Rokotukset

Maarina

Vauhtiin päässyt keskustelija
Kuten otsikkokin sen jo kertoo, niin haluaisin teidän muidenkin kokemuksia lasten rokotuksista. Mitä sivuvaikutuksia rokotuksista tuli, kauanko ne kesti yms..
 
Poika on saanut vasta rotarokotteen. Hienosti nieli litkun, pientä ripulia oli seuraavana päivänä mutta kesti vain sen päivän. Muuten vatsavaivoja ei ollenkaan.
 
Meilläkin vasta rota saatu, nätisti nieli, enkä huomannut mitään oireita siitä tulevan. Ensi viikolla sitten 3 kk rokotteet, jännityksellä ootellaan, että miten reagoi...
 
Ekasta rotasta kakka oli viikon verran ihan vihreää, mutta ei ollut oikeastaan yhtään normaalia enemmän mahakipuja. Tokasta rotasta ei tullut mitään huomattavia oireita. Vitos rokotteen ja pneumokokin jälkeen oli sen päivän tosi uninen. Yöksi annoin varuiksi panadolia, vaikkei ollut kuumetta. Aamulla oli ihan normaali itsensä.
 
Meilläkin vasta rota saatu ja siitä ei tullut mitään ihmeellistä. Esikoiselle ei tullut noista piikeistäkään mitään et saa nähä tuleeko pikkuveljelle jotain . Toivottavasti ei tuu mitään ihmeempää.. :)
 
Juu Rota meilläkin vasta saatu, enkä ole huomannut että siitä olisi mitään tullut. Seuraaviin saattaa joutuu jo lääkettäkin antamaan..
 
Meillä nyt kahdeksas päivä 3kk rokotusten jälkeen.. Viikon ollut kakka vihreää, ilmavaivoja runsaasti normaalia enemmän ja eilen oli myös ensimmäiset todella pahat vatsanväänteet.. Jostain luin, että rota oireilisi pahimmillaan juuri viikon kohdalla.. Tänään myös ollut normaalia enemmän puklailuja. Voisikohan pulauttelut johtua rotasta? Piikkirokotteista pojalla jalat päivän kipeät ja pistokohdat turposivat. :sad001 ensimmäisenä iltana ja yönä oli aikamoista itkua rokotusten jälkeen.. Milloinkahan nämä oireilut loppuu..?
 
Maarina, onko myös itkenyt enemmän? Itkuhan kerää ilmaa mahaan ja sekin voi pulaututtaa enemmän. Voi varmaan myös rotasta johtua, siinähän on eläviä, heikennettyjä viruksia. Meillä ekasta rotasta kakkarytmi harveni, nykyään tulee 2-4 vrk välein kakat kun sitä ennen tuli päivittäin. Lisää rokotusten jälkimainingeista kerron ens viikon 3 kk neuvolan jälkeen kun saadaan taas rokotuksia. :)
 
Voi että jospa meilläkin rotasta tulee oireet vasta myöhemmin. Mielenkiinnolla ootan kuukiurustakesään kunhan laitat oireita, osaa itekin varautua. Toivon mukaan päästäis mahdollisimman vähillä oireilla!
 
Meillä oli rotan jälkeen kakka hernekeittoa aika pitkään ja pulauttelua oli enemmän pari viikkoa. Maanantaina pitäis saada ekat piikit. Ootanki jo niitä aika paljon, koska mietin vaan kauhulla, mitä kaikkia vakavia tauteja meiän pikku pallero voi saada. Just lueskelin sukuselvitystä yks päivä ja huomasin, että kaksi ukkini vanhempaa sisarusta, 9kk ja 2 v, olivat kuolleet tukehtumalla eri aikoina kuristustautiin. Kurkkumätäköhän se on, en muista. Karmea ajatus, että ilman rokotteita meiän lapsi voisi hitaasti kuolla tukehtumiseen!
 
