Raskaudesta kertominen läheisille

Keskustelun 'Tammikuiset 2020' aloitti Beebi, 26 touko 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Beebi Sanaisen arkkunsa ammentaja Tammiäidit 2020

  Oletteko jo kertoneet raskaudesta perheelle tai kavereille? Kenelle, miten ja miten uutiseen suhtauduttiin?
 2. Beebi Sanaisen arkkunsa ammentaja Tammiäidit 2020

  Meillä olisi tänään tarkoitus kertoa molempien vanhemmille nyt kun varhaisultrasta saatiin hyviä uutisia :) jännittää! Esikoinen kyseessä ja toisille tuleville isovanhemmille ensimmäinen lapsenlapsi.
  Muuten olisin varmaan odotellut vielä pidempään mutta kun kerrottiin syksyllä lapsettomuushoidoista eikä sen jälkeen olla kerrottu mitään niiden tuloksista niin haluaisin jo päästää heidät jännityksestä ja huolesta.
 3. Motto78 Sukkela juttelija Tammiäidit 2020

  Me kerrottiin molemmille potentiaalisille isoäideille äitienpäivänä, mutta pyydettiin vielä pitämään matalaa profiilia tiedon kanssa. Ovat hyvin innoissaan. Samoin pari läheistä ystävää tietää, kun jouduin peruuttamaan sovittuja menoja huonovointisuuden vuoksi.

  Meillä on taustalla muutama epäonnistunut ivf, sekä kaksi luomuraskautta joista kummastakaan ei saatu vauvaa syliin asti. Läheiset on olleet tukena myös näissä, mikä on ollut ihanaa. Laajemmalle jakelulle kerrotaan pikku hiljaa - potentiaalisille isoisille varmaan jos varhaisultrassa näkyy jotain, ja muulle lähipiirille NIPTin jälkeen jos kaikki on hyvin. :)
  • Tykkään Tykkään x 1
 4. Penni Päivystävä dosentti Tammiäidit 2020 Helmiäidit 2020 Heinämammat 2017

  Mä lähetin mun ystävälle kuvan haamusta ja sit yhdelle ystäväryhmälle kans. Näitä testikuvia on jaettu vuosien varrella :) perheille kertominen riippuu ihan mun olosta. Jos alan taas oksentaa, niin luulen että kerrotaan aikaisessa vaiheessa, kun sitäpä en pysty peitellä vanhempieni luona vieraillessa. Me ollaan siis siellä aina yötä, asuvat 200km päässä. Ollaan parin viikon päästä menossa, niin ehkä sit sillon jo.
 5. leonardotar Näppärä viestien naputtelija Tammiäidit 2020

  Mä jouduin kertomaan omille vanhemmilleni viikolla 5, kun oli pakko sumplia ruokakuvioita. Ne olivat aivan liikuttuneita, tämä on heille toinen lapsenlapsi (itselleni esikoinen). Yhdelle läheiselle ystävälle kerroin viikolla 6 ja hän oli aivan innoissaan kun hänellä itsellään on jo kaksi lasta. Pomolle kerroin tällä viikolla eli viikolla 7, koska pahoinvointi estää osittain työntekoa. Eilen kerrottiin yhdelle kaveripariskunnalle. Mies kertoi tällä viikolla myös vanhemmilleen, joille lapsi on kuudes lapsenlapsi. Uutiset otetiin erittäin iloisina vastaan. Meidän sisaruksille kerrotaan lähiviikkoina kun sopiva tilaisuus ilmenee. Sitten ajattelin kertoa vielä yhdelle ystävälle tänään. Eli lähipiirille on kohta kaikille kerrottu. Kaikki ovat sellaisia, joilta saa varmasti mahdollisen keskenmenon tapauksessa tukea ja ymmärrystä, joten minua ei haittaa, että niin moni jo tietää. On ihan kiva, ettei kaikilta tarvitse piilotella tätä väsymystä ja pahoinvointia.
 6. Freyja86 Päivystävä dosentti Tammiäidit 2020 Syyskuiset 2021

