Miten vauva sai alkunsa?

Keskustelun 'Lokakuiset 2019' aloitti Vargynja, 21 tammi 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Ylläri19 Hyväntuulinen höpöttäjä Lokakuun äidit 2019

  Esikoista yritettiin yli puoli vuotta ja jo vähän luovuttiin toivosta kun mun kierto oli niin pitkä että tuskin aina edes ovuloin (mihinkään tikuttamisiin ei ryhdytty silloin). Synnytyksen jälkitarkastuksen jälkeen laitatin kuparikierukan etten _varmasti_ tulisi heti raskaaksi. Se toimikin hyvin yli vuoden, kunnes mun kuukautiset alkoi viime kesänä imetyksen loputtua ja alkoi 3/4 kuukautta kestävät menkkakivut. Syksyllä otatin kierukan pois ja kun hormonivalmisteita en halunnut ja kortsu ei tuntunut hyväktä niin pääsyttiin varmat päivät / keskeytetty menetelmään. Toki tiedettiin se epävarmaksi ehkäisytavaksi, mutta koska vauva ei olisi enää maailmanloppu, vaikkei toki suunnitelmissa ihan vielä, ja esikoinenkaan ei ihan helpolla tärpännyt niin oli todella yllätys kun olinkin jo nyt raskaana. Tämä esikoinen kun on pitänyt huolen, että isällä ja äidillä ei juuri kahdenkeskistä aikaa ole, mutta ilmeisesti tämä kakkonen on päättänyt saapua, vaikka se kuukauden ainoa yhdyntäilta ei ollut mielestäni lähelläkään ovulaatiota.
  Esikoisen yrittämisen jälkeen pidin mahdottomana, että voisin raskautua "vahingossa". Kakkonen ei kuitenkaan ole vahinko, vaan yllätys.
  • Tykkään Tykkään x 4
 2. Vadelmainen Vieras

  Yrityksien ja pettymyksien kautta. Ei auta kuin toivoa, että tämä tulee syntymään täysiaikaisena ja hyvinvoivana.
  • Tykkään Tykkään x 4
 3. Oliviaano Satasella mukana keskusteluissa Lokakuun äidit 2019

  Mulla ensimmäisen lapsen jälkeen on ovulaatio aina tuntunut tosi hyvin, mutta vaikka ollaan siihen aina yritetty tähdätä, niin silti ei ole parissa vuodessa onnistunut. Nyt luulisin, että meillä vähän aiemmin ajoitettu yritys tärppäsi ☺
  • Tykkään Tykkään x 1
 4. jemuli Hyväntuulinen höpöttäjä Lokakuun äidit 2019

  Mulla tärppäs kolmannesta kierrosta ja siinä oli verigreippi mehu mukana. :hilarious:
  Täälläkään ei mitenkään lämmin suhde mehuun jäänyt. :yuck:
  Tämä olisi meille molemmille esikoinen. :)
  • Tykkään Tykkään x 5
 5. Ketterä Näppärä viestien naputtelija Lokakuun äidit 2019 Kesämammat 2018

  Esikoinen tuli ekalla tärpillä ja ajatuksella että hääpäivänä ois kiva olla myös kaste ja niinhän siinä kävi...

  Tämä toinen on ehkäisyn pettämisen johdosta, mutta pienen shokin jälkeen iloinen yllätys!
  • Tykkään Tykkään x 1
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 6. jasmiinitee Hyväntuulinen höpöttäjä Lokakuun äidit 2019

  Meillä tärppäsi toisesta kierrosta. Yllättävän nopeasti, tosin ensimmäinenkin tärppäsi aikanaan neljännestä kierrosta. Ja yhdyntöjen määrän ja ajoituksen perusteella todettiin miehen kanssa, että meillä näköjään riittää se, että nukutaan samassa sängyssä :wink Ehkäisy on onneksi toiminut aina hyvin.

  Minullakin itse asiassa oli tuossa kierrossa greippimehu käytössä. Ei tarkoituksella, koska toisin kuin monet, pidän siitä ja aina välillä siihen iskee himo :grin Nyt vasta näitä viestejä lukiessa muistin sen vinkin. Hyvä, jos auttoi :)
  • Tykkään Tykkään x 2
 7. Mria Sanaisen arkkunsa ammentaja Lokakuun äidit 2019 Tammimammat 2017

  Meil tärppäsi heti kun päättiin olla ilman ehkäisyä. Samoin kävi esikoisen kanssa. On kyllä todella onnekas olo siinä suhteessa.
  • Tykkään Tykkään x 3
 8. vilmu Jostain jotain jo tietävä

  Meilläkin molemmat tärpännyt ekasta ja silti oli nytkin kyllä tosi shokki, että oltiin niin onnekkaita! Mutta ehkä se on tuo greippimehu, kun mullakin siihen aina välillä iskee himo :-)
  • Tykkään Tykkään x 3
 9. AVARN Puuhakas puhuja Huhtimammat 2017

  Meillä esikko tärppäs heti mut tää toinen vasta 3 kierrosta. Mut aika helposti kumminki.
  • Tykkään Tykkään x 2
 10. Annmary Hyväntuulinen höpöttäjä Lokakuun äidit 2019

