Pikkusisarus tulossa

Keskustelun 'Heinäkuiset 2020' aloitti mangustimamma, 6 marras 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. mangustimamma Naimisissa foorumin kanssa Heinä-äidit 2020 Lokamammat 2018 Joulumammat 2016

  Perustin tänne oman ketjun pikkusisaruksen odottajien mietteille. :happy: Meillä on ennestään 1 v ja vajaa 3 v tytöt ja nyt siis kolmas ilmoittanut alustavasti tulostaan. Ikäeroa tulossa 1 v 9 kk eli aika samaa luokkaa kuin viimeksi.

  Jo kolmannen yritystä pohdittaessa meillä oli esillä monenlaisia käytännön juttuja, mutta nyt ne sitten kesällä konkretisoituisivat. Auto lähtenee vaihtoon, mutta mihin vaihdetaan? Kolme istuinta tarvitaan taakse. Onko realistista että 3 v kiipeää itse kaukalon telakan yli keskipaikalle joka on vielä selkä menosuuntaan, ja jos ei ole, niin miten päin lapset laitetaan?

  Ja entä päivähoito? Viimeksi esikoinen oli osa-aikaisesti pph:lla, mutta entäs nyt? Pitäisikö kahdelle vanhemmalle hakea nyt ihan tavallinen päiväkotipaikka, jotta saadaan lapset samaan paikkaan varmasti? Vai onko mitään toivoa saada kolmea lasta samaan päiväkotiin äitiysloman loputtua, jos yhdelläkään lapsella ei ole ennestään paikkaa ko. päiväkodista?

  Tietty voi kuulostaa siltä että on hirveän aikaisin liikkeellä, mutta kahden lapsen kokemuksella tuntuu, ettei näissä käytännön asioissa ei oikein voi olla liian aikaisin liikkeellä.
  • Hauska Hauska x 1
  Last edited: 6 marras 2019
 2. Fuji Naimisissa foorumin kanssa Heinä-äidit 2020

  Meillä on toinen tulossa. Ikäeroa tulee noin 3,5v samoja mietteitä itselläni ollut. Laittaako esikoinen päiväkotiin vai ottaako sitten kotihoitoon. En tiedä saako meidän autoon mahtumaan kaukaloa kun mies yleensä ajaa ja on todella vähän tilaa hänen takana kaukalolle.

  Meillä kyllä odottaisi paikka päiväkodissa esikoiselle ja hoito alkaisi tammikuussa. Että kaitpa se pitäisi ottaa vastaan sitten..
  • Tykkää Tykkää x 1
 3. titem Tuttu foorumilla Heinä-äidit 2020 Joulumammat 2016

  Mangustimamma ja Fuji, onpa hauska törmätä teihin täällä - meillä kaikilla kun on se joulukuinen 2016 :Heartred:Heartred:Heartred

  Meille tulossa toinen lapsi juurikin niin, että ikäeroa tulee se 3,5 vuotta. Esikoinen aloitti päiväkodin 9/2018 ja varmaan jollakin osuudella jatkaa siellä myös ensi syksynä.
  • Tykkää Tykkää x 2
 4. Fuji Naimisissa foorumin kanssa Heinä-äidit 2020

  Titem samaa naureskelin eilen :) :Heartred:Heartred Kiva törmätä tuttuihin täällä.
  • Tykkää Tykkää x 3
 5. mangustimamma Naimisissa foorumin kanssa Heinä-äidit 2020 Lokamammat 2018 Joulumammat 2016

  Hassua, että taas raskaana samaan aikaan - muuten samassa tilanteessa paitsi meillä yksi jo tehtynä tässä välissä. :woot: Ikä alkaa jo painaa niin piti pitää kiirettä, kun halusi saada koko sarjan täyteen ennen 40-v päiviä.
  • Tykkää Tykkää x 4
 6. Lisamarie Tuttu foorumilla Heinä-äidit 2020 Lokakuunmammat 2015