  Mä oon kans jo omalle lähipiirille kertonut ja kavereille. Ne kuitenkin tukee jos keskenmeno tulisi. Oon kyl sanonu ettei vielä kailota asiaa kaikille Töissä lähimmät 3 työkaveria tietää, kun välillä ollu vähän heikko olo niin eivät ihmettele. Virallisesti kerron esimiehelle vasta elokuussa kun koulut taas alkaa...
 7. pepeXXL Asioista perillä oleva Tammiäidit 2020 Marraskuunmammat 2015 Elomammat 2017

  Mä oon kertonut ainoastaan muutamille kavereille. En tiiä yhtään millon kerrotaan sit muille, ei jotenkaa mikään kiire kun vertaa edellisiä kun kerroin muutamille heti
 8. Millimamma Oman äänensä löytänyt Tammiäidit 2020

  Me kerrotaan nt- ultran jälkeen, ollaan aina kerrottu sen jälkeen yhdelle ystävä pariskunnalle varmaan pakko kertoo aikaisemmin sillä suunniteltu yhteistä illanviettoa kesäkuun alkuun sekä juhannus vietetään yhdessä
 9. Odotettu26 Satasella mukana keskusteluissa Tammiäidit 2020

  Me käytiin eilen ohikulkiessa äidilläni ja valittelin matkapahoinvointia (oltiin ajettu päivällä 600km) ja sehän heti arveli että oot raskaana. No minähän kielsin kaiken koska epävarmuus. Mutta nyt tänään kun saimme ihania positiivisia uutisia varhaisultrassa, niin kerromme heti ensi viikonloppuna kun menemme uudestaan käymään :Heartred kerromme myös appivanhemmille samalla reissulla. Muuten vielä ajattelimme pitää asian omana tietona niin kauan kuin mahdollista:silent:love7
 10. hipshops Sanaisen arkkunsa ammentaja Tammiäidit 2020

  Miten olette kertoneet, ootteko tehneet asiasta isommankin spektaakkelin vai läntänneet vaan ultrakuvan käteen?

  Mä en ole kellekkään muulle kertonut kun miehelle, vanhemmille ja sisaruksille voisi sitten viikkojen 12 jälkeen. Hieman jännittää miten reagoivat, tosin äitini jo pari vuotta sitten sanoi harmistuneensa että otettiinkin koiranpentu, eikä tehty vauvaa. :hilarious:

  Toisaalta tuntuu että vaatii aikaa käsitellä asiaa itse ja voi olla että kertominenkin venyy vähän pidemmälle. Kasvokkain haluaisin kertoa mutta oon vähän arka ja kuva whatsappin kautta tuntuisi helpoimmalta vaihtoehdolta :hilarious:

  Kavereille tulee varmaan kerrottua sitten kun alkaa näkymään ja tajuavat itse kysellä.
 11. <Lisabeth> Kommentoinnin ninja Tammiäidit 2020 Maalismammat 2018 Tammimammat 2017

  Mä en varmaa kerro kelleen. Ehkä jos lapsille kertoo ni ne menee sit kertoo, niille on kuitenkin varmaan pakko kertoa, ekan ultran jälkeen vois kertoo jollekki jos haluu.

  Viime kerroilla jääny kiinni ku on pitäny lapset saada ultran ajaks johonki. Nyt en tiiä miten neuvolat hoidan. Ei viiti ottaa kolmee lasta sinne mukaan.
 12. jokasor Hyväntuulinen höpöttäjä Tammiäidit 2020

  Me ajateltiin odottaa varmaan kesäkuun loppuun (eka ultra), ennen kuin kerrotaan ystäville. Vanhemmille ehkä juhannuksena, kun ollaan porukalla yhdessä jne.
 13. Odotettu26 Satasella mukana keskusteluissa Tammiäidit 2020

  Mä kyl haluaisin tehdä siitä jotenki spessun hetken varsinkin äidilleni, jolle tämä olisi kolmas lapsenlapsi. Hän odottaa kovasti meiltä lasta, ja tämä uutinen tulisi olemaan todella odotettu:Heartred tiedän että ensi kerralla äidille mennessä itkiä tihrustan jo valmiiksi kun tiedän kuinka tunteellista siitä tulee. Ultra kuva tietysti mukaan :love017
 14. Beebi Sanaisen arkkunsa ammentaja Tammiäidit 2020

