Mitä teillä syödään tänään?

Sunnuntaina tehty Chorizonakkikeitto loppui tänään.
Siksi tänään tehdään kana-feta-tuoresalaattia, johon lisään parsakaalia sekä pastaa vähän joukkoon. Isäntä pärjää noilla höystöillä töissä :) Se kun fyysistä työtä tekee nii ihan perus saldet ei nälkää pidä.

Eineksiä pääsääntöisesti kartan ja nakki/makkarat valitsen tarkkaan sieltä "lihaisimmasta" päästä... ruuatkin kestää kaapissa kauemmin ja pitää makunsa kun käyttää tuoreita raaka-aineita :rolleyes: Keitoissa en käytä pakaste antimia ollenkaan.

Joskus kuitenkin herkutellaan nopeilla einestuotteilla. Jotenkin nyt raskauden myötä ei ole suuremmin mitkää maistunu, myöskään lihat ei oikeen uppoo. Normaalisti tekemäni ruuat sisälti lihaa erimuodossa.. ja nyt ne tökkii :eek:
 
Hei te, jotka olette tehneet pinaattilettuja itse! Voisitteko jakaa hyväksi todetut ohjeet tänne? Itse en osaa työntää pinaattia kuin salaatteihin ja wokkiin, joten olisi reseptille tarvetta. (Ja rakastan kaupan pinaattilettuja, mutta eihän ne todellakaan ole niin ravinto- tai pinaattipitoisia kuin tuoreesta pinaatista tehdyt! :rolleyes:)
 
Tänään oli pelastetaan-maailma-syömällä-tofua-ja-kasviksia -päivä. Oltiin siis jännän äärellä: Suostuuko lapsi syömään ko sotkua? :grin

Koe meni näin: Ensin lapsi toteaa ruoan nähdessään, että ei ole enää nälkä. Sitten kyselee, onko lihapullia jäljellä. Äidin jälkkärillä lahjonta ja kiristys ei toimi, vaan lapsi vaatii toista ruokaa. Kysyn, laitetaanko päälle ketsuppia. Lapsi vastaa sydäntä särkevästi vaikertaen, että "se kyllä auttaisi". Ketsupilla kuorrtettuna upposi, edes tofu ei tuottanut vaikeuksia! :D

Tältä se mössö näytti:

kasvissössö.jpg

— Pilkoin siis mukaan kesäkurpitsaa, porkkanaa, tomaattia, kesäkurpitsaa ja tofua, jotka paistoin voissa ja tomaattimurskassa. Mausteiksi suolaa, currya, paprikamaustetta ja valkopippuria. Tofu maistuu mun mielestä oikeasti vetiseltä superlonilta, joten tällä kertaa ostin sen valmiiksi maustettuna. Se oli ihan ok. Ei mikään juhlaruoka tosin, mutta nälkä lähti. :happy112
 
keittelin eilen tälle päivälle ja parille seuraavalle lohikeittoa ja tyttö söi kerrankin innoissaan muutakin kuin perunaa ja porkkanaa :) hän tykkää kovasti kalasta. poika sensijaan näytti syövän vähän pitkin hampain, muttei kuitenkaan jättänyt mitään lautaselle (liemen lisäksi) että ehkä hänkin kuitenkin tykkäsi.
 
Meillä syödään tänään itsetehtyä meksikonpataa kera salaatin ja jälkkäriksi kerroskiisseliä( maitokiisseliä ja appelsiinikiisseliä).
 
Mie laitoin kokeilumielessä kukkakaaligratiinia vähän muunneltuna :) Siinä on puolet parsakaalia, puolet kukkakaalia, esikeitettynä tuoreesta. Gratiiniin kastikkeeksi tein yrttikanakastikkeen. Eli kanafilettä 250g pannulle, yleismauste, suola, pizzamauste. Sipulia mukaan ruskistumaan, sit vehnäjauhoja pannulle. Sopivasti sitä vihannesten keitinvettä päälle, pari teelusikallista luomu kanaliemijauhetta ja 2dl kermaa. Kukkavihannekset voideltuun vuokaan, kastike päälle, juustoraaste pinnalle ja uuniin 200 asteeseen, kunnes juusto on ruskistunut. Saa nähdä millaista tuli. Epäilys olis, että aika hyvää. Miesparka vaan ei välitä parsakaalista et pitää katsoa ettei laita kauhean usein vastaavaa.

Nyt on taas mysliä uunissa. Sitä on jo kolmas satsi menossa tän ketjun avauksen jälkeen. Kaikkiaan tänään on mennyt 2,5 tuntia hellan ääressä kun ensin keitin kaikki tutit ja tuttipullot, sit alkoi ruuanlaitto ja nyt vielä tuo mysli :p Onneks kaikki meni aika hyvin limittäin, viimeisiä pulloja keittäessä paloitteli parsakaalia jne. niin aika on mennyt kuin siivillä. Mutta kauhea hiki. Kunhan myslin saa uunista niin pääsee syömäänkin, luulis gratiinin sopivasti jäähtyneen.
 
Hiukan pidemmän kaavan ruoka tänään, kassler-paisti (4h uunissa) + muusi ja vihreä salaatti.
 