  Meillä 4v ja kohta 3v lapset ennestään. Ovat siis olleet jo parisen vuotta päiväkodissa, koska opiskellaan molemmat täyspäiväisesti. Auto asia on kyllä sellainen mitä itse miettinyt, mies sitä mieltä, että mahtuu kyllä kaikki kolme takapenkille.. mielestäni jo vähän turvallisuuskysymys jos väkisin vääntäen saa penkit mahtumaan.
  Myös asunnon osto tulee olemaan edessä, ollaan nyt katseltu okt, jossa olisi n 100 neliöö tai enemmän. Tällähetkellä 70 neliöinen kolmio.. tila loppuu jo nyt kesken.
  sisarusrattaat ehdittiin juuri myymään, tosin eivät nuo niitä enää olisi käyttäneetkään. Vauvalle sitten ihan yksilörattaat. :)
  • Tykkää Tykkää x 2
 7. Katruska84 Peruskäyttäjä

  Meille tulee aika lailla tasan 5v ikäeroa (esikoisen synttärit kesäkuussa). Aiemmin en olisi halunnut toista kun tiedän että en olisi jaksanut. ja ihanaa kun toinen on jo niin iso että voi jo vähän auttaa jne. On kovasti kysellyt koska saa siskon tai veljen ja kun kysyin miksi haluaa niin vastaus oli "minulle leikkikaveri ja haluan hoitaa vauvaa".
  • Sympatiaa Sympatiaa x 3
  • Tykkää Tykkää x 2
 8. Mamimam Tuttu foorumilla Heinä-äidit 2020

  Meillä tulee ikäeroa 1v8kk. Mun esikoinen ei vielä ole päiväkodissa mutta tarkoituksena oli helmikuussa laittaa. Olisin silloin 4kk raskaana vasta joten pakko se on mennä töihin. Ihan myös sen takia että saadaan hommattua tupla rattaat ja kaikki muu tarvittava. Pitää kyllä nyt katsoa menenkö vai jatkanko vanhempainvapaalla siihen asti että äitiysloma alkaa. Vähän vaiheessa suunnitelmat. Oon kyllä jo hakenut sen päiväkoti paikan.

  Vähän on vielä Vaiheessa suunnitelmat :think005
  • Tykkää Tykkää x 3
 9. Holly Tuttu foorumilla Heinä-äidit 2020 Helmimammat 2018

  Meille ikäeroa tulee 2v 5kk mikäli tämä pieni heinäkuussa syliin saadaan. Poika on kotihoidossa, mut ensi syksylle olen ajatellut laittaa pojan kerhoon (avoin päiväkoti?) jolloin pääsisi touhuamaan myös ikäistensä kanssa ja ilman minua. Nythän toki käydään harrastuksissa, mutta tuo valmistaisi vähän paremmin vielä kun aikanaan menee päiväkotiin. Olen jo ilmoittanut jatkavani hoitovapaata vuoden 2021 helmikuuhun asti, mutta toivotaan että tämä hoitovapaa muuttuisi uudeksi äitiyslomaksi ensi vuonna. :Heartred
  • Tykkää Tykkää x 4
 10. Cocostiina Aloittelija

  Meille olisi kolmas tulossa, kaksi tyttöä on jo. Ikäeroa tulisikin sitten vähän enemmän, sillä esikoinen täyttää ensi vuonna 11 ja nuorempi olisi 9 kun (jos kaikki menee hyvin) vauva syntyy heinäkuussa. Eli koululaisia ovat, joten ei tarvitse sillä lailla miettiä hoitokuvioita. Lapset ovat kovasti toivoneet meille vauvaa, ja odotankin innolla reaktioita, jos saamme ilouutisen heille vaikkapa jo ennen joulua kertoa :Heartred
  • Tykkää Tykkää x 5
 11. Ruiskaunokki Aloittelija Heinä-äidit 2020

  Meille tulossa toinen lapsi. Ensimmäinen on kaksivuotias ihana, touhukas ja tulinen tyttö :grin. Hän on yhä kotihoidossa ja jatkaa sinne kolmevuotiaaksi saakka. Toisen lapsen myötä jäädessäni vielä kotiin en luultavasti tule laittamaan esikoistakaan ainakaan heti päiväkotiin, mutta ehkä joku kerho olisi hänelle kiva tapa tavata ikätovereita.