  Meillä tärppäs heti ekasta kierrosta kun päätettiin että nyt saa vauva tulla. Mulla ennestään 2 lasta ja miehellä 3. Tämä meidän eka yhteinen saikin alkunsa romanttisesti meidän kihlajais-lomamatkalla.
  • Tykkään Tykkään x 4
  Last edited: 24 helmi 2019
 11. roose Hyväntuulinen höpöttäjä Lokakuun äidit 2019

  Mikä tämä paljon puhuttu greippimehujuttu on? :grin
 12. vilmu Jostain jotain jo tietävä

  Väittävät että paksuuntaisi kohdun limakalvoja :-D
 13. merrykarhu Satasella mukana keskusteluissa Lokakuun äidit 2019

  Mullekkin tää pieni on varsinainen ihme sinäänsä kun mulle sanottiin jo 19- vuotiaana etten todennäköisesti tule saamaan lapsia (polykystiset munasarjat teini-iästä lähtien).
  Mutta elämäntaparemontit sekä hyväkuntoisen puolison myötä asiat alkoivatki yhtäkkiä luistaa ja saimme ekan parin kierron yrittämisen jälkeen ja toisen sinä päivänä kun kierrukka poistettiin :grin Silloin sattui juuri olemaan ovulaatio (olen oppinut tunnistamaan nämä kun joka kuukausi niitä ei todellakaan mulla tule) ja kaiken lisäksi miehellä viisaudenhampaiden poisto samana aamuna! Heitin kätilölle että nyt pitää varmaan tumpata miehen suuhun sopivasti panacodia että unohtuu kipu:hilarious: No näin se juuri tehtiin ja tiesin heti että nyt onnisti! On tää elämä niin jännää ja kyllä sitä vaan omilla valinnoillaan myös joissain tapauksissa pystyy vaikuttamaan. On se vaan niin monen tekijän summa! Mutta pakkohan se oli onnistua kun oli niin eeppinen päivä ovulaationa, mielessäni jo mietin miten nauran tota lapsille sitten kun ovat isoja:rolleyes:
  • Tykkään Tykkään x 4
 14. Kenguemo Hyväntuulinen höpöttäjä Lokakuun äidit 2019

  Usemman alkionsiirron jälkeen neljännestä ivf:n tuoresiirrosta tämä plussa.
  • Tykkään Tykkään x 5
 15. annnsku Oman äänensä löytänyt

  Selvästi universumi halusi saada mut raskaaksi. Ensin lopetin pillerit, koska en halunnut enää hormoneja, sitten kortsu pettää ja jälkiehkäisyä hakemaan. Päätin käydä lisäksi laittamassa kuparikierukan. Se tuli kuukupin mukana ulos 2kk laiton jälkeen. Eikun uutta tilalle. 2vk sitten plussasin. Se siitäkin kierukasta sitten :grin Vähän on ristiriitaset fiilikset. Ei ollut todellakaan tarkoitus miettiä lapsen hankintaa vielä vuosiin, mutta jos noin kovin haluaa tulla niin tulkoot :Heartred
  • Tykkään Tykkään x 2
  • Hauska Hauska x 2
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 16. roose Hyväntuulinen höpöttäjä Lokakuun äidit 2019

  Hällä on vissiin semmonen ”läpi vaikka harmaan kiven” -mentaliteetti :grin Sisukas tyyppi!
  • Hauska Hauska x 1
 17. maissia Jostain jotain jo tietävä

  Pieni sai alkunsa lahjasoluhoidoista toisella yrittämällä. Ollaan täysin ällistyneitä :wideyed: tapahtuneesta kun emme mitenkään uskoneet että onnistaisi näin nopeasti. Jännittää että pysyykö mukana :nailbiting: mutta ollaan jo kyllä aika innoissaan :whacky011
  :happy093:happy093
  • Sympatiaa Sympatiaa x 7
  • Tykkään Tykkään x 1
 18. kirahvi36 Foorumin legenda Heinäkuiset 2022 Elomammat 2018

  1,5 vuoden yrityksen jälkeen yllättäen luomuna letrojen avustuksella. Inssiä ois testattu ekaa kertaa siinä kierrossa mutta en ollu varma ovulaatiosta (tikut epäselviä) ni päätin et ku en oo varma ni kokeillaa omin keinoin ettei mee hukkaan. Ja niinhän se nappas vaikken ois uskonu :)
  • Tykkään Tykkään x 7
 19. Tiituntii Sukkela juttelija Lokakuun äidit 2019 Maaliskuiset 2022

  Ivf-hoidon tuoresiirrosta sai tämä alkunsa, samoin kuin aikanaan esikoinenkin. Kokonaisuudessaan aikaa tähän lasten toivomiseen on mennyt nyt jo yli 6 vuotta.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 7
 20. kaHja88 Hyväntuulinen höpöttäjä Lokakuun äidit 2019

  Ensimmäisen yritys alkoi 08/2014 ku jätin ehkäsyn pois ja testailin joka kk ovulaatiota, mut vasta 05/2015 ku päätin vaan nettitestin mukaan katsoa ovulaatiopäivän ni hups :grin
  Seuraava raskaus päättyi 11/2017 km (8+5) :sad001

  Tätä uutta ei sen tarkempaa olla yritetty paitsi nyt lähikk vähä tarkemmin :rolleyes: Ja en taaskaan sen tarkemmin testannut ovista kuin vaan nettitestillä ja oman fiiliksen mukaa :grin. Täytyy vaan toivoa et tää pysyis matkassa mukana :oops: