Miten raskaus ja synnytys muutti kehoasi?

Keskustelun 'Mitä mielessä? Aihe on vapaa' aloitti Vargynja, 6 kesä 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator Helmikuiset 2021

  Miten raskaus ja synnytys vaikutti kehoosi? Oliko kehosi kovin erilainen synnytyksen jälkeen kuin ennen raskautta?

  Täällä on mahtava artikkeli Ash Lunasta, joka rupesi kuvaamaan synnyttäneitä äitejä taistellakseen todellisuudesta poikkeavia "normeja" vastaan. Näyttääkseen miltä synnyttäneen naisen vartalo näyttää ja myös sen että se on kaunis.

  Itselleni jäi raskauskiloja, (himmenneitä) raskausarpia ja vähän isommat jalat. Raskauskilot ei onneksi näy "raskausmahana", vaan on tasaisesti joka puolella vartaloa. Osa tämän hetken painosta saattaa olla myös lihaksia lapsen nostelusta (tai niin ainakin haluan uskoa).
  • Tykkää Tykkää x 1
 2. Rosalina Ei muuta elämää Kesäkuunmammat 2015

  Ei kovin paljoa. Iho toki venyi ja haaleita arpia jäi, mutta vaate- ja kengän koko on edelleen samat. Tissit oli pienet jo ennestään, nyt ne on...no, patalaput.:'D

  Siinäpä ne näkyvät jutut.
  Eikä haittaa yhtään, päinvastoin.:happy:
  Kiloja tiputtelen omaa oloa kohentaakseni, niitä on raskauksien jälkeen vielä muutama extraa. :)
 3. Enni Naimisissa foorumin kanssa

  Ei paljoa, mutta muutti kumminkin. Kengän ja hanskan koko on numeroa suurempi. Nykyään vaatekoko sama tai yhden suurempi, kuin ennen lasta. Lantio ja takapuoli jäi leveämmäksi, maha ja tissit suuremmiksi. Eli ulkoisesti pään koko ainoa joka pysyi samana :grin

  Jäin isokokoiseksi vauvan syntymän jälkeen, kunnes lopetin imetyksen 1,5-vuotiaana. Siitä vähän ajan kuluttua paino alkoi lähteä itsestään ja lähtee edelleen. Nyt olen samassa painossa kuin ennen lasta, mutta silti isompikokoinen.

  Olen ihan tyytyväinen itseeni, minullle ei sopisi olla laiha enkä laihuutta ihannoi. Riittää kun olisin normaalipainoinen ja sen muotoinen, että tavallisesta kaupasta saan sopivat vaatteet.
 4. Uusperhesatu Ylläpitäjä Staff Member Administrator

  Kunkin synnytyksen jälkeen painoin toki enemmän kuin ennen raskautta, enkä päässyt heti eroon kiloista. Nykyisin painan vähemmän kuin alkaessani odottaa esikoistani, mutta nuorimmaiseni täyttääkin "jo" 2 vuotta heinäkuun lopulla.

  Raskausarpia jäi jonkin verran, erityisesti alavatsaan. En osaa niistä stressata - ajattelen, että ne ovat vain merkkejä siitä, että kehoni on tuonut maailmaan kolme ihmistä. :)

  Jalan koko kasvoi noin yhdellä numerolla. Muita pysyviä muutoksia ei tainnut tulla.
 5. Towanda Rakastunut foorumiin

  Alavatsaan jäi pieni kengurupussi siihen kohtaan, mihin vauva oli parkkeerannut peppunsa. Ihan alhaalta löytyy sektioarpi. Vasen rinta on ainakin tällä hetkellä isompi kuin oikea, koska imetän sillä edelleen. Raskauskiloja on jäljellä neljä. Tai no, oikeastaan ne on ihan rehellisiä mässäilykiloja.

  Nivelet ovat edelleen löysät hormonien vaikutuksesta; olen käynyt fysioterapiassa kuntouttamassa alaselkää ja se on auttanut. Jalat kasvoivat puoli numeroa ja jouduin heittämään monia kivoja kenkiä roskikseen.

  Hyvä puoli raskaudessa oli se, että orastavat harmaat hiukset katosivat ja hiuksista tuli punertavammat.
 6. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator Helmikuiset 2021

  Ai niin, sektioarven ja löystyneet nivelet unohdin ihan mainita. Onneksi sektioarpi ei näy edes bikineissä. Koen sen jotenkin häiritsevämmäksi kuin vaikka raskausarvet. Ehkä siksi että raskausarvet on merkkejä raskaudesta, sektioarpi... No siitä että en saanut synnytettyä.

  Rintojen suhteen olen ihan tyytyväinen lopputulokseen, vaikka ainoat sopivat liivit oli lopulta ne halvalla raskausaikana hankitut. :grin Ennen raskautta käytössä olleet on liian pienet ja loppuraskaudesta ja imettäessä käytössä olleet liian isot.
 7. Pingu94 Peruskäyttäjä

  Jäihän noita raskausarpia ja -kiloja, mutta ei haittaa. Kilotkin voi vielä karista, kun lapsi on vasta vähän yli vuoden ja imetän vielä. Ainakin olen kuullut että imetys voi vaikeuttaa laihtumista.
 8. Enni Naimisissa foorumin kanssa


  Todellakin vaikeuttaa! Minulla lähti ekat kilot kun lapsi, 11 kk, lopetti yöllä syömisen. Loput alkoi lähteä, kun lopetin kokonaan imetyksen. Ja söin ja elin normaalisti, ei siis mitään herkkukiloja.
 9. Enni Naimisissa foorumin kanssa

  Ai niin, arvet! Niitäkin löytyy mahasta, kyljistä, reisien sisä- ja ulkopuolelta.
 10. Pingu94 Peruskäyttäjä

  Kiva kuulla. Ehkä mäkin alan päästä kiloista eroon kun imetys vähentyy. :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 11. mde Vieras

  Mulla jäi tokasta ilmeisesti paha erkauma (ei ole tutkittu, mutta itse epäilen). Vieläkin näyttää kuin olisin raskaana ja ylipainoakin on 5 kiloa :/ Nivelet kipeytyy jatkuvasti ja paino nousee vaikka olen liikkunut enemmän ja syönyt tarkemmin jo ainakin puoli vuotta. Liekkö sitten sillä vaikutusta, että minulle asennettiin viime kesänä ekan kerran hormoonikierukka. Menkat on jääneet tosi niukoiksi mutta paino senkun nousee.. Ekan kohdalla ei näitä ongelmia ollut ja palauduin normi mittoihin heti imetyksen jälkeen. No syksyllä tarkistetaan taas veriarvoja ja ilmeisesti noita hormooneja, josko ne ois sitten normaalisoitunu.

  Mutta silti olen tyytyväinen kehooni ja ylpeä lapsistani. Ja mies tykkää edelleen tisseistäni ja takamuksesta :D
  Vaikka näin kesä keleillä joskus harmittaa ettei viitsi lyhyitä hameita oikein käyttää, niin oma keho on kuitenkin vielä ok. Korostan sitten enempi niitä tissejä :D
  • Tykkää Tykkää x 2
 12. Towanda Rakastunut foorumiin

 13. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator Helmikuiset 2021

  Pakko myöntää että en ole osannut edes ajatella asiaa noin ihanasti. Mulla taitaa olla pieni ongelma sektion suhteen. Koen epäonnistuneeni vaikka sektio ei ollutkaan itsestäni johtuva. Harmittaa että jouduin sektioon ja sitä kautta en pidä arvestakaan. (Tämä epäonnistumis-ajattelu ei siis ylety muihin sektiolla synnyttäneisiin.)
  • Sympatiaa Sympatiaa x 2
 14. tiuhtimus Addikti Jouluäidit 2020 Marraskuunmammat 2015 Lokamammat 2017

  Tällä hetkellä kahden raskauden jälkeen painan pari kiloa vähemmän kuin ennen lapsia mutta lantio tuntuu leveämmältä, mahaan jäänyt "löysää" ja rinnat pienentyneet lähes olemattomiksi. Jalan malli muuttunut lättämäisemmäksi, koko ei ole muuttunut mutta erimalliset kengät sopii nyt kuin ennen.
 15. tiuhtimus Addikti Jouluäidit 2020 Marraskuunmammat 2015 Lokamammat 2017

 16. kirahvi36 Ei muuta elämää Elomammat 2018

  En osaa sanoa vielä kun imetän. Nyt vaikuttaa siltä ettei oo millään lailla muuttanut. Oon ylpee miun kropasta miten jakso raskauden ja synnytyksen:Heartred ainut mikä tulee mieleen niin häntäluu antoi periksi ja vähän vääntyi ja tuntuu tietyllä tavalla istuessa olevan tiellä
 17. Ginger Naimisissa foorumin kanssa Toukoäidit 2020 Huhtimammat 2016

  Isompia pysyviä muutoksia ei tainnut jäädä. Rinnat pieneni koosta E kokoon D imetyksen jälkeen ja massuun jäi pieni, lähes huomaamaton pömppö ja tuntuu, että vatsalihasten teko on haasteellisempaa nykyään. Kiloja on nyt muutamia vähemmän kuin ennen raskautta.

Jaa tämä sivu