Listeria ei kuole pakastimessa, vain kuumentamalla. https://www.terveyskirjasto.fi/dlk00581
”Pakastaminen ei tapa listeriaa, mutta kuumentaminen +72 °C:seen (mm. pastörointi) tappaa sen.”
Muista loisista en kyllä tiedä, selviävätkö pakastuksesta.
Katkaravut syödään aina kypsinä, joten on sen takia sallittuja.
Harmi kyllä, tekisi niin mieli graavilohta. Ja ilmakuivattua kinkkua ja vuohenjuustoa. Mutta tämä on vain väliaikaista ja hyvä on syy ainakin nyt odottaa rauhassa.
Toki listerian riski on tosi pieni, mutta itse en uskalla riskeerata edes ihan tuoreella kalalla.
”Pakastaminen ei tapa listeriaa, mutta kuumentaminen +72 °C:seen (mm. pastörointi) tappaa sen.”
Muista loisista en kyllä tiedä, selviävätkö pakastuksesta.
Katkaravut syödään aina kypsinä, joten on sen takia sallittuja.
Harmi kyllä, tekisi niin mieli graavilohta. Ja ilmakuivattua kinkkua ja vuohenjuustoa. Mutta tämä on vain väliaikaista ja hyvä on syy ainakin nyt odottaa rauhassa.
Toki listerian riski on tosi pieni, mutta itse en uskalla riskeerata edes ihan tuoreella kalalla.
Muokattu viimeksi: