Mulla on ollut periaatteena et suomalainen raaka kananmuna riittävän puhdasta, ulkomaisia välttäisin kun jo Ruotsissa on enemmän salmonellaa.
Mietin että mistä tuo kananmunan toksoplasmoosiriskin tieto on peräisin? Löysin siis paljon nettikeskusteluja aiheesta, mutta en mitään virallista lähdettä.
Teoriassahan sairas kissa voi kakata luomukanojen ulkoilupihalle, jotka syövät loisia sitten matojen joukossa ja muniin tarttuisi saastunutta ulostetta (?), joka kyllä toki desinfioidaan kaikista teollisesti pakatuista munista. Mutta vihannekset nyt ovat mielestäni moninkertainen riski tähän nähden.
Itseäni yllätti toksoplasmoosin ja listerian todennäköisyys. Raskaudenajan listeriatapauksia on n. 1 kolmessa vuodessa, toksoplasmoosi tarttuu 50 syntyvään lapseen vuodessa. Huh!
Mietin että mistä tuo kananmunan toksoplasmoosiriskin tieto on peräisin? Löysin siis paljon nettikeskusteluja aiheesta, mutta en mitään virallista lähdettä.
Teoriassahan sairas kissa voi kakata luomukanojen ulkoilupihalle, jotka syövät loisia sitten matojen joukossa ja muniin tarttuisi saastunutta ulostetta (?), joka kyllä toki desinfioidaan kaikista teollisesti pakatuista munista. Mutta vihannekset nyt ovat mielestäni moninkertainen riski tähän nähden.
Itseäni yllätti toksoplasmoosin ja listerian todennäköisyys. Raskaudenajan listeriatapauksia on n. 1 kolmessa vuodessa, toksoplasmoosi tarttuu 50 syntyvään lapseen vuodessa. Huh!