Tää keskustelu täällä on aikalailla lopahtanut, mutta katsotaan josko joku huomaisi.
Miten te olette noudattanut tuota kalansyöntiä? Tuntuu jotenkin todella vaikealta asialta, kun pitäisi syödä 2-3 kertaa viikossa, mutta nuo kalavaihtoehdot ja vaihtelut saa pään särkemään. Ja ennenkaikkea se, että kalatiskillä saattaa olla vain tieto siitä, että on suomesta pyydetty, mutta ei ole tietoa siitä onko sisävesiltä vai itämerestä pyydetty, joten ei ole varmaa tietoa onko se turvallista vai ei.
Ruokavirasto:
Hedelmällisessä iässä olevat naiset, raskaana olevat ja imettävät
Rajoituksetta voi syödä kasvatettua kalaa ja sisävesiltä pyydettyä särkeä.
Oman alueeni raskaana olevan suositukset:
Sisävesiltä pyydettyä särkeä sekä
kasvatettua kalaa voit syödä
rajoituksetta.
• Itämerestä pyydettyä
luonnonlohta, taimenta,
nahkiaista tai isoa,
perkaamattomana yli 19 cm:n
silakkaa voit syödä kerran
kahdessa kuukaudessa.
Ja sitten toki mainittuna nuo pikkukalat joita voi syödä vaihdellen.
Jotenkin näen helpoimmaksi sitten tuon lohen, jos ei saa tietoa noista pikkukaloista, että mistä se kala on pyydetty. Mutta näettekö tämän niin, että suomalaista kasvatettua kirjolohta ja norjalaista kasvatettua lohta voi syödä mielinmäärin? (Eettisyydet on sitten asia erikseen)
Sain kyllä myös asiaa neuvolassa tuskailtuani luvan syödä raskausajan Omega3:sta sinne toisen kolmanneksen loppuun saakka.