Oireet

Keskustelun 'Tammikuiset 2019' aloitti Vaiana, 24 huhti 2018.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Vaiana Naimisissa foorumin kanssa Tammikuun äidit 2019 Maaliskuiset 2021

  On todella vaikeaa! Sen takia meninkin yrittämään, kun pää hajoaa :D
  Aika vähän seuraa päivisin. Välillä näkee kavereita.
  Esikoinen on 3-4päivää viikossa päiväkodissa, niin onneksi hänen kanssa saan touhuta päivänä parina. Tosin, silloin kun särkee ja varsinkin nyt kun täytyisi oikeasti levätä, on hänen kanssaan tekemisen keksiminen hankalaa :D

  Kyllä tässä taas kulutetaan netflix, viaplay, hbo yms loppuun :hilarious: kaapit on jo aikalailla käyty läpi yms. Nyt myyn esikoisen ulkovaatteita ja pitäisi keksiä mitä tehdä noille hänen vanhoille sisävaatteille, kun onkin pikkusiskon tulossa.
  Kaikkea pientä puuhaa koitan keksiä, mutta eihän mikään korvaa sosiaalista kanssakäymistä :bored:
 2. Embo Peruskäyttäjä

  Kamalaa. Hirveästi voimia teille, jotka joudutte olemaan saikulla! Tosin onhan sitä maailmassa kamalampiakin asioita ja pääasia on vauvan & äitin hyvinvointi.
  • Tykkää Tykkää x 1
 3. Vaahteranlehti Tuttu foorumilla Elokuun äidit 2019

  Tänne iski vatsatauti ensin esikoiselle ja sitten mulle:grumpy: ihana kun juuri oli raskauspahoinvointi loppunut niin nyt sai taas pari päivää oksentaa:meh: onneksi nyt on ohi ja saan taaa vähän syötyäkin.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 3
 4. MCecilia Tuttu foorumilla Tammikuun äidit 2019

  Tsemppiä kaikille saikulla oleville! Saattaa Mullakin olla edessä, kun harkkasupistuksia on nyt niin tiheään.. lepo onneksi autta (kaikki tulehdukset tutkittu ja puhtaat oli, viikko sitten myös sisätutkimus+ultra kaikki kohdallaan ja kohdunsuu tiukasti kiinni.)

  Pääsin suht helpolla ekasta kolmanneksesta, oikeastaan vaan:
  - iltaisin etova olo ja yleinen ”iltakooma”, alkoi yleensä 18 jälkeen
  - kauhea nälkä kokoajan ja heikko olo tuli heti, jos ei syönyt min. Kahden tunnin välein
  - muuttuneet ruokamieltymykset (sokeri jäi kokonaan kun ei tehnyt mieli enää!)

  Nyt puolen välin paikkeilla etovista oloista päästy mutta seuralaisena:
  - joidenkin vanhojen allergioiden aktivoituminen
  - liitoskivut (suht harvakseltaan onneksi tulee)
  - harjoitussupparit
  - kömpelyys ja hidastunut olo :happy::happy: etenkin öisin kääntyminen hankalaa!!
  - rakon kesto on lyhyt, yöllä käytävä aina kerran vessassa
  - vatsa on toiminut tosi hyvin, kun vain älysi saada tuon ruokavalion kuntoon.

  Toinen kolmannes itsellä jotenkin ollut haastavampi, kun on stressannut ekaa huomattavasti enemmän (mm. Nuo harkkasupparit)...aikasemmin ei jotenkin tajunnut vielä stressata.
  :angelic:
 5. Embo Peruskäyttäjä

  Eikai ne harjoitussupistukset sinänsä vaarallisia ole? Tai että ovat hyvin tavallisia ja jos paikat pysyy kiinni eikä kipuja / vuotoja ole, niin oon ymmärtänyt ettei niiden takia tarvitse (onneksi!) saikulle jäädä? Mulle ainakin sanoivat neuvolassa että jos ei kipua, vuotoja paikat pysyy kiinni, niin ei tarvi huolestua :)
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 6. Vaiana Naimisissa foorumin kanssa Tammikuun äidit 2019 Maaliskuiset 2021