  Me ei nyt sitten vielä päästy kertomaan kun tuli vähän säätöä.
  Mä luin joskus kauan sitten jostain idean että antais esim äitienpäivänä "mummolle" kortin kun miehen vanhemmat ei vielä ole isovanhempia niin olis hauska nähdä kauanko raksuttaa :joyful:
  Äitienpäivä oli vähän turhan aikaisin ja isänpäivään asti ei taida pystyä salailemaan :grin mutta halutaan kuitenkin toi korttijuttu tehdä vaikkei ole ihan sama asia. Seuraava ongelma oli vaan se että sellasia kortteja ei tietenkään saa mistään kun ei ole äitien- tai isänpäivä...
  Tilattiin sit netistä niin jospa kohta pääsis kertomaan.
  • Tykkään Tykkään x 2
 15. hipshops Sanaisen arkkunsa ammentaja Tammiäidit 2020

  Jaa niin, tämä meidän lapsi olisi ensimmäinen lapsenlapsi niin mun vanhemmille kuin miehenkin vanhemmille. Pitäisköhän sitä sitten jotain kehittää :hilarious: harmi kun äitini syntymäpäivätkin menivät jo, isänkin turhan myöhään loppuvuodesta tämän kannalta. Kai se on kerrottava ihan normaalina päivänä vaan :grin
 16. Mamma72017 Tietävä tietäjä Tammiäidit 2020 Heinämammat 2017

  Edellisen keskenmenon jälkeen en halua kovin huudella tästä raskaudesta, onneks edellisestä eivät tienneet kuin mun isä, anoppi ja mun pari kaveria. Odotellaan lähemmäs sitä 12 viikkoa et kerrotaan. Mun pari kaveria tietää jo nyt.
 17. Otus87 Oman äänensä löytänyt

  Me odotetaan ainakin nt-ultran yli ennen kuin kerrotaan sukulaisille. Molempien vanhemmat on aika vanhoja, niin mieluummin odotellaan vähän turvallisempia viikkoja, aikaisemmat keskenmenot kummittelee vielä mielessä. Lisäksi meidän äiti on sellainen hössöttäjä ja kaikesta stressaaja, että jo ihan oman mielenrauhan takia on helpompi pitää vielä omana tietona tämä.

  Parille kaverille jotka tietää meidän yrityshistorian kerrotaan varmaan vähän aikaisemmin.
 18. Tipsu- Satasella mukana keskusteluissa

  Me ei olla vielä kerrottu kuin minun äitille, kun eilen käytiin kylässä :) Aion kyllä kertoa muutamalla ystävälle kunhan heitä seuraavan kerran nään :) Isommalle yleisölle sitten ultran jälkeen.
 19. jokasor Hyväntuulinen höpöttäjä Tammiäidit 2020

  Oma anoppi on kans kamala hössöttäjä. Juuri eilen miehelle pohdin, että mistäköhän hänen äitinsä rupee ensimmäisenä hössöttämään :D
  • Hauska Hauska x 1
 20. Santrah Puuhakas puhuja Tammiäidit 2020

  Mä kerroin heti samana päivänä kuin plussasin läheiselle ystävälleni. Työkaveriin törmäsin vapaalla ja sillekin tuli lörpötettyä asiasta. Silloin taisi olla rv 5 + 4. Kahdelle esimiehelle kerroin samana päivänä kun olin varhaisultrassa eli Rv 6+4. En voi raskaana ollessa tehdä töissä kaikkee vaarantamatta sikiötä joten oli pakkoa kertoa heti. Molemmat otti uutisen hyvin vastaan. Muille työkavereille en vielä hetkeen aijo mitään kertoa. Mieheni äiti on tulossa ensi viikolla käymään. Saattaa olla, että hänelle kerrotaan silloin. Hänellä ei ole ennenstään lapsenlapsia. Omille vanhemmilleni en ole vielä kertonut ja en ole varma koska tulee sopiva hetki. En asu heidän kanssaan samalla paikkakunnalla ja haluisin kertoa asiasta kasvotusten.