Olisitko selvinnyt synnytyksestä ilman modernia lääketiedettä?

Keskustelun 'Synnytys' aloitti Päätoimittaja Hanna, 31 tammi 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
  1. KaarinHa Naimisissa foorumin kanssa Lokamammat 2017

    En tiedä, voi olla ettei oltaisi selvitty ainakaan kovin hyvin, kun poika oli perätilassa, vaikkakin hyvässä tarjonnassa kuitenkin, mutta ilman kehittynyttä lääketiedettä sitäkään ei oltaisi voitu todeta. Veikkaan, että ongelmia olisi tullut, jos nykylääketiedettä ja lääkäreitä ei olisi olemassa.
  2. Katlera Peruskäyttäjä Tammiäidit 2020 Joulukuun mammat 2017

    Minä todennäköisesti olisin selvinnyt, lapsesta ei voi tietää. Raskaushepatoosi olisi voinut tehdä "tehtävänsä" ilman käynnistystä. Lisäksi tulevat vauvat olisivat vaarassa myös Rh-tekijän vuoksi ilman nykyaikaista lääketiedettä. Kyllä se jossain vaiheessa tuntui pahalta ajatella, että oma keho yrittäisi niin päättäväisesti hankkiutua eroon omista lapsista, mikäli siihen ei puututtaisi.
  3. Vaikea kysymys monelle, kun lääketieteellinen puuttuminen vaikuttaa merkittävästi synnytyksen kulkuun ja vaikea sanoa, mitä olisi tapahtunut ilman sitä. Luulisin, että olisin selvinnyt hyvin ja lapsi myös. Epiduraali auttoi kyllä lepäämään pitkässä synnytyksessä, mutta epiduraalin takia myös supistukset heikkeni ja synteettinen oksitosiini aiheutti lapselle stressitilan (kakkasi lapsiveteen, sydänäänten laskuja). Ei onneksi kuitenkaan johtanut sektioon, vaikka siltä alkoi vaikuttaa.
  4. MM Aloittelija

    Vaikea sanoa oltaisko selvitty, minä todennäköisesti kyllä mutta loppuelämää haittaavilla vammoilla, vauva kenties ei. Repesin pahasti (ei kuitenkaan suurempaa verenvuotoa), mutta nyt oli osaava lääkäri ja leikkaussali käytössä niin ei jäänyt suurempia vaivoja. Vauvalle nousi kuume alle vrk iässä joten viikoksi teholle ja ab suonensisäisesti.

Jaa tämä sivu