Palautetta ja ideoita!

Keskustelun 'Ota yhteyttä ylläpitoon' aloitti Miramaria, 10 loka 2011.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. leipälapio Tietävä tietäjä Helmikuiset 2021 Helmikuunmammat 2016 Maalismammat 2017

  Niinpä, ihan hölmöä kun tässä on kuitenkin yli pari vuotta "tunnettu", että edelleen potkitaan porukkaa pihalle. Ihan fiksu järjestely vielä raskausaikana, mutta kun lapset on syntyneet pitäis kaikkien olla jo sen verran tutustunut (ja ne jotka ei sinä aikana ole tuoneet itsestään mitään ilmi voi lentää pellolle ) ettei haittaa vaikka epäaktivoidutaan.

  Hölmöä kun porukassa on useita kymmeniä tyyppejä ja yks saa yksin päättää että potkii ihmisiä ulos. En mäkään palaisi enää jos kerran lentäisin ulos, joten kivat niille joilla on kiireellisemmät ajat menossa, eivätkä enää palaa yhden tyypin takia.

  En tajua mitä haittaa on epäaktiivisuudesta enää siinä vaiheessa kun kaikki "tuntevat" toisensa. Musta olisi ihana kuulla kaikilta vanhoilta ryhmäläisiltä vaikka edes kerran vuodessa kuulumisia.

  Meidänkin ryhmässä kauan sitten lähes kaikki toivoivat ettei ketään enää potkita ulos ja silti ilmeisesti jonkun yhden jäsenen mielipide menee kymmenien muiden edelle, joka nyt on ihan naurettavaa.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 3
 2. Vargynja Admin Staff Member Administrator Helmikuiset 2021

  Kiva kun tuotte esille ikäviltä tuntuvia asioita ja parannusehdotuksia. :) Tuossa voisi olla perää että jonkin ajan päästä ei enää potkita käyttäjiä ulos ryhmistä. Monissa ryhmissä nytkin vain hiljennytään sulassa sovussa. Laitan tämän asiaan mietintään ja palaan asiaan myöhemmin.
  • Tykkään Tykkään x 4
 3. leipälapio Tietävä tietäjä Helmikuiset 2021 Helmikuunmammat 2016 Maalismammat 2017

  Mahtava juttu! :)
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 4. Suski75 Seurustelun sensei Helmikuunmammat 2016 Elokuun äidit 2019

  Ei liene kenenkään etu, että salaiset ryhmät hiljenevät, ja tällä voisi sitä hidastaa. Ne, jotka kirjoittavat muutenkin runsaasti, eivät vähennä kirjoitteluaan yhtään, vaikka tuo sääntö poistettaisiin tietyn ajan jälkeen. Ja tosiaan ne, jotka kiikkuvat aktiivisuusrajalla, eivät tippuisi kokonaan kelkasta kuten nyt, ja heillä ei olisi jatkossa isoa kynnystä lisätä osallistumistaan, kuten nyt on.
 5. Mielipidekysymys Myyttinen hahmo Syyskuunmammat 2015 Helmimammat 2018

  Meillä on syyskuisten 2015 salaisessa ryhmässä erikseen keskusteluketju aiheelle, jossa sit katotaan yhdessä, kenellä on aktiivisuus jäänyt alle rajojen. Ei tuu minään yhden ihmisen järjestämänä yllärinä. Mutta niin kauan kuin säännöt on nämä, niin minusta on reilua, että niitä noudatetaan. Meillä on moni tullut takaisin, muutama semmonenkin, jotka on omasta pyynnöstä poistuneet alunperin.

  En ymmärrä, miksi pitäisi vetää hernettä nenään poistosta, kun kerran sääntö on kaikille alun alkaenkin selvä. Takaisin kun todellakin pääsee halutessaan. Ei se mitään henkilökohtaista ole, jos poistoa pyydetään silloin kun sääntöjen mukainen viestimäärä ei ole täyttynyt.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
 6. sailamaria Seurustelun sensei Helmikuunmammat 2016

  Mä ymmärrän kyllä tuon säännön ja musta se on ihan ok mutta sitten, kun ryhmä on pidempään ollut niin mun mielestä on hölmöä potkia porukkaa pihalle. Meidän ryhmässä epäaktiivisuus ei johdu siitä ettei haluaisi kirjoittaa vaan siitä ettei yksinkertaisesti ehdi/jaksa. Joskus on niitä jaksoja ettei vain ole aikaa kirjoittaa...
 7. Vargynja Admin Staff Member Administrator Helmikuiset 2021