  Joo näin on myös minulle ja ystävilleni aina sanottu. Vasta, jos tosiaan on kipua supistuksissa yms, niin on syytä jäädä saikulle.
  Toivotaan, että mahdollisimman moni säästyy (niinkuin yleensä säästyykin) näiltä kipeämmiltä :)
 7. MCecilia Tuttu foorumilla Tammikuun äidit 2019

  Erinäisiltä foorumeilta löytyy useita tarinoita, joissa kivuttomat olisi avanneet paikkoja.. harvinaista varmasti, ja tietty sekin miten tuo kipu koetaan. En jotenkin luottaisi pelkästään siihen ettei ole kipua, ainakin jos niitä tulee todella paljon ja häiritsee elämää. Mutta jos tulee vähän/kohtalaisesti ja satunnaisesti niin varmasti ok! Kävin itse tsekkaamassa paikkoja yhden tosi minimaalisen rusehtavan vuodon jälkeen (rv19), ja silloin oli kaikki ok ja kiinni, tätä ennen mulla ei edes ollut supistuksia niin kyseinen pieni vuoto ei ilmeisimmin kyllä edes liittynyt niihin. Supistuksia on kyllä ollut sen jälkeen ja myös liikkeet alkoivat täysin yhtäkkiä tuntua, niin olen järkeillyt että näillä saattanee olla joku yhteys :angelic: kohdun kasvua, tms. Mitä myös lääkäri epäili.
 8. JojoK Tuttu foorumilla Tammikuun äidit 2019

  Mulla supistukset pysyy kivuttomina kunhan en rasita itseäni. Jokaisen sairasloman uusimisen yhteydessä nyt jo kolme kertaa on tarkistettu, että paikat pysyneet kiinni.
 9. Vaiana Naimisissa foorumin kanssa Tammikuun äidit 2019 Maaliskuiset 2021

  Näinhän se on ja kaikki mahdollista!
  Eikä ne kivuliaatkaan aina paikkoja avaa ennakkoon. Esim itsellä ei ole auennut eikä ystävälläni, jolla la käsillä parin viikon päästä.. ja hänkin kärsinyt kivuliaista supistuksista rv23 lähtien. Eipä avanneet paikkoja :)

  Tärkeintä varmasti, että jos huoletta niin tarkistetaan tilanne.
 10. Embo Peruskäyttäjä


  Mähän nimenomaan kirjoitin että ei ole kipuja EIKÄ ole paikat auki. Että siis molempien pitää täyttyä, jotta voi huoletta porskuttaa eteenpäin. Ja tämä siis neuvolasta kuultua, ei forumeilta :)
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 11. MCecilia Tuttu foorumilla Tammikuun äidit 2019

  Meidän suunnalla on neuvolaihmiset sen verran osaamattomia ollut valitettavasti, että eivät ole osanneet sanoa näihin oikein mitään. Sen sijaan usean erikoislääkäreiden kanssa olen aiheesta jutellut, ja siis juurikin näin että joissain tapauksissa myös kivuttomat voivat avata paikkoja eikä sitä paikkojen avautumista tietenkään voi aina välttämättä itse tiedostaa (ja tähän saattaa mennä aikaa). Vaikka olisi paikat kiinni ollut joskus, ei se mielestäni tarkoita että sama tilanne jatkuu, ts. se kertoo vain sen kyseisen ajankohdan tilanteen :wink tietty nää on niitä worst case skenaarioita, mutta ei varmasti haittaa käydä välillä tsekkaamassa tilannetta. Ja jokainen menee tietty sen mukaan, mikä itsestä tuntuu riittävältä ja oikealta.
 12. MCecilia Tuttu foorumilla Tammikuun äidit 2019

