Oireiden vähyys pelottaa

Keskustelun 'Raskaana' aloitti Navajo, 30 elo 2009.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Kurppa. Uusi käyttäjä

 2. Kurppa. Uusi käyttäjä  5s raskaus, täysin puskista, menkatki oli/on. Luulin tietäväni varmasti raskauden mutta näin se elämä yllätti, 3 testiä pelkkää plussaa, tissit arat mut muuten ei mitään. Ei yhtään mitään. (Raskaus ihan alkumetreillä)
 3. Lillukka80 Aloittelija Syysäidit 2020

  Huippua, että löysin tämän ketjun :Heartbigred Itsekin olen pohtinut, voiko kaikki olla hyvin kun oireet on niin olemattomia. Nyt 5+6 ja ekaan neuvolaan vielä pari viikkoa. Ensikertalaisena sutä miettii mille tän pitäis tuntua, kun on kuullut kavereilta kauhustooreja posliinin halauksesta. Täytyy yrittää pitää mieli positiivisena ja iloita ettei töissä voi huonosti, mitä nyt iltapäivällä vähän väsyttää.
 4. Lilja- Aloittelija

  Minulla on raskaus vasta ihan alussa, rv 5+1, mutta toistaiseksi olen ollut hyvinkin oireeton. Nännit kipeät, väsymystä, alavatsakipuja, ihan lieviä pahoinvointikohtauksia silloin tällöin. Toivoisin oireita, uskoisi olevansa raskaana.
  • Tykkää Tykkää x 1
 5. Lucy89 Peruskäyttäjä Marrasäidit 2020

  Itse nyt viikolla 14. Missään vaiheessa ei ole ollut mitään dramaattisia oireita ja silti pottu voi hyvin. :happy: ei kannata turhia stressata.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 6. Pingviiniemo Naimisissa foorumin kanssa

  Mulla oli pahoinvointia jostain rv7-8 ja sitten loppui kuin seinään, niinkuin kaikki muutkin vähäiset oireet. Palasi uudelleen rv12 tietämillä. Pelkäsin pahinta, mutta turhaan. :)
 7. Kukkanen2019 Aloittelija

  Tulen tänne puolelle varovaisesti kyselemään tuolta lapsettomuuspuolelta. Varovainen jippii rv 6+2, oireena nyt 2 päivää kestänyt tolkuton päänsärky.
  Melkein migreeniksi kutsuisin, särkee silmän taakse ja toiselle puolen kasvoja...onko muilla ollut alkuraskaudesta moista ja mikä avuksi?
 8. Matri Aloittelija

  Olen tuolla tammikuisten puolella jo asiasta hirman huudellut, mutta tämä ketju helpotti kyllä mieltä! Ensiodottajalle tää kaikki on muutenkin yhtä vuoristorataa, niin oireettomuus tuntuu jotenkin rankalta. Pitäisi osata iloita, mutta tuntuu että pelottaa vielä enemmän! Mulla koko raskaus alkoi tosi kovilla vatsakivuilla ja sairaalassa tehdyllä varhaisultralla kun kivut vei tajun. Silloin oli liian aikaista sanoa oikein mitään (rv 3+4 taisi olla), lääkäri vain ilmoitti että ei sentään ole kohdun ulkoinen ja keltarauhanen ja mahdollinen ruskuaispussi näkyy mutta ei muuta. Kivut jatkuivat noin joka toinen päivä jonkun aikaa, mutta loppuivat viime viikolla kuin seinään. Nyt mennään 5+5 ja oireista ei ole tietoakaan, mitä nyt vähän väsyttää. Olen kuuliaisesti odottanut ensimmäistä neuvolaa joka on vähän päälle kahden viikon kuluttua, mutta tänään tajusin, ettei siellä tehdäkään ultraa! Tuntuu oudolta, että kunnallisella pääsee ekaa kertaa ultraan vasta viikolla 10. Kai tässä on pakko oman mielenrauhan takia lähteä yksityiselle ensi viikolla. Vai olenko ymmärtänyt ihan väärin?:grin Ainakin pk-seudun neuvolaohjeissa ilmoitettiin, että ekan neuvolakäynnin jälkeen voi varata ajan ultraan, mutta aikaisintaan viikolla 10.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 9. NewMoon Rakastunut foorumiin Syysäidit 2020

  Näin on.
  Nt-ultra on yleensä viikolla 10-12, en tiedä miten teidän neuvolassa ohjeistetaan, mutta jos osallistuu siihen seulontaan, verikokeissa pitää käydä ensin. Meillä oli ohjeena että rv 10+0 verikoe (ymmärtääkseni kaikkialla ei ole ihan näin tarkkaa ja tietty jos viikonlopulle osuu) ja sitten ultra oli 12+0.

  Varhaisultra ei kuulu yleensä julkiseen, et sen joutuu yksityisellä sit käymään jos haluaa. Silloin olis hyvä olla n. 7+ niin ainakin varmasti näkyy.
 10. Matri Aloittelija

  Kiitos infosta! Tuntuu jotenkin hassulta, että raskaus saa "itsestään" pyöriä melkein kolmanneksen ennen kuin mitään varmistusta tehdään ammattilaisen toimesta! Että pitää vain uskoa kaupan parin euron testiin ja käydä koko alkumyllerrys läpi vaikka pahimmassa tapauksessa se on joku tuulimunaraskaus koko ajan....
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 11. Suski ⛱ Addikti Elokuun äidit 2019 Helmikuunmammat 2016

  Joskus tätä kysyin ammattilaiselta, ja syy on kuulemma se, että iso prosentti raskauksia menee itsestään kesken ennen rv8, joten vastaanotoista aikaisemmilla viikoilla tulisi liikaa turhia käyntejä. Puhelinpalvelussa tosin kyllä kerrotaan tärkeät asiat, kuten ruokarajoitukset, heti kun sinne ensimmäistä kertaa soittaa.
 12. Alcyone Tuttu foorumilla Jouluäidit 2020

  Oman kokemuksen mukaan alkuraskauden ultrassa käymisessä on sekin hyvä puoli, että jos raskaus on todettu lääkärin/kätilön tms. toimesta, niin saa helpommin apua tarvittaessa julkiselta puolelta, vaikka olisi vielä pienillä viikoilla. Ainakin, jos on löydetty alkio sykkeellä. Täällä pk-seudulla on myös hyviä ja edullisia paikkoja, joissa voi käydä ultrassa.
  • Tykkää Tykkää x 1
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 13. Matri Aloittelija

  Päätin itsekin nyt varata ajan ultraan, ei se loppupeleissä edes ole kauhean kova hinta omasta mielenrauhasta! Huomenna nähdään miltä näyttää!
  • Tykkää Tykkää x 2
 14. Alcyone Tuttu foorumilla Jouluäidit 2020

  Tsemppiä ultraan! :Heartred
  • Optimistinen Optimistinen x 1
 15. Matri Aloittelija

  Kiitos! Ultrassa kaikki hyvin ja pieni 3.5 millinen mötikkä siellä sykki menemään! Nyt voinkin sitten rauhoittua ja keskittyä olemaan vauvasta onnellinen:Heartred
  • Voittaja Voittaja x 4
  • Tykkää Tykkää x 1
 16. Alcyone Tuttu foorumilla Jouluäidit 2020

  Onnea, ihania uutisia! :Heartred

Jaa tämä sivu