  Voisin kysyä teiltä, olisiko jonkun mielestä ikävää, jos pidempään pystyssä olleesta ryhmästä ei poistettaisi jäseniä epäaktiivisuuden vuoksi? Tässä on nyt tullut mielipiteitä sen puolesta ja niiltä joita se ei haittaa, mutta vastustaako joku ajatusta?
 8. Mielipidekysymys Myyttinen hahmo Syyskuunmammat 2015 Helmimammat 2018

  Mä vastustan ainakin tuota ehdotettua aikarajaa, että kun lapset syntyny, niin heti siitä saisi jäädä taustalle lurkkimaan. Ehdottaisin ennemmin vauvavuoden päätyttyä eli kun lasketun ajan kuukausi on seuravana vuonna kulunut loppuun. Sillä varmistettais, että oikeesti ne kauan mukana olleet olisivat ainoastaan tällaiseen koskemattomuuteen oikeutettuja, kun periaatteessa salaisiin pääsee vielä sinä lasketun kuukauden viimeisenä päivänä, niin ei kuulosta reilulta, että heti saisi jonkin elinikäisen oikeuden olla ryhmässä.

  Tosin silti oon lopulta sitä mieltä, että jos aktiivisuutta ei riitä edes sen 10 viestin verran myöhemminkään, niin miksi pitäisi saada roikkua mukana, kun edelleen paluu on aina mahdollinen sitten kun taas on aikaa enemmän kirjotella. Mutta kun tää aktiivisuuden tarkastaminen on kuitenkin muiden käyttäjien vastuulla (ja meillä muuten on voinu saada kyllä jäädä epäaktiivisempikin, jos on käyny huikkaamassa, että nyt aikavälillä xx-xx on kiireistä koska y, niin ei me sitten olla tietenkään pyydetty poistoa), niin eikö järkevämpi olisi sitten ohjeistaa jokaista salaista ryhmää tekemään ketjun, jossa yhdessä sovitaan sen ryhmän säännöt ja ajatukset tuon aktiivisuuden jatkumisen kanssa?
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
 9. sailamaria Seurustelun sensei Helmikuunmammat 2016

  Musta vauvavuoden jälkeen vois olla hyvä ettei enää potkittais pihalle. Toiset on nimittäin ollu ryhmässä alusta lähtien ja toiset tullu esim. just ennen laskettua aikaa...
 10. Suski75 Seurustelun sensei Helmikuunmammat 2016 Elokuun äidit 2019

  Minustakin salaisissa pitäisi olla aktiivinen ainakin sen perinteisen äitiysloman loppuun asti, eli 9 kk syntymästä vai kuinka pitkä se nyt olikaan. Ymmärrän hyvin, että töihin menevällä ei ole mahdollisuutta yhtä isoon aktiivisuuteen kuin hoitovapaalla jatkavilla. Sinänsä en koe, että salaisen ryhmän jäsenet hyötyvät tuon jälkeen potkimisesta mitenkään. Niin paljon on jo jaettu, että jonkinlainen luottamus muihin on jo, ja tosiaan, vaikka joku onkin vähemmän aktiivinen, tuovat he kuitenkin piristystä ryhmään silloinkin kun he kertovat kuulumisistaan.

  Minäkään en oikein ymmärrä, mikä motivoi tuota meidän helmikuisten ryhmän ilmiantajaa. Meillä on tosiaan ollut useamman kerran ryhmässä keskustelua siitä, että olisi kiva, jos enää ei ketään potkittaisi pihalle, ja siinä tosiaan kaikki keskusteluun osallistuneet ovat olleet samaa mieltä. Tuo viestimäärien kyttääjä ei siis kerro, miksi hän tuota tekee, ja vähän alkaa tuntua, että kyseessä on henkilö, joka tykkää tehdä muille kiusaa, koska hän ei osallistu keskusteluun asiasta ja jättää ryhmäläisten mielipiteet asiasta huomiotta. Ja ryhmässä on tiedetty joidenkin ryhmäläisten vaikeasta tilapäisestä tilanteesta, ja silti kyttääjä on heidät ilmiantanut heti kun viestimäärä alittuu.
  • Tykkään Tykkään x 1
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 11. Aaria Keskustelujen kuninkuusravaaja Toukoäidit 2020 Syyskuunmammat 2015 Lokamammat 2017