  Vielä sellainen lisäys, että aika monessa tapauksessa tuo kivuttomien supistusten aiheuttama paikkojen avautuminen selittyy jollain tulehduksella, mutta siinä sitten tietty muitakin oireita luulisi olevan eli todella epätodennäköistä on, että jos kaikki testit puhtaat niin siellä mikään tällöin avautuisi:smug:
 13. KIIAMARIA Rakastunut foorumiin Tammikuun äidit 2019 Joulumammat 2016 Tammikuunmammat 2016

  Mulla paikat avautui esikoista odottaessa kivuttomista supistuksista eikä syytä löytynyt. Jouduin jäämään saikulle jo aikaisin ja rv27+2 jouduin osastolle makoilemaan.
 14. MCecilia Tuttu foorumilla Tammikuun äidit 2019

  Tuliko sulla jotain muita oireita kuten vuotoa tms.? Tai miten päädyit tutkimuksiin vai menitkö yksityiselle? Mulla juurikin yksityisellä katsottu että kaikki oli kiinni 1,5 viikkoa sitten, rakenneultra parin päivän päästä jolloin ajattelin kysäistä asiaa, taikka ehkä soitella jo neuvolaan huomenna. Sekään ei ilmeisesti kuitenkaan ole hyvä, että sisätutkimuksia tehtäisiin tosi usein.
 15. Embo Peruskäyttäjä

  Ja tarkennetaan nyt vielä sen verran, että toki tarkoitin myös että se paikkojen kiinni oleminen pitää ilman muuta varmistaa ihan ammattilaisella. En herranjestas väittänyt että sen voisi itse tietää tai tuntea :D

  Eli luotan tähän neuvolan ohjeeseen: supistukset kivuttomia EIKÄ ole vuotoja EIKÄ ole paikat auki (joku ammattilainen on katsonut tilanteen) niin harkkasupparit voi jättää omaan arvoonsa ja jatkaa elämää.

  Tulikohan nyt tarpeeksi selkeästi ilmaistua :wink
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 16. KIIAMARIA Rakastunut foorumiin Tammikuun äidit 2019 Joulumammat 2016 Tammikuunmammat 2016

  Supistukset jäi päälle, jonka takia mentiin synnärille tarkistamaan tilanne. Kaulaa oli jäljellä enää 14mm ja koko ajan vaan supisteli.
 17. MCecilia Tuttu foorumilla Tammikuun äidit 2019

  Millaista teillä on muuten ollut tuo vatsan toiminta nyt viime kuukausina?
  Mulla ei suurempaa ongelmaa ole, joistakin ruoka-aineista oon huomannut että aiheuttaa vatsan lievän ”sekaisin menemisen” ja nämä jätin kokonaan pois (mulla siis pahimpana maito). Ilman niitä on ollut suht ok, mutta suolen toiminta on kyllä hidastunut, joka päivä kuitenkin toimii aamulla :grin ennen oli nopeampaa, mistä syystä on vähän täysi/tukala olo aina iltaisin. Onneksi ei kuitenkaan mitään suurempaa ongelmaa tähän asti ole ollut.
 18. Gerbera82 Ihastunut foorumiin Tammikuun äidit 2019

  Mullakin tukala olo välillä iltaisin. Aamulla on joskus pitkä istunto vessassa, kun ummettaa :hilarious:
 19. OnEmOrE19 Tuttu foorumilla

  Multa löyty bileitä pitävä bakteeri:sad010 joka on ilmeisesti (neuvolan määritelmä)ylläpitäny kipuja ja supistuksia,viikon kuuri ja sit mietitään elämää eteenpäin, joka puolelta tulee nyt tiukka komento ottaa iisisti ja herkästi tarkistukseen..rv24+3o_O
  • Sympatiaa Sympatiaa x 2
 20. OnEmOrE19 Tuttu foorumilla

  Suklaarusinat toimii(jos ei tavalliset uppoa..:sick009)
  Ne on muuten synnytyspäivänä hyviä,niin välttyy seuraavan päivän painajaiselta,synnytyksen jälkeisenä päivänä vessassa minkäänlainen ponnistaminen voi olla koko reissun pahin hetki:sad015
  • Tykkää Tykkää x 1
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1

Jaa tämä sivu