kiellettyjen listalla!

  Mulla ei oikeestaan tee tiukkaa mikään muu kun raaka kala. Sushi olisi niiin hyvää, ja menisi varmasti alas kun mikään muu ei oikein mee. Myös valkkaria tekis kyllä mieli :D
 3. Motto78 Ihastunut foorumiin Tammiäidit 2020

  Huutelen tammikuisista sen verran, että isojen tuottajien rooibokset on ihan turvallisia - esim briteissä paikallinen THL suosittelee sitä raskaana oleville kahvin ja kofeiinipitoisen teen sijasta.

  Kysyin itse yritysaikana logiikkaa Suomen kiellolle lääkäriltä, joka sanoi että taustalla on lähinnä pelko epämääräisistä yrttiteistä ja niiden mahdollisesti sisältämistä torjunta-ainemääristä. Nimekkäiden tuottajien rooibokset on kuitenkin ihan yhtä testattuja kuin niiden muutkin teet, ja niiden välttelylle lääkäri ei nähnyt mitään oikeaa perustetta.

  Oon itse vedellyt rooibosta ja minttuteetä huoleti läpi raskauden. :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 4. annsofi Tuttu foorumilla Kesä-äidit 2020


  Jes! Mun joulukuu ei ookkaan pilalla :angelic:
  • Tykkää Tykkää x 1
 5. Tynkky Rakastunut foorumiin Joulukuiset 2021 Kesä-äidit 2020

  Kiitos! Tosiaankin Norqvistin luulisi olevan luotettavaa. Tuntuu että kaikki on kielletty sillä perusteella, ettei ole tutkittu kaikkea. Nytkin arvoin uskallanko ottaa pitsaan katkarapua, vaikka järki sanoo että kyllä se pitsa uunissa kuumenee yli 70 asteiseki:facepalm:
 6. -mimosa- Naimisissa foorumin kanssa Kesä-äidit 2020 Toukomammat 2018 Huhtimammat 2017

  Piparminttu ei ole suositeltavien yrttien listalla. Jos yrttejä haluaa käyttää niin niistä kyllä löytyy tietoa, joutuu ehkä vähän kaivelemaan. Joitain on saatettu aiemmin suositella käytettävän raskausaikana, mutta kun on tutkittu enemmän on huomattu haittavaikutuksia. Eli kannattaa tarkistaa miltä vuodelta tieto on peräisin. :) rooibostee luetaan yrttiteeksi ja on sen takia kielletty vaikkei yrtti ole. Sen pitäisi olla turvallinen raskausaikana.

  Leivissä siemeniä ei tarvitse vältellä, mutta siemeniä ei erikseen kannata syödä. Ihan sen takia kun öljykasvien siemenet keräävät itseensä ympäristöstä myrkkyjä, eikä tiedetä minkä verran niistä kulkeutuu istukan kautta sikiöön.

  Tässä aika hyvä linkki mihin on listattu raskausaikana vältettäviä yrttejä: https://www.aidinpolku.com/blogi/2019/8/14/raskausaikana-vltettvi-ja-sopimattomia-yrttej
  • Tykkää Tykkää x 1
 7. Tynkky Rakastunut foorumiin Joulukuiset 2021 Kesä-äidit 2020

  Ja ihmekkö tässä kun menee pää sekaisin tässä, kun erilaista tietoa tulee joka tuutista. :banghead:
  Ei tää syöminen vaan juotavat.

  Ja tosiaan piparminttutee sanottiin neuvolassa ok, juomaksi.
  Last edited: 3 joulu 2019
 8. Hansus Peruskäyttäjä

  Nää meinaa kyllä olla välillä hämmentäviä. Mulla on takana keskenmenoja ja vaikka niille ei voinutkaan mitään enkä tehnyt mitään väärin, niin silti on jäänyt kova kammo että nyttenkin käy jotain.

  Tästä johtuen oon ollut tosi varovainen sen suhteen mitä syön. En mitenkään varsinaisesti stressaa syömisestä, mutta oon käynyt paljon läpi suosituksia ja jätän syömättä sellaiset mitkä epäillyttää.
 9. Tynkky Rakastunut foorumiin Joulukuiset 2021 Kesä-äidit 2020

  Siis täällä yrirtetty maalaisjärjellä mennä, tiedon ristiriitaisuus vain hämmentää kovin.

  Joulussakaan ei huoleta muuta kuin se, että miten ripeästi se ruoka löytää takaisin kylmään kyläily paikassa, että uskaltaa samaa ruokaa syödä sit vielä Joulupäivänä.
 10. emmielle Rakastunut foorumiin Kesä-äidit 2020 Tammimammat 2018 Tammikuunmammat 2016

  Mul on kans sama ei ole kuin yksi keskeytynyt keskenmeno vko9+2. Mutta se on jättänyt pelon ja oon kans tosi tarkka mitä syön. Vaikka tuskin se syöminen on mul sitä keskenmenoa aiheuttanut. Mut siltikin haluan olla varovainen ruuan suhteen.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 11. Johis Peruskäyttäjä Kesä-äidit 2020

  Saako itsetehtyä piparitaikinaa syödä? Raaka kananmuna ei ole Eviran rajoituslistalla.
 12. Mabella Uusi käyttäjä

  Ymmärtäisin, että raa'assa kananmunassa riskinä on salmonella, mutta onnekkaita me suomalaiset, koska kotimaisissa kananmunissa salmonellaa ei ole (ks. vaikka hyvaasuomesta.fi). :) Itse tuskailen aina majoneesia sisältävien ruokien kanssa, koska niissähän on raaka-aineena kananmuna, josta ei ilmoiteta, minkä maalaista. Joissakin lukee, että kananmunajauhe tai pastöroitu keltuainen tms., minkä olen tulkinnut kuumennetuksi. o_O

  Ymmärrän hyvin teitä keskenmenon kokeneita, koska itse kokenut saman ja siksi ehkä liikaakin stressaan ruoka-asioilla. :sad001
  • Tykkää Tykkää x 1
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 13. Ruu Peruskäyttäjä Kesä-äidit 2020

  Rakastan graavilohta ja kaikenlaisia juustoja, joten ne tuottavat itselle eniten tuskaa joulupöydässä. Täytyy noihin juustoihin perehtyä vähän tarkemmin että mitä nyt sitten saakaan syödä ja mitä ei.. Mutta ajattelen niin, että tämä on todennäköisesti ainut joulu kun tällaisia rajoituksia on niin kyllä tästä selviää :)
 14. Marambola Aloittelija

  Vitsi tää on ollu haastava rasti reissussa kun ihmiset ei puhu hyvää englantia eikä tajua mitä ei s syödä niin meni kaiheeksi säätämäsiksi aina ruoan tilaus..
 15. Tiiti1 Tuttu foorumilla Kesä-äidit 2020

  Täällä oli kanssa aikamoinen ulkomaan reissu ruokailujen osalta. Tyydyin sitten valitsemaan kaikista tylsimmät ja turvallisimmat vaihtoehdot.

Jaa tämä sivu