  Tällä hetkellä tosi vaikea kuvitella millaista elämä kahden lapsen kanssa on, kun on niin tottunut tähän yhteen, mutta odotan sitä innolla. Ja vähän myös kauhulla :nailbiting:. Esikoinen oli ja on yhä todella vaativa tapaus, joten pikkusisaruksen vaikutus häneen sekä uuden tulokkaan temperamentti aiheuttavat jännitystä!
  • Tykkää Tykkää x 4
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 12. Turvonnut Tuttu foorumilla Toukomammat 2018 Jouluäidit 2020

  suosittelen kääntymään facebookin ”turvaistuimet/bilbarnstolar” -ryhmän puoleen istuinvalinnassa. selkä menosuuntaan suositus 5-7v saakka, mutta eiköhän sieltä löydy vastaus kysymällä mihin autoon mahtuu jne.

  parempihan se on olla liikkeellä ajoissa.
  tuota päiväkotihiommaakin varmaan voinee tiedustella. mitä jyväskylässä olen kuullut niin kahtakaan lasta ei ole kovin helppoa saada samaan varsinkaan jos hakee yhtäaikaa paikkoja. ja haluaa ehdottomasti siihen itseä lähinnä olevaan
  • Tykkää Tykkää x 1
 13. Turvonnut Tuttu foorumilla Toukomammat 2018 Jouluäidit 2020

  tämä viesti on kuin minu suustani. iän muutan 1,5v ja ikäeroa tulee suunnilleen 2v2kk. jännityksellä odotan, jos tämä nyt loppuun saadaan menemään. imetys olis tähtäimessä ensimmäisenä vähentää ainakinminimiin ja varmaan ennen viimeistä kolmannesta sitten lopettaa kokonaan. elleineiti päätä itse tehdä sitä aiemmin.
  • Tykkää Tykkää x 3
  • Käytettävä Käytettävä x 1
 14. miitku Tuttu foorumilla Kesä-äidit 2020

  Meille tulossa toinen yhteinen lapsi, esikoiseni on nyt 1v1kk. Miehen vanhempi poika asuu myös meidän kanssa, joten plussattuani tuli ensimmäisenä mieleen et miten mahdutaan jatkossa auton kyytiin kaikki kun meillä on keskikokoinen farkku ja kaksi koiraakin vielä. Nyt tänään olen puolestani miettinyt et riittääkö tämä 83m2 kolmio meille miten pitkään. No, asia kerrallaan.
  Jännä nähdä miten mahdollisen pikkusisaruksen syntymä vaikuttaa meidän taaperoon. Hän on aktiivinen ja touhukas kaveri, joka nauttii huomion keskipisteenä olemisesta. Hän aloitti päiväkodin 2kk sitten ja on siellä oppinut ottamaan muita huomioon.
  • Tykkää Tykkää x 5
 15. helinä12 Aloittelija Heinä-äidit 2020

  Meille tulossa kolmas lapsi ja isoveli tulee olemaan 4,5 vuotias ja sisko lähellä 7 vuotta (kun on syntynyt myös heinäkuussa) kun vauva syntyy. Lapset ovat kovasti toivoneet pikkusisarusta, odotan innolla, että päästään heille kertomaan.

