Päivähoito

Apua, tänään se tapahtuu! Tyttö menee hoitoon! Vien 19.30 iltapalalle ja sinne jää yöksi ja aamuksi , pitkä vuoro heti ekana :oops: mietiskelin just että pitäskö hakea tyttö sit päikkäreille kotiin, muuten on siellä melkein 20h. Ens yöksi ei sit meekkään päikkyyn vaan isovanhemmille.. viihtyy siellä tosi hyvin ja isovanhemmat tykkää hoitaa ni mikä nottei..
 
Hui, tsemppiä! Lapset kyllä sopeutuu, mutta äideilleen se onkin sit vaikeampaa :wink
 
Taidan pakata nessut taskuun - varalta :D
 
Meillä miuta ei itkettäny yhtään ku jätin vaan sinne mut mies kyseli koko päivän et onks sielt kuulunu mitää ja mite jäi ja saako tulla mukaan hakemaan :D
 
Yhyyy sinne meni :sad010 ei vaan, itku oli tosi lähellä, nieleskelin paljon ja annoin tytön hoitotädin syliin, kävin viemässä tytön sadekamat naulakkoon ja ku tulin takas ni typy jo naureskeli muille lapsille. Äkkiä heipat ja poistuin. Kotimatkalla (ja nyt tätä kirjottaessa ) kyyneleet sumentaa silmiä mutta eiköhän ne pärjää. Kävin kaikki maholliset kauhuskenaariot läpi ja nyt ymmärrän vanhempia jotka soittelee kesken hoitopäivän että miten menee :smiley-ashamed008
 
Täällä on takana reilun viikon mittainen harjoittelu vanhempien kanssa ja tänään poika jäi ekaa kertaa yksin hoitoon muutamaksi tunniksi. Iso parku pääsi (pojalla :) ), mutta onnistuin itse lähtemään ilman suurempia nieleskelyjä. Isoäiti sitten haki pojan lounaan jälkeen mummolaan. Hyvin oli kuulemma mennyt, itku laantui nopeasti ja sen jälkeen poika jaksoi leikkiä ja ruokakin maistui hyvin. Hyväntuulinen jätkä oli mummoa vastassa ja esitteli iloisena kaikkia kivoja leluja. Mäkin sain ilahtuneen vastaanoton, kun hain pojan töiden jälkeen mummolasta. Huomenna sitten ekaa kertaa päikkäritkin päiväkodissa, jännittää... Vaan eiköhän poika puolenpäivän aikaan ole jo niin väsynyt, että simahtaa sinnekin. Jos menee hyvin, niin torstaina sitten jo kokonainen hoitopäivä 7.30-16.30.
 
Hyvin meni tänäänkin, muutama pieni itku tuli päivän mittaan, mutta menivät nopeasti ohi. Lounaaksi poika vetäisi kuulemma kaksi lautasellista lohikiusausta :D ja nukkui sen päälle 1,5 tunnin päikkärit. Kaikki hyvin siis ja alku on sujunut odotettua paremmin! Huomenna nähdään, miten sujuu kokonainen päivä, ja sitten onkin 4 päivän vapaa.
 
Voi söispä meilläki tyttö edes yhden lautasellisen joskus :D

Me löydettiin myös hyvä hoitopaikka! Niin monta kertaa saa mennä tutustumaan ja niin pitkäksi aikaa kun haluaa ja varmin merkki hyvästä paikasta; jono. Saadaan marraskuussa tietää, että koska pystyy aloittamaan, uskalsi kuitenkin arvella, että tilaa on. Ei pääse tyttö vauvojen ryhmään lainkaan, suoraan taaperoihin snif :')
 
Mua hirvittää! Viikon päästä hoitoon. Kyllä ahdistaa ja kurkkua kuristaa.. Miten se raukka siellä pärjää....ky ei kukaa pidä kädestä unille ym...yhyyyy...tää on varmaan mulle vaikeampaa ku lapselle mut oikeesti tuntuu pahalle. Luotan kyllä tätiin ja vaikuttaa kivalta, mutta silti!
 
Hyvin se menee, tsemppiä :) meillä ei oo ollu mitään ongelmia, päikkäreille nukuttavat syliin ku ei sänkyyn nuku mutta muuten ei oo ollu hankaluuksia
Ja syliä saa tarvittaessa
 
Päikkäreitä mäkin eniten jännitin, mutta ipana kuulemma simahtaa parissa minuutissa heti kun pääsee petiin. Aamupäivän touhut kyllä väsyttävät tehokkaasti :)