Meillä ensimmäisen rotarokotteen jälkeen kakkaaminen loppu kun seinään. Eilen oli neuvola (kk edellisestä) ja tänä aikana vauva oli kakannut 2 krt ja eilen kolmannen kerran peräruiskeen avustuksella :sad001 Toista rotarokotetta lääkäri ei edes suostunut laittamaan, muut otettiin kyllä. Itkuhan siinä tuli ja kuume nousi.
 
LMK, voi raasua. :sad001 Hyväähän näillä rokotteilla tarkoitetaan, ja sivuvaikutukset on tooosi lieviä verrattuna niihin oikeisiin tauteihin, mutta äidin sydäntä särkee nähdä oma vauva edes nuhassa tai ummetuksessa. ♥
 
LMK, Mitä muita oireita kakkaamattomuus aiheutti, kun noin pitkä väli? Kuulostaa kamalalta :sad001 Meilläkin kakkausväli muuttui ja nyt itkun kanssa väännetään ja itsekseen ei vauva saa kakattua vaan mun pitää auttaa jaloista pitämällä..:sad001 joka toinen pv tulee pieni kakka, ennen kakkas monesti päivässä. Mietin pitäiskö myös 3kk rota jättää ottamatta.
 
Nebula, tuleeko pissaa kuitenkin reilusti? Meillä jäbä kakkaa maksimissaan kerran päivässä tai joka toinen päivä. Pissaa normaalisti ja paljon eli kaiketi ei tuota tavaraa riitä sitten kakaksi asti. Annoskoot kylläkin ovat sitten kokoluokkaa kainalokakat tai puolivartalokakat :D
 
Jep, Tiukuliisan tavoin meilläkin on sitten vaippa täynnä puuroa ja vaatteet menee pesuun lähes aina kun kakka tulee. :D
 
Meillä kakkausrytmi muuttui juuri vähän ennen 2 kk neuvolaa, jossa saatiin rotavirusrokote. Ennen tuli tuotoksia monta kertaa päivässä, nyt 4-5 päivän välein. Meillä ei siis tuo muutos liittynyt rokotukseen. Rotarokote on meillä mielestäni aiheuttanut lisääntyvää pulauttelua ja muutamia itkuisempia päiviä molemmilla kerroilla (2 ja 3 kk). 3kk muut rokotteet tekivät vauvasta unisen ja kipeän oloisen päiväksi, annoin yöksi Panadolia.
 
Pissaa kyllä tulee hyvin..Mutta kakkaa tosi vähän sen 2pvn välein.
 
Nebula, tyttö oli yllättävän hyvävointinen. Loppuajasta mukaan tuli hysteeriset itkukohtaukset ja maha oli kivikova. Se oli sydäntä raastavaa. Käytiin päivystyksessäkin tytön kanssa, kun huuto ei lakannut millään ja ainoastaan jatkuva vatsanhierominen ja jumppa piti tytön tyytyväisenä. Nythän tilanne on se, että meillä aloitettiin lääkärin määräyksestä soseet. Aiemmin siis vaan luumusosetta vatsan vuoksi. Tuntuu hassulta, että vastahan tuo synty ja nyt pitää jo soseita olla keittelemässä.. Tyttö tänään 3 kk :)
 
Täällä siis pulauttelua oli enemmän vain parina päivänä. Nyt viime yökin menivain yhdellä syötöllä, eikä suppoakaan enää tarvinnut laittaa. Poika ollut oma iloinen itsensä. Kakkakin alkaa olla nyt "normaalin" väristä. Reilun viikon kun se oli aivan vihreää.. :) rokotus kivut taitaa olla nyt selätetty. Onneksi seuraavat rokotukset vasta 5kk neuvolassa.
 
Meillä on nyt 4 päivää kun viimeks kakannu, milloinkahan tässä on syytä huolestua??o_O tän rotan jälkeen on nyt tälläinen tää tilanne. Pissii kyl tulee normaalisti, eikä viel ole kiukuttu kovaa vatsaa. Pahan hajuisia pieruja vaan tulee päivittäin :hilarious:
 
Takaisin
Top