Onko taaperosi nirso vai kaikkiruokainen?

Keskustelun 'Elämää vauvavuoden jälkeen' aloitti Vargynja, 25 touko 2018.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Vargynja Moderaattori Staff Member Helmikuiset 2021

  Onko teidän lapset nirsoja vai syövätkö mitä vain tai ainakin melkein? Mikä on teidän taaperon lempi ruoka?

  Me ollaan siitä onnellisia että meidän poika söi jo taaperona ja syö edelleen melkein mitä vain syötäväksi kelpaavaa. (Nirsoiluikää odotellessa...) Menee kaikki mistä itse en tykkää, menee kaikki mistä mies ei tykkää, menee uudet ruuat. Lempiruoka taitaa olla lapsille tyypillisesti(?) makaroonilaatikko. Tai sitten porkkanalaatikko. :D
 2. Enni Naimisissa foorumin kanssa

  Todellakin nirso. Pienempänä söi melkein kaikkea, nykyään maistuis pelkät smoothiet, leipä, banaani tai viinirypäleet. Mikään oikea ruoka tai puuro ei kelpaa. Ei myöskään suostu juomaan maitoa. Lempiruoka on jauhelihakastike ja makarooni.
 3. RuutuSydän Rakastunut foorumiin

  NIRSO! Meillä neiti täyttää kesällä 2v eikä syö oikeastaan mitään itsetehtyä kotiruokaa, ei vaan syö niin ei syö. 1-3 vuotiaden pilttejä se vetelee tyytyväisenä lähes kaikkia makuja, mutta auta armias jos spagettia jauhelihakastikkeella tuleekin muualta kuin purkista niin sylkee heti pois ja alkaa huuto. Eikä ongelma ole niinkään se ruoan karkeustason ero, koska syö kuitenkin täyttä päätä kaikkia leipiä itse ja kaikki herkut kyllä maistuu, söis varmaan pakettillisen keksejä jos sais :D Täys nirsous on myös hedelmissä ja kasviksissa, mikään perus banaani tai edes vesimeloni ei kelpaa, kaikki pitää olla siellä piltin seassa piilossa.
 4. Uusperhesatu Ylläpitäjä Staff Member

  Taapero syö vähän vaihtelevasti, mutta vielä onneksi aika ennakkoluulottomasti. Eiköhän se nirsoiluvaihekin vielä ala. :rolleyes: Isoveljensä oli todella kaikkiruokainen jonnekin ehkä 4-vuotiaaksi, sitten alkoi nirsoilu, mutta nyt 6-vuotiaana hän on alkanut taas maistella ennakkoluulottomammin. Juuri yhtenä päivänä tein varmaan ekaa kertaa ikinä lapsille tofua, ja ensin sitä maistettuaan hän sanoi ettei tykkää. Kerroin, että uudet maut voivat tuntua oudoilta, ja siksi ihmisen pitäisikin maistaa uutta makua 20 kertaa, jotta tottuu siihen. Hän jatkoi tyynesti maistelua ja söi lopulta kaiken! :joyful:
 5. Rosalina Ei muuta elämää Kesäkuunmammat 2015

  Täytyy sanoa, että kaikki kolme on olleet hämmästyttävän kaikkiruokaisia pienestä pitäen! Itse en pienenä syönyt niin järin monipuolisesti, kotona ei ollut tarjolla monipuolisesti kasviksia tms ja montaa juttua olen opetellut vasta aikuisiällä syömään. Omille lapsilleni oon tarjonnut rohkeasti kaikenlaista jo pienestä asti ja on maistunut. Oman kokemukseni valossa olenkin ihmeissäni kun taaperoiässä lapset on rakastaneet esim parsakaalia ja avocadoa. :D
  Esikoinen söi 1v syntymäpäivänään mietoja jalopenoja irvistelemättä ja väkevää salmiakkiakaan ei sylkenyt pois. :grin (nyt 6v:nä syö hot wingsejä ja vahvempia jalopenoja!)

  Vasta isommalla iällä on tullut valikointia sen suhteen mitä haluaa syödä. Mutta kun oon antanut lapsen itse jossain määrin vaikuttaa syömisiinsä (eli edelleen samaa ruokaa on tehty ja tarjottu ja kannustettu maistamaan, tykätä ei tarvi ja syödä ei ole pakko) niin ajan kanssa on taas maistunut nekin jutut mitkä on olleet inhokkilistalla välillä. :joyful:
 6. Stiffie Rakastunut foorumiin

  Meillä on vaihdellut nirsoilun ja kaikkiruokaisuuden välillä. Neiti on nyt 2v2kk. Vähän aikaa sitten oli vaihe, jolloin mikään kotiruoka ei käynyt (paitsi peruna kaikissa muodoissaan). Ainoat mitä syötiin, oli Saarioisten valmislaatikot! Tätä kesti pari kuukautta ja sitten alkoi taas kotiruoka uppomaan. Sitten oli vaihe, jolloin mikään liha missään muodossa ei kelvannut, sekin meni ohi. Sitten vaihtui niin ettei kasvikset kelvanneet ja nyt tällä hetkellä äidin lautaselta pöllitään jopa parsat ja kukkakaalit! :woot: Eli vaihe vaiheelta. :)
 7. SeToinen Addikti Heinäkuunmammat 2015 Toukomammat 2017

  Vanhempi on erittäin nirso, lempiruoka on makaroni ja jauhelihakastike. Ei mene kasvikset tai hedelmät, puurokin pitää olla sitä semperin jauhopuuroa o.O normipuuron yökkää pois!

  Nuorempi taas syö ihan kaikkea :P lempiruoka .. kaikki? :grin

  Hupaisaa, kuinka erilaisia voivat olla! :P ja samaa sukupuolta ovat, että ei voi silläkään perustella..:hilarious:
 8. Isintyttö Peruskäyttäjä

  Meillä ihan sama juttu!
  Piltillä eli 1,5 vuotiaaks, laittovat meidät lastenlääkärillekin kun tytöllä ei paino noussu millään ja oksennusrefleksi tosi herkässä. No eihän siellä mitään löytyny.. Mutta pikkuhiljaa se siitä sitten lähti -nyt tyttö 2v1kk syö tavallista ruokaa, mutta aika ronkeli on vieläkin. Edelleen monen ruoan koostumus on ongelma.. Toivottavasti kuopuksesta ei tuu yhtä hankalaa..
 9. Menninkäinem Ei muuta elämää Elokuiset 2021 Huhtimammat 2017 Maaliskuunmammat 2016

  Pastalla eläisivät... huoh.
 10. Marmoritar Naimisissa foorumin kanssa Helmikuunmammat 2016 Elokuunmammat 2014

  Nuorin on nirso. En tiedä millä ihmeellä edes ylipäätään kasvaa, koska ei syö kyllä juuri mitään.
  Toivottavasti jossain kohti asiaan tulee muutos ja ruoka alkaa maistumaan paremmin :)
 11. Talvitintti Ei muuta elämää Lokaäidit 2020 Toukomammat 2017

  Vanhempi on nirso. Söi 1,5 - vuotiaana vielä pilttiä kun kotiruoka ei kelvannu, sitten alkoi onneks omatehty ruoka maistumaan. Ei välitä kasviksista, hyvällä tuurilla saattaa muutaman palan kurkkua syödä silloin tällöin. Hedelmätkään ei uppoa, ainoastaan puolikas banaani maistuu. Ruuan suhteen on nirso ja on hirveen skeptinen jos tarjoilen uutta ruokaa jota ei olla ennen maisteltu.

  Kuopus onkin sit kaikkiruokainen. :p Uppoaa ihan kaikki eikä ole ikinä sylkeny/kieltäytyny mistään. Jokainen ateria jonka valmistan, syö ison lautasellisen ja haluaa aina lisää. Kasvikset, vihannekset, hedelmät, marjat, kaikki käy. :)

Jaa tämä sivu