Pitikö puolisosi isyysvapaata?

Keskustelun 'Mitä mielessä? Aihe on vapaa' aloitti Bella Swan, 8 maalis 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | VAUfoorumin sovellus puhelimeen! | Top 100
 1. Bella Swan Moderaattori Staff Member Maalisäidit 2020

 2. Bella Swan Moderaattori Staff Member Maalisäidit 2020

  Meillä mies piti pari viikkoa kun vauva syntyi ja äitiyslomani loputtua viikon kun olin vuosilomalla.
  Last edited: 8 maalis 2019
 3. Yölento Addikti Marrasmammat 2016

  Meillä mies piti kaikki isyysvapaat. Ensin heti vauvan synnyttyä, kolme viikkoa, kun minulta päättyi vanhempainvapaa ja kolme viikkoa siitä vuoden kuluttua.
 4. Zeni Naimisissa foorumin kanssa Tammimammat 2017 Kesäkuun äidit 2019

  Mies on pitänyt kaikki isyysvapaansa, joka kerta ensin kolme viikkoa vauvan synnyttyä ja loput kuusi viikkoa minun vanhempainvapaan päätyttyä. Nyt nuorimman kohdalla olin ekaa kertaa töissä miehen isäkuukauden aikana ja mies vetovastuussa kotona, iskä ja lapset nauttivat kaikki, varmasti seuraavankin kohdalla tehdään samoin. Ekan (ja Tokan ehkä) aikana minun piti luopua vanhempainvapaan kahdesta viimeisestä viikosta, että mies voi pitää omat kuusi viikkoansa :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 5. Nurinkehrääjä Tuttu foorumilla Heinäkuun äidit 2019

  Ukkoni on pienyrittäjä joten ei ole mahdollista pitää isyysvapaata.
 6. omppu15 Rakastunut foorumiin Toukomammat 2018

  Meillä mies on pitänyt kahdesta ekasta ne 6viikkoa molemmista ja nyt tän kolmannen kohdalla mies on jo pitänyt 2vk ja loput 4vk pitää joskus loppukesästä kun jää sitten lasten kanssa vuorostaan vuodeks kotiin.
  • Tykkää Tykkää x 1
 7. Towanda Rakastunut foorumiin

  Pitää kuukauden syksyllä, kun itse palaan töihin. Vielä on mietinnän alla, mutta mahdollisesti jaetaan osittainen hoitovapaa, kunnes poika täyttää kolme.
  • Tykkää Tykkää x 2
 8. elaffy Ei muuta elämää Syysmammat 2017 Kesäkuunmammat 2015

  Kaksosista jäi käyttämättä isyysvapaita aika paljon. Mies käytti kyllä osan ylimääräisistä vanhempainvapaista minun äitiysloman aikana. Ne 3 viikkoa on ollut kyllä kotona kummallakin kerralla. Nyt mies jää kesällä pariksi kuukaudeksi hoitamaan lapsia kotiin, kun minä menen tekemään pienen pätkän töihin.
  • Tykkää Tykkää x 1
 9. winks Naimisissa foorumin kanssa Huhtimammat 2016

  Kyllä ja kyllä. Ja on pakko sanoa että oli kiva huomata kuinka suhde kiintyi kun saivat huseerata miehen mukaan kun itse olin töissä. Ja mielestäni osasin aika hyvin pitää suuni kiinni kun koti oli kaaoksessa, lapsella minin mielestä ei sopivat vaatteet ja että mies oli illalla väsynyt.

  Olisi kyllä niin hyvä jos kaikki suinkaan mahdollisesti pääsisivät pitää isyyslomaa, edes viikoksi - ja niin että saa viettää omaa aikaa lapsen kanssa vain lapsen kanssa (Ei tehdä remonttia tms :) )
 10. Ulkosuomalainen Tuttu foorumilla

  Silloin kun vanhemmat lapseni syntyivät ei ollut samanlaisia isyysvapaita, nyt asun ulkomailla ja täällä ei myöskään sellaisia tunneta. Mies myös yrittäjä ja työskentelee kesäsesonkina 24/7 joten kotona ei varmasti paljon näy kun vauva syntyy. Talvella taas mies vaan satunnaisesti töissä joten silloin sitten.
 11. Tips Rakastunut foorumiin Syysmammat 2018

  Ekasta lapsesta piti kaikki vapaat, varmaan toisestakin. Molempien kanssa ollut 3 viikkoa syntymästä alkaen kotona. Tämän toisen kohdalla jäi tekemään töitä kotoa ja sitten pidemmälle "kesälomalle" siten että on kotona ainakin kunnes vauva on 7kk, lisäksi on vielä loput isyysvapaat vielä käyttämättä. Esikoisesta käytti ne mun vanhempainvapaan päätteeksi. Mies on kesät aika kiinni töissä joten toukokuisen esikoisen kohdalla joutui töihin heti sen 3 viikon jälkeen. Siksi toinen ajoitettiin syysvauvaksi ja on ihanaa kun ollaan saatu pitää isä kotona kun perhedynamiikka muuttui. (Kauhulla odotan kesää kun mies alkaa taas olla viikot poissa :D )
 12. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator

  Mieheni ei tainnut pitää isyysvapaita. Kun vauva syntyi hän opiskeli ja kävi yliopistolla muutamana päivänä viikossa. Oli siis paljon läsnä kotona ja samalla yritti saada opintoja eteenpäin. Jossain vaiheessa jäi työttömäksi kotiin ja juuri kun oli työllistymässä jäikin sairaslomalle. Ja sillä tiellä on yhä.
 13. hillevi Naimisissa foorumin kanssa Tammimammat 2017

  Minun mies piti ekalla kerralla kaikki lomat kun oli vielä töissä. Tokalla kerralla hän kävi koulussa/oli perustamassa omaa yritystä niin ei pitänyt. Hän oli kyllä alkuun kotona mutta ei haettu niistä korvauksia, kun minä ajattelin et mies olis jäänyt 9 viikoksi kotiin sit kun ite palaan töihin. Hän ei kuitenkaan jäänyt kun siinä oli vähän hankala vaihe heidän yritystoiminnan kannalta. Sittemmin ne yrityshommat ovat jääneet ja opiskelujen ohessa mies on hoitanut kaikki lasten sairastelut sekä mun työmatkojen aikaan pitänyt poikia välillä vaan kotona. Nytkin alkuvuodesta ovat olleet erittäin paljon poikien kans keskenään, kun ensin olin tammikuussa pari viikkoa matkoilla ja sitten tuli 1,5 kk sairasteluputki.
 14. Päätoimittaja Hanna Admin Staff Member Administrator

  Kelan mukaan neljäsosa isistä ei pitänyt isyyslomaa laisinkaan – ei siis yhden yhtä päivää.

  Tutkimuksen mukaan hanakimpia jäämään lomalle ovat koulutetut ja hyvätuloiset isät. Kiinnostavaa tietoa!
  • Tykkää Tykkää x 1
  • En tykkää En tykkää x 1
 15. Ginger Naimisissa foorumin kanssa Toukoäidit 2020 Huhtimammat 2016

  Pojan isä piti heti lapsen synnyttyä muistaakseni kaksi viikkoa. Loput piti pitää kyllä, mutta meille tuli tuolloin ero ja miehelle talousvaikeuksia, niin jäi pitämättä.
  • Luova Luova x 1

Jaa tämä sivu