Mä tein tänään tortilloja pitkästä aikaa. Täytteeks tein soosin missä oli jauhelihaa, kinkkusuikaleita, kahta erilaista tomaattimurskaa (toisessa oli mukana tomaatin paloja), mausteita ja ananasta. Tortillaletun keskelle laitoin juustoa ja soosia siihen päälle sitten ja rullasin tortillat ja sitten vielä uuniin hetkeks, että tortilla on rapeeta. Nam oli kyllä hyvää. :)
 
Miga jos joku ruoka kiinnostaa tarkemmin kannattaa varmaan kysyä sen reseptiä erikseen :)

Ite ainakin laitan linkin mielellään jos teen jonkun reseptin mukaan ja kokeilen. Mutta kun arkiruoanlaitossa en reseptejä käytä vaan heitän mutulla aineksia kasaan ni en jaksa/viitsi kirjoittaa reseptimuotoon jos ei sitä joku erikseen kaipaa. Varmaan suurin osa (jos huomaa vaan kysymyksen) on ihan imarreltuja vaan jos sanoo että tuo kuulostaa tosi hyvältä, voisitko kertoa tarkemmin mitä siihen tuli ja miten sen teit?


Sent from my iPhone using Vau.fi Foorumi mobile app
 
Mä teen kans kaikki ruuat näppituntumalla ilman sen ihmeellisempiä reseptejä niin ei tuu yleensä kirjotettua reseptejä ylös tai tänne, mutta voin jatkossa yrittää :)
 
Miramaria vissiin kyseli pinaattiletuista? Mä teen ainakin ihan normaalin lettutaikinan ilman sokeria ja lisään vaan maun mukaan pinaattia. Pinaatista tulee vaan aika paljon nestettä että kannattaa huomioida se nesteen määrässä :)
 
Minäkään en juurikaan koskaan käytä valmiita reseptejä. Kun on suht paljon kokannut ja on perustiedot/taidot hallussa, niin ne ruoat vaan tulee jostain omasta päästä ja ne vaan osaa tehdä :> Ainoastaan jos käytän jotain täysin uutta raaka-ainetta, niin pitää vähän luntata sen käytöstä ja valmistuksesta (kvinoa taisi olla viimeksi sellainen).
En myöskään koskaan mittaa mitään raaka-aineita, ja jaksan aina nälviä miehelle kun se lihapullia tehdessään yhäkin mittaa joka ikisen asian tarkkaan sinne kulhoon, ja hän on sentään tehnyt niitä pulliaan jo vuosia :D
 
Tänään meillä syötiin samaa kuin eilenkin eli palapaistikastiketta (nauta) sekä keitettyjä perunoita. Lisänä porkkanaraaste, hapankorppua voilla ja punajuurta purkista. Nam nam.

On kyllä yks mun lemppariruuista, mutta välillä on haastavaa pilkkoa lihaa taaperon "auttaessa" keittiössä... Ja mikään pikaruokahan tämä ei ole - keitän lihoja ainakin 2h ennen kastikkeeksi väsäämistä niin tulee ihanan mureeta.
 
Eilen oli kasvispäiväivällinen, wokattua lehtikaalia, sipulia, valkosipulia, nuudeleita ja rouhittua maapähkinää. Mausteena tuoretta inkivääriä, chiliä, kalakastiketta ja soijaa. Lisäksi tein - en siis samalle aterialle, mutta eilen - perunarieskoja aiemmin tähteeksi jäänestä muusista, niitä tuli ahdettua niin monta (en edes kehtaa sanoa, kuinka monta), etten muuta lounasta sitten syönytkään :grin

Tänään jääkaapissa odottaa kirjolohifile, mutta vielä ei ole ihan tarkkaa ajatusta, mitä siitä tekisi. Vihanneslaatikossa olisi ainakin fenkolia sen kaveriksi...

Niin ja, maanantainen kanaviillokkikokeiluni onnistui! :) Tosin täytyy sanoa, että kun pari päivää myöhemmin söin vikat viillokinjämät ja maustoin kastiketta vielä vähän lisää + heitin sekaan avatun kermapurkin rippeet (Hulin ohjeesta inspiroituneena :)), tuli viillokista vielä parempaa.
 
Minäkään en juurikaan koskaan käytä valmiita reseptejä. Kun on suht paljon kokannut ja on perustiedot/taidot hallussa, niin ne ruoat vaan tulee jostain omasta päästä ja ne vaan osaa tehdä :> Ainoastaan jos käytän jotain täysin uutta raaka-ainetta, niin pitää vähän luntata sen käytöstä ja valmistuksesta (kvinoa taisi olla viimeksi sellainen).
En myöskään koskaan mittaa mitään raaka-aineita, ja jaksan aina nälviä miehelle kun se lihapullia tehdessään yhäkin mittaa joka ikisen asian tarkkaan sinne kulhoon, ja hän on sentään tehnyt niitä pulliaan jo vuosia :D

Se on tarkkaa, että tulee oikeat mittasuhteet. :wink:grin
 
Mie en ikinä kans mittaa ruuanlaitossa mut pitäis varmaan ku edellisen kerran suuta polttavan tuliset kesäkurpitsaranskalaiset oli seuraavalla kerralla ihan tylsän makuisia... :p No mut sieltä se kun samaa ruokaa tekee useammin ni alkaa hahmottua kans minkä verran mitäkin.

Leivonnassa kyllä mittaan ainekset, siitähän sanotaan että se on enemmän kemiaa ja tiedettä kuin mutuilua :wink Riippuu tietenkin reseptistä mut tuntuu usein olevan totta, että ne mittasuhteet on siinä paljon tarkemmat kuin vaikka jossain lihapullissa. Jos nyt lihapullat on joskus vähän jauhoisemmat tai niissä on liian vähän suolaa niin siitä ei oo yhtään niin paljon haittaa kuin huonosti nousseesta leipätaikinasta.
 
^ joo leivonnassa se on paljon tarkempaa. Oon kova soveltaan ohjeita, leipomisessa niitä kyllä pitäs noudattaa tarkkaan, lopputuloksesta kyllä huomaa jos on menty säätämään omia...
 
Takaisin
Top