  Esikoinen aloittaa koulun ensi vuonna niin kiva kun saan olla kotona silloin. Nuoremmasta en vielä tiedä, että pitäisinkö hänet kotona ja hetkeksi voisi mennä kerhoon. 2021 sitten eskari koittaa.
  • Tykkää Tykkää x 3
 16. pikkumartta Tuttu foorumilla Syysäidit 2020

  Meille olisi kolmas tulossa mikäli kaikki menee hyvin :) pojat on silloin vajaa 5v ja 2v 6kk. Tässä on kyllä jo moni asia ehtinyt pohdituttaa, kuinka kauan olisin kotona, jääkö pojat osa-aikaisesti päiväkotiin, tarvitaanko isompi auto, uudet tuplarattaat, jne :D jos nyt ensin pääsis vähän varmemmille viikoille. Viime kierrossa ehdin raskaudesta iloita muutaman päivän kun jo alkoi vuoto,mutta toivon mukaan tällä kertaa pysyisi mukana.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 5
 17. Röllineiti Aloittelija Heinä-äidit 2020

  Meillä on uusioperhe, miehellä ei vielä omia lapsia. Minulla kolme isoa lasta, kaikki jo yli 10-vuotiaita :happy: Nää raskausasiat tuntuu itsellekin uudelta pitkän tauon jälkeen :nailbiting::grin
  • Tykkää Tykkää x 3
 18. mangustimamma Naimisissa foorumin kanssa Heinä-äidit 2020 Lokamammat 2018 Joulumammat 2016

  Meidän pitäisi ostaa uusi turvaistuin jo Black Friday alesta, kun vajaa 3 v esikoiselle alkaa Cybex Sironan vyöt lyhyeksi. Mietin Klippan Triofixia jota on ainakin netissä mainostettu yhdeksi kapeimmista turvaistuimista. Meillä on siis jo yksi Triofix toisessa autossa, mutta tarvitaan nyt toinenkin leikki-ikäisen kokoinen istuin. Isompana autona meillä on Skoda Octavia ja toiveena olisi mahduttaa taakse kolme istuinta. Tosin vähän epäilyttää laittaa kesällä 3,5 v ikäinen esikoinen keskipaikalle turvavyökiinnitteiseen istuimeen. :nailbiting: Tällä hetkellä ei uuden auton ostokaan näytä kuitenkaan realistiselta. Tai siis ostetaan jos on pakko, mutta kun löysin netistä jonkun keskustelun jossa joku väitti saaneensa Octaviaan kaksi turvaistuinta ja yhden kaukalon, niin tietysti se vaihtoehto kiinnostaisi.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 2
 19. Nannnskeli Peruskäyttäjä Heinä-äidit 2020 Marrasmammat 2018

  Meillä esikoinen syntyi 12/18 eli, jos ja kun heinäkuinen syntyy, niin meillä on kaksi alle 2v lasta :nailbiting: vauvavuosi ei ole ollut mitenkään supernautinnollista huonosti nukkuvan vauvan kanssa, niin oltiin molemmat miehen kanssa sitä mieltä, että mieluummin lyhyellä aikavälillä toinen lapsi saa tulla, ettei tarvii sit joskus monen vuoden päästä kokea uudestaan vauvavuoden ihanuuksia ja kurjuuksia. Ajateltiin, muutenkin, että "hoitaa" lapset nyt alta pois niin pääsee sitten täysillä nauttimaan perhearjesta ja keskittyä uran luomiseen. Ja onhan pienellä ikäerolla olevilla sisaruksilla myös seuraa toisistaan :)
  • Tykkää Tykkää x 3
 20. mangustimamma Naimisissa foorumin kanssa Heinä-äidit 2020 Lokamammat 2018 Joulumammat 2016

  Samantyyppisiä ajatuksia meilläkin oli ikäerosta. :) Edellisillä ikäeroa 1 v 10 kk ja oltu siihen tyytyväisiä, nyt tulossa liki sama eli 1 v 9 kk.
  • Tykkää Tykkää x 2

Jaa tämä sivu