Nimi vauvalle

Keskustelun 'Syyskuiset 2019' aloitti Vargynja, 14 joulu 2018.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Vargynja Moderaattori Staff Member Helmikuiset 2021

  Onko teillä jo nimi valmiina tulokasta varten? Alkuvaiheessa ei toki vielä tiedä, onko tulossa tyttö vai poika, mutta onko teillä nimiehdokkaat molemmille sukupuolille? Entä onko vauvalle ns. työnimeä?

  Nimikoneestamme saattaa olla apua nimen mietinnässä. :)
 2. Esikoinen27-vuotiaalle. Peruskäyttäjä

  Meillä on pojan koko nimi jo valmiina. Oli helppo valinta ja pojan kutsumanimellä vauvaa kutsutanki. Sitten tuleeki haasteita, jos pieni onkin tyttö :grin
  Toki muiden kuullen ei nimellä puhuta vaan jälkkäri, jälkikasvu tai juniori heidän kuullen.
 3. marsupilami Naimisissa foorumin kanssa Toukomammat 2017

  Mies on jo päättänyt nimen tytölle, itse haluan vielä miettiä enkä oo mitään luvannut, mutta mies puhuu silti sillä nimellä, vaikkei edes tiedä onko se poika vai tyttö:meh:
  Pojalle olisi mun mielestä parikin hyvää nimeä, mutta mies ei ole niinkään innostunut niistä :rolleyes:
  Haluaisin kyllä keksiä semmosen nimen jossa olisi E ja I kirjaimet, niin kuin molemmilla pojilla, mutta semmosta hyvää ja sopivaa ei oo vielä tullut vastaan :shy: mun mielestä sopivan nimen etsintä on kivaa :happy:
 4. Mileim Rakastunut foorumiin Syyskuun äidit 2019 Marrasmammat 2016

  Meillä ei oo nimeä vielä tytölle eikä pojalle. Haluaisin, että nimi sopii esikoisen kanssa, ja sit esikoisella kun on samat nimikirjaimet kun isällään, niin oon miettinyt että haluaisinko toiselle lapselle sitten minun nimikirjaimilla alkavan.. tai no, sukunimihän on isän, että vaan etunimi voisi alkaa samalla kuin omani..
  Mies saattaa haluta kyllä omalla nimikirjaimella alkavan nimen jos on poika, kun tytölläkin nyt on. Hyvät nimet jääkin sitten siinä vähän vähiksi, omaan makuun.. eipä minunkaan nimikirjaimella alkavia pojan nimiä ihan kauheasti ole, joita haluaisin omalle pojalle. Tytölle olisi montakin.

  Vaikeaa jotenkin pohtia. Ja tämä on vielä aika varmasti toinen ja viimeinen lapsi.. (kompromissi kummallekin, itse haluaisin kolme ja mies yhden, joten kaksi lie meidän luku)
 5. HilmaLiina Tuttu foorumilla Elomammat 2017

  Jotain perinteistä suomalaista ja nelikirjaimista kuten kaikilla meillä muillakin:)
 6. Miittajuliana Aloittelija

  Meillä on tytön ja pojan nimet valittuna. Tulivat helposti, tyttö jos niin nimetään miehen edesmenneen äidin mukaan pienellä twistillä, toinen nimi on sitten mun äidin toinen nimi. Pojalle on etunimi valittuna mun isoveljen mukaan, toinennimi mun edesmenneen ukin mukaan ja kolmas nimi sitten on miehen toinen nimi :)
  Last edited: 13 tammi 2019
 7. Mileim Rakastunut foorumiin Syyskuun äidit 2019 Marrasmammat 2016

  Meillä mies haluaa vain kaksi etunimeä lapselle. Esikoisellakin on vain kaksi nimeä siitä syystä.
  Tytölle olisi toinen nimi ehkä jo tiedossa, miehen mummin toinen nimi.
  Pojalle on tosi vaikea keksiä varmasti vain kaksi nimeä. Itse haluaisin pojalle kolme, koska haluaisin mukaan tärkeitä nimiä yhden tai kaksi..
  Miehen käsityksen mukaan kolmen nimen antaminen on "muotia" joten ei halua kulkea virran mukana :shifty: ei ajattele yhtään siltä kantilta, että olisi nimiä joita haluaisi jatkaa suvussa, koska heillä sellaista käytäntöä ei ole suvussa ollut..
  Katsotaan mihin päädytään lopulta..
 8. White One Tuttu foorumilla

  Eikös nyt ole mahdollista antaa jopa neljä etunimeä? :D Meillä myös esikoisella kolme nimeä, mietin aivan samoin aikanaan, että onko vain muotivillitys mutta ilmeisesti yleistynyt kun ihmiset saavat vähemmän lapsia ja siitä huolimatta nimiperinteitä halutaan jatkaa, joten ratkaistaan antamalla yhdelle lapselle enemmän nimiä. Meillä joka tapauksessa tulee toisellekin kolme nimeä niin ovat sitten samiksia. Vielä ei kyllä mitään ajatusta nimestä, varmaan eka odotetaan sukupuolitieto niin helpottuu puolella :)
 9. MaddeF Aloittelija

  Pojalle meillä on yksi vahva suosikki, mutta tytölle useampikin. Onneks on vielä aikaa miettiä. Mietin myös pitäisikö alottaa ns. nimiperinne ja antaa lapselle toiseksi nimeksi minun tai isänsä toinennimi..
 10. Kanelikeksi Peruskäyttäjä

  Meillä on ollut jo kauan valmiina nimet sekä pojalle, että tytölle. Kolme nimeä, joista toinen ja kolmas tulee suvusta ja ensimmäiset on vaan nättejä. Nyt kuitenkin tullut ensimmäiseksi nimeksi kummallekin myös toinen vaihtoehto.
 11. Miriam_88 Tuttu foorumilla Heinä-äidit 2020

  Sekä pojalle että tytölle on ollut etunimet jo kauan valittuna. Toinen nimi on vielä molemmille pohdinnan alla. Luultavasti tytölle tulisi sama toinen nimi kuin mulle, joka taasen on isoisoäidin etunimi.
 12. Rospuutto Peruskäyttäjä

  Pojalle ja tytölle molemmille on jo ensimmäiset ja toiset nimet valittuna, ollut jo oikeastaan yrityksen alusta saakka, eli sen pari vuotta :rolleyes:
 13. Eleanoora Peruskäyttäjä

  Ei ole nimiä valmiina ja pitää joskus loppuraskaudesta taas miehen kanssa käydä läpi vaihtoehtoja.
 14. Shain Peruskäyttäjä Syyskuun äidit 2019

  Tytölle on selkeämpiä vaihtoehtoja, pojallekin pari. Olen nyt törmännyt pojan suosikkinimeeni parissa paikkaa sattumalta, liekö merkki jostain :grin
 15. Amalia84 Tuttu foorumilla

  Tytölle useampikin vaihtoehto olemassa, pojalle vain yksi, eikä sekään täysin mieluisa. Paljon vaikeampi keksiä kivoja poikien nimiä.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
 16. Pirkko Peruskäyttäjä Syyskuun äidit 2019

  Komppaan täysin!
  Viimeksi oli kaksosten kanssa sama juttu. Ylilääkäri ultrasi ensin kaksi tyttöä, joten mentiin ostamaan parit mekot ja lyötiin nimet lukkoon, molemmat saatiin valita vähän niinkö "omat" nimet. :grin Seuraavassa ultrassa huomattiinkin B-vauvan olevan poika. Ei tultu yhteisymmärrykseen tytön nimestä joten keksittiin uusi, ja pojan nimeä mietittiin pitkään. Kunnes löytyi paras. :happy:
  • Hauska Hauska x 2
  • Huonoa kieltä Huonoa kieltä x 1
 17. OurMiracles Tuttu foorumilla Syyskuun äidit 2019 Toukokuiset 2021

  Täällä vielä nimet pohdinnassa, kunhan sukupuoli selviää niin varmaan tulee pohdittua nimiä enemmän :)
 18. Eloinen. Rakastunut foorumiin Elomammat 2017

  Nimiä tulee pohdittua välillä, listailen taas lähempänä tai kun tulee kiva mieleen. Esikoistytöllä kaksi nimeä, jos tulisi poika niin saattaisi olla kolme. Pidän klassisista nimistä jotka sopivat kansainvälisestikin, sillä puhun kotona lapselle englantia.
 19. OurMiracles Tuttu foorumilla Syyskuun äidit 2019 Toukokuiset 2021

  Onko sulla suvussa englanninkielisiä vai puhutko muuten vaan englantia? Itsekin haaveilin puhuvani lapsille englantia, muttei tullut kuitenkaan aloitettua. Tokihan sen vieläkin voisi aloittaa..
 20. Eloinen. Rakastunut foorumiin Elomammat 2017

  Olen itse natiivi englanninkielinen :)

Jaa tämä sivu