Raskausajan vitamiinit?

Keskustelun 'Heinäkuiset 2018' aloitti tinkanen, 24 loka 2017.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. tinkanen Tuttu foorumilla Heinäkuiset 2021 Heinämammat 2018

  Mitäs vitamiineja syötte? Itse täällä pohdin mitä ostaa? Foolihappo mennyt jo säännöllisesti noin 3kk....d-ja c-vitamiinit kun muistan ottaa...
 2. Zoria Tuttu foorumilla

  Mulla käytössä multivitan(?) raskaus ja imetys monivitamiini, c-vitamiini (ehkäisee virtsatientulehduksia mitä mulla ollut joskus paljonkin), d-vitamiini, raskaus omega-3, maitohappobakteeri ja ferrofol (sisältää rautaa, foolihappoa ja c-vitamiinia). Näitä oon syönyt jo tovin, kun imetän edelleen esikoista. Pitää ehkä miettiä tarvitseeko kaikkia jatkossa, mut eipä niistä mitään haittaa pitäisi olla.
 3. tinkanen Tuttu foorumilla Heinäkuiset 2021 Heinämammat 2018

  Mietin zoria onko sulla tuo hb alhaalla kun rautalisää käytät?? Raskausaikanahan ei suositeltu ellei tarvetta :)
 4. Zoria Tuttu foorumilla

  Eipä ole hb mitattu toviin. Raskauden jälkeen vedin varmaan kaksin käsin rautaa, kun arvot tippui. Muutenkin olo kesällä oli vetämätön ni sillä otin tuon tabletin missä rautaa myös mukana. En usko että ravintoni on tarpeeksi monipuolinen siihen ja imetys vie oman osansa. Muistaakseni ne siinä ekassa neuvolassa mittaa sen hb:n(?) et sitpähän tiedetään missä lukemissa ollaan.
 5. Zoria Tuttu foorumilla

  Mut hyvä kun mainitsit asiasta Tinkanen :) Kävin läpi pillerit ja tuossa monivitamiinissa on myös rautaa ni vois jättää jo tuon ferrofol-C:n pois. Se oli varmasti hyvä yrittämisaikana. Onneksi tuo raudan syöminen ei oo haitallista (nopean googlauksen tulos), mut eipä sitäkään kannata liikoja syödä
 6. tinkanen Tuttu foorumilla Heinäkuiset 2021 Heinämammat 2018

  Katselin tuossa vitamiineja, ostin minisunin maman, maitohappo lactoseven (suositeltua raskausaikana maitohappobakteerin käyttö) ja kalkki plus d-vita...

  Tuossa minisunin raskaus vitamiinissakin on rautaa 20mg vai olikohan mikrogrammaa... no enivei, mulla hemppa korkea aina , katsotaan laskeeko raskaus, mutta varovainen olen aina noista rautavalmisteista :)
 7. kananen Aloittelija Heinämammat 2018

  Foolihappoa ja d-vitamiinia syön
 8. Elvi~ Tuttu foorumilla Heinämammat 2018

  Ei ole toistaiseksi muita kuin Multivitan raskaus ja imetys -purkki. Omegat vois olla kyllä hyvät lisäksi. Pitääpä tutkia.
 9. voikukka83 Tuttu foorumilla Kesämammat 2018

  Foolihappoa. Silloin kun muistan sinkkiä, B- ja D-vitamiinia. Nuo siksi kun olen kasvissyöjä.
 10. kananen Aloittelija Heinämammat 2018

  Kävin ostamassa nyt myös kalanmaksaöljyä :happy: Tulee kalaa syötyä liian vähän...
 11. mannikka Ei muuta elämää Helmikuunmammat 2015 Elomammat 2016 Elomammat 2018 Syysmammat 2016

  Mie syön monivitamiinia, d-, c- ja b-vitamiinia ja foolihappoo. Ja maitohappobakteeria, ja omega 3: sta. :'D jossain kohtaa sit luultavasti pitää lisätä kalsium ja rauta..
 12. Elvi~ Tuttu foorumilla Heinämammat 2018

  Nyt on Multivita raskaus ja imetys sekä Omega-3 käytössä :) Tota monivitamiinia olen syönyt koko yrityksenkin ajan.
 13. mannikka Ei muuta elämää Helmikuunmammat 2015 Elomammat 2016 Elomammat 2018 Syysmammat 2016

  Minä oon napsinut näitä vitamiinejä lähes taukoomatta keväästä -14, eli esikoisen raskausajasta eteenpäin :D
 14. Jeppi Aloittelija

  Mulla myös raskausajan multivita ja omega 3. Lisäks vielä 10mg d-vitamiinia. Samoja söin edellisessäkin raskaudessa.
 15. kirkkaus_ Peruskäyttäjä

  Mie en edellisessä raskaudessa pysynyt syömään mitään, loppu raskaudesta oli pakko rautaa napostella. Saa nähdä Kuinka nyt käy
 16. Lise Tuttu foorumilla Heinämammat 2018 Huhtimammat 2016

  Minisunin Mama monivitamiini ollut käytössä esikoisen odotuksesta lähtien kun taaperoa vielä imetän. Kalkki ja D vielä lisänä. Raskausajan omega 3 söin viime raskauden, mutta sen varmaan aloitan vasta tokalla kolmanneksella. En syö niin paljon kalaa kun pitäisi, niin siksi tota omegaa olen ottanut.

  Ja muoks. Monella tulee yökötys ton minisunin ottamisen jälkeen, että en suosittele. Mulle sopi kylläkin viime raskauden, saa nähdä miten tässä.
 17. teppis Peruskäyttäjä Heinämammat 2018

  Täällä myös Mama monivitamiini käytössä niin kuin aiemmissakin raskauksissa. Tuosta yökötyksestä, sen suhteen niin itse olen todennut että sitä ei saa tyhjään vatsaan ottaa, vaan syömisen yhteydessä, jolloin ei tule huonoa oloa :) joskus luin että se rauta siinä saattaisi aiheuttaa sen koska tavallisiin monivitamiineihinhan siinä ei kaiketi muuta eroa ollut joskus kun saman merkin purkkeja tutkailin.
  • Tykkää Tykkää x 1
 18. tinkanen Tuttu foorumilla Heinäkuiset 2021 Heinämammat 2018

  Mulla jo aiemmin ennen raskautta pistänyt kaikki vitskut vattan veteläks, joskus sinkki+c sai vesiripulin aikaan. Enpä ole sen jälkeen uskaltanut ottaa mitää vitamiineja tyhjään masuun :/
 19. Eufemia85 Aloittelija

  Pitäs muistaa käydä hakeen joku raskaus monivitamiini.
 20. Pinkkis* Rakastunut foorumiin Heinämammat 2018 Heinämammat 2016

  Foliren, d-vitamiini, perus multivita ilman A-vitamiinia, magnesium ja kalaöljykapselit. Ajattelin syödä nuo kuningatarhyytelökapselit kans pois, (niiden avulla uskon plussanneenikin yöimetyksestä huolimatta )

Jaa tämä sivu