Oli vähän vaikea hoitoviikko, poika itkeskeli varsinkin aamupäivät ja oli koko ajan syliä vailla. Tänään jätin pyynnöstä rattaat päikkyyn, saivat sitten välillä laitettua niihin, kun ei voi koko aikaa kantaa sylissä, ja poika oli nukkunut niissä aamupäivällä ylimääräiset pikkutirsatkin. Viime viikko meni niin hyvin... Ehkä se nyt tajusi, että tämä onkin pysyvä ratkaisu. Vähän on flunssakin vaivannut, sekin varmaan vaikuttaa. Saisi myös oppia nukkumaan aamuisin pidempään, taas on tällä viikolla herätty joka aamu viiden pintaan - ihmekös sitten, että aamupäivät on vähän raskaita... Toisaalta, mielestäni on hyvä merkki, että poika haluaa siellä hoitajien syliin, kyseessä ei ole sellainen lapsi joka suostuisi kenen syliteltäväksi vaan.
 
Lyy80 tsemppiä! Samoja ajatuksia oli itelläki vaan niin tyttö on hyvin pärjänny ne muutamat kerrat ku on päikyssä ollu :)
 
Meillä oli tänään eka tarhapäivä. Oli mennyt tosi hyvin, ja oli kuulemma ollut ihan unelmalapsi :) eniten jännitti päikkärit, kun niille nukutus voi olla välillä taistelua. Ja kotona on tottunut nukkumaan pinnasängyssä ja tarhassa sellaista ei ollut, joten suoraan isojen tyttöjen sänkyyn nukutettiin. Ja oli pienen pyörimisen jälkeen nukahtanut hienosti.

Toinen huoletuksen aihe oli syöminen. Tyttö on tähän asti ollut sormiruokailija, ja lusikka menee kyllä suuhun mutta yleensä väärinpäin, ja siihen ei osattu itse lappaa ruokaa vaan äitin piti aina täyttää lusikka. No, yksi päivä tarhassa ja äsken lapsi söi koko puurolautasen tyhjäksi IHAN ITE! Ja vielä kauheeta vauhtia. En käsitä.... Varmaan siellä muut lapset näyttäneet esimerkkiä.

Ja vielä bonuksena meidän hiljainen tuppisuu höpötteli koko matkan tarhasta kotiin iloisesti. Sellaista vähän erilaista höpötystä kuin yleensä, selkeästi siis yrittää nyt kommunikoida eri tavalla kun näki varmaan isompien lapsien puhuvan paljon.

Ei se päiväkoti taida pöllömpi paikka olla sittenkään :)
 
Ei oo ei, siellä lapsi oppii ihan julmetusti uusia asioita! :) siis ainakin siinä tapauksessa että toiset lapset on vanhempia :)
 
Kiva kuulla, AnniPanni! :) Oon samaa mieltä, päiväkodissa on paljon hyvää, vaikka ensin kyllä hirvitti. Pojasta on tullut ihmeen omatoiminen, tekee paljon asioita pyynnöstä. Toinen juttu on, että on yhtäkkiä hiffannut, että leluilla voi oikeasti leikkiä muutenkin kuin paiskomalla niitä lattiaan :D On varmaan seurannut isompien touhuja.

Varaudu kuitenkin henkisesti siihenkin, että ekojen hyvin sujuneiden päivien jälkeen saattaa tulla taantuma, kun lapsi ilmeisesti tajuaa, että tämä onkin pysyvä järjestely. Niin meillä kävi ja se on pk:n henkilökunnan mukaan melko tavallista varsinkin näin pienten kohdalla. Meidän pojalla eka viikko meni tosi hienosti, tokalla viikolla tuli paljon itkeskelyä ja varsinkin aamupäivät oli todella vaikeita, sitten kolmannella viikolla alkoi pikkuhiljaa helpottaa. Saa nähdä, miten tämä viikko lähtee taas käyntiin nelipäiväisen viikonlopun jälkeen...
 
Sitä ne meidänkin tarhassa varoittelivat, että usein lapsi tajuaa tilanteen vasta viikon jälkeen. Toivotaan että tämä jatkuu hyvin.

Lapsen ryhmässä kaikki muut lapset ovat 2-3 vuotiaita. Meidän tyttö on ainoa noin pieni. Ja kun kokonsa puolestakin on vielä aika pienikokoinen niin kontrasti on suuri. Mutta tosiaan, ainakin isommilta voi ottaa mallia monissa jutuissa
 
Joo meilläki sanottiin että kaikille tulee se takapakki.. Meille tuli kolmen päivän jälkeen mutta meni ne itkut ohi sit parissa päivässä
 
Mun kaverin tyttö oli masentunut 3 kuukautta päikyn alotuksesta. Nyt on normalisoitunut omaksi nauravaksi itsekseen. Siis se olisihan kaamee se ero, niin ilonen vauva oli, mut tuo 3 kuukautta meni sillä ihan vaan itkiessä :/ saman ikäinen taapero siis.
 
Takaisin
Top