  Mä olisin kanssa sillä kannalla että jossain kohtaa ei enää poistettaisi, koska elämäntilanteet vaihtelevat ja mun mielestä myös on yksinomaan kiva kuulla niistäkin jotka vain harvakseltaan ehtivät kuulumisiaan kirjoittamaan. En osaa ajatella että vuoden- parin aikana tutuksi tulleet jotenkin stalkkaisivat muita ja onhan halutessaan mahdollista myös kirjoittaa 10 turhanpäiväistä viestiä kertomatta itsestään oikeasti mitään ja olla siten lentämättä ryhmästä versus 3 ihan oikeaa kuulumista. Ite en ole näennäissuoritusten ystävä. Samoin ois tietty kiva tietää että pääsee katsomaan omia jutujaan myöhemminkin vaikka ei enää niin pysyisi jutussa mukana, mulla ainakin salaisen puolen kirjoitukset on käytännössä ainoa raskaus- ja vauva-ajan "päiväkirja" samalla mutta ois aikamoinen homma sieltä tuhansien viestien joukosta omiaan etsiä muualle tallennettaviks. (Kun ei täällä ole mitään "tulosta kaikki omat kirjoitukset aikavälillä...." -nappiakaan.) Toi on kuitenkin totta että ei ole hyvä jos viimeisenä mahdollisena liittymispäivänä tulee mukaan ja saman tien saa "immuniteetin".. eli ehkä toi vauvavuoden jälkeen ois reilu kaikille?

  Yhdessä päättäminen oman ryhmän toimintatavoista on periaatteessa kiva idea mutta herkästi siinä joku mielensä pahoittaa ja onhan se vähän hankalaa ylläpidon kannalta tietää mikä on minkäkin porukan sopima sääntö kun ylläpidossakin porukka välillä vaihtuu ja salaisia ryhmiä tulee jatkuvasti lisää.

  Semmonen uusi ominaisuus sitten joskus kun nuo polttavat ongelmat on saatu korjattua olis kätevä, et jostain yhdellä silmäyksellä näkis vaikka kyseisessä kuussa tiettyyn salaiseen ryhmään kirjoittamansa viestien määrän. Onhan se vaikea muistaa onkp viestejä 9 vai 10 jos ei koko ajan kirjoita ja jos kirjoittaa vielä julkisella & salaisella tai useammalla salaisella jne..
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
  • Tykkään Tykkään x 1
 12. Mielipidekysymys Myyttinen hahmo Syyskuunmammat 2015 Helmimammat 2018

  No ei tollanen tietty kivaa oo, jos joku ryhmässä sooloilee tolleen. Salaisen ryhmän sisällä ainakin pitää olla selkeesti yhteiset säännöt, eikä tommonen tosiaan oo kiva, että joku omin päin ja salaa käy tekee poistopyyntöjä.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 4
 13. Roze Keskustelujen kuninkuusravaaja Syyskuunmammat 2015

  Meidän ryhmästähän läks ainakin yks pois niin että sitä ihmeteltiin kovasti että kuka hänet pyysi pois, ja lopulta selvis että se oli ylläpitäjä (ei nykyinen). Silloin tämä yp ainakin seuraili aktiivisuuksia myös.

  Musta olis ihan ok jos vaikka vuoden päästä lasketusta ei enää joutuis pihalle.
 14. Plussapallero Supliikin supersankari Syyskuunmammat 2015

  Ei kai tuo 10 viestiä nyt mikään mahdottomuus ole... Ehkä ennemminkin kannatan oman asenteen tarkistusta, jos siitä pahastuu, että toiset noudattavat sääntöjä. Kuitenkin tosiaan aina on mahdollista palata sitten, kun aikaa taas on.
 15. minttu90 Supliikin supersankari Syyskuunmammat 2015

  Mun mielestä kymmenen viestiä kuussa on tosi vähän. Ymmärrän kyllä myös ton että tuskin kukaan enää stalkkailee vuoden kahden tuntemisen jälkeen. Mut mun mielestä toi kymmenen viestin sääntö on hyvä ja selkeä. Meidän ryhmään on ainakin porukkaa tullut takaisin, kun ovat kokeneet että on taas aikaa ja kiinnostusta kirjoitella enemmän.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 16. Suski75 Seurustelun sensei Helmikuunmammat 2016 Elokuun äidit 2019

  Oletan, että meidän ryhmäläiset ovat potkimisen jälkeen siirtyneet facebookiin, koska yhtään ei tosiaan ole palannut. Tuo on kätevä tapa saada lisää väkeä facebook- ja whatsapp-ryhmiin, niissä kun ei ole vähimmäisviestirajaa. Yp:t voisivat huvikseen tarkistaa yksityisviesteistä, tuleeko jokaiselle potkitulle välittömästi kutsu facebookiin privana. Se voisi selittää myös sen, miksi ryhmästämme niin innokkaasti ollaan ihmisiä ilmiantamassa potkittaviksi.
 17. Vargynja Admin Staff Member Administrator Helmikuiset 2021

  Itsekään en usko että on hyvä jos heti lasketun kuukauden jälkeen sääntöä höllennettäisiin. Jos immuniteetti tulee se tulee vasta kun on vauvojakin hoidettu pidempään yhdessä. Mahdollista myös että se ei ole täysi immuniteetti, mutta ehkä sääntöä voisi höllentää esim. niin että pitää kirjoittaa yksi viesti kuukaudessa tms. Joka tapauksessa nämä foorumin ongelmat vie ajatuksia sen verran että sääntömuutosta tuskin tulee ennen kuin foorumi on saatu taas toimimaan kunnolla. En kuitenkaan halua tehdä muutosta miettimättä asiaa kunnolla. :)

  Joka tapauksessa on ikävää jos nyt tämä sääntö vaikuttaa negatiivisesti joidenkin ryhmien henkeen. :/ Sen voin kuitenkin jo sanoa että siihen en lähde että jokainen ryhmä saisi itse päättää säännöstä. Tulisi liian työlästä aina tarkistaa että mitkäs perusteet tässä ryhmässä nyt oli ja niiden sopimisessa voisi tulla kärhämiä. Samat säännöt siis kaikille.

  Joku taisi mainita että olisi kiva jos pystyisi tarkistamaan tietyltä aikaväliltä ryhmään kirjoitetut viestit. Tarkkaa aikaväliä ei pysty määrittämään, mutta selaimella hakiessa pystyy määrittämään mistä alkaen hakee viestejä. Kun seuraa näitä ohjeita ja laittaa kohtaan 'Uudempi kuin' päivämäärän se ei näytä sitä vanhempia viestejä. Siihen voi sitten laittaa vaikka kuun ensimmäisen päivän niin näkee kuluvana kuuna ryhmään kirjoittamansa viestit. :)
  • Tykkään Tykkään x 1
 18. Vargynja Admin Staff Member Administrator Helmikuiset 2021

  Ylläpito ei näe käyttäjien yksityisviestejä. Vain ilmiannetut yksityisviestit näkee. Varsin ikävää kyllä jos tällä tavalla houkutellaan käyttäjiä facebookiin. :sad001
  • Informatiivinen Informatiivinen x 1
 19. Mielipidekysymys Myyttinen hahmo Syyskuunmammat 2015 Helmimammat 2018

  Viikonloppuna muuten taisi taas toimia kuvien lisäys normaalisti, mutta sovellus se vaan edelleen tökkii ja pahasti.
 20. Mielipidekysymys Myyttinen hahmo Syyskuunmammat 2015 Helmimammat 2018

  En tiiä ollaanko it-puolella tietosia tästä, mutta nyt kun tuo kuvien lisääminen taas onnistuu, niin ilmeisesti kuitenkin sovelluksella se väittää, ettei kuvaa onnistuttu liittämään ja keskusteluun tuleekin useempi viesti kuvineen, joita lisääjä itse ei kuitenkaan nää. Joku sovelluksen käyttäjä voisi varmaan tarkemmin selittää, mitä siinä tapahtuu, mutta nyt tosiaan monesti tulee semmonen kolme viestiä kuvineen peräkkäin samalta käyttäjältä ja perään saattaa niiden lähettäjä kirjottaa turhautuneen "no ei sitten onnistunu kuvan lisääminen